Haj ti na porciju cevapa s lukom i cackalicu u zube, ovo je duboka tema za tebe koja trazi dublja razmisljanja i realniji i konstruktivniji prilaz problemima sa kojim se suocavaju povratnici te zasto i zbog koga i zbog cega. Nije nicije maslo za ramazana. Koliko ja vidim sve tri politicke oligarhije su upetljane zbog njihovih licnih interesa u ovo a gradjani povratnici Bosanci, Bosnjaci, Hrvati, Srbi i drugi su im samo moneta za potkusurivanje.deset_u_pola wrote:Niko ne spori da je Bracika simbol povratka u RS.
Ali, naserem mu se ja u sred usta! Neka ode malo u Kotorsko kod Doboja ili u Banjaluku ili malo u Foču, Trebinje pa nek' vidi kako Bošnjaci imaju prava. Tamo se povratnici nisu Dodiku uvlačili u šupak da im asfaltira par kilometara puta.
Fadil Banjanovic - Bosnjaci u RS imaju sva prava
- Novi_Nick
-
basta sljezove boje
linija manjeg otpora je pisanje panegirika vladi RS-a. Lijepo je vratiti se u rodni kraj, a jos je ljepse kad smijes reci sto mislis i ne bojis se hoce li ti zbog toga neko kucu zapalitikiddie007 wrote:ma jok bolje je sedeti u sarajevu u stanu/kuci otkupljenom od nekog srbina/hrvata voziti se trajvanom, hodati asfaltom nego se vratiti u rodnu vukojebinu i pokusati napraviti nesto od nje. poenta je da ljudi uvek idu linijom manjeg otpora, i na drugoga svaljuju krivicu
- Novi_Nick
Evo i primjera: Već četvrti mjesec u pritvoru Okružnog suda u Beogradu nalazi se Ilija Jurišić iz Tuzle!Novi_Nick wrote:Haj ti na porciju cevapa s lukom i cackalicu u zube, ovo je duboka tema za tebe koja trazi dublja razmisljanja i realniji i konstruktivniji prilaz problemima sa kojim se suocavaju povratnici te zasto i zbog koga i zbog cega. Nije nicije maslo za ramazana. Koliko ja vidim sve tri politicke oligarhije su upetljane zbog njihovih licnih interesa u ovo a gradjani povratnici Bosanci, Bosnjaci, Hrvati, Srbi i drugi su im samo moneta za potkusurivanje.deset_u_pola wrote:Niko ne spori da je Bracika simbol povratka u RS.
Ali, naserem mu se ja u sred usta! Neka ode malo u Kotorsko kod Doboja ili u Banjaluku ili malo u Foču, Trebinje pa nek' vidi kako Bošnjaci imaju prava. Tamo se povratnici nisu Dodiku uvlačili u šupak da im asfaltira par kilometara puta.
Zasto ga ne brane i ne izvlace iz zatvora bosnjacki i hrvatski politicki i vjerski predstavnici? i oni sjede u BH vladi kao i srpski predstavnici, konstitutivni su i imaju ista prava i obaveze? ali ne, oni niti ga brane niti ga izvlace jer imaju neke samo njima znane dogovore kada ce jedni drugima ciniti razlicite ustupke radi podijeljenih interesnih zona.
-
belay_djecko
Što ti je Bošnjo... ona seljačina iz Laktaša je "juče'" pucala na njega, a on njega opet u zvjezde... 
-
deset_u_pola
Vidim tvoj post je dubok pravo. Najlakše je srati i tražiti nekakva dublja mišljenja kojih obično nema.Novi_Nick wrote:Haj ti na porciju cevapa s lukom i cackalicu u zube, ovo je duboka tema za tebe koja trazi dublja razmisljanja i realniji i konstruktivniji prilaz problemima sa kojim se suocavaju povratnici te zasto i zbog koga i zbog cega. Nije nicije maslo za ramazana. Koliko ja vidim sve tri politicke oligarhije su upetljane zbog njihovih licnih interesa u ovo a gradjani povratnici Bosanci, Bosnjaci, Hrvati, Srbi i drugi su im samo moneta za potkusurivanje.deset_u_pola wrote:Niko ne spori da je Bracika simbol povratka u RS.
Ponavljam, Bracika je uradio najviše od svih provratinka (ali i političara) na povratku u RS. Ali opet kažem, serem mu se ja u usta paradna jer kaže (ako je uopće rekao, pretpostavimo da jeste) da Bošnjaci imaju sva prava u RS-u. To samo kreten može izjaviti!!! Zbog takviih idota opet će klati muslimane (ne daj Bože!) za 10-20-30 godina.
Oni koji podržavaju ovu izjavu očitio nisu nijednom bili u Istočnoj Bosni ili Kotorskom. Predlažem i tebi i njima da malo posjetite te regije pa se onda pravite pametani i dubokoumni.
I vazda nekavkve šuplje priče o potkusurivanju. Jadni ovi, jadni oni... Kad više ne znaš šta ćeš pisati, najlakše je trabunjati o potpusurivanju.
PS
A možda je Bracika skontao kako treba sa Dodikom: krmku niz dlaku...
-
deset_u_pola
E baš si pametan! Kakve veze ovo ima sa povratkom?! I pravima u RS.Novi_Nick wrote:Evo i primjera: Već četvrti mjesec u pritvoru Okružnog suda u Beogradu nalazi se Ilija Jurišić iz Tuzle!Novi_Nick wrote:Haj ti na porciju cevapa s lukom i cackalicu u zube, ovo je duboka tema za tebe koja trazi dublja razmisljanja i realniji i konstruktivniji prilaz problemima sa kojim se suocavaju povratnici te zasto i zbog koga i zbog cega. Nije nicije maslo za ramazana. Koliko ja vidim sve tri politicke oligarhije su upetljane zbog njihovih licnih interesa u ovo a gradjani povratnici Bosanci, Bosnjaci, Hrvati, Srbi i drugi su im samo moneta za potkusurivanje.deset_u_pola wrote:Niko ne spori da je Bracika simbol povratka u RS.
Zasto ga ne brane i ne izvlace iz zatvora bosnjacki i hrvatski politicki i vjerski predstavnici? i oni sjede u BH vladi kao i srpski predstavnici, konstitutivni su i imaju ista prava i obaveze? ali ne, oni niti ga brane niti ga izvlace jer imaju neke samo njima znane dogovore kada ce jedni drugima ciniti razlicite ustupke radi podijeljenih interesnih zona.
Čovjek se tamo nalazi jer je Srbija banditska država koja se koristi najpodlijim metodama u obračunu sa svima koji su branili BiH na ovaj ili onaj način. Misliš da je lako nekoga izvući iz srbijanskog zatvora?
Haj' ti momak opet promjeni nick.
- Novi_Nick
Lijepa ti ta ulicarska kultura ponasanja i prica kako mu se ti seres usta!deset_u_pola wrote:Vidim tvoj post je dubok pravo. Najlakše je srati i tražiti nekakva dublja mišljenja kojih obično nema.Novi_Nick wrote:Haj ti na porciju cevapa s lukom i cackalicu u zube, ovo je duboka tema za tebe koja trazi dublja razmisljanja i realniji i konstruktivniji prilaz problemima sa kojim se suocavaju povratnici te zasto i zbog koga i zbog cega. Nije nicije maslo za ramazana. Koliko ja vidim sve tri politicke oligarhije su upetljane zbog njihovih licnih interesa u ovo a gradjani povratnici Bosanci, Bosnjaci, Hrvati, Srbi i drugi su im samo moneta za potkusurivanje.deset_u_pola wrote:Niko ne spori da je Bracika simbol povratka u RS.
Ponavljam, Bracika je uradio najviše od svih provratinka (ali i političara) na povratku u RS. Ali opet kažem, serem mu se ja u usta paradna jer kaže (ako je uopće rekao, pretpostavimo da jeste) da Bošnjaci imaju sva prava u RS-u. To samo kreten može izjaviti!!! Zbog takviih idota opet će klati muslimane (ne daj Bože!) za 10-20-30 godina.
Oni koji podržavaju ovu izjavu očitio nisu nijednom bili u Istočnoj Bosni ili Kotorskom. Predlažem i tebi i njima da malo posjetite te regije pa se onda pravite pametani i dubokoumni.
I vazda nekavkve šuplje priče o potkusurivanju. Jadni ovi, jadni oni... Kad više ne znaš šta ćeš pisati, najlakše je trabunjati o potpusurivanju.
PS
Kad si tako hrabar i pametan nemoj se njemu srati usta nego idi u RS pa se seri Dodiku i srbima ako imas muda za to pa pomozi tim povratnicima da se osjecaju sigurni i svoji na svome?
-
deset_u_pola
Smješan si. Imaš li iša drugo reći osim toga? Logika i argumentacija ti je na nivou osnovne škole.Novi_Nick wrote:Lijepa ti ta ulicarska kultura ponasanja i prica kako mu se ti seres usta!deset_u_pola wrote:Vidim tvoj post je dubok pravo. Najlakše je srati i tražiti nekakva dublja mišljenja kojih obično nema.Novi_Nick wrote: Haj ti na porciju cevapa s lukom i cackalicu u zube, ovo je duboka tema za tebe koja trazi dublja razmisljanja i realniji i konstruktivniji prilaz problemima sa kojim se suocavaju povratnici te zasto i zbog koga i zbog cega. Nije nicije maslo za ramazana. Koliko ja vidim sve tri politicke oligarhije su upetljane zbog njihovih licnih interesa u ovo a gradjani povratnici Bosanci, Bosnjaci, Hrvati, Srbi i drugi su im samo moneta za potkusurivanje.
PS
Kad si tako hrabar i pametan nemoj se njemu srati usta nego idi u RS pa se seri Dodiku i srbima ako imas muda za to pa pomozi tim povratnicima da se osjecaju sigurni i svoji na svome?
Četnicima sam se na druge načine "srao" u periodu od 1992-1995, ako znaš šta mislim. I ne pričaj o pomoći povratnicima čovjeku za kojeg ne znaš čime se bavi i šta je do sada uradio na tom planu.
-
dugacki
Stvarno ne moze proci skoro ni jedna tema a da se mi odmah ne ''natakarimo'' jedni na druge.Razlog nase situacije nisu samo nasi politicari nego cesto i mi sami. Al' da ne duljim dalje, tema je nas Fadil.
Po meni stvari stoje ovako:
Fadil je jednostavno skontó Dodika, njegovu bahatost i prepotentnost i iskoristio to protiv samom Dodika-javno ga prozvao da nesto ne moze. A Dodik kao takav zagrizó i sad Kozluk fino ima vodovod. Razloga vise za eventualni povratak jos koje familije koja sa sobom nosi par bosnjackih glasova koji mogu pretegnuti na vagi tako da za iduci korak Fadil nece trebati Dodika vec ce jednostavno iskoristiti mogucnosti demokratske drzave i i sa tim istim glasovima nekoga preglasati i na taj nacin doci do svog cilja.
Kao sto neko rece: da je Fadil lud za Dodikom davno bi sjedio u SNSD-u.
Nekad treba malo potisnuti emocije jer CILJ UVIJEK OPRAVDAVA SREDSTVO.
Fadil je jednostavno skontó Dodika, njegovu bahatost i prepotentnost i iskoristio to protiv samom Dodika-javno ga prozvao da nesto ne moze. A Dodik kao takav zagrizó i sad Kozluk fino ima vodovod. Razloga vise za eventualni povratak jos koje familije koja sa sobom nosi par bosnjackih glasova koji mogu pretegnuti na vagi tako da za iduci korak Fadil nece trebati Dodika vec ce jednostavno iskoristiti mogucnosti demokratske drzave i i sa tim istim glasovima nekoga preglasati i na taj nacin doci do svog cilja.
-
zavrzlama
[
Odlicno zapazanje.....
Da se nadovezem....Dodik pomaze Fadila jer iza Fadila stoji ovo...
NN: Kako teče povratak u Kozluk i njegovu okolinu?
BANJANOVIĆ: U Zvorniku danas živi više od 20.000 Bošnjaka i više od 40.000 Srba. Povratak teče na sve strane i o ljudima više ne traba da pričamo kao povratnicima nego kao građanima lokalnih zajednica. Ne može neko cijeli život biti izbjeglica ili povratnik.
Da se u Kozluk i Zvornik vratilo par stotina povratnika..nebi Dodik imao razloga da se bavi njima i njihovim problemima..zasto skontajte sami....
PS. Dodik laze Fadila...Fadil Dodika.....misli Dodik Fadil ce postat Fikret
[/quote]quote="dugacki"]Stvarno ne moze proci skoro ni jedna tema a da se mi odmah ne ''natakarimo'' jedni na druge.Razlog nase situacije nisu samo nasi politicari nego cesto i mi sami. Al' da ne duljim dalje, tema je nas Fadil.
Odlicno zapazanje.....
Da se nadovezem....Dodik pomaze Fadila jer iza Fadila stoji ovo...
NN: Kako teče povratak u Kozluk i njegovu okolinu?
BANJANOVIĆ: U Zvorniku danas živi više od 20.000 Bošnjaka i više od 40.000 Srba. Povratak teče na sve strane i o ljudima više ne traba da pričamo kao povratnicima nego kao građanima lokalnih zajednica. Ne može neko cijeli život biti izbjeglica ili povratnik.
Da se u Kozluk i Zvornik vratilo par stotina povratnika..nebi Dodik imao razloga da se bavi njima i njihovim problemima..zasto skontajte sami....
PS. Dodik laze Fadila...Fadil Dodika.....misli Dodik Fadil ce postat Fikret