Pozdrav raja!
Da li neko može pomoći?
Već nekoliko mjeseci imam 'problem' da mi facebook u pregledu sadržaja izbacuje objave povezane sa ljudima i nekim lijevim stranicama koje uopšte ne pratim, znači ima glupih i degutantnih objava. Da li se to može nekako blokirati, skloniti. Već ranije sam u postavkama naklikao nešto oko smanjenja nepovezanih sadržaja, ali i dalje se pojavljuje.
Facebook sadržaj
-
DonieBrasco
#2 Re: Facebook sadržaj
Nedavno je Meta imala tehnickih prolema sa algoritmom pa se mnogima poremetio facebook i instagram sadrzaj, ono sto mozes da uradis je da provjeris koga pratis, koje stranice, hastagove i slicno, provjeri da nesto greskom nije zapraceno ili lajkano.
Vremenom ce se vratiti u normalu.
Vremenom ce se vratiti u normalu.
- Sanjarko
#3 Re: Facebook sadržaj
Meni trebe predlaze, konta algolitam samac, pa vjerovatno zato, a nemam nekih prijatelja na fejsu, porodica samo i jos neki poznanici.
-
elq
#4 Re: Facebook sadržaj
to ne mozes uklonit, nit te sponzorirane postove (tako meta zaradjuje), nit te sugestije (vremenom same odu kako ti se promjene interesi)
izbacuje ti vremenom ono na sta ti najvise klikas i na cemu se najvise zadrzavas, klikaj na ono sto te zanima i vremenom ces naucit algoritam sta te interesuje, nema druge pomoci
npr. ako lajkas slike prirode i suma, fb ce ti sam izbacivat ono sto smatra da te interesuje, tad klikas, lajkas sta te interesuje i promjeni se
izbacuje ti vremenom ono na sta ti najvise klikas i na cemu se najvise zadrzavas, klikaj na ono sto te zanima i vremenom ces naucit algoritam sta te interesuje, nema druge pomoci
npr. ako lajkas slike prirode i suma, fb ce ti sam izbacivat ono sto smatra da te interesuje, tad klikas, lajkas sta te interesuje i promjeni se
- Edin H.
#5 Re: Facebook sadržaj
Big brother is watching you 
- Sanjarko
#6 Re: Facebook sadržaj
Nisam klikao, sad kliknem jer dolazi, nisam Facebook ni koristio, samo za Messenger da imam komunikaciju sa porodicom.elq wrote: ↑09/03/2025 12:53 to ne mozes uklonit, nit te sponzorirane postove (tako meta zaradjuje), nit te sugestije (vremenom same odu kako ti se promjene interesi)
- Sanjarko
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#8 Re: Facebook sadržaj
U gornjem desnom uglu imas tri tackice, kliknes i odaberes da sakrije oglas ili ono Prikazi manje... elem, tako ce ti se procistiti algoritammuki92 wrote: ↑04/03/2025 20:48 Pozdrav raja!
Da li neko može pomoći?
Već nekoliko mjeseci imam 'problem' da mi facebook u pregledu sadržaja izbacuje objave povezane sa ljudima i nekim lijevim stranicama koje uopšte ne pratim, znači ima glupih i degutantnih objava. Da li se to može nekako blokirati, skloniti. Već ranije sam u postavkama naklikao nešto oko smanjenja nepovezanih sadržaja, ali i dalje se pojavljuje.