Facebook nas prisluskuje !

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Dinostula

#1 Facebook nas prisluskuje !

Post by Dinostula »

Da li vam se desilo da sjedite u sobi i razgovarate sa nekim o nekoj temi i da posije 2-3h ili sutra vas doceka reklama vezano za to bez da te korisitli Google ili trazili bilo sta od tome ? :D
nivla

#2 Re: Facebook nas prisluskuje !

Post by nivla »

Ja, i?

samo nek nisu kinezi, vec prijateljske SAD
nivla

#3 Re: Facebook nas prisluskuje !

Post by nivla »

ja nekad i pomislim, ne izgovorim kad kroz dva tri dana reklame o tome
pretpostavljam da rade analizu ambijenta u kojem se nalazimo i da npr mogu i na osnovu svojih algoritama u dobrom dijelu pogoditi na sta nam okolina sugerise podsvijest
i agree

#4 Re: Facebook nas prisluskuje !

Post by i agree »

Dinostula wrote: 22/11/2020 13:17 Da li vam se desilo da sjedite u sobi i razgovarate sa nekim o nekoj temi i da posije 2-3h ili sutra vas doceka reklama vezano za to bez da te korisitli Google ili trazili bilo sta od tome ? :D
neces vjerovat neki dan vidim sliku pamele anderson i kontam ja dobre picke kako bi je podero bez obzira sto ima toliko godina,kad nije proslo sat salje mi zahtjev za prijateljstvo.... :-)
vaučer

#5 Re: Facebook nas prisluskuje !

Post by vaučer »

Nisam nikad imao slično iskustvo. Doduše jedina Facebook aplikacija koju koristim je Whatsapp i imam isključen pristup slikama, kontaktima, kameri i mikrofonu. Od Google aplikacija imam Maps i ima pristup lokaciji samo dok koristim aplikaciju. Isključen je i Siri na mobitelu.

Mislim da je prilično jednostavno podesiti aplikacije da imaju što manje pristupa osobnim podatcima - ali većina samo instalira, koristi s default postavkama i onda se čude kako ih Facebook i Google ‘znaju u dušu’. Da li prisluškuju? Možda. Ali moraš im dati pristup mikrofonu.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#6 Re: Facebook nas prisluskuje !

Post by Entropio »

i agree wrote: 22/11/2020 13:30
Dinostula wrote: 22/11/2020 13:17 Da li vam se desilo da sjedite u sobi i razgovarate sa nekim o nekoj temi i da posije 2-3h ili sutra vas doceka reklama vezano za to bez da te korisitli Google ili trazili bilo sta od tome ? :D
neces vjerovat neki dan vidim sliku pamele anderson i kontam ja dobre picke kako bi je podero bez obzira sto ima toliko godina,kad nije proslo sat salje mi zahtjev za prijateljstvo.... :-)
:lol:
VladaFBiH

#7 Re: Facebook nas prisluskuje !

Post by VladaFBiH »

da, dogodilo se više puta a najočitije je bilo sa reklamom za kiseli kupus :) uglavnom priča je bila oko kupusa i zajebancije na taj račun i do kraja "kafe" smo skoro svi dobili reklame za kupus na FB... e sad da li je neko otkucao u google nešto vezano za kupus a on nas povezao pomoću ip adrese (većina je bila na WiFi) i lokacije ne znam
Post Reply