Sta kaze forumska kritika na ovo?
PS: Uopste ne zelim ulaziti u moralnu pozadinu protesta i jesul il nisu trebali da se odrze. Neka tema bude vezana za ljepotu zivota u BiH.

naravno da je organizovano...to niko i ne negira .....proteste su organizovale po dogovoru tri konfesije u Sapinkman wrote:Ma ovo je neko organizovao. Nisu se spontano okupili.
Mx wrote:Sigurno da je vecini stanovnika u BiH dobro cim ne izlaze masovno na bilo kakve demonstracije da bi kolektivno promijenili neko pitanje koje im je jako vazno. Mislim da je to u kombinaciji i straha. Znaju primjera radi da ne rizikuju nista ako izlaze na demonstracije u vezi nekih podrski narodima van BiH.
Za razliku od toga strah ih je izaci na demonstracije u svojim sredinama jer se boje rizikovati eventualno svoje zivote, moguce represalije i slicno. Izabrali su na krace staze da trpe do nenormalnih granica misleci da ce neko drugi rijesiti njihove probleme i preuzeti sve moguce rizike na sebe a oni ce onda doci na gotovo. Naravno da je to pogresna i katastrofalna politika po same stanovnike BiH.
Sjecam se i prije samog zadnjeg rata da su se tjesili da rata biti nece i da ce to sve neko drugi rijesiti umjesto njih i zato su se i desila takva kataklizma kao sto se desila. Odlucili su se braniti i nesto uraditi tek nakon sto ih je rat zatekao na pragu kuce i kada vise nisu imali nikakvog izbora da izbjegnu nadolazece probleme gdje im se radilo samo o spasavanju golih zivota. Mislim da im je ista navika ostala i nakon rata i da ih prosli rat i nije bas nazalost opametio sta i kako trebaju da misle, rade, angazuju se i bore za njihove ispravne ciljeve i zivotne potrebe. Lakse mozda ici okolo, ispijati kafe, naglabati suplje price, raspredati lazne traceve nego se baviti konkretnim, bitnim i jasnim stvarima u zivotu.
Ali sve ima svoju cijenu, ako se ne ide u skolu i nista se ne nauci ne moze se nista ni promijenuti i samo moze biti gore i gore. Skolu, poslove i sve ostalo sto im je vazno nece niko zavrsavati umjesto njih i kada to budu shvatili bice im bolje. Pa i sam im je Bog rekao "Pomozi sam sebi prvo pa cu ti i ja pomoci" Odmakli su se od kolektivnosti da kolektivno rade za sebe i za druge, za svoj narod, svoju drzavu i svoje kolektivne ciljeve i potrebe i prebacili se u male grupe egoista koji misle samo na sebe i na nikoga drugog a to ne moze donijeti dobro nikome, ni njima samima ni narodu ni drzavi. Zato je puno bolje da se vrate kolektivnom radu i pomaganju za rijesavanje svih problema koje ih tiste i ostvarivanju realnih ciljeva koji su im bitni kao sto su ekonomija, politika, drzava i jos dosta toga drugog.

MikroBelaj wrote:Dokle god sindikati i njihove vodje primaju place preko vlade :protesta nema..
Pa zar i nisu sami radnici zaradili svoje penzije u toku svog radnog staza kada su placali od poreza za svoje penzije i druge doprinose. Oni sada trebaju da dobijaju kroz penzije nazad svoju vec uplacenu penziju. Gdje su im kamate koje je drzava vrtila 60 godina sa njihovim uplacenim novcem. Gdje novac od umrlih radnika koji su uplacivali za svoje penzije a nisu ih nikada naplatili. Eh ako je drzava pokrala ili ulozila njihov novac u nesto drugo bez njihovog znanja onda je problem i svi poreski obveznici morace solidarno isplacivati radnicima nanesenu stetu a onda putem suda traziti da im drzava nadoknadi nanesenu stetu a krivci u cuzu.Chmoljo wrote:a ko će zaraditi te silne penzije, to očigledno sviHu boli... nešto.
Ma nemogucehAZNADAR wrote:Bilo je i tekbiranja na tom skupu.
Koliko god da je podrska zrtvama - sa onim tekbiranjem ispade i podrska jednoj strani dole koja to cesto radi.Bodkin wrote:Ma nemogucehAZNADAR wrote:Bilo je i tekbiranja na tom skupu.
Ovo je protest antifašista i humanih ljudi, ne lupaj.raoul duke wrote:Zato sto ovaj protest nije volja napacenog naroda BiH vec stranackih poltrona zelenog kadra