nisam pisao to. Sto se tice sindikata oni jesu dobri za radnike u sustini medzutim to na neodredzeno nije dobro za drzavu ili poslodavca do te mjere da ugrozava novo zaposljavanje. Tako da poslodavci zaobilaze zakon I nepostuju ga. Cilj je zakon koji stiti radnike ali ne do te mjere gdje poslodavci jednostavno nemogu da ga postuju. I onda povecati kazne za nepostivanje. Znaci sargarepa i motka.Haris.ba wrote:Da malo relaksiramo sitOVaciju, da pripitam. Vidim upucen si u ekonomiju. Da ti nisi pisao onu cestitku ministra kulture i sporta KS kad je FKSA osvojio Premijer ligu BiH?Nos wrote:Naj iskrenije. Mislim da I ja I ti oba mislimo dobro samo sto ja vjeruje da ovo nije udar na radnike dok ti mislis da jeste. Imas pravo biti skeptican, medzutim iza ovoga je eu I zakoni su slicni njihovom tako da zbog toga vjerujem u uspijeh. I ne samo zbog toga ali I zbog cinjenice da sam dobro upucen oko ekonomije.
P.S.
Sjeca li se iko istupa sefa Sindikata, kad je grmio kako ce se on zalagati da se ukine greska da se koristi termin zaposlenik, vec radnik? Ima tome i tri godine. Eto mu, pise radnik u ZOR -u.
Za problem koji sam postavio, sta ako se ne sklope kolektivni, nasao sam zanimljivo rjesenje. Ministar rada i soc.pol. moze prosiriti djelovanje kolektivnih na radnike bez njih. To mi ulijeva malu nadu za realni sektor.
FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
-
Nos
#876 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
-
Novak20
#877 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Hajde ba HM. Priznaj da ti je babo funkcioner SDA da ja ne govorim koji. A ti Nosu priznaj da nemaš pojma o gramatici i pravopisu. ...ti fakultet ako si ga završio. Pa da pričamo kao ljudi.
A ovom premijeru bolje je da da ostavku jer Zakon o radu neće biti usvojen. Jedini zakon koji treba mijenjati je Izborni. Pa da možemo smicati šup.. od političara.
A ovom premijeru bolje je da da ostavku jer Zakon o radu neće biti usvojen. Jedini zakon koji treba mijenjati je Izborni. Pa da možemo smicati šup.. od političara.
- p206
#878 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Zakon će biti usvojen jer imaju love za samo 9.mjeseci...kredit će krpiti do nove god.Znači ili zakon ili nema penzija i plata.Ljudi nisu ni svjesni u kakvim smo govnima,a pogotovo ovi na budžetu,koji nemaju dodir sa stvarnošću.
Srbija uskoro otpušta 9000 radnika,prije toga su smanjili plate i skresali potrošnju sa 12 na 8,5 posto BDP,a ići će do 7,5 posto kad otpuste ove...sve to i nas čeka,što prije to bolje.
Srbija uskoro otpušta 9000 radnika,prije toga su smanjili plate i skresali potrošnju sa 12 na 8,5 posto BDP,a ići će do 7,5 posto kad otpuste ove...sve to i nas čeka,što prije to bolje.
-
bosna boy
#879 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
srbija je sa Vučkom napravila zaokret od 360 stepeni
ovdje nešto slično pokušava Novalić, ali mislim da će mu podapet kuku, prvo retrogradne snage iz vlastitet stranke, a onda ogroman broj uhljeba budžetlija i nehljebara iz javnih kuća tipa EP, bhetelecom, GRAS, vodovod, toplane, željeznice FBH, rudnici....spisak je poduži, svi koji nisu privatizovani
uglavnom piši propalo, jer će "ponosno i dostojanstveno" ta bagra da kaže NE zakonu o radu i EU, mrskom kapitalističkom, eksploatatorskom zapadu, jednako kao grci na referendumu
a onda će za koji dan poslije toga plakat kao Cipras i grci pred vratima mmf-a i EU da im udjeli koju tranšu jer inače budžetu i državi prijeti kolaps, jer inače oni sami kao populisti ni za kurca nisu sposobni, osim mlatiti praznu slamu
ovdje nešto slično pokušava Novalić, ali mislim da će mu podapet kuku, prvo retrogradne snage iz vlastitet stranke, a onda ogroman broj uhljeba budžetlija i nehljebara iz javnih kuća tipa EP, bhetelecom, GRAS, vodovod, toplane, željeznice FBH, rudnici....spisak je poduži, svi koji nisu privatizovani
uglavnom piši propalo, jer će "ponosno i dostojanstveno" ta bagra da kaže NE zakonu o radu i EU, mrskom kapitalističkom, eksploatatorskom zapadu, jednako kao grci na referendumu
a onda će za koji dan poslije toga plakat kao Cipras i grci pred vratima mmf-a i EU da im udjeli koju tranšu jer inače budžetu i državi prijeti kolaps, jer inače oni sami kao populisti ni za kurca nisu sposobni, osim mlatiti praznu slamu
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#880 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
de promjeni nicK u 360 stepeni ilitiga pun krug 
-
bosna boy
#881 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
jel ti to u očaju i nemoći
ostalo jedino da repliciraš
- pici
#882 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
bosna boy wrote:![]()
![]()
jel ti to u očaju i nemoći
ostalo jedino da repliciraš
divim se novini su laktaskiH univerziteta o punom zaokretu od 360 stepeni...
-
bosna boy
#883 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
auu napredovali smo malo sa replikom
odgovori bolidu, kad dođeš na kružni tok, da bi se vratio iz pravca odakle si došao, za koliko stepeni moraš napraviti vožnju na kružnom toku
još jedan dokaz tvoje retrogradnosti kao i komunjara ti drugova
Vučko od prije 20 godina očigledno nije isti, nego takođe zaokret od 360 steepni
samo tvoje komunjare ne mijenjaju stepene, srljaju na istom kurCu, pardon kurSu s nadom da će IPAK amerika i engleska postat zemlja preleterska
uz Ciprasovu i grka svesrdnu pomoć
Novalić se ima uvjek gdje vratit, za uspješnog i dokazanog privrednika ima mjesta
problem je sa tvojim komunjarama koji nisu sposobni nizašta
šta ti radi drug nikšić SADA, jel negdje u realnom sektoru
odgovori bolidu, kad dođeš na kružni tok, da bi se vratio iz pravca odakle si došao, za koliko stepeni moraš napraviti vožnju na kružnom toku
Vučko od prije 20 godina očigledno nije isti, nego takođe zaokret od 360 steepni
samo tvoje komunjare ne mijenjaju stepene, srljaju na istom kurCu, pardon kurSu s nadom da će IPAK amerika i engleska postat zemlja preleterska
Novalić se ima uvjek gdje vratit, za uspješnog i dokazanog privrednika ima mjesta
- pici
#884 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
bosna boy wrote:auu napredovali smo malo sa replikom
samo tvoje komunjare ne mijenjaju stepene, srljaju na istom kurCu, pardon kurSu s nadom da će IPAK amerika i engleska postat zemlja preleterska![]()
uz Ciprasovu i grka svesrdnu pomoć
![]()
![]()
pun krug je pun krug imali na toj laktaskoj skoli geometrija
-
bosna boy
#885 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
pici wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
odgovori bolidu, kad dođeš na kružni tok, da bi se vratio iz pravca odakle si došao,
za koliko stepeni moraš napraviti vožnju na kružnom toku
- pici
#886 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
bosna boy wrote:pici wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
odgovori bolidu, kad dođeš na kružni tok, da bi se vratio iz pravca odakle si došao,
za koliko stepeni moraš napraviti vožnju na kružnom toku
evo jedan laktaski diplomirani neceg mi poslo diplomsko objasnjenje... punog kruga od 360 stepeni
bosna boy wrote:
ništa valja nekom crtat
kad voziš i dođeš na kružni tok, da bi se opet VRATIO NAZAD na pravac iz kojeg si došao jel moraš napravit krug od 360 stepeni
pametni ??
možda ti slika pomogne
- ultima_palabra
#887 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
De mi recite jel iko iz realnog sektora ikad vidio ikakvog hajra od tih kolektivnih ugovora? Opsti kolektivni potpisan 2008. od mazluma Brankovica, i od tada Sindikat odbija reviziju kako bi budzetski debilcici mogli podnositi tuzbe, dok za radnike u realnom sektoru sindikaliste zaboli kurac.
Ne treba ovo svoditi na Fadila, ovo je diktat iz MMF-a... i neka je, posto bi nase pijavice nastavile sisati ovaj naruseni sistem dok ne istruhne.
Ne treba ovo svoditi na Fadila, ovo je diktat iz MMF-a... i neka je, posto bi nase pijavice nastavile sisati ovaj naruseni sistem dok ne istruhne.
-
mmaar
-
bosna boy
#889 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Očigledno je ti nisi ni imopici wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
jadi nasHi ...jebem ti uciteljicu osnovne
![]()
![]()
![]()
Ponovo da ti probam nacrtat na drugom primjeru
Dao ti je neko čamac i zapuco si prema otvorenom moru ali iznenada trebaš da se VRATIŠ u početno mjesto istim pravcem
Dakle nagradno pitanje za tebe i druge nepismene: za koliko stepeni ćeš morat napravit zaokret sa čamcem da bi to i ostvario
- pici
#890 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
bosna boy wrote:Očigledno je ti nisi ni imopici wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dao ti je neko čamac i zapuco si prema otvorenom moru ali iznenada trebaš da se VRATIŠ u početno mjesto istim pravcem
Dakle nagradno pitanje za tebe i druge nepismene: za koliko stepeni ćeš morat napravit zaokret sa čamcem da bi to i ostvario

-
mmaar
#891 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
pici wrote:bosna boy wrote:Očigledno je ti nisi ni imopici wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dakle nagradno pitanje za tebe i druge nepismene: za koliko stepeni ćeš morat napravit zaokret sa čamcem da bi to i ostvario![]()
![]()
![]()
![]()
pa vratis[ se na isto mjesto odakle si krenuo
![]()
![]()
![]()
jaaaaooooo napravis[krug
![]()
![]()
![]()
nemoj visHe fadilja ti i uciteljice
![]()
![]()
![]()
stomak me zaboli
Evo ga s Nosarom u fajtu na drugoj temi
Padoh sa stolice od smijeha aaaaaahahahhahahIh kad bi vi komunjare napravile zaokret bar za 3,6 stepeni dok je 360 stepeni za vas nemoguća misija, jer uglavnom jašete na istom kurCu, ovaj kurSu zajedno sa ciprasovim grcima sa konačnim ciljem ostvArenja pesmice da ce Amerika i Engleska ipak postat zemlja proleterska
-
bosna boy
#892 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Joj bolida čuj vratis se na isto mjesto
Ej, nemoj zajebavat
Pa i ja ti kažem da treba da se vratis ali kako
Sa koliko stepeni moraš napravit zaokret s čamcem nepismeni bolidu da bi obavio tu radnju
-
mmaar
#893 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
aaaaaaaaaaaaaaaaaaahhahahhhhahahhaaaaa
aaaaaaaaaahahahahahahahha
Ovo nije moguce

aaaaaaaaaahahahahahahahha
Ovo nije moguce
- pici
#894 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
bosna boy wrote:![]()
Ej, nemoj zajebavat
Sa koliko stepeni moraš napravit zaokret s čamcem nepismeni bolidu da bi obavio tu radnju
koji .BA camci koji .BA aVti, kruzni tokovi itd... 360 stepeni je puni krug

ponavljanje gradiva iz geometrije osnovna skola...
Last edited by pici on 25/07/2015 20:07, edited 1 time in total.
- GoldenSpoon
#895 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Hahahahahahahaahahahahahhahaha jaci biser na forumu nije bio ili ga ja nisam upratila
Nego da priupitam ljubitelje lika i djela uvazenog premijera i pripadajuce mu stranke, sta bi od kredita od komercijalnih banaka koji ima bolje uslove nego ovaj od MMF-a?
Zašto Cosa nostra/SDA odjednom hoce kredit od MMF-a koji je skuplji i ima vece kamate od ovog komercijalnog?
Izgleda da su ovi iz Cosa nostre/SDA bili na obuci kod laktašenka, i on najavljuje taj ruski kredit
Nego da priupitam ljubitelje lika i djela uvazenog premijera i pripadajuce mu stranke, sta bi od kredita od komercijalnih banaka koji ima bolje uslove nego ovaj od MMF-a?
Zašto Cosa nostra/SDA odjednom hoce kredit od MMF-a koji je skuplji i ima vece kamate od ovog komercijalnog?
Izgleda da su ovi iz Cosa nostre/SDA bili na obuci kod laktašenka, i on najavljuje taj ruski kredit
-
mmaar
#896 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Mislim da se iz ovoga u trecem osnovne pada na godinu, a ono doguralo do Kobiljace i jos se svima ovdje obraca s Olimpskih visinapici wrote:bosna boy wrote:![]()
Ej, nemoj zajebavat
koji .BA camci koji .BA aVti, kruzni tokovi itd... 360 stepeni je puni krug![]()
![]()
![]()
![]()
nemerem bilivit
![]()
![]()
zar i ovo prodje osnovnu skolu
![]()
![]()
![]()
Definitivno, sami vrh gluposti ikada izrecenih na ovom forumu
-
hizo ramidovic
#897 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
de bola ohani malo i ne provaljuj se vise...bosna boy wrote: Očigledno je ti nisi ni imo
makar pisi ove gluposti pod drugim nickom, ne brukaj mi zemlju
-
neki
#898 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
jbt..koji blento
haman je skontao da nesto nije ok pa sad gugla trigonometriju
- GoldenSpoon
#899 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Hahahha kupit ce i to baboneki wrote:jbt..koji blento
-
hizo ramidovic
#900 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
ne vjerujem, prije ce biti da pada u trans na merlinovom koncertu...neki wrote:jbt..koji blento