Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
juli84 wrote:
@lady Svaka dužina ima veze u vezi, pa tako i talasna
Pa to stoji, ali mi nisi objasnila kakve tacno veze obrazovanje ima sa svim tim, jer ja cu sad nabrojati ti bar 5 stvari koje su vaznije od diplome, da se nadjete na istoj talasnoj duzini.
juli84 wrote:
Pa to stoji, ali mi nisi objasnila kakve tacno veze obrazovanje ima sa svim tim, jer ja cu sad nabrojati ti bar 5 stvari koje su vaznije od diplome, da se nadjete na istoj talasnoj duzini.
Tako je
Ispred diplome, ispred svega, treba biti čovjek a ne ......
juli84 wrote:
Joooj stvarno mi se ne da opet objašnjavati jer sam u postovima prije rekla šta sam mislila pod tim "talasna dužina", al svakako da ne mislim na diplomu kao diplomu o završenom fakultetu nego općenito. A nemoguće je biti na istoj dužini s nekim ko u životu nije pročitao ništa osim boldiranih naslova jeftine žute štampe i još se i hvali time
juli84 wrote:
Joooj stvarno mi se ne da opet objašnjavati jer sam u postovima prije rekla šta sam mislila pod tim "talasna dužina", al svakako da ne mislim na diplomu kao diplomu o završenom fakultetu nego općenito. A nemoguće je biti na istoj dužini s nekim ko u životu nije pročitao ništa osim boldiranih naslova jeftine žute štampe i još se i hvali time
imaš takvih ljudi faksove na guzove zavrsili
dodi kod mene na posao da ti pokazem 5 takvih ekonomista zadnji put u srednjoj procitali neko knjizevno djelo
dodi kod mene na posao da ti pokazem 5 takvih ekonomista zadnji put u srednjoj procitali neko knjizevno djelo [/quote]
Pa znam da ima zato i govorim, a ima ih i koji nisu čak ni lektire čitali. I sad pitanje kako s takvima imati, održavati vezu, brak, ako je druga strana suprotna? Ti si negdje napisala da je nemoguće da će uopće mesar i inžinjer doći u takvu situaciju, al šta ako su se sreli i zaljubili mnogo prije nego što su postali to što jesu, odbaciti ljubav zbog te razlike ili gurati, pokušavati, možda i odricati se nekih stvari radi tog braka? I zbog toga mislim da je to teško, a ispalo je kao ja sad nešto "ganjam" intelektualce, a ja jok sve dok ima te famozne dužine
talasne, naravno
juli84 wrote:Ti si negdje napisala da je nemoguće da će uopće mesar i inžinjer doći u takvu situaciju, al šta ako su se sreli i zaljubili mnogo prije nego što su postali to što jesu, odbaciti ljubav zbog te razlike ili gurati, pokušavati, možda i odricati se nekih stvari radi tog braka?
juli84 wrote:Ti si negdje napisala da je nemoguće da će uopće mesar i inžinjer doći u takvu situaciju, al šta ako su se sreli i zaljubili mnogo prije nego što su postali to što jesu, odbaciti ljubav zbog te razlike ili gurati, pokušavati, možda i odricati se nekih stvari radi tog braka?
Vi opet o pederima...
hmm mesar budes nakon sto zavrsis srednju to je bio drastičan primjer
ja ne dvojim da se mesar i inziNJERKA mogu zaljubiti ali u tvom svijetu je to kao ljubav zabe i princeze
Meni je jedan gdin ispričao vic, davno....
Kao koja je sličnost između morskog praseta i žene inžinjerke?
Pa kao morsko prase nit je morsko, nit je prase.....
Mis mekinjas wrote:Meni je jedan gdin ispričao vic, davno....
Kad porastem zelio bih da budem inzinjer jer je to zanimljiv i lak posao. Zato ima ovoliko inzinjera a i svaki dan ih je sve vise. Inzinjeri ne moraju da idu puno u skolu. Oni moraju da nauce programske jezike da bi znali kako da pricaju sa kompjuterima. Mislim da moraju znati citati da bi znali sta se dogodilo kad se sve pokvari. Inzinjeri moraju da budu hrabri da ih ne bi bilo strah kad se sve pokvari vise nego sto je moguce ili kad moraju da pricaju stranim jezikom da bi znali sta da rade.
Oni isto tako moraju da imaju dobre oci da bi vidjeli kroz suknju i da ih nije strah zena koje rade sa njima u kancelariji posto oni rade zajedno. Svidja mi se i plata koju dobijaju. Oni dobiju vise para nego sto mogu da potrose. To je zato sto svi misle da inzinjeri imaju tezak posao osim inzinjera koji znaju da je taj posao lak. Nema puno toga sto mi se ne svidja osim sto zene vole inzinjere i hoce da se udaju za njih pa oni moraju da ih tjeraju da im ne bi smetale.
Nadam se da necu biti alergican na prasinu u kancelariji tako da mogu biti inzinjer. Ja budem bolestan od naseg psa. Ako budem alergican na prasinu u kancelariji onda ne mogu biti inzinjer nego moram raditi.