Fahrudin Radončić pozvan na molitveni doručak u Vašington

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

DUREX

Post by DUREX »

Jaguar84 wrote:Ja vas stvarno ne kontam....boli njega q,dok se mi raspravljamo i pametujemo čovjek gradi imperiju.Očigledno da postoji razlog što je pozvan.Nije da ga gotivim ali stvari tako stoje....
Pa da li se ti i tebi slicni, koji "nas ne kontaju", zapitate kad kako je stekao tu imperiju??!!...Preko cije krvi i ko je sve zaplakao...

Jel' treba da mu se divim ili sta??!!...Mogu samo da zalim moj glupi narod, koji se srozao na to da mu najvece provincijsko smece od novine bude najcitaniji list i kojima je takav jedan ratni profiter i primitivac-Bog i Tito.

A to sto je on pozvan, nije nikakva pocast,nego, kao sto neko pomenu, "izvlacenje usiju"...Sta neko u USA ima da razgovara sa lokalnim seoskim tajkunom, nego da mu izvlaci usi i kaze mu sa i kako dalje...kosovac bio-kosovac ostao...nova vrsta.
beco5

Post by beco5 »

Halal ti vjera Gos.Radončiću.Samo do danas nisam znao da i Bjela kuća
čita najtiražniji list.
Imaju koga i zvati neće valjda budaletinu Ronhila.
Stvarno veliko priznanje a dušmani nek jedu govedinu.
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

sto bi reko bg sindikat
"alal vera, alal vera" :D
murti439

Post by murti439 »

Ja, eto, opet ne kontam da nekome imponuju lik i djelo dotičnog gospodina... Nijedan čestit insan nije iz rata izišao bolji nego što je bio, a ovaj "dečak" je Dayton doček'o sa vlastitom novinom, najtiražnijom u BiH, k tomu još da prostiš... I nikoga da za ovih 11 godina tapi: "Odakle ti lova, frajeru, odakle ti lova?"

Im'o sam nesreću :) da vidim "Dnevnicu" u kojoj je onaj koji nam bira vlast cijelih pola sata pokazivao svoje tornjeve (ima teorija o tome zašto muškarci grade iste), pričao koliko miliona koji dio imovine košta i odisao silom i kurčevitošću...

Ali, zajebite sve to, sve je to irelevantno...

kad čuješ šta "ugledni biznismen" izjavi o Tihićevom logoraškom stažu - FUJ!!!
beco5

Post by beco5 »

Što je izjavio o Tihiću istina je ,jer ga nije demantovao,uostalom nek ga tuži ako nije istina.
Dalje da Mile Ronhil pravi toranj kao sto kupuje stanove po Bgd nebi bošnjo ni trepnuo. Bošnju kad se neotvaraju radna mjesta nevalja a i kad
se otvaraju tolika radna mjesta i koliko ljudi živi od najtiražnije novine opet nevalja.Pitam ove dušmane šta im to valja,po njihovom izgleda da
Mane čini više za bošnjake. Ali šta ću takav je većinom moj Narod.NAOPAK.
Ovo samo potvrđuje onu izreku.BOŠNJO ĆE BOŠNJU SVE OPROSTITI OSIM ZAVISTI.
mostarac

Post by mostarac »

Je li ovo javio isti izvor koji je javio da ce Silajdzic biti kandidovan za generalnog sekratara UN-a? :D
mostarac

Post by mostarac »

beco5 wrote:Što je izjavio o Tihiću istina je ,jer ga nije demantovao,uostalom nek ga tuži ako nije istina.
Dalje da Mile Ronhil pravi toranj kao sto kupuje stanove po Bgd nebi bošnjo ni trepnuo. Bošnju kad se neotvaraju radna mjesta nevalja a i kad
se otvaraju tolika radna mjesta i koliko ljudi živi od najtiražnije novine opet nevalja.Pitam ove dušmane šta im to valja,po njihovom izgleda da
Mane čini više za bošnjake. Ali šta ću takav je većinom moj Narod.NAOPAK.
Ovo samo potvrđuje onu izreku.BOŠNJO ĆE BOŠNJU SVE OPROSTITI OSIM ZAVISTI.
A da za pocetak naucis bosanski kad vec govoris o Bosnjacima?
A drugo, Fahrudin Radoncic nije Bosnjak nego Srbin islamske vjeroispovjesti :D
beco5

Post by beco5 »

Taj najviši tiraž je javio da je kandidovan ne za sekretara nego za zamjenika ali nije javio da je Gosp. dr. Silajđić odbio jer ovog puta prihvata totalnu pobjedu za člana Predsjedništva BiH.
beco5

Post by beco5 »

Mostarac ,
Nisam znao da u bosanskom jeziku treba svaku rečenicu počinjati
sa A.

za Minelu
Čitaju na svjetskom priznatom arapskom jeziku.
mostarac

Post by mostarac »

beco5 wrote:Mostarac ,
Nisam znao da u bosanskom jeziku treba svaku rečenicu počinjati
sa A.

za Minelu
Čitaju na svjetskom priznatom arapskom jeziku.
jebiga ja jesam bosanac, pa je svejedno, ali ovi sto bi zeljeli da se uguraju tamo gdje ne pripadaju bi ipak trebali paziti na to :-)
radeljas

Post by radeljas »

ide li i kokoshka marija mishic da uzdise pored fahre, utemeljitelja, i da se divi? kakav president, takav i pozvani.
beco5

Post by beco5 »

Mostarac,

Vidi Bogati ti bosanac a ja mislio ercegovac.

Ti nebrini kako će se gosp. Radončić paziti nije on Tihić ,jer kad se vratio iz te Amerike promjenio vjeru.
mostarac

Post by mostarac »

beco5 wrote:Mostarac,

Vidi Bogati ti bosanac a ja mislio ercegovac.

Ti nebrini kako će se gosp. Radončić paziti nije on Tihić ,jer kad se vratio iz te Amerike promjenio vjeru.
danas se svak naziva gospodinom. Meni je iz tog razloga drago sto sam ostao drug :-)
beco5

Post by beco5 »

Za druga mostarca.

Šta ćeš od šta vrijeme od toga i vakat. Yebiga druže.
mostarac

Post by mostarac »

beco5 wrote:Za druga mostarca.

Šta ćeš od šta vrijeme od toga i vakat. Yebiga druže.
pa da, "u udzbenike i u citanke usle su bitange obicne", rekao bi Dj. Balasevic
beco5

Post by beco5 »

za mostarca,
Ma jašta svašta.
Ali nema u ovom vijeku drugova , ima tovarišć -a još malo
Hajde uzdravlje stvarno žurim.
faka

Post by faka »

Sada neces moci ostati od avaza i tekstova u njemu! Fuj!

Ljudi citajte Oslobodjenje i uzivajte
malamaca

Post by malamaca »

Mi fakat sve mozemo oprostiti osim uspjeha. Ne znam na koji nacin je neko dosao do necega, pa ni Radoncic. Ali i ako je ratni profiter, a ja ne znam jer nisam nista vidjela svojim ocima, opet moramo priznati da nije strp'o pare u dzep, unistio ono sto je pojeftino kupio, unajmio firmu da mu pravi viletinu i otis'o na krstaranje. Pokrenuo je nesto, nesto ce iza njega ostati.
A sto se tice poziva na molitveni dorucak, nek' ide, sta ima veze, k'o da se trebam brinuti da nas k'o biva ne obruka pred 'nakim umom kakav je Bush...

Pozdrav, i nemojte sta zamjerit' :)
faka

Post by faka »

malamaca wrote:Mi fakat sve mozemo oprostiti osim uspjeha. Ne znam na koji nacin je neko dosao do necega, pa ni Radoncic. Ali i ako je ratni profiter, a ja ne znam jer nisam nista vidjela svojim ocima, opet moramo priznati da nije strp'o pare u dzep, unistio ono sto je pojeftino kupio, unajmio firmu da mu pravi viletinu i otis'o na krstaranje. Pokrenuo je nesto, nesto ce iza njega ostati.
A sto se tice poziva na molitveni dorucak, nek' ide, sta ima veze, k'o da se trebam brinuti da nas k'o biva ne obruka pred 'nakim umom kakav je Bush...

Pozdrav, i nemojte sta zamjerit' :)

To da je covjek sposoban tu nema nikakve dileme, ali se vazda treba postaviti pitanje kako je dosao do takvog silnog novca. Covjek lako postaje sposoban kada ima novac da ga ulozi. Jedino sto mu ja zamjeram je to sto se previse petlja u neke stvari koje su van njegovog domena, a na to prvenstveno mislim politika. To se vidi iz dana u dan u njegovim fuj novinama po imenu avaz! Avaz je jedna licemjerna novina koja pise sve i svasta i sto je najzalosnije ima veliki utjecaj kod nas bosnjaka
in33sa

Post by in33sa »

Jadna ova drzava ako se umjece varanja i pljacke svrstava u sposobnost pravljenja novca i kapitala.

Mislim, jadna ova drzava kad ima ovce za glasace.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

kad tolko love ima što ne prijavi i osigura SVE svoje radnike

čujem da ima ljudi koji su i po 2 godine i dalje na probnom radu :-)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

SherlockHolmes wrote:eh evo nama do februara bar 30 strana :D bobi, de jos jednu takvu :D
:D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

beco5 wrote:Halal ti vjera Gos.Radončiću.Samo do danas nisam znao da i Bjela kuća
čita najtiražniji list.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
malamaca

Post by malamaca »

Ma pravo da vam kazem, boli mene za Fahru Radoncica. Fakat je da je uspio, fakat je da je Avaz najcitaniji, fakat je da ode da doruckuje sa onim kretenom. I sta sad? Treba pisati o tome heftu dana? Mislim, nema potrebe, fakti se nece izmijeniti.

Koliko se ja razumijem u zakon, ako si na probnom radu prijavljen si kao i da su u radnom odnosu na neodredjeno vrijeme. Probni rad moze trajati najduze sest mjeseci. To je sta kaze zakon (po mojim saznanjima), a kakva je situacija s njegovim radnicima, to fakat ne znam.

Cuj da Bijela kuca ne cita Avaz? Pa moraju citati da vide sta ce dalje bit', k'o sto moja nana cita zadnje strane Extre da vidi sta ce dalje bit' s Esmeraldom :D

P.S. I mene smeta sto se bakce gdje mu nije mjesto, ali to je valjda odlika svih vodecih medija u svakoj zemlji, mediji kreiraju atmosferu unutar javnog misljenja; da ne gledaju CNN ne bi jos uvijek pola Amerike bilo ubijedjeno da je rat u Iraku opravdan.
Last edited by malamaca on 15/12/2006 15:46, edited 2 times in total.
vatana

Post by vatana »

Utemeljitelj je meni Bog :D
Post Reply