FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post Reply
muzicar_iz_parka

#2476 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by muzicar_iz_parka »

modem33 wrote:pa 90% bosanskih muslimana se boje svojih zena .... pa tako i ovaj premijer. :izet:

A narod ne voli slusati istinu poput ove iznad :D

Pa zato slijedi .... da mu zena mozda otima slatke torte za uzinu pa mu kaze "udebljat ces se .... pojest cu ja to sa svojim prijateljicama ... ti jedi ribu , udebljat ces se".

:D
Previše smo hanumama dopustili pa se poasile, vrijeme je da se stvari dovedu na svoje mjesto. Kolko su bezobrazne vidi se u tome kao što već reko na onoj tamo temi da neće rađaju djecu skoro pa nikako, može im se kad nemaju konkurencije.
Zato sam se već u više navrata založio za uvođenje šerijata i mogućnosti ženidbe sa više žena kako to dolikuje, pa i da svaka rodi 2-3 to je opet 8-12 po fameliji. Biće raje kolko oš za naše begove i efendije. A pošto je Fadil i naša draga mu stranka osim tradicionalno vjerski takođe prema modernim tokovima kapitalistički nastrojen, konkurencija među ženama u višebračnoj zajednici će kao i u tržišnoj ekonomiji dovesti do poboljšanja i povećanja truda, jer će svaka ćeti da bude najbolja.
Mi ne možemo napredovati dok nam neprirodno i šejtanski žene vode glavnu, đe bi bio Bake da nije oženio onu zmijugu od žene ili da je imao više njih onda se ni ona nebi poasila.
hhaarree

#2477 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by hhaarree »

muzicar_iz_parka wrote:
modem33 wrote:pa 90% bosanskih muslimana se boje svojih zena .... pa tako i ovaj premijer. :izet:

Pa zato slijedi .... da mu zena mozda otima slatke torte za uzinu pa mu kaze "udebljat ces se .... pojest cu ja to sa svojim prijateljicama ... ti jedi ribu , udebljat ces se".

Previše smo hanumama dopustili pa se poasile, vrijeme je da se stvari dovedu na svoje mjesto. Kolko su bezobrazne vidi se u tome kao što već reko na onoj tamo temi da neće rađaju djecu skoro pa nikako, može im se kad nemaju konkurencije.
Zato sam se već u više navrata založio za uvođenje šerijata i mogućnosti ženidbe sa više žena kako to dolikuje, pa i da svaka rodi 2-3 to je opet 8-12 po fameliji. Biće raje kolko oš za naše begove i efendije. A pošto je Fadil i naša draga mu stranka osim tradicionalno vjerski takođe prema modernim tokovima kapitalistički nastrojen, konkurencija među ženama u višebračnoj zajednici će kao i u tržišnoj ekonomiji dovesti do poboljšanja i povećanja truda, jer će svaka ćeti da bude najbolja.
Mi ne možemo napredovati dok nam neprirodno i šejtanski žene vode glavnu, đe bi bio Bake da nije oženio onu zmijugu od žene ili da je imao više njih onda se ni ona nebi poasila.
+1

takodje sam za uvodjenje šakiratskog zakona kao i zabranu pederluka, ta nece se valjda muzjaci taslacit i trosit genetski materijal uzalud. Fatmira onog za ministra rasplodjavanja
hhaarree

#2478 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by hhaarree »

Provalic kod senada, placem od smjeha vec. Poceo je sa zavjerama iluminata i masona :lol: kaze ja sam reko da narod trosi i placa poreze :lol: :lol: :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2479 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by -LIBERO- »

Fadil je izgubljena licnost.

Relativizacija korupcije velike administracije. Politicari, losa atmosfera, nista.

Samo je problem potrosnja gradjana.

Fadil je i zvanicno zastupnik feudalne elite. Mislim, ocekivano. Ali on to propagira najradikalnije.

Cak ga je i Senad razbucao. Senad koji rijetko tako radi sa gostima.
hhaarree

#2480 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by hhaarree »

A sta sad nije vise ekonomija u zaletu nego period ekonomskog zagrijavanja? Pojacajte tu vatru jebem vas :lol: :mrgreen:

Profesorica ekonomije iz srednje ustala iz groba pogledala intervju i rekla nabacite jos 5 kubika zemlje
Org

#2481 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Org »

Ja ne znam je li vi o ekonomiji pojma nemate ili ste samo zlonamjerni... Fadil je car, maksimalno potkovan podacima...
A Senad opet lijeci vlastite frustracije
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2482 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by -LIBERO- »

Org wrote:Ja ne znam je li vi o ekonomiji pojma nemate ili ste samo zlonamjerni... Fadil je car, maksimalno potkovan podacima...
SDA - demokratija/feudalna ekonomija :kiss:
Maharadza

#2483 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Maharadza »

-LIBERO- wrote:Fadil je izgubljena licnost.

Relativizacija korupcije velike administracije. Politicari, losa atmosfera, nista.

Samo je problem potrosnja gradjana.

Fadil je i zvanicno zastupnik feudalne elite. Mislim, ocekivano. Ali on to propagira najradikalnije.

Cak ga je i Senad razbucao. Senad koji rijetko tako radi sa gostima.
Ali razbucao ga neko čije poimanje ekonomije se ogleda u rečenici "Pa i amerika bi propala....!" :lol: :lol:

E moj fadile, ko tebe za nos vuče, pa ja bih se objesio tu u studiju odmah! :zzzz:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2484 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by JoseMujica »

hhaarree wrote:
muzicar_iz_parka wrote:

+1

takodje sam za uvodjenje šakiratskog zakona kao i zabranu pederluka, ta nece se valjda muzjaci taslacit i trosit genetski materijal uzalud. Fatmira onog za ministra rasplodjavanja
:thumbup:

Allah te nagradio sine što prepoznaš prave ljude i daješ konstruktivne prijedloge za naprdak nas Prošnjaka
Org

#2485 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Org »

-LIBERO- wrote:
Org wrote:Ja ne znam je li vi o ekonomiji pojma nemate ili ste samo zlonamjerni... Fadil je car, maksimalno potkovan podacima...
SDA - demokratija/feudalna ekonomija :kiss:
Znaci samo zlonamjerni... :kiss:
howdy

#2486 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by howdy »

Chmoljo wrote:
Intervju /Fadil Novalić: Iskreno mi je žao što je moja izjava protumačena na ovakav način
a da budem iskren, i meni je žao...

što si glup.

nije on glup, ovo je jedna neotesana seljacina.
howdy

#2487 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by howdy »

Diler? Moze i u pp.
hhaarree

#2488 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by hhaarree »

hocu i ja boba ako su dobre :zoka:
jao_situacije

#2489 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by jao_situacije »

JoseMujica wrote:kako ba nerviranje :D to je bio početni stadij...sad samo bol me kur i daleko vam kuća od moje bila :izet:

kad konji buše čamac u kojem se voze samo se makni i maši im s obale
mi če mo glasati za essa
esso je magistrirao ekonomiju sa 10+ :izet:
vivaldi

#2490 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by vivaldi »

slazem se. ne znam bas je li car, ali i kod mene vise pozitivnih nego negazivnih poena :thumbup:

nisam gledao sve vec zadnjih 10 minuta, al senadov mahalizam :roll:
Org

#2491 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Org »

vivaldi wrote:

slazem se. ne znam bas je li car, ali i kod mene vise pozitivnih nego negazivnih poena :thumbup:

Jbg covjek nije populsta, nasim proleterima samo takvi odgovaraju izgleda. Jebo znanje bez parola...
Last edited by Org on 22/01/2016 20:34, edited 1 time in total.
hhaarree

#2492 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by hhaarree »

Ja i dalje placem. Zao mi ovog djeteta ali reakcija voditelja mi je koma, 5 puta sam zaredom gledao :lol:

A voditeljica se izgubila nakon zajebancije ne zna ni sta mu govori, kae jesil dijete il zoves za svoje roditelje :lol: :lol: :lol:

O'zone
Globalni moderator

#2493 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by O'zone »

Sindikat otvoreno radi sa vladom na uvođenju i novog zakona o radu i kolektivnih ugovora i izmejna u zakonu o radu a predstavljaju kao da krv pišaju da se izbore za radnike :lol:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/satorovi ... /160122111

Šatorović stari maher u službi zna se već koga 8-)
Last edited by O'zone on 22/01/2016 20:46, edited 1 time in total.
JThomas

#2494 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by JThomas »

zemlja gdje je za najveći obim radničkih prava udruženje poslodavaca, a vlada i sindikat ga opstruišu u tome.

superhik meets kafka meets camus.
KB9

#2495 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by KB9 »

ne pokusavaj im dokazat, bitno je provaljivat i smijat se, to sto ne kontaju neke stvari nema veze :-D
strong69

#2496 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by strong69 »

KB9 wrote:
ne pokusavaj im dokazat, bitno je provaljivat i smijat se, to sto ne kontaju neke stvari nema veze :-D
Pazi, premijer svake zemlje treba raditi na stvaranju ambijenta za podsticanje potrosnje. Premijer svake zemlje trebao bi da zna da se na alkohol, cigarete i naftu placaju akcize kojima mi, gradjani FBiH punimo budzet i time omogucavamo i plate za najveci javni sektor u Evropi. Premijer bi trebalo da zna da BH Telecom puni budzet FBiH.

Premijer nece da kaze da imamo najskuplji plin u regiji. Premijer nece da kaze da nam je javna potrosnja i radnici ciji je on vlasnik prekobrojna. Premijer nece da kaze da nemamo privredu i da premalo proizvodimo i previse uvozimo. Premijer nece da podstakne pricu o investicijama i stvori ambijent za to.

Ono cime bi Fadil trebalo da se bavi nije analiza finansijske prodaje Binga i Konzuma. Fadil potkovan podacima iz 2 trzna centra i to smatrate relevatntnim? Pa zasto postoji Agencija za statistiku u ovoj zemlji? Njegova potkovanost sastoji se u tome da daje izjave na osnovu finansijskog ucesca proizvoda iz trznih centara koji ukupno drze maksimalno 30% od ukupnog trzista.

Jebo takvog ekonomistu. A dajte mi vi, ako mozete argumentovano, u cemu je on u pravu u ovim svojim izjavama?
Megiddo

#2497 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Megiddo »

vivaldi wrote:

Niste sami, samo preglasna ova hajka pa nema smisla da bilo šta kažem.
Org

#2498 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Org »

Strong 69 Jesi li ti gledao ovo gostovanje kod Senada ili onako pricas?
hhaarree

#2499 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by hhaarree »

strong69 wrote:
KB9 wrote:
Pazi, premijer svake zemlje treba raditi na stvaranju ambijenta za podsticanje potrosnje. Premijer svake zemlje trebao bi da zna da se na alkohol, cigarete i naftu placaju akcize kojima mi, gradjani FBiH punimo budzet i time omogucavamo i plate za najveci javni sektor u Evropi. Premijer bi trebalo da zna da BH Telecom puni budzet FBiH.

Premijer nece da kaze da imamo najskuplji plin u regiji. Premijer nece da kaze da nam je javna potrosnja i radnici ciji je on vlasnik prekobrojna. Premijer nece da kaze da nemamo privredu i da premalo proizvodimo i previse uvozimo. Premijer nece da podstakne pricu o investicijama i stvori ambijent za to.

Ono cime bi Fadil trebalo da se bavi nije analiza finansijske prodaje Binga i Konzuma. Fadil potkovan podacima iz 2 trzna centra i to smatrate relevatntnim? Pa zasto postoji Agencija za statistiku u ovoj zemlji? Njegova potkovanost sastoji se u tome da daje izjave na osnovu finansijskog ucesca proizvoda iz trznih centara koji ukupno drze maksimalno 30% od ukupnog trzista.

Jebo takvog ekonomistu. A dajte mi vi, ako mozete argumentovano, u cemu je on u pravu u ovim svojim izjavama?
Bitno je kontrirati. Kad vidis da dosta ljudi nesto prica ti pukni kontru i drzi se kontre dok ne crknes. Bilo da se slazes ili ne slazes samo neargumentovano kontriraj i hrani svoju sujetu da si kao prosvijetljen i da si iznad stoke. Eto moje misljenje
vivaldi

#2500 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by vivaldi »

Megiddo wrote:
vivaldi wrote:

Niste sami, samo preglasna ova hajka pa nema smisla da bilo šta kažem.
ma u zivotu sam cuo puno dobrih viceva, al sad da me jebes ne mogu se nijednog sjetiti.

isto tako ce se zaboraviti i ove fadilove nesretne i nespretne izjave, ali jedino sto je bitno je ono sto ce ostati iza njega.

ne ucestvujem ni ja nikada u zapaljivim temama i raspravama, ali ovo je egzistencijalna tematika.
Post Reply