FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2826 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by pici »

oprostifadilje na sarmi i pivi :(
walk_M-A-N

#2827 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by walk_M-A-N »

maher wrote:mislim da ovaj cirkus koji se digao premijeru ide samo na ruku ... od ozbiljnih stvari napravljena je zajebancija ... kad na tviteru bude nesto zanimljivije na fadila ce se zaboraviti i sve po starom ... udri po gradjanima i potrosacima koji placaju pdv i koji pune budzet, koji nemaju povrata pdv-a kao preduzeca ...
digo je frku oko zakona o radu i pola godine je oko toga frka dok krupni kapital, banke, uvozni lobiji mogu na miru da rade ... porez na luksuz niko i ne spominje, a on se uhvatio gradjana koji placaju pdv ...
:thumbup:
Naravno, stara priča, 17% je i na jahte i na hljeb, odvatno. I plus povrat za firme. A svi to prihvatili kao normalno.
Kad se bude mijenjalo, a i to se zagovara u "agendi", reći će "ovim iznad prosječnih 800 KM treba povećati porez na dohodak". Jah, to su ti koji se luksuzaju.
A građani ne kontaju zbilju i ZoR-a i poreza a pogotovo kapitala.. tačno, napravljena je zajebancija do prve nove vijesti.. nisu bolje ni zaslužili.
Idriz

#2828 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Idriz »

maher wrote:mislim da ovaj cirkus koji se digao premijeru ide samo na ruku ... od ozbiljnih stvari napravljena je zajebancija ... kad na tviteru bude nesto zanimljivije na fadila ce se zaboraviti i sve po starom ... udri po gradjanima i potrosacima koji placaju pdv i koji pune budzet, koji nemaju povrata pdv-a kao preduzeca ... digo je frku oko zakona o radu i pola godine je oko toga frka dok krupni kapital, banke, uvozni lobiji mogu na miru da rade ... porez na luksuz niko i ne spominje, a on se uhvatio gradjana koji placaju pdv ...
da takne u banke, rekli bi mu da je terorista. i glupan, jer kapital je likvidan pa mu digni porez ovde, a on ode u singapur...

u tome i jeste sva poenta vladajuce (globalne) ideologije. sve je moguce osim da dirnes u srce sistema. evo, bavite se debilnim glupostima tipa "stvaranje ambijenta za investicije", "smanjenjem administracije" i sl. tj. izmisljenim nametnutim problemima, a postavite sustinsko pitanje i gotov si u sekundi.

kada bi se demokratijom sistem mogao mijenjati, to bi znacilo da smo vec pobjedili i da zivimo u drugacijem svijetu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2829 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by pici »

Image

toliko o agendi i naprdKu fadilja i SDA-HDZ-SBB Kanalizicije...

fadiljeoprosti :(
izgubljena dusa

#2830 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by izgubljena dusa »

Tito_i_Partija wrote:
-LIBERO- wrote:Fadile, hajde malo prebiri po 'cekerima' i rastrosnsti politicara.
Hajde se oglasi sada, ovo za Covica?

Hajde zatvori kladionice? Hajde naplatite stotinu miliona duga drzavi raznih kladionica?
Fadil hoce od nas da napravi Monte Carlo, jasno k'o dan. :D
Za pocetak, zna li fadil na karti naci Monte Karlo??? :D

Zemlju poderali po kantonima, pa se hvalili "bice k'o Svicarska" :roll:
Planiraju promjene u penzionom sistemu, opet "po Svicarskom modelu" :-)
Zdravstvo ce organizovati "po Norveskom modelu" :lol:
Zakone prepisuju iz zemalja regiona, kako god uradis - ne valja. Neuskladjeno :cry:
Privreda na nivou siromasnih Africkih zemalja - privrede nema. :shock:

Mozda je prica o Monte Karlu najbliza istini. Obisla sam vecih i manjih gradova po Evropi, ali nigdje nisam vidjela ovoliko kladionica (kockarnica) po m2
Tabhana

#2831 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Tabhana »

Gospodin Novalić bi održao sva predizborna obećanja, ali ne da mu zakon. Dakle, prvu zakone mijenjati, pa će sve biti onako kako je zamislio gospodin Novalić, koji je imao mislim tri firmice, sada samo jednu.
izgubljena dusa

#2832 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by izgubljena dusa »

Tabhana wrote:Gospodin Novalić bi održao sva predizborna obećanja, ali ne da mu zakon. Dakle, prvu zakone mijenjati, pa će sve biti onako kako je zamislio gospodin Novalić, koji je imao mislim tri firmice, sada samo jednu.
Ahaaaaa....tako znaci, treba promjeniti Zakone da budu u skladu sa Provalicevim obecanjima. Znala sam da nesto ne stima.
I onda ce biti kao kod Brankovica "...sve po zakonu....." :izet:
Tabhana

#2833 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Tabhana »

izgubljena dusa wrote:
Tabhana wrote:Gospodin Novalić bi održao sva predizborna obećanja, ali ne da mu zakon. Dakle, prvu zakone mijenjati, pa će sve biti onako kako je zamislio gospodin Novalić, koji je imao mislim tri firmice, sada samo jednu.
Ahaaaaa....tako znaci, treba promjeniti Zakone da budu u skladu sa Provalicevim obecanjima. Znala sam da nesto ne stima.
I onda ce biti kao kod Brankovica "...sve po zakonu....." :izet:
Pa da, ne mEre on održati obećanja ako nisu u skladu zakona. Sve treba biti po zakonom. Jedini premijer koji u potpunosit poštuje zakone, makar gazio preko svojih riječi i obećanja.
ilkbahar

#2834 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by ilkbahar »

sunceKOtepsija wrote:vec3eras :lol:
Ovaj lik ne izgleda meni nimalo uračunljivo, ova osoba je retardirana!
zubi

#2835 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by zubi »

ilkbahar wrote:Ovaj lik ne izgleda meni nimalo uračunljivo, ova osoba je retardirana!
Ja to cijelo vrijeme tvrdim... retard cisti...
HM 2011

#2836 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by HM 2011 »

-LIBERO- wrote:Mi fol cinizam i sarkazam...al to fakat tako i funkcionise.
Pusti Fahru vani, odrzi SBB u koaliciji. Covicu, ma on moze sve. TV kanal, treci entitet...ups...treca izborna jedinica :D ...vozni park, sta je Audi od 200K :zzzz: , ne petljaj mu se u posao i kriminal....samo ODRZI PARLAMENTARNU VECINU!!!!!!!!!!!!.

Cirkus od drzave, totalni :mrgreen:
samo jedna stranka na svim nivoima u jedinstvu je snaga..

zar treba govoriti ista vise svima potaman....
zubi

#2837 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by zubi »

HM 2011 wrote:
Pusti Fahru vani, odrzi SBB u koaliciji. Covicu, ma on moze sve. TV kanal, treci entitet...ups...treca izborna jedinica :D ...vozni park, sta je Audi od 200K :zzzz: , ne petljaj mu se u posao i kriminal....samo ODRZI PARLAMENTARNU VECINU!!!!!!!!!!!!.

ja sve mislim ti se zajebavas...
HM 2011

#2838 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by HM 2011 »

zubi wrote:
HM 2011 wrote:

ja sve mislim ti se zajebavas...
Koala - Koala ......
ilkbahar

#2839 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by ilkbahar »

evo pregledah ovaj interviju, kako samo pokusava da bude simpatican, pa iz ruke bi mu covjek jeo....definitivno do sada najantipaticniji mali zeleni!
Idriz

#2840 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Idriz »

pici wrote:Image

daily mail nije bas kredibilna novina u engleskoj. nesto kao kurir u srbiji.
Tabhana

#2841 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Tabhana »

Žutilo
Korisničkoime

#2842 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Korisničkoime »

zubi wrote:
ilkbahar wrote:Ovaj lik ne izgleda meni nimalo uračunljivo, ova osoba je retardirana!
Daleko od toga. Ne podrzavam ova njegova laprdanja oko potrosnje i ne znam sta mu je to trebalo i definitivno nisam simpatizer SDA medutim ko je vidio pogone TMD Gradacac prije Fadila i sada, ko je vidio "uspjehe" Cimos grupacije u SLO, HR i SRB i uporedio s onim sto je Fadil postigao u BiH sigurno ga nece smatrati nesposobnim a pogotovo ne retardiranim.
Tabhana

#2843 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Tabhana »

Zar mu nisu propale dvije-tri firme?
zubi

#2844 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by zubi »

Korisničkoime wrote:
zubi wrote:
Daleko od toga. Ne podrzavam ova njegova laprdanja oko potrosnje i ne znam sta mu je to trebalo i definitivno nisam simpatizer SDA medutim ko je vidio pogone TMD Gradacac prije Fadila i sada, ko je vidio "uspjehe" Cimos grupacije u SLO, HR i SRB i uporedio s onim sto je Fadil postigao u BiH sigurno ga nece smatrati nesposobnim a pogotovo ne retardiranim.
ko god ga vidi... a tek kad progovori :run:
Idriz

#2845 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Idriz »

Korisničkoime wrote:
zubi wrote:
jes, cimos otpustio menadzera koji im je valjo. to neki novi princip poslovanja.
nightvision

#2846 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by nightvision »

Novalić: Nakon šest godina službeno smo izašli iz recesije!
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić kazao je večeras da je nakon šest godina Federacija BiH službeno izašla iz recesije, odnosno da službeni podaci pokazuju da je evidentan rast bruto društvenog proizvoda (BDP) na godišnjem nivou od dva posto.
Prema podacima, izašli smo iz recesije i sada smo u sfeti "zagrijavanja" ekonomije, moramo ostati na tom putu bez obzira na probleme. Spremni smo platiti svaku cijenu kako bi ovom društvu bilo bolje, ali moramo naći i način da im saopćavamo gdje i kako to treba raditi - pojasnio je premijer.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/novalic- ... /160128001
dobojlija81

#2847 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by dobojlija81 »

JAH :lol:
jao_situacije

#2848 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by jao_situacije »

ovo britanci pišu da bi izašli iz eu :mrgreen:
ko ih ne zna..
Kombat

#2849 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Kombat »

Korisničkoime wrote:
zubi wrote:
Fadilj je postigao to da je CIMOS u BiH rasprodao sve sto je mogao a ono cega se jos nisu uspjeli rijesiti pokusavaju uvaliti bilo kome
splinter

#2850 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by splinter »

jao_situacije wrote:

ovo britanci pišu da bi izašli iz eu :mrgreen:
ko ih ne zna..
Slijedeći bitni datumi: 01.07.2020. BiH primljena u članstvo EU. 02.07.2020. EU prestaje da postoji.
Post Reply