Fakat nam je lijepo!!!

apsidejzi

#1 Fakat nam je lijepo!!!

Post by apsidejzi »

Slika na kraju ovog posta je slika sa protesta za Alepo. Koliko mene logika sluzi, protesti se organizuju kad si nezadovoljan necim, jel? Ovoliko ljudi je izaslo na proteste zato sto su nezadovoljni raspletom u Siriji. OK i to. Sad se postavlja pitanje: Zasto ovoliko ljudi ne izadje na proteste protiv pijanih vozaca, korumpiranih politicara, kradje subote koja je kod mnogih pretvorena u radnu subotu i sl. Ako ljudi protestuju kad su nezadovoljni necim, a ja ne vidih evo dvije godine protesta u vezi nekog zivotnog pitanja u BiH, ne mogu da ne zakljucim: Fakat nam je lijepo!!!

Sta kaze forumska kritika na ovo?

PS: Uopste ne zelim ulaziti u moralnu pozadinu protesta i jesul il nisu trebali da se odrze. Neka tema bude vezana za ljepotu zivota u BiH.

Image
raoul duke

#2 Re: Fakat nam je lijepo!!!

Post by raoul duke »

Zato sto ovaj protest nije volja napacenog naroda BiH vec stranackih poltrona zelenog kadra
pinkman

#3 Re: Fakat nam je lijepo!!!

Post by pinkman »

Ma ovo je neko organizovao. Nisu se spontano okupili.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4 Re: Fakat nam je lijepo!!!

Post by Truba »

za dnevnice i interes svi izlaze

sve su ovo plaćenici :D
ze kalanga

#5 Re: Fakat nam je lijepo!!!

Post by ze kalanga »

Dnevnice su legle, šta je sat smrzavanja. :mrgreen:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6 Re: Fakat nam je lijepo!!!

Post by japin_mutapi »

nisu ovo protesti, ovo je skup podrške
spreca

#7 Re: Fakat nam je lijepo!!!

Post by spreca »

pinkman wrote:Ma ovo je neko organizovao. Nisu se spontano okupili.
naravno da je organizovano...to niko i ne negira .....proteste su organizovale po dogovoru tri konfesije u Sa
Mx

#8 Re: Fakat nam je lijepo!!!

Post by Mx »

Sigurno da je vecini stanovnika u BiH dobro cim ne izlaze masovno na bilo kakve demonstracije da bi kolektivno promijenili neko pitanje koje im je jako vazno. Mislim da je to u kombinaciji i straha. Znaju primjera radi da ne rizikuju nista ako izlaze na demonstracije u vezi nekih podrski narodima van BiH.

Za razliku od toga strah ih je izaci na demonstracije u svojim sredinama jer se boje rizikovati eventualno svoje zivote, moguce represalije i slicno. Izabrali su na krace staze da trpe do nenormalnih granica misleci da ce neko drugi rijesiti njihove probleme i preuzeti sve moguce rizike na sebe a oni ce onda doci na gotovo. Naravno da je to pogresna i katastrofalna politika po same stanovnike BiH.

Sjecam se i prije samog zadnjeg rata da su se tjesili da rata biti nece i da ce to sve neko drugi rijesiti umjesto njih i zato su se i desila takva kataklizma kao sto se desila. Odlucili su se braniti i nesto uraditi tek nakon sto ih je rat zatekao na pragu kuce i kada vise nisu imali nikakvog izbora da izbjegnu nadolazece probleme gdje im se radilo samo o spasavanju golih zivota. Mislim da im je ista navika ostala i nakon rata i da ih prosli rat i nije bas nazalost opametio sta i kako trebaju da misle, rade, angazuju se i bore za njihove ispravne ciljeve i zivotne potrebe. Lakse mozda ici okolo, ispijati kafe, naglabati suplje price, raspredati lazne traceve nego se baviti konkretnim, bitnim i jasnim stvarima u zivotu.

Ali sve ima svoju cijenu, ako se ne ide u skolu i nista se ne nauci ne moze se nista ni promijenuti i samo moze biti gore i gore. Skolu, poslove i sve ostalo sto im je vazno nece niko zavrsavati umjesto njih i kada to budu shvatili bice im bolje. Pa i sam im je Bog rekao "Pomozi sam sebi prvo pa cu ti i ja pomoci" Odmakli su se od kolektivnosti da kolektivno rade za sebe i za druge, za svoj narod, svoju drzavu i svoje kolektivne ciljeve i potrebe i prebacili se u male grupe egoista koji misle samo na sebe i na nikoga drugog a to ne moze donijeti dobro nikome, ni njima samima ni narodu ni drzavi. Zato je puno bolje da se vrate kolektivnom radu i pomaganju za rijesavanje svih problema koje ih tiste i ostvarivanju realnih ciljeva koji su im bitni kao sto su ekonomija, politika, drzava i jos dosta toga drugog.
KB9

#9 Re: Fakat nam je lijepo!!!

Post by KB9 »

maloumni narod koji daje svoju podrsku raznim drzavama po raznim pitanjima dok njihova rodjena drzava truhne al za istu ni penisom da mrdnu, imbecilni jadnici
Gojeni H

#10 Re: Fakat nam je lijepo!!!

Post by Gojeni H »

Mx wrote:Sigurno da je vecini stanovnika u BiH dobro cim ne izlaze masovno na bilo kakve demonstracije da bi kolektivno promijenili neko pitanje koje im je jako vazno. Mislim da je to u kombinaciji i straha. Znaju primjera radi da ne rizikuju nista ako izlaze na demonstracije u vezi nekih podrski narodima van BiH.

Za razliku od toga strah ih je izaci na demonstracije u svojim sredinama jer se boje rizikovati eventualno svoje zivote, moguce represalije i slicno. Izabrali su na krace staze da trpe do nenormalnih granica misleci da ce neko drugi rijesiti njihove probleme i preuzeti sve moguce rizike na sebe a oni ce onda doci na gotovo. Naravno da je to pogresna i katastrofalna politika po same stanovnike BiH.

Sjecam se i prije samog zadnjeg rata da su se tjesili da rata biti nece i da ce to sve neko drugi rijesiti umjesto njih i zato su se i desila takva kataklizma kao sto se desila. Odlucili su se braniti i nesto uraditi tek nakon sto ih je rat zatekao na pragu kuce i kada vise nisu imali nikakvog izbora da izbjegnu nadolazece probleme gdje im se radilo samo o spasavanju golih zivota. Mislim da im je ista navika ostala i nakon rata i da ih prosli rat i nije bas nazalost opametio sta i kako trebaju da misle, rade, angazuju se i bore za njihove ispravne ciljeve i zivotne potrebe. Lakse mozda ici okolo, ispijati kafe, naglabati suplje price, raspredati lazne traceve nego se baviti konkretnim, bitnim i jasnim stvarima u zivotu.

Ali sve ima svoju cijenu, ako se ne ide u skolu i nista se ne nauci ne moze se nista ni promijenuti i samo moze biti gore i gore. Skolu, poslove i sve ostalo sto im je vazno nece niko zavrsavati umjesto njih i kada to budu shvatili bice im bolje. Pa i sam im je Bog rekao "Pomozi sam sebi prvo pa cu ti i ja pomoci" Odmakli su se od kolektivnosti da kolektivno rade za sebe i za druge, za svoj narod, svoju drzavu i svoje kolektivne ciljeve i potrebe i prebacili se u male grupe egoista koji misle samo na sebe i na nikoga drugog a to ne moze donijeti dobro nikome, ni njima samima ni narodu ni drzavi. Zato je puno bolje da se vrate kolektivnom radu i pomaganju za rijesavanje svih problema koje ih tiste i ostvarivanju realnih ciljeva koji su im bitni kao sto su ekonomija, politika, drzava i jos dosta toga drugog.
:thumbup:
Gojeni H

#11 Re: Fakat nam je lijepo!!!

Post by Gojeni H »

U ovom slucaju, neko je organizovao skup podrske i ljudi su se pojavili.

Da bi ljudi protestvovali i borili se za ono sto im zivot znaci, ponovo mora neko da ih organizuje.
Sve potencijalne interesne grupe su ili sterilne, kompromitovane, ili poklopljene ljudima koji ionako hajruju od postojeceg rezima.

Nada postoji, da neki novi neo-sindikat ili neo-partija sa entuzijazmom vodjenim vodjstvom moze povesti ljude ka promjeni sistema.
baja

#12 Re: Fakat nam je lijepo!!!

Post by baja »

Nije tacno da se ne izlazi na proteste! A da se izlazi za dzabe-to jeste tacno.
Ev ja sam bio na ORGANIZOVANOM protestu kad je poginula Hava Dovadzija, i dzaba jer su evo i ove dvije djevojke poginule poslije...
Pa i 90-ih se izašlo organizovano -pa opet dzaba.
Pokretac teme il zeli da osudi protest (iako kaze da ne zeli) ili ce to postici u neznanju..ne znam sta je gore
realna do boli

#13 Re: Fakat nam je lijepo!!!

Post by realna do boli »

Mi reagujemo POSLIJE...svega.
NAKON cetiri godine strahota u Siriji, NAKON nekog masakra, NAKON ubistava, nakon USVAJANJA nekog zakona...POSLIJE, kada nam dodze iz guzice u glavu, a realno, mozda ni tada.....a narod u EU, recimo, protestvuje PRIJE usvajanja nekog zakona...o radu, o penzionisanju....
Nama je komotnije kometirati, psovati po kafanama, forumima, nego dici guzicu i reci..STOP...to sto predlazete nije u mom interesu...kome i zasto to reci POSLIJE...i stalno cekamo da nas neko organizuje.
apsidejzi

#14 Re: Fakat nam je lijepo!!!

Post by apsidejzi »

E ovo se trazi!!! Bravo penzioneri

Image
almir90

#15 Re: Fakat nam je lijepo!!!

Post by almir90 »

Welkam tu Bošnja end Nehljebovina!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#16 Re: Fakat nam je lijepo!!!

Post by Chmoljo »

a ko će zaraditi te silne penzije, to očigledno sviHu boli... nešto.
MikroBelaj

#17 Re: Fakat nam je lijepo!!!

Post by MikroBelaj »

Dokle god sindikati i njihove vodje primaju place preko vlade :protesta nema..
animals

#18 Re: Fakat nam je lijepo!!!

Post by animals »

Pa ce protesti za podrsku Turskoj, pa Palestini, pa Iraku...
jedini narod koji se bori za napacene ljude diljem svijeta..
sta reci, nego jedno veliko HVAlA :D
PS. Koga briga, sto je njihova zemlja u rasulu..
KB9

#19 Re: Fakat nam je lijepo!!!

Post by KB9 »

klasicne maloumne budale, podice glas za sve drzave svijeta al kad se o njihovoj radi uredno ce ispijat kafe
apsidejzi

#20 Re: Fakat nam je lijepo!!!

Post by apsidejzi »

MikroBelaj wrote:Dokle god sindikati i njihove vodje primaju place preko vlade :protesta nema..
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

U demokratskom svijetu, posao opozicije je da organizuje proteste i na taj nacin gradi sebi poziciju za iduce izbore. Opozicija kritikuje vlast, vlast reaguje ili ne reaguje. Ako problem bude prevelik, narod na izborima bira opoziciju da rijesi taj problem i tako se vrti tocak demokratije. Pogledaj predsjednicke izbore u SAD-u, Brexit, izbore u Austriji, Svedskoj i sl. U Svedskoj recimo, opozicija (tacnije desnica) krenula dobijati sve vise i vise glasova (na anketama) zbog lose imigrantske politike vladajucih partija. Na kraju vlast vidjela da je vrag odnio salu i promjenili svoju politiku prema useljenicima. Nisu drasticno kao ovi ali su promjenili i sa tom politikom ce izaci na iduce izbore. Ako narod bude zadovoljan promjenom ostavice ih na vlasti a ako ne bude pobjedice desnica.

Na tvoje sindikate, ja bih jos dodao i OPOZICIJA. DOk je i opozicija u talu sa pozicijom u BiH nema napretka. Gubitnik se treba poklopit i gradit novu strategiju naredne 4 godine, a u nas gubitnik udje u koaliciju sa pobjednikom i onda nema impulsa koji bi narod dizao na noge a ovi imaju monopol.
Mx

#21 Re: Fakat nam je lijepo!!!

Post by Mx »

Chmoljo wrote:a ko će zaraditi te silne penzije, to očigledno sviHu boli... nešto.
Pa zar i nisu sami radnici zaradili svoje penzije u toku svog radnog staza kada su placali od poreza za svoje penzije i druge doprinose. Oni sada trebaju da dobijaju kroz penzije nazad svoju vec uplacenu penziju. Gdje su im kamate koje je drzava vrtila 60 godina sa njihovim uplacenim novcem. Gdje novac od umrlih radnika koji su uplacivali za svoje penzije a nisu ih nikada naplatili. Eh ako je drzava pokrala ili ulozila njihov novac u nesto drugo bez njihovog znanja onda je problem i svi poreski obveznici morace solidarno isplacivati radnicima nanesenu stetu a onda putem suda traziti da im drzava nadoknadi nanesenu stetu a krivci u cuzu.
hAZNADAR

#22 Re: Fakat nam je lijepo!!!

Post by hAZNADAR »

Bilo je i tekbiranja na tom skupu.
Bodkin

#23 Re: Fakat nam je lijepo!!!

Post by Bodkin »

hAZNADAR wrote:Bilo je i tekbiranja na tom skupu.
Ma nemoguce :D
hAZNADAR

#24 Re: Fakat nam je lijepo!!!

Post by hAZNADAR »

Bodkin wrote:
hAZNADAR wrote:Bilo je i tekbiranja na tom skupu.
Ma nemoguce :D
Koliko god da je podrska zrtvama - sa onim tekbiranjem ispade i podrska jednoj strani dole koja to cesto radi. :wink:
zunazu

#25 Re: Fakat nam je lijepo!!!

Post by zunazu »

raoul duke wrote:Zato sto ovaj protest nije volja napacenog naroda BiH vec stranackih poltrona zelenog kadra
Ovo je protest antifašista i humanih ljudi, ne lupaj.
Post Reply