Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10076 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by pici »

Image

zandžolina u prvom saffu blizu utemeljitelja i narodnog zaljubljenika...imat će podršku ko putin 84%... :oops:
sanjin_1

#10077 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by sanjin_1 »

naroT je zaljubljen u utemeljitelja :lol: :lol: :lol:

I sad se grohotom smijem zbog onog gostovanja na TV-u :-)
HM 2011

#10078 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by HM 2011 »

Al vidi ti modus operandija.....

Čitavu familiju nalijepio zbog kosovskih materijala.....

U ovakvim situacijama trebalo bi razmisliti o sistemu zabrane rada novinara ili objavljivanja kompletnih novina.....
IcedMFEarth

#10079 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by IcedMFEarth »

Sigurno u OK-u pročito da moraš imati samopouzdanja da budeš cool, ali mu malo teže ide u praksi :D
weredsf

#10081 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by weredsf »

http://www.stop-avaz.com/u-stilu-drzavn ... nom-u-bih/

U STILU DRŽAVNOG UDARA: Propao pokušaj Avaza da na petokolonaški način preuzme kontrolu nad medijskom scenom u BiH
Posted: 02. 09. 2014

mandalvelePokušaj državnog udara iz februara ove godine, kojeg u Uvrnutom tornju eufemistički nazivaju «protestima građana» pokazali su sav jad i čemer Avaza, njegovih urednika i novinara, njegovog neformalnog vlasnika i formalnog vlasnika stranke SBB, Fahrudina Radončića. Svi mi koji više vjerujemo vlastitim očima i razumu, a ne tzv. novinarima Avaza, smo svjesni toga: u nebrojeno puno prilika se pokazalo i dokazalo da iza ovih «protesta», njihovog organiziranja, upravljanja i kontrole stoje članovi i aktivisti SBB-a. Svjesni valjda da na normalan i demokratski način, izborima i izbornim dobijanjem povjerenja građana ne mogu ostvariti «prokleti(jski)» san svog stranačkog gazde Fahrudina Radončića, «ljubljenika građana» i «rock-zvijezde» kako sam sebi voli tepati, u svom su očaju, nedvojbeno smatrali da je došao «njihov trenutak» da preuzmu Državu. No, ovaj pokušaj državnoga udara je, narodski rečeno, «prokužen» i provaljen, te su ovi, dijelom opravdani protesti, doživjeli ne samo devalvaciju, nego su na sebe navukli bijes desetina hiljada građana koje su SBB-dokonaši danima onemogućavali u svakodnevnom obavljanju poslova i odvijanju normalnog života blokiranjem jedne od glavnih sarajevskih saobraćajnica.

Nakon ovog neuspjeha, «ideolozi zla» iz Uvrnutog tornja međutim nisu stali sa kovanjem planova za kontroliranjem Države. Očito je da su uvidjeli da državni udar ne može biti uspješan, ukoliko se i medijski ne ovlada narodnim masama. Avazovo instruiranje građana, proizvodnja dezinformacija i goebbelsovska propaganda, te online-rat na sozijalnim mrežama u kojima su na «borbene zadatke» bili raspoređeni čak i perjanice Avazovog «novinarstva» poput Indire Ćatić, te visoki stranački «dužnosnici» Mirza Ustamujić, Edina Latif, te – u Americi osuđeni i u Bosnu protjerani – Omer Čevra evidentno je, nisu bili dovoljni za ovaj pakleni plan «autohtonog Bošnjaka» sa Prokletija. Znajući da bez kontrole medija nema ni kontrole građana pribjegli su drugoj taktici – pokušaju petokolonaškog preuzimanja kontrole nad medijskom scenom i medija koji su u februarskom «događanju (samo bošnjačkog?!) naroda», ipak, odigrali kakvu-takvu pozitivnu ulogu time što su razotkrivali politikante iz SBB-a (i, dijelom, Naše stranke) u pokušaju nasilnog preuzimanja vlasti u Državi.

Novinska agencija Patria kao «trojanski konj» na medijskoj sceni u BiH

Sprovođenju i primjeni nove taktike i strategije prišlo se odmah: već 12. februara ove godine je u Sarajevu osnovana Novinska agencija Patria. Njen glavni urednik je postao Tarik Lazović, nekadašnji novinar Saff-a, a zatim Avaza. Lazović je u Avazu proveo gotovo 8,5 godina, od marta 2005.g. do septembra 2013.g., prvo kao novinar, zatim kao urednik. Ono što je objektivnom čitaocu odmah po čitanju prvih vijesti novoosnovane agencije moglo «zapasti za oči» jeste izuzetno blagonaklon stav prema «političaru» Fahrudinu Radončiću i njegovoj stranci SBB. Sjećamo se svi da je «Utemeljitelj» nakon osnivanja svoje privatne stranke izjavio da će se «boriti za naklonost Avaza», ali ostaje nejasno čime je tu naklonost izborio kod novinske agencije Tarika Lazovića? Da li su Patria i Tarik Lazović dio plana napravljenog još daleko prije «februarskih protesta», da li je kupljen, eventualno ucijenjen? Nameće se mnogo pitanja, ali o tome ne želimo nagađati i špekulirati. Ono što je evidentno jeste «avazovski stil» pisanja Patrije, dobro poznata «avazovština», kako ju je svojevremeno imenovao književnik Ivan Lovrenović. Tarik Lazović je, očito, dobro «ispekao zanat» u Avazu.

Koliko je naklonosti Patrije prema Fahrudinu Radončiću i SBB-u bila sve očitija i veća, toliko je odbojnost prema, primjerice, SDA bila sve izraženija. Neki naši suradnici su vršili analizu tekstova koje je Patria objavljivala posljednjih mjeseci. Ne želeći da se stavljamo na stranu SDA, pozivamo sve naše čitatelje da sami naprave ovakvu analizu za sebe i ovu stranku navodimo samo iz razloga, što «negativne» vijesti u vezi nje prema našim nalazima u velikoj mjeri preovlađuju. Ova analiza je pokazala da je Patria isključivo afirmativno pisala o SBB-u i Fahrudinu Radončiću.

«Prozvodnja» vijesti, a ne prenošenje informacija

Za to vrijeme, kako smo upravo naveli, «Patria» ne štedi nimalo SDA i njene članove, posebice potpredsjednika Bakira Izetbegovića. Koristi se svaka prilika prenijeti negativnu ili makar negativno «obojiti» vijest u vezi SDA, a ono što je afirmativno – Tarik Lazović i Patria prešućuju. Tako se, primjerice, uz ponovno naglašavanje da ovim ne činimo političko vrednovanje ove stranke, danima plasiraju vijesti o navodnim «unutarstranačkim sukobima» u SDA, dok se prešućuju aktivnosti Bakira Izetbegovića o pozitivnim efektima turskog kredita kojeg je upravo on donio u BiH. Doduše, ovo je i razumljivo, iako se u svjetlu objektivnog novinrstva i profesionalizma svakako ne može opravdati: postoje pouzdane informacije da se Tarik Lazović na ovaj način pokušao «osvetiti» Bakiru Izetbegoviću i SDA, jer su u navodnim unutarstranačkim sukobima «razoružali» Bakira Alispahića i smijenili ga iz Kadrovske komisije SDA. Razlog ove osvete leži, prema nama dostupnim informacijama u tome, da je Alispahić financijski «pogurao» nastanak i osnivanje Patrije. Logično je dakle, da je Patrija morala braniti svog financijskog «patrona», a napadati one koji su ga «pomeli» iz SDA.

Tarik i Edina mijenjaju «pozicije»

I, onda se 1. septembra dešava čudo, ali samo za neupućene i u Avazu već mnogo puta viđeno: Tarik Lazović, urednik Patrije objavljuje na svom Facebook-profilu sliku iz redakcijskog prostora Avaza sa komentarom «Novo-staro radno mjesto…». Znači, vratio se u Avaz! Provjerili smo ovu informaciju – gdje drugo nego na izvoru, u Uvrnutom tornju i dobili potvrdu. Ali, ne samo to, naš izvor informacija nam šalje i informaciju da je na mjesto urednika Patrije došla niko drugi do Edina Latif – još jedna perjanica avazovštine i «istaknuta» članica SBB-a. U tačnost ove informacije smo se uvjerili i na internet-stranici Patrije, gdje je Edina Latif, koja je istovremeno i vijećnica u Gradskom vijeću Grada Sarajeva, navedena kao glavna urednica.

No, sa ovom kadrovskom rokadom, Avazova čuda se ne završavaju. Već danas, 2. Septembra njegov portal objavljuje da je inertni, neinventivni i dosadni dosadašnji glavni urednik Fadil Mandal smijenjen i na njegovo mjesto postavljen Faruk Vele. Zvuči vam ovo ime poznato? Nije ni čudo, jer i Faruk Vele ima slično «putešestvije» iza sebe kao i Tarik Lazović.

Pokušaj Avazovog preuzimanja portala klix.ba

Iako dugogodišnji novinar i urednik, i Faruk Vele je napustio odnosno morao napustiti Avaz da bi se jedno vrijeme skrasio u novinskoj agenciji Anadolu Agency. Odatle nakon relativno kratkog vremena odlazi i, što je indikativno i vremenski se poklapa sa osnivanjem agencije Patria, kratko nakon februarskih protesta, tačnije 01. marta ove godine postaje glavnim i odgovornim urednikom vrlo posjećenog i zasigurno utjecajnog portala klix.ba. Ovaj portal je u dobroj mjeri raskrinkao ulogu SBB-ovaca u «protestima građana» iz februara ove godine i stoga je razumljiva želja i nastojanje iz Uvrnutog tornja da preuzmu kontrolu nad ovim news-portalom. Međutim, nakon još kraćeg vremena, već 4. Augusta ove godine, dakle nakon samo pet mjeseci, biva smijenjen sa ove pozicije. Naš izvor iz Uvrnutog tornja nam potvrđuje da je Vele pokušao petokolonaški «potkopati» klix.ba i zloupotrijebiti ga za interese samozvanog «Bošnjaka» sa Prokletija Fahrudina Radončića, no vlasnici su prozreli ovu nakanu, te su ga se elegantno «riješili»: jedna vrlo štura informacija na ovom portalu je potvrdila Veleovu demisiju. I, kako smo već napisali, već danas nam se ovaj vrli novinar «ukazuje» u Avazu – i dokazuje da ništa od «avazovštine» tokom izbivanja iz Uvrnutog tornja nije zaboravio: nakon kratkog boravka u Istanbulu, valjda postao na taj način postajući ekspertom, poručuje Bošnjacima da ne smiju dozvoliti da ih se «erdoanizira», aludirajući time na prijateljski odnos turske države prema BiH i Bošnjacima. Retorika koja se nimalo ne razlikuje od one Fahrudina Radončića – koji se tako «mučno» izborio za naklonost «Avaza» i svako malo Bošnjacima etiketira «islamski radikalizam», «vehabije», a evo sada i «erdoanizaciju». Šta god sa tim mislili, sve se svodi na jedno: «avazovština»!

Indira i «šejh»: Face to Face (TV)

O povezanosti i pokušaju uzimanja utjecaja na neke druge medije u BiH, pozabavit ćemo se eventualno i po potrebi nekom drugom prilikom. Za kraj ovdje želimo istaći povezanost između Face TV i Avaza. U aprilu ove godine je Saff objavio da je «Šejh» Edin Urjan Kukavica glavni urednik u Face TV i to popratio sa dokazom – preslikom Impressuma Face TV-a, što se i danas može pronaći na internet stranici Saff-a. Obzirom da je Face TV u međuvremenu uradila «relaunch» svoje internet-stranice, ovaj podatak nije moguće direktno kod njih provjeriti. Neovisno o tome, čudili smo se svi, zašto osnivač i vlasnik Face TV-a Senad Hadžifejzović u svojim interviewima ipak «pošteđuje» Fahrudina Radončića. Razlog bi mogao biti upravo ovaj «šejh» – prošlogodišnji kandidat i za «ličnost godine» ove televizije. Naime, on redovito dobiva prostor u Avazu za svoje «mudrosti» i «veleumne» analize bošnjačke (političke) stvarnosti. Zna li se, međutim, prema informacijama iz Uvrnutog, da je «šejh» Edin Urjan Kukavica dajdža Avazove «novinarke» Indire Ćatić, o kojoj smo već pisali, onda ove relacije postaju mnogo jasnije.
miop

#10082 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by miop »

vrbas1979 wrote:OCCRP The Two Bosses
Sta je ovo???
Image
Innovation

#10083 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Innovation »

U Avazu sve ok. Mandal nije urednik, ali je zato direktor. Vele se vratio u Avaz na Mandalovo mjesto, a Latif otisla na mjesto Velea. :mrgreen:
saraf_osmica

#10084 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by saraf_osmica »

MnogoJaki wrote:
Innovation wrote:U Avazu sve ok. Mandal nije urednik, ali je zato direktor. Vele se vratio u Avaz na Mandalovo mjesto, a Latif otisla na mjesto Velea. :mrgreen:

Latif urednica kliksa?????
E onda je ovaj portal unaprijed s :izet: an
Innovation

#10085 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Innovation »

MnogoJaki wrote:
Innovation wrote:U Avazu sve ok. Mandal nije urednik, ali je zato direktor. Vele se vratio u Avaz na Mandalovo mjesto, a Latif otisla na mjesto Velea. :mrgreen:

Latif urednica kliksa?????
Pardon, otisla na mjesto u Patriju. :mrgreen:
Marko Zarko

#10086 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Marko Zarko »

Pustite vi priču, 4000 ljudi u Domu mladih na skupu SBB-a. Koliko bi bilo mrtvih glava da tamo stane 4000 ljudi???
weredsf

#10087 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by weredsf »

Marko Zarko wrote:Pustite vi priču, 4000 ljudi u Domu mladih na skupu SBB-a. Koliko bi bilo mrtvih glava da tamo stane 4000 ljudi???
Prostor Amfiteatra Dom mladih kroz dugogodišnju tradiciju, kao multifunkcionalni prostor, predstavlja mjesto u kojem se realiziraju razni seminari, konferencije, promocije, simpoziji, partiji, koncerti, izložbe, teatarske predstave, te služi kao mjesto okupljanja sarajevske omladine i novih generacija muzičara i umjetnika. Kapacitet Amfiteatra je do 600 posjetilaca za koncertnu postavku ili do 300 za konferencijske evente.
:D :D
Dr. Kuca

#10088 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Dr. Kuca »

StupskaBitanga wrote:Odgledao sam ovo čudo na YT i sasvim m i je jasno da je Saneli već u mislima urednička pozicija na BHRT zahvaljujući Fahri
Svakako BHT nema urednika IPP
Poznato je da se Sanela Prasi sa bilo kim ko ima vise od 2 milje u dzepu. U raji se to kaze cundara ili radodajka. :izet:
weredsf

#10090 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by weredsf »

Predsjednik SBB-a se pridružuje onima koji su već zatražili odgovornost i ostavke federalnog premijera, resornog ministra, direktora Elektroprivrede BiH i uprave Rudnika iz moralnih i objektivnih profesionalnih razloga, saopćeno je iz Pres-centra SBB-a.
Koje zlo
MOSALJOZE

#10091 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by MOSALJOZE »

Koji ljigavac,pa prije bih podržao onu Cvijanovićku,koja mi otvoreno želi zlo nego ovog fujjj
ultima_palabra

#10092 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by ultima_palabra »

Pa realno, da nije bilo nesreće SDP bi se klinčio pripajanjem rudnika EP-u i njihovim rezultatima.
Man of steel

#10093 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Man of steel »

Evo malo materijala za ove koji vode stranicu stop-avaz.com

http://youtu.be/M4U8AbIcD8A?t=14m35s
sandokann

#10094 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by sandokann »

weredsf wrote:
Predsjednik SBB-a se pridružuje onima koji su već zatražili odgovornost i ostavke federalnog premijera, resornog ministra, direktora Elektroprivrede BiH i uprave Rudnika iz moralnih i objektivnih profesionalnih razloga, saopćeno je iz Pres-centra SBB-a.
Koje zlo
I zasto ti u citiranom vidis zlo?
weredsf

#10096 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by weredsf »

sandokann wrote:
weredsf wrote:
Koje zlo
I zasto ti u citiranom vidis zlo?
Ko je trazio bilo ciju ostavku osim on, mozes li naci kome se on pridruzuje u trazenju ostavke dok jos uvijek 5 ljudi lezi pod zemljom...
Prokletnik sa Prokletije
weredsf

#10097 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by weredsf »

http://www.stop-avaz.com/transkript-sje ... ao-zatvor/

Transkript sjednice Predsjedništva RBiH: Radončić zbog špijunskih aktivnosti ’93. zamalo izbjegao zatvor
Posted: 17. 06. 2014

fahrudinff-radoncic-grabovica“Službe vojne i državne bezbjednosti su pretresom kod Fahrudina Radončića u stanu pronašli 30-ak dokumenata sa oznakom ‘vojna tajna’. Uz to je važna i pravna činjenica da Radončić nije pripadnik Štaba Vrhovne komande , odnosno da nema formacijsko mjesto u ŠVK, što može da ukazuje da je angažovan za neke ‘specijalne namjene’ u komuniciranju sa sredstvima informisanja, među kojima je i angažovanje na diskreditovanju određenih uglednih ličnosti” – specijalna informacija Uprave bezbjednosti ŠVK, broj 212, od 18. 10. 1993. godine, 13. stranica teksta.

Zbog osnovane sumnje da je putem medijskih kleveta počinio krivično djelo odavanja službene i vojne tajne, protiv Fahrudina Radončića i još jednog novinara je pokrenuta krivična prijava. Da bi izbjegao posljedice sudskog procesuiranja, Radončić je putem Udruženja novinara i Udruženja Sandžaklija organizirao pritisak na pravosuđe i druge državne institucije. Ministarstvo pravosuđa je obavijestilo Predsjedništvo RBiH o zahtjevu Udruženja novinara za aboliciju osumnjičenih. Na sjednici, kada se raspravljalo o tome, članovi Predsjedništva RBiH su iznosili slijedeće (magnetofonski snimak sa sjednice Predsjedništva RBiH, 14.12.1993. godine):

IZETBEGOVIĆ: „Dakle, prijedlog Ministarstva pravosuđa je da se oslobode odgovornosti ova dva novinara.“

KLJUIĆ: „Ja glasam protiv. Evo zbog čega. Neću vam nešto lično pričati. Fahrudin Radončić i ja smo radili za zagrebački ‘Danas’, pa kad ja dođem u Zagreb, on je veći Hrvat od mene … Pa je došao ovdje, pa je bio veći Bosanac od mene, ali ja gledam suštinski jednu stvar. Oni su napali Muslimovića i odali vojnu tajnu. Pokazalo se kasnije da Muslimović nije bio kriv i čak smo ga unaprijedili, i to su svi podržali. Mislim da Muslimović – s njim treba malo razgovarati. On je veliki potencijal. A mi, kao država, moramo se učiti da iz jedne afere, na Zapadu je to jasno – onaj ko kleveće i onaj ko je oklevetan, jedan može biti u pravu. Oba nikad. A neću da opterećujem, pošto vam moram reći da ja to malo bolje pratim, jer sam novinar, Fahrudina Radončića da je vrlo negativno djelovao u listu ‘Bosanski avaz’. Ja sam taj list uzeo, izanalizirao i iscrvenio se, ali nemam vremena da odem do predsjednika SDA Ćemana, a ne mogu tebe tim opterećivati, a vidim Haris se topi od posla, ne mogu ni njega. Nisam za to da se oslobode, nego sam za to da, ako je podignuta optužnica, a bila je podignuta vrlo stroga optužnica, da su izdali državnu tajnu, da se nama to obrazloži ovdje. Jer, ne može biti Muslimović u pravu i novinar. Prema tome, ja ne dam svoj glas, vama sad kažem, a pošto poznajem materiju. Ima još jedan argumenat koji me tjera na to što nije razriješen među nama slučaj Halilović. A, ovo je direktno vezano i za Halilovića. Pa, vi mene poslušajte, nećete pogriješiti. Da se skine ovaj prijedlog o oslobađanju, nego da se to sudski odradi, pa ako treba oslobodi … Želio sam vam skrenuti pozornost, to je moja lična stvar. I tako bih radio da je moj otac, pokojni Josip ustao iz groba i to uradio, ja bih isto ovo govorio. Valjda me toliko znaš. Sad da ne bi ovdje stvarali nervozu i da ne bih ja vršio pritisak na vas, jer svaka moja rečenica se može smatrati da vršim pritisak. Ne želim vršiti pritisak, ali te molim kao predsjedavajućeg i čovjeka kojeg ja rešpektiram mnogo više nego neki drugi građani, stavi ti to na glasanje, jer je to jedini metod da zaključimo …“

IZETBEGOVIĆ: „.. Ako postoje ista mišljenja vrlo se lako saglasimo, ali ako je neko protiv, onda ide na glasanje. Zato, nemojte biti nervozni. Potpuno razumijem i Stjepana koji misli da bi i to trebalo – ima razloga i ‘za’ i ‘protiv’. Apsolutno. Jer, napravili su nešto. Po nekim mišljenjima, treba da bude gonjen za to, po nekim mišljenjima neko će reći – ma hajde, imamo danas prečeg posla. Nije, prema tome, ni jedno ni drugo pogrešna potpuno stvar. Bilo bi dobro da prihvatimo. Samo je stvar procjene političke da li bi trebalo u ovom momentu da to radimo ili ne. Što se mene lično tiče, ja sam slušao razloge ‘za’ i ‘protiv’, jer nisam ni ja opredijeljen. Čak mislim da bi ga trebalo osuditi, a možda kasnije … Ili bi, možda, trebali suđenje da izbjegnemo, da ne dođe 50 novinara i da tamo sude novinare. Malo se i ja u sebi lomim oko toga. Nije pogrešan stav ni da se sudi ni da se ne sudi.“kljujic Silajdzic

PEJANOVIĆ: „Meni ovdje preteže to što Udruženje novinara smatrada bi trebalo takvu odluku donijeti i obraća nam se kao organu koji može da… Ja bih taj momenat uvažio.“

IZETBEGOVIĆ: „Imamo prijedlog Saveza novinara, inicijativa koja je išla preko Pravosuđa, a Pravosuđe nije stavilo nikakav prijedlog, samo je izložilo situaciju. Imamo inicijativu da se izvrši abolicija ovdje, da im se ne sudi.“

SILAJDŽIĆ: „Čitao sam i te avaze, itd. Ima tu dosta otrova. Nisu samo njih dvojica. Ima i drugih koji to rade. Ne znam kako ćemo s njima … Imamo i mi neka prava, ne samo Udruženje novinara. Normalno je da će Udruženje. Ja to ne bih, Mirko, mnogo uvažavao, pravo da ti kažem. Znači, ko god ima iza sebe bilo kakvu organizaciju taj može bolje proći. Ne smijemo to.“

KLJUIĆ: „Ja sam protiv, neka uđe u Zapisnik.“

Ulomak iz knjige Fikreta Muslimovića “Lažovi i ubice”, 2013.
Kako je Stop-avaz provjerio, podaci navedeni u ovom dijelu knjige su tačni i nisu iskrivljeni intervencijom autora.

Iz ovog transkripta jasno je da su dokazani patriota član Ratnog Predsjedništva RBiH Stjepan Kljuić i premijer RBiH Haris Silajdžić uvidjeli opasnost koju stvara Fahrudin Radončić svojim špijunskim i medijskim djelovanjem pa su na sjednici Predsjedništva bili za njegovo procesuiranje i zatvaranje. Iako mu je kasnije Radončić postao zakleti neprijatelj koji ga je medijski satanizirao, vrijeđao mu suprugu, a čak je i pozivao na “spaljivanje njegove ere”, bjelodano je, a to potvrđuju i ovdje neobjavljene informacije, da je upravo Alija Izetbegović spasio Dječaka sa šibicama sigurne robije.

Ovoga puta neće biti milosti za Fahrudina.
lasta2

#10098 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by lasta2 »

uvijek u društvu iskusnih lopova. danas s njima, sutra protiv njih. nisam ja, kaže...

Image

Image
Banksy

#10099 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Banksy »

lasta2 wrote:
uvijek u društvu iskusnih lopova. danas s njima, sutra protiv njih. nisam ja, kaže...
Tačno ...

Na poziv Bošnjačkog instituta, gost na prvom ovogodišnjem Forumu Bošnjačkog instituta bio je premijer Republike Crne Gore Milo Đukanović,

Predstavljajući premijera Crne Gore Milu Đukanovića, voditelj Foruma prof dr. Zlatko Lagumdžija je premijeru Republike Crne Gore uručio plaketu počasnog člana Senata Bošnjačkog instituta
Image
Image

Potpuno sam uvjeren da ćemo imati jednog dobrog partnera, jer gospodin Radončić dolazi iz realnog sektora.

On zna kako se s problemima suočava i šta treba raditi na jačanju ekonomije - dodaje Lagumdžija.
The BEN10

#10100 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by The BEN10 »

Ima novija varijanta Fahrinog štaba, pa ne bi bilo loše da ko postavi ako ima. Ovo je aktuelno bilo uz proteste. :D
Post Reply