Fadil Toskic - IN MEMORIAM
Moderator: _BataZiv_0809
-
MRAVOJED
deni je njihova ali to je početak 80.tih , a on tada više nije svirao s njima. ustari nije niko iz originalne postave, osim enesa bajramovića i selvera (pjevač)
ciciban, novi štos, bagremi bijeli, dođi mi na čaj su neki raniji hitići.
ciciban, novi štos, bagremi bijeli, dođi mi na čaj su neki raniji hitići.
- boogy
car-x wrote:stari ti bubnjo u codu?MRAVOJED wrote:moj stari je trebao biti prvi bubnjar teške industrije, ali ih je odjebao jer su godinu dana samo kafenisalii otišao svirati u cod-u, a ako sam dobro zapamtio njegovu priču, fadil toskić je bio prvi pjevač.
kul..
jel ono "deni" njihova?
sta kazes stari ti bubnjo u codu?
respect
jel jos nosi dugu kosu
-
rumenko
sto se iznenadih...zao mi je Fadila pravo...mislim da je s pravom svrstan u sarajevske legende i da je bio jedan od simbola sarajevskog neunistivog duha (u koji jos vjerujem).....prije rata je jedno vrijeme na TV bio program (stariji ce se sjetiti) Pavle-sou koji je vodila tada jos jedna SA legenda gosp.Pavle Pavlovic (mislim da je u Holandiji)...kontakt program u zivo sa poznatim gostima....Pavle je pokusavao svakog gosta pomalo da pozitivno-provocira sto je davalo emisiji dinamiku i humor....jednom prilikom bio je i Fadil gost i sjecam se da ga je Pavle pitao u fazonu..."Jel tacno da te raja vidjaju kako stojeci vozis peglicu"...aludirajuci na to da je Fadil nizak...to je kasnije ostalo k'o uzrecica za nekoga ko je nizak..."divi ga kol'ki je garant vozi peglicu stojeci...."...u ratu se pricalo ako ga caco pokupi dosta mu je kasika da sebi iskopa rov....Vise puta sam se napio upravo uz njegove pjesme jer je znao da ih otpjeva ...za dusu...i da me vrati u neka druga vremena....
Nek ti je rahmet dusi majstore....
Nek ti je rahmet dusi majstore....
- DaysleepeR
Evo jedna kao tribute to Fadil Toskic, njegova najbolja pjesma
http://rapidshare.de/files/10840106/Fad ... a.mp3.html
http://rapidshare.de/files/10840106/Fad ... a.mp3.html
- dizZaster
rahmet mu dusi
Fadil Toskic
Puce grom
Malo po malo
i sve je propalo
zbog tebe, i zbog mene
idu godine
Malo po malo
nista nije ostalo
od tebe, i od mene
idu godine
Ref.
Puce grom u srcu mom
sta cu sad u zivotu svom
puce grom u srcu mom
dusa hoce samo s'njom
Fadil Toskic
Puce grom
Malo po malo
i sve je propalo
zbog tebe, i zbog mene
idu godine
Malo po malo
nista nije ostalo
od tebe, i od mene
idu godine
Ref.
Puce grom u srcu mom
sta cu sad u zivotu svom
puce grom u srcu mom
dusa hoce samo s'njom
-
fyshek
Nije ga odavno bilo na estradi. Osim sarajevo-x portala, koliko vidim samo je još vrisak objavio članak
http://www.vrisak.info/index.php?option ... 7&Itemid=1
o smrti nekad najpopularnijeg bh estradnjaka, čije se pjesme i dandanas pjevaju kao i onda. Citiram članak:
"U zadnje vrijeme nije previše bivao po estradi. Sigurno je i on shvatio da za istinske veseljake, sevdaklije i pjesnike kao on, nema mjesta među smećem koje se danas sluša po medijima.
Posljednji pozdrav MINISTRU!!!"
Nema se šta drugo dodati, osim: potpisujem!
http://www.vrisak.info/index.php?option ... 7&Itemid=1
o smrti nekad najpopularnijeg bh estradnjaka, čije se pjesme i dandanas pjevaju kao i onda. Citiram članak:
"U zadnje vrijeme nije previše bivao po estradi. Sigurno je i on shvatio da za istinske veseljake, sevdaklije i pjesnike kao on, nema mjesta među smećem koje se danas sluša po medijima.
Posljednji pozdrav MINISTRU!!!"
Nema se šta drugo dodati, osim: potpisujem!
-
BECHO
Rahmet mu dusi!
Sjecam se Toske jos iz grupe 'Ajani' pocetkom 70-ih godina. Neki ga vjerovatno pamte i po gostovanjima u 'Fisu' i 'Slogi' a pojedinci sigurno iz novina kada je u javnost (cini mi se sarajevski 'As') procurila vijest da je Fadil izvrstan frizer a da su mu musterije nerijetko i brojne estradne kolege pjevaci/ce kojima je zajebavajuci se na njihov racun 'radio o glavi'!
Sjecam se Toske jos iz grupe 'Ajani' pocetkom 70-ih godina. Neki ga vjerovatno pamte i po gostovanjima u 'Fisu' i 'Slogi' a pojedinci sigurno iz novina kada je u javnost (cini mi se sarajevski 'As') procurila vijest da je Fadil izvrstan frizer a da su mu musterije nerijetko i brojne estradne kolege pjevaci/ce kojima je zajebavajuci se na njihov racun 'radio o glavi'!
-
zikamu
Fadila sam prvi put vidio u Dancing dvorani (Skenderija) kada je poceo sa Teskom industrijom (73-74, cini mi se). Hlace i prsluk od crne koze, lancici, metalne narukvice, masivno prstenje...tipicni rocker. Sve to na zalost vizuelno nije ostavljalo veliku impresiju zbog visine, mada se istinski trudio...Medjutim kad bi pustio glas, sve bi odlazilo u drugi plan. Bio je rodjeni rock-pjevac. Kad se samo sjetim pjesme "Koncert trocinski" u kojoj je ponajbolje pokazao svoje glasovne sposobnosti...Ne znam sta bih dao da imam tu pjesmu u njegovoj interpretaciji! Poslije je Vajta pjevao iste te pjesme, ali...ni blizu!