Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti
-
MFToonyo
#176 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
ljudi to je vise nego ocita stvar. mi idemo ka drustvu oligarhije gdje vlada par tajkuna koji su u periodu inicijalne akumulacije kapitala klepili puno drzavne imovine i tu se nista ne moze, to je tako u tranzicijskim sistemima - prvi bogatasi su bogatasi ukradenih para. e tim bogatasima je u interesu da se njihovo bogatsvo konacno uknjizi i potpuno legalizira - u suprotnom izazivace tenzije, a kod nas je tenizje lako izazvati. nas problem su sitni poludoreceni tipovi kao silajdzic ili nedoreceni frustrirani likovi kao komsic i lagumdzija koji su satro socijaldemokrati a za njih je fahro izmislio socijaldemokratiju.
stabilizacija ce se desiti kada se oligarhijska elita zadovolji i dogovori. fahro je u talu sa srbijanskim oligarhom miskovicem a ovaj vuce sve konce u srbiji. jedino se fahro iz cisto licnog interesa moze dogovoriti sa dodikom, da se dodiku nista ne sudi i da zadrzi svoju lovu. to je sistem spojenih posuda, da bi funkcionisale moraju biti skupa cim jedna iscuri, iscurise svi. napravice se neki kompromis, ne znam kakav, ali kompromis i to bez ohr-a, jer ohr nema sta da se petlja u kapital velikih tajkuna, a opet bice sretni da se postigne kakav takav dogovor.
nije fino sto ovi pokrali ali jedino se njih dvojica mogu dogovoriti i jedino tako mozemo imati sjesenje gdje niko nije pobjednik ali nije ni porazeni. ono najvaznije je da ce nacionalne tenzije popustiti i da cemo se onda moci okrenuti ekonomiji.
da, pokradene pare nece niko vratiti niti ce dodik ici u zatvor, ali imacemo stabilan establisment kojem u interesu nisu nacionalna prepucavanja, jer nacionalizam je izmisljen samo da bi se pokralo, vjerujte mi nema drugog razloga. sad kad se pokralo idemo u stabilizaciju na nacin da se obican svijet moze okrenuti vlastitom ekonomskom boljitku. i ovo je zbilja jedini nacin.
stabilizacija ce se desiti kada se oligarhijska elita zadovolji i dogovori. fahro je u talu sa srbijanskim oligarhom miskovicem a ovaj vuce sve konce u srbiji. jedino se fahro iz cisto licnog interesa moze dogovoriti sa dodikom, da se dodiku nista ne sudi i da zadrzi svoju lovu. to je sistem spojenih posuda, da bi funkcionisale moraju biti skupa cim jedna iscuri, iscurise svi. napravice se neki kompromis, ne znam kakav, ali kompromis i to bez ohr-a, jer ohr nema sta da se petlja u kapital velikih tajkuna, a opet bice sretni da se postigne kakav takav dogovor.
nije fino sto ovi pokrali ali jedino se njih dvojica mogu dogovoriti i jedino tako mozemo imati sjesenje gdje niko nije pobjednik ali nije ni porazeni. ono najvaznije je da ce nacionalne tenzije popustiti i da cemo se onda moci okrenuti ekonomiji.
da, pokradene pare nece niko vratiti niti ce dodik ici u zatvor, ali imacemo stabilan establisment kojem u interesu nisu nacionalna prepucavanja, jer nacionalizam je izmisljen samo da bi se pokralo, vjerujte mi nema drugog razloga. sad kad se pokralo idemo u stabilizaciju na nacin da se obican svijet moze okrenuti vlastitom ekonomskom boljitku. i ovo je zbilja jedini nacin.
-
spokojan
#177 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
sto se fahra tice, puno ljudi se on zamjerio, morat ce to negdje izbiti, pa makar kao herpes na njegovoj gornjoj usni ...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#178 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
almanesic wrote:super da Fahro udje u politiku ! ima pare, ima rezultat, a ne ko lagumdzijce - udju da bi se naklepali pa kao pametni- Fahro je superbogat i treba da udje u politiku. Svaka cast
Hajmo podanici na noge...u boj,u boj za tajkuna svog...
Il' sto bi se reklo.."..i mi svog tajkuna za trku imamo..."
A sad' ,odoh povratiti..
- HAVANA
#179 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
KatarinaKosaca wrote: ljudskoj ljubomori i zavisti nigdje kraja............
Na koga?Na čemu?
-
KREMEN
#180 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Ko on nece da ukrade..almanesic wrote:super da Fahro udje u politiku ! ima pare, ima rezultat, a ne ko lagumdzijce - udju da bi se naklepali pa kao pametni- Fahro je superbogat i treba da udje u politiku. Svaka cast
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#181 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Zasto bi krao
Njemu drzava preko "Investicione banke" da,valjda na lijepe oci,20 miliona .
A onda se doticni smatra, kao
,velikim i sposobnim biznismenom

Njemu drzava preko "Investicione banke" da,valjda na lijepe oci,20 miliona .
A onda se doticni smatra, kao
- respo
#182 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
-halo predsjedinstvo mogu li ja biti predsjednik
-jesi ti lud
-jesam sta jos treba
-jesi ti lud
-jesam sta jos treba
-
doktor78
#183 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
-LIBERO- wrote:
Pljuvao je po SDA,pljuvao je po SDP-u,sada pljuje po Harisu..samo mentalno limitirani ljudi ne mogu shvatiti da pljuje po ljudima koji mu se u datom momentu nalaze kao neki vid prepreke za licne interese i svoju licnu (finansijsku) korist
- Banksy
#184 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Pomešće ih Fahro, k'o metlom ...
da potpišem Tunju
da potpišem Tunju
MFToonyo wrote:fahro bi se mogao pokazati puno multikulturalniji, gradjanskiji i liberalniji nego sto se to cini.
fahro je u biti jedan komunista - oligarh koji hoce pare na vecem nivou, u stotinama miliona, a zna da je bosnjacki narod neobrazovam pa ih levati putem avaza. no dodje li na vlast, lako ce servirati drugu pricu. glasajte ljudi za fahru, ne bacajte glasove na sitnog sibicara komsica.
ljudi to je vise nego ocita stvar. mi idemo ka drustvu oligarhije gdje vlada par tajkuna koji su u periodu inicijalne akumulacije kapitala klepili puno drzavne imovine i tu se nista ne moze, to je tako u tranzicijskim sistemima - prvi bogatasi su bogatasi ukradenih para. e tim bogatasima je u interesu da se njihovo bogatsvo konacno uknjizi i potpuno legalizira - u suprotnom izazivace tenzije, a kod nas je tenizje lako izazvati. nas problem su sitni poludoreceni tipovi kao silajdzic ili nedoreceni frustrirani likovi kao komsic i lagumdzija koji su satro socijaldemokrati a za njih je fahro izmislio socijaldemokratiju.
-
Broj 1
#185 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Ja bi ovog Fair Life ubacio u politiku, cova je ipak kapacitet. Steta sto ovi ljudi sa foruma ostaju anonimni, barem da sluze kao savjetnici ovim usranim politicarima.
- Banksy
#186 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Zbijaju se redovi
neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj
Šta su dogovorili Silajdžić i Lagumdžija
http://www.san.ba/index.php?id=8444
Kako god završilo, ako ništa drugo, bilo je vrijeme da ih neko SVE dobro prodrma.
Šta su dogovorili Silajdžić i Lagumdžija
http://www.san.ba/index.php?id=8444
Kako god završilo, ako ništa drugo, bilo je vrijeme da ih neko SVE dobro prodrma.
-
popajic
#187 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Go, Fahro , go...izbavi nas iz belajaFahrudin Radončić sutra saopćava odluku o ulasku u politiku!
Utemeljitelj "Avaza" i jedan od najuspješnijih bh. biznismena intenzivne konsultacije priveo kraju...
23.09.2009. 07:56
Nakon što u znatnom broju domaćih i regionalnih medija i političkih krugova već danima traju rasprave i špekulacije o tome hoće li Fahrudin Radončić ući u politiku i biti na čelu nekog novog političkog projekta, utemeljitelj "Avaza" i njegovi najbliži saradnici procijenili su da su različite verzije dobile punu kulminaciju i da ih zbog odgovornosti prema javnosti treba okončati. To znači da treba saopćiti odluku, ma kakva ona bila, saznaje "Dnevni avaz".
Inače, nije nikakva tajna da veliki broj zabrinutih građana, intelektualaca ili ljudi koji su i sada politički angažirani, lobira da se Radončić stavi na čelo stranke ili političkog saveza koji će ponuditi ekonomski i nacionalni projekt izlaska BiH iz sadašnje katastrofalne situacije.
- metar_drva
#188 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
kako ce mu se zvat stranka? imajuci u vidu volovski mentalitet naroda u bih i sklonost ka aziri sa escajgom i slicnim ublehasima, ne bi me cudilo da je nazove "dabogda ti majka umrla od raka ako ne glasas za nas demokratskih promjena." garantujem da bi pomeo konkurenciju
-
VjecitiStudent
- Arc_Angel
#190 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
nece ovo na dobro nikako.
ako se stvarno kandiduje pobjedit ce 1000000000%, ali onda vise nista nece biti isto, bit ce gore hiljadu puta.
vrati ce nas u dark ages

zamislite narcisoidnog egositicnog megalomanijaka na vlasti sa neogranicenim pristupom drzavnih para, onda i dodik ponovo ubjedljivo pobjedjuje na izborima, samo sto mu je ovaj put sa druge strane brat rodjeni fahro.
ja sam sve nesto mislio od ovoga sto je sad gore ne moze ali meni se cini da sam dobro pogrijesio.
u svakom slucaju predizborna kampanja i izborni inzinjering je u punom mahu.
ako se stvarno kandiduje pobjedit ce 1000000000%, ali onda vise nista nece biti isto, bit ce gore hiljadu puta.
vrati ce nas u dark ages
zamislite narcisoidnog egositicnog megalomanijaka na vlasti sa neogranicenim pristupom drzavnih para, onda i dodik ponovo ubjedljivo pobjedjuje na izborima, samo sto mu je ovaj put sa druge strane brat rodjeni fahro.
ja sam sve nesto mislio od ovoga sto je sad gore ne moze ali meni se cini da sam dobro pogrijesio.
u svakom slucaju predizborna kampanja i izborni inzinjering je u punom mahu.
- metar_drva
#191 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
ako si ista trebao znat dosad, onda je to da uvijek moze goreArc_Angel wrote:n
-
Vertigo
#192 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
ovo pljuvanje po SDA, iz vremena pred dolazak Alijanse, zaboravljaju mnogi iz SDA ali i SDP... kada je u Avazu Z.Lagumdzija bio "Lider buducnost", a na naslovnicama "SDA ukrala 20 miliona".-LIBERO- wrote: Pljuvao je po SDA,pljuvao je po SDP-u,sada pljuje po Harisu..samo mentalno limitirani ljudi ne mogu shvatiti da pljuje po ljudima koji mu se u datom momentu nalaze kao neki vid prepreke za licne interese i svoju licnu (finansijsku) korist
Fahro poznaje samo interes i tacka.
ali, da mi ocekujemo npr. autoput od Tihica, Zlaje, Harisa, Komsica...je iluzija. Za takve stvari trebaju ljudi kao Fahro.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#193 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
da da superstrada od papira
popločana neprodatim primjercima avaza
popločana neprodatim primjercima avaza
- nosara
#194 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Vertigo wrote:ovo pljuvanje po SDA, iz vremena pred dolazak Alijanse, zaboravljaju mnogi iz SDA ali i SDP... kada je u Avazu Z.Lagumdzija bio "Lider buducnost", a na naslovnicama "SDA ukrala 20 miliona".-LIBERO- wrote: Pljuvao je po SDA,pljuvao je po SDP-u,sada pljuje po Harisu..samo mentalno limitirani ljudi ne mogu shvatiti da pljuje po ljudima koji mu se u datom momentu nalaze kao neki vid prepreke za licne interese i svoju licnu (finansijsku) korist
ali, da mi ocekujemo npr. autoput od Tihica, Zlaje, Harisa, Komsica...je iluzija. Za takve stvari trebaju ljudi kao Fahro.
- metar_drva
#195 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Vertigo wrote:

- addem
#196 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Moze Fahro u politiku al ne moze dobiti izbore. Sve i da ga 100% podrzi islamska zajednica. Makar na sljedecim izborima cini mi se da je nemoguce.
-
Vertigo
#197 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
bitna je visina interesa, a ne objektanosara wrote:Vertigo wrote:ovo pljuvanje po SDA, iz vremena pred dolazak Alijanse, zaboravljaju mnogi iz SDA ali i SDP... kada je u Avazu Z.Lagumdzija bio "Lider buducnost", a na naslovnicama "SDA ukrala 20 miliona".-LIBERO- wrote: Pljuvao je po SDA,pljuvao je po SDP-u,sada pljuje po Harisu..samo mentalno limitirani ljudi ne mogu shvatiti da pljuje po ljudima koji mu se u datom momentu nalaze kao neki vid prepreke za licne interese i svoju licnu (finansijsku) korist
ali, da mi ocekujemo npr. autoput od Tihica, Zlaje, Harisa, Komsica...je iluzija. Za takve stvari trebaju ljudi kao Fahro.Autoput je prenizak za neimara, jedino da ga popenje na neki toranj od cca 300 metara... Ima li koji inzenjer gradjevine, moze li se to izvest...?
- slavkoimamodilera
#198 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Ne budu li Bosnjaci malo mudriji ovaj put, poslat ce ih Fahro po cevape i opalit po usima isto k'o i onomad Lepi Hare na trehu...
- Bourne
#199 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Ako Fahro udje u politiku a HOCE i kojim slucajem pobijedi a vjerujem da NECE dobili smo novog DODIK-a-2 u FBiH
Treba isprazniti sve trezore da se ne dokopa para jer u suprotnom??? 
-
Kenan-sa
#200 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Mislim da je Fahrin ulazak u politiku pozitivna stvar za ovu drzavu! Radoncic je ubjedljivo najbolji i najpoznatiji bh biznismen,covjek koji je sa svojim AVAZOM preporodio grad Sarajevo i drzavu BIH! On je bosanski Berluskoni,udje li u politiku Bosnjaci ce konacno dobiti covjeka od povjerenja,kojem politika ne treba da bi se obogatio! Plus je pozitivna stvar sto bi svoju kampanju sam finansirao a ne o trosku drzave,svaka mu cast! ali treba jos pricekati sutrasnji dan i vidjeti da li ce i konacno uci u politiku.. Ovoj drzavi trebaju poznati i uspjesni ljudi da je vode,Radoncic ce od BIH napraviti Svicarsku,ubjeden sam uto! Siguran sam da ce svi glasaci Stranke za BIH,pola SDP-ovaca i pola glasaca SDA glasati za Radoncica,kao i svi postivaoci Islama u BIH ,a takvih je jako puno,zato sam ubjeden da Radoncic ima veliku sansu da vec na narednim izborima dozivi veliki uspjeh!