Facebook sadržaj

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muki92

#1 Facebook sadržaj

Post by muki92 »

Pozdrav raja!

Da li neko može pomoći?

Već nekoliko mjeseci imam 'problem' da mi facebook u pregledu sadržaja izbacuje objave povezane sa ljudima i nekim lijevim stranicama koje uopšte ne pratim, znači ima glupih i degutantnih objava. Da li se to može nekako blokirati, skloniti. Već ranije sam u postavkama naklikao nešto oko smanjenja nepovezanih sadržaja, ali i dalje se pojavljuje.
DonieBrasco

#2 Re: Facebook sadržaj

Post by DonieBrasco »

Nedavno je Meta imala tehnickih prolema sa algoritmom pa se mnogima poremetio facebook i instagram sadrzaj, ono sto mozes da uradis je da provjeris koga pratis, koje stranice, hastagove i slicno, provjeri da nesto greskom nije zapraceno ili lajkano.

Vremenom ce se vratiti u normalu.
Sanjarko

#3 Re: Facebook sadržaj

Post by Sanjarko »

Meni trebe predlaze, konta algolitam samac, pa vjerovatno zato, a nemam nekih prijatelja na fejsu, porodica samo i jos neki poznanici.
elq

#4 Re: Facebook sadržaj

Post by elq »

to ne mozes uklonit, nit te sponzorirane postove (tako meta zaradjuje), nit te sugestije (vremenom same odu kako ti se promjene interesi)

izbacuje ti vremenom ono na sta ti najvise klikas i na cemu se najvise zadrzavas, klikaj na ono sto te zanima i vremenom ces naucit algoritam sta te interesuje, nema druge pomoci

npr. ako lajkas slike prirode i suma, fb ce ti sam izbacivat ono sto smatra da te interesuje, tad klikas, lajkas sta te interesuje i promjeni se
Edin H.

#5 Re: Facebook sadržaj

Post by Edin H. »

Big brother is watching you :skoljka:
Sanjarko

#6 Re: Facebook sadržaj

Post by Sanjarko »

elq wrote: 09/03/2025 12:53 to ne mozes uklonit, nit te sponzorirane postove (tako meta zaradjuje), nit te sugestije (vremenom same odu kako ti se promjene interesi)

izbacuje ti vremenom ono na sta ti najvise klikas i na cemu se najvise zadrzavas, klikaj na ono sto te zanima i vremenom ces naucit algoritam sta te interesuje, nema druge pomoci

npr. ako lajkas slike prirode i suma, fb ce ti sam izbacivat ono sto smatra da te interesuje, tad klikas, lajkas sta te interesuje i promjeni se
Nisam klikao, sad kliknem jer dolazi, nisam Facebook ni koristio, samo za Messenger da imam komunikaciju sa porodicom.
Sanjarko

#7 Re: Facebook sadržaj

Post by Sanjarko »

Edin H. wrote: 09/03/2025 13:01 Big brother is watching you :skoljka:
F*ck him :evil:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#8 Re: Facebook sadržaj

Post by plain vanilla »

muki92 wrote: 04/03/2025 20:48 Pozdrav raja!

Da li neko može pomoći?

Već nekoliko mjeseci imam 'problem' da mi facebook u pregledu sadržaja izbacuje objave povezane sa ljudima i nekim lijevim stranicama koje uopšte ne pratim, znači ima glupih i degutantnih objava. Da li se to može nekako blokirati, skloniti. Već ranije sam u postavkama naklikao nešto oko smanjenja nepovezanih sadržaja, ali i dalje se pojavljuje.
U gornjem desnom uglu imas tri tackice, kliknes i odaberes da sakrije oglas ili ono Prikazi manje... elem, tako ce ti se procistiti algoritam
Post Reply