FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post Reply
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#526 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by JoseMujica »

vivaldi wrote:
JoseMujica wrote:jebga vivaldi haj ga malo proanaliziraj...došlo mu je 100 dana, što je neki demokracki prag do kojeg se čeka da se vidi i ocjeni pravac, a Vokri ne zna jel došo il je pošo
a nemoj ni ti zajebavat, jbg on se 100 dana zagrijava jer covjek nema mogucnos da udje na teren..imas totalno koalicino, a i unutarstranacko rasulo..ali ako cemo posteno nema tu njegove krivice

slazem se ja da je on politicki nespretan, da ne zna dat diplomatsko izjavu, da ga treba odvest frizeru...sve je to u redu, ali to nema veze sa njegovim radom ili neradom, a to je jedino sto je vazno.

koliko je on strucan ne mogur eci, ali ono sto znam jeste da ima zelju i namjeru da nesto uradi i da se pripremao prije nego sto je postao premijer.

nije to narvano garancije bilo cega, ali isto tako mislim da nema materijala ni za njegovo kritikovanje. bar ne jos uvijek.

u jedinstvu je snaga mujice :D
spreman je kolko i slon za brisanje kristalnih čaša..lik ne zna šta ga je snašlo i još je čini mi se u šoku...haj da kažem da ne sumnjam u njegove dobre namjere, ali i ako se pripremao za ovaj obim katastrofe nije ni blizu spreman....skiperu čamca dali Titanik u ruke

evo ti frišak primjer
Premijer je, prema riječima Alije Jazvina, rekao kako bi se trebalo razmišljati i o opciji gašenja BH Airlinesa i osnivanja nove kompanije.

Nova kompanija bi u startu imala na raspolaganju 5,3 miliona KM koje premijer sada nudi HETA-i. Problem nabavke aviona riješio bi se iznajmljivanjem jednog ili više aviona, a išlo bi se i na racionalizaciju broja zaposlenih.
da podsjetim potpopili Air Bosnu, pa osnovali BH Airlines koji je isto propao i sad bi legenda novu avio kompaniju osnivao i to naravno od budžetskih para :facepalm:
vivaldi

#527 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by vivaldi »

pa nije ga on potopio.

slazem se da ne zna sta ga je snaslo, ali ovako cudne politicke situacije i nije bilo..vlast se uvijek sporo sasatvljala, ali ovo sad imas ministre koji su zapravo dali ostavke, a nemas ni vecine...vakuum nekakav ni tamo ni vamo
JoseMujica

#528 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by JoseMujica »

zavaljen je ko bekan :D tipićno Izmetbegovičski
vivaldi

#529 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by vivaldi »

JoseMujica wrote:zavaljen je ko bekan :D tipićno Izmetbegovičski
pa mislim da i bake ovo nije ocekivao ni od df-a, a ni ove pukotine sa semsom i ostalim..dilfa je kolateralna ni kriv ni duzan iako to mozda i nije bila prvobitna namjera
JoseMujica

#530 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by JoseMujica »

previše puta se ponavlja gotovo ista situacija tako da nešto ne vjerujem u slućajnosti.....Famalija vlada već 25 godina i zna valjda Don Neonko i prije koalicije da če svaki partner tražiti svoj dio kolaća u svakom segmentu vladanja

+
budi pošten pa reci bi li Fadil uopće hotijo ovu poziciju da mu Cimos nije propo? :D
vivaldi

#531 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by vivaldi »

JoseMujica wrote:previše puta se ponavlja gotovo ista situacija tako da nešto ne vjerujem u slućajnosti.....Famalija vlada već 25 godina i zna valjda Don Neonko i prije koalicije da če svaki partner tražiti svoj dio kolaća u svakom segmentu vladanja

+
budi pošten pa reci bi li Fadil uopće hotijo ovu poziciju da mu Cimos nije propo? :D
dosadasnje iskustvo govori da ako seremo po nekom cak i puno unaprijed, gotovo je sigurno da neces pogrijestiti.

sto se tice cimosa, koliko znam, dilfa se tamo nije lose pokazao..problem je bio sa gazdama, a ne s njim.

mislim da je on ipak stvorio neku reputaciju i kontakte, ne bi on na bioru zavrsio sigurno
palermo

#532 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by palermo »

vivaldi wrote:
dosadasnje iskustvo govori da ako seremo po nekom cak i puno unaprijed, gotovo je sigurno da neces pogrijestiti.
:thumbup: ..Edin Džekoooooooooo :mrgreen:
GoldenSpoon

#533 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by GoldenSpoon »

Mislim da je turcima kao garant obećan BH Telecom ili EP BiH, nešto sigurno jeste, a tu nisu čista posla, vjerovatno se ide na to da neko mlatne telekom za siću
ultima_palabra

#534 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by ultima_palabra »

vivaldi wrote:
Drinski wrote:Treba uzeti kredit. Tu nema dileme. Al, Fadil se ponasao kao slon u staklarskoj radnji. Treba ici za povecanjem prihodovne strane. To lik ne moze nikako da shvati. Mada, mislim da on to osinje gnijezdo ne smije da dira.
i zirat banka je komericjalna banka, ali je u njoj kamata koliko brko kaze, tako da fadil mozda uopste ne govori glupost samo mozda ne smije reci da je to neki bake-brko deal.

nastranu sav lopovluk, ali mislim da se po fadilu previse sere.
Pa stani malo, jel frajer predstavio program reformi, citao ga pred parlamentom, trubio po medijima... sad odjednom ko jebe reforme, turske banke su spasilac...

Mislim, jasno je da to njemu Bakir diktira, ali onda ne mozemo govoriti o ozbiljnom premijeru i nekim programima.
vivaldi

#535 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by vivaldi »

ultima_palabra wrote:Pa stani malo, jel frajer predstavio program reformi, citao ga pred parlamentom, trubio po medijima... sad odjednom ko jebe reforme, turske banke su spasilac...
fadil nije ni stvorio ni otpoceo sa deficitom, a sredstva od mmf-a su bila ukalkulisana.

medjutim, kao sto sam i prije pisao, cim je dodik poceo spominjati ruski kredit (a cak i da nije) zbog naseg uredjenja fadil i svaki premijer entiteta bi morao bar pokusati uvijek imati alternativu iz jednostavnog razloga sto mmf pregovara sa drzavom..ako jedn entitet ne pristane na uslove/reforme..nista od para.

to znaci da moras uvijek racunat (sa pozicije entitteskog premijera) da je to tebe u najboljem slucaju samo 50%. u takvim okolnostima logicno je da moras planirati neke alternative.

znajuci baketovu ljubav sa brkom, bilo je logicno da prvo kuca njemu na vrata jer ga preko npr zirat banke ili na neki drugi nacin uvijek moze pogurat koliko treba. pogotovo zato sto je nasa ekonomija pickin dim pa to nije nikakva lova.

sto se tice reformi, opet se vracam na prvi post.

vlada pratkicno ne posotji niti je zazivila, a fadil je tu najmanje kriv
Ludzak

#536 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Ludzak »

Možda nije Fadil kriv, ali sigurno jeste njegova stranka SDA. I tu ne treba polemisati.
kamen spoticanja

#537 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by kamen spoticanja »

Turci imaju interes da nam daju tu lovu...tacnije citav dugogodisnji aranzman...i ne samo nama
Ali to onda mjenja neke odnose iz temelja
ultima_palabra

#538 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by ultima_palabra »

vivaldi wrote:
ultima_palabra wrote:Pa stani malo, jel frajer predstavio program reformi, citao ga pred parlamentom, trubio po medijima... sad odjednom ko jebe reforme, turske banke su spasilac...
fadil nije ni stvorio ni otpoceo sa deficitom, a sredstva od mmf-a su bila ukalkulisana.

medjutim, kao sto sam i prije pisao, cim je dodik poceo spominjati ruski kredit (a cak i da nije) zbog naseg uredjenja fadil i svaki premijer entiteta bi morao bar pokusati uvijek imati alternativu iz jednostavnog razloga sto mmf pregovara sa drzavom..ako jedn entitet ne pristane na uslove/reforme..nista od para.

to znaci da moras uvijek racunat (sa pozicije entitteskog premijera) da je to tebe u najboljem slucaju samo 50%. u takvim okolnostima logicno je da moras planirati neke alternative.

znajuci baketovu ljubav sa brkom, bilo je logicno da prvo kuca njemu na vrata jer ga preko npr zirat banke ili na neki drugi nacin uvijek moze pogurat koliko treba. pogotovo zato sto je nasa ekonomija pickin dim pa to nije nikakva lova.

sto se tice reformi, opet se vracam na prvi post.

vlada pratkicno ne posotji niti je zazivila, a fadil je tu najmanje kriv
Stoji to, ali dosta stvari se radi u tajnosti... od sadrzaja 'agende', sastanaka sa MMFom, razloga neuspjeha pregovora... javnost treba biti upoznata sa ovim stvarima.
The BEN10

#539 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by The BEN10 »

kamen spoticanja wrote:Turci imaju interes da nam daju tu lovu...tacnije citav dugogodisnji aranzman...i ne samo nama
Možeš li malo konkretnije obrazložiti? :)
Drinski

#540 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Drinski »

vivaldi wrote:
Drinski wrote:Treba uzeti kredit. Tu nema dileme. Al, Fadil se ponasao kao slon u staklarskoj radnji. Treba ici za povecanjem prihodovne strane. To lik ne moze nikako da shvati. Mada, mislim da on to osinje gnijezdo ne smije da dira.
i zirat banka je komericjalna banka, ali je u njoj kamata koliko brko kaze, tako da fadil mozda uopste ne govori glupost samo mozda ne smije reci da je to neki bake-brko deal.

nastranu sav lopovluk, ali mislim da se po fadilu previse sere.
Cim on ne govori o pokretanju ind.prozvodnje, agraru, poticanju turizma, reformi obrazovanja...ali ne deklerativno...nego da svi moramo vise uciti i raditi, Fadil je taj ko kenja...
JoseMujica

#541 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by JoseMujica »

KvaziExpert wrote:Pa ima on onu firmu za proizvodnju alata za metalnu industriju, kazu da ona dobro radi.

kolko je meni poznato bio direktor Cimosa i firma propala...mada kažu ne njegovom krivicom već je do vlasnika iz Slovenije
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#542 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by pici »

fadilj cim je pocMeo da preserava s prodajom dobrih firmi i novim zaduzenjima sve je rekao o sebi i njegovoj stranKi... Jopet kvazi experti i jopet narod o jadu zabavili... jebem im minderasko SVE od do...
sunceKOtepsija

#543 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by sunceKOtepsija »

vivaldi wrote:
znajuci baketovu ljubav sa brkom, bilo je logicno da prvo kuca njemu na vrata jer ga preko npr zirat banke ili na neki drugi nacin uvijek moze pogurat koliko treba.

#lovewins
Image
kamen spoticanja

#544 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by kamen spoticanja »

The BEN10 wrote:
kamen spoticanja wrote:Turci imaju interes da nam daju tu lovu...tacnije citav dugogodisnji aranzman...i ne samo nama
Sta tacno?
VjecitiStudent

#545 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by VjecitiStudent »

The BEN10 wrote:
Naguzili smo se, pitanje je samo šta im dajemo zauzvrat?
Sa ovih 26% teritorije ...
A sve zarad budžetlija i nekih nezasluženih penzionera.
vivaldi

#546 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by vivaldi »

ultima_palabra wrote:Stoji to, ali dosta stvari se radi u tajnosti... od sadrzaja 'agende', sastanaka sa MMFom, razloga neuspjeha pregovora... javnost treba biti upoznata sa ovim stvarima.
komentar ti svakako ima smisla, odgovor ne znam, ali mislim da treba imati na umu par hintova.

razlika izmedju dzevdeta tuzlica i bakira (ili bilo koeg politicara) jeste da kada dodje neki poznat glumac, dzevdet s njim ispred pozorista pred kamerama razgovara. Kada dodje neki poznat politicar, bake s njim razgovara iz zatvorenih vrata. ko god da mu je gost, sigurno ne pricaju o privatnim stvarima vec o nasim sudbinama. sasmim tim bilo bi logicno da znamo ko nam i sta pregovara o zivotima, ali neke stvari su jednostavno tajna i to nije nas patent.

a sad o pregovorima.

kada je prosli mjesec otkazana posjeta hana, u obrazlozenju je stajalo da je razlog sto rs nije potpisala.

ok.

cudna stvar se medjutim desava isti dan kada komisija evropske delegacije objavljuje ovo saopstenje:

"Aktivnosti na izradi konačnog Programa reformi se nastavljaju. U tom smislu, napominjemo da su nacrti verzija koji su bili predmet diskusija u medijima tek preliminarni i ne predstavljaju konačnu verziju. Vijeće ministara i Vlada Federacije BiH izrazili su svoju podršku osnovama preliminarnog nacrta. Tokom prošlog vikenda, vlasti Republike Srpske dostavile su detaljne i konstruktivne komentare na preliminarni nacrt, od kojih će većina biti uključena u narednoj verziji. Vijeće ministara BiH i Federacija BiH također su dostavili korisne komentare koji su sada sadržani u nacrtu".

http://europa.ba/?p=32296

pazi, ovo nije saopstenje snsd-a vec eu.

Ko koga ovdje jebe u zdrav mozak? ako je "konstruktivan" prijedlog zasto se onda trcalo pred rudu i bespotrebno dolijevaju ulje na ionako uzarenu atmosferu??

sto se tice tajnvitosti oko agende, ne bih iskljucio mogucnost ni da su strnci to trazili.

ne znam da li si upratio prosle sedmice izjavu popizdilog vucica koji je poslije dana i dana pregovora u briselu sa kosovom, rekao da je mogerinijeva tri puta trazila od pregovaraca da detalji pregovora niposto ne izlaze u javnost, ali su se nakon par dana ipak pojavili u nekoj pristinskoj novini.

mozda je to i ovdje slucaj. nemam pojma, ali ne bih iskljucio ni tu opciju.
JoseMujica

#547 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by JoseMujica »

a te iste preliminarne nacrte Pederalci i VM usvojili odmah...kažu da je Šumska odustala jer Pederalci nijesu dali da se PDV poveča na 20% :roll: ako lažu mene lažem i ja vas
Alfa_Ze

#548 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Alfa_Ze »

da bi nekog ''zavalio'' on mora biti BekaN :izet:
Alfa_Ze

#549 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Alfa_Ze »

da bi nekog ''zavalio'' on mora biti BekaN :izet:
StupskaBitanga

#550 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by StupskaBitanga »

JoseMujica wrote:a te iste preliminarne nacrte Pederalci i VM usvojili odmah...kažu da je Šumska odustala jer Pederalci nijesu dali da se PDV poveča na 20% :roll: ako lažu mene lažem i ja vas
odavno se zna da pdv ide na 20% samo ne zna da li u septembru ili od nove godine
Post Reply