Facebook (mahnahmahnah :)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#851 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by plain vanilla »

jojjj, sad kliknuh na svoj profil, kad tamo Timeline :x

a zid mi je stari..od 3.5. cu imati TL :cry:
zenny

#852 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by zenny »

pretpostavljam da je bilo pitanje, al rizik mi je gledat 30 strana pa skontat da nije :D

imam timeline...
-moze li se namjestiti da kada lajkam nesto, napisem komentar ili bilo sta uradim, ne izlazi mojim prijateljima u desnom uglu onih aktivnosti raje. jednostavno da izbjegnem situaciju da svi znaju sta ja radim, ili bar umanjim
-htio sam da vidim kako mi profil vide ljudi koje me nemaju u raji (odem na ono view as) i vidim da mi je sve sa profila dostupno 'ne'prijateljima. isao sam na privaccy settings i u dijelu "Control Your Default Privacy" oznacio samo friends ali opet isto.
-primjetio sam da odkako imam timeline mnogo manje lajkova i komentara dobijem nego prije, drasticno smanjenje.. bavim se necim pa mi je vazno da ljudi vide moje novosti/aktivnosti... moze li se tu sta uraditi s moje strane, bar odredjene postove da izbacuje svima u
hvala unaprijed
truts

#853 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by truts »

Ne mogu ući na FB od sinoć u Firefoxu. Samo prikaže praznu stranicu kao kad otvorim "New tab" i piše kao da je završilo učitavanje. Brisao sam kolačiće i ostale gluposti, al' nikako neće, gasio antivirus, adblock... Jedino mogu ući na m.facebook.com al' tu nema chata pa nije od koristi. Preko Chrome-a i IE-a može sve, al jbg navik'o sam na Mozillu ;-)

EDIT: evo sve se riješilo samo, znači do njih je, ne do mene :D
Cholina_Lokica

#854 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Cholina_Lokica »

zenny wrote:pretpostavljam da je bilo pitanje, al rizik mi je gledat 30 strana pa skontat da nije :D

imam timeline...
-moze li se namjestiti da kada lajkam nesto, napisem komentar ili bilo sta uradim, ne izlazi mojim prijateljima u desnom uglu onih aktivnosti raje. jednostavno da izbjegnem situaciju da svi znaju sta ja radim, ili bar umanjim
-htio sam da vidim kako mi profil vide ljudi koje me nemaju u raji (odem na ono view as) i vidim da mi je sve sa profila dostupno 'ne'prijateljima. isao sam na privaccy settings i u dijelu "Control Your Default Privacy" oznacio samo friends ali opet isto.
-primjetio sam da odkako imam timeline mnogo manje lajkova i komentara dobijem nego prije, drasticno smanjenje.. bavim se necim pa mi je vazno da ljudi vide moje novosti/aktivnosti... moze li se tu sta uraditi s moje strane, bar odredjene postove da izbacuje svima u
hvala unaprijed
I mene ovo boldirano zanima, ista stvar mi se desava :-)
neo7

#855 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by neo7 »

N mozete vidjeti kako drugi vide vas profil koji nisu u vasim priajteljima. Jedino da se registrujete sa jos jendim racunom pa profvjerite.
Ductus Holedocus

#856 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Ductus Holedocus »

sta ovo znaci

Ovaj račun je deaktiviran. Aldin možete vidjeti samo na svojoj listi prijatelja. Imate opciju ukloniti Aldin iz prijatelja.
sheilak

#857 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by sheilak »

Evo, i meni se desila tragedy sa fb profilom. Nisam dobila code da bih se mogla prijaviti i ne mogu vise pristupiti racunu. :sad: Morala sam otvoriti novi :lol: A zaista su glupo to smislili sa kodovima, trebaju imati nekakav back up sistem ako se nesto iskomplicira (sto se vrlo cesto desava). Pa ko ce im normalan skenirati ili slati kopiju licne samo zbog profila :-) .
Ductus Holedocus

#858 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

sheilak wrote:Evo, i meni se desila tragedy sa fb profilom. Nisam dobila code da bih se mogla prijaviti i ne mogu vise pristupiti racunu. :sad: Morala sam otvoriti novi :lol: A zaista su glupo to smislili sa kodovima, trebaju imati nekakav back up sistem ako se nesto iskomplicira (sto se vrlo cesto desava). Pa ko ce im normalan skenirati ili slati kopiju licne samo zbog profila :-) .
haj' malo to pojednostavi,ziva bila :-D Kakav kod
sheilak

#859 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by sheilak »

Ellinor wrote:Hajd da i ja iznesem svoj problem, iako znam da mi niko neće pomoći :D

Im'o uključenu opciju da mi dolazi code na mobitel kad se logujem na facebook. I sve bilo uredu do neki dan kad code više neće da dođe na mob, kolko god puta ga resendo :lol:

Sad više ne mogu uć' nikako. Jel' imao ko slicnu situaciju ?
Evo i Ellinor je imao/la isti problem. To sa codovima je nesto poput sigurnosne opcije. Ako ti ne stigne code, onda imas mogucnost da im posaljes kopiju licne karte ili nekog odgovarajuceg dokumenta (ili da ga skeniras) da bi dokazala da si to fakat ti i da te puste da se ponovo koristis svojim racunom.
ElRe

#860 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by ElRe »

Kakav je ovo problem sa chat-om, Unable to connect to chat?
todd_smith

#861 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by todd_smith »

Cholina_Lokica wrote:
zenny wrote:pretpostavljam da je bilo pitanje, al rizik mi je gledat 30 strana pa skontat da nije :D

imam timeline...
hvala unaprijed
I mene ovo boldirano zanima, ista stvar mi se desava :-)
ko vas to uhodi :lol:
shiljak

#862 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by shiljak »

dakle napravis jedan fejk profil i vidis kako te drugi vide :D
desperate housewife

#863 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by desperate housewife »

facebook je bezveze

:D
Cecilija

#864 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Cecilija »

E mene zanima nešto, pošto još imam stari Wall tamo u gornjem lijevom uglu gdje stoje one opšte stvari, wall - friends - photos itd, primijetila sam povećanje broja ovih sličica a da ja nisam ubacila niti jednu novu (to su dakle slike gdje sam ja bila tagovana, imenom i prezimenom), bilo ih je 7, od prije neki dan 8...da li me je neko drugi tagovao, ako jeste kako ja to mogu vidjeti? Ne znam koja je opcija namijenjena za to? Inače mrzim ta tagovanja bez pitanja
Suicidal Siberian

#865 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Suicidal Siberian »

Jedno pitanje:

Da li se nekome desilo da dobije potvrdu prijateljstva za request koji nikad nije poslao???
dharma

#866 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by dharma »

Da, meni se jucer desilo, a 100% sam sigurna da nikad taj zahtjev poslala nisam :-) :-)
arnes_king

#867 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by arnes_king »

Hee ima tu caka kako se to odradi da dodjes nekome u prijatelje a i ne skonta ;D
Ductus Holedocus

#868 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Suicidal Siberian wrote:Jedno pitanje:

Da li se nekome desilo da dobije potvrdu prijateljstva za request koji nikad nije poslao???
da i mislila sam da sam luda :roll:
ExNihilo

#869 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by ExNihilo »

arnes_king wrote:Hee ima tu caka kako se to odradi da dodjes nekome u prijatelje a i ne skonta ;D

ne bacaj bombe :D :D
Kapri

#870 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Kapri »

Otkrila sam da je jedan decko pretplacen na moje objave.Sada sam ga obrisala sa liste prijatelja a profil mi je zatvoren sve objave mogu da vide samo prijatelji.E sad,da li on jos uvjek moze da vidi?
perfect_guy

#871 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by perfect_guy »

Kapri wrote:Otkrila sam da je jedan decko pretplacen na moje objave.Sada sam ga obrisala sa liste prijatelja a profil mi je zatvoren sve objave mogu da vide samo prijatelji.E sad,da li on jos uvjek moze da vidi?
samo one objave za koje staviš public
kojeime

#872 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by kojeime »

http://finance.yahoo.com/news/facebook- ... tml?page=1

Obratite paznju na slijedece iz teksta sa gornjeg linka: Facebook prikuplja podatke da ste posjetili web stranicu u kojoj postoji dugme "Like" iako niste ni kliknuli na to dugme! I to cak iako nemate racun na facebooku!
burekodsira

#873 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by burekodsira »

kojeime wrote:http://finance.yahoo.com/news/facebook- ... tml?page=1

Obratite paznju na slijedece iz teksta sa gornjeg linka: Facebook prikuplja podatke da ste posjetili web stranicu u kojoj postoji dugme "Like" iako niste ni kliknuli na to dugme! I to cak iako nemate racun na facebooku!
dobro jutro kolumbo, nazalost... i nazalost to 99% raje i ne zna. ne radi se samo o dugmetu nego i o onim stranicama gdje raja moze komentare ostavljati preko fb ili gdje prikazu koliko raje je clan fb grupe tog sajta ili sl... o ovome sam prosle godine piso negdje po forumu ja mislim a to je i od prije jos poznato...
Industrialyzer

#874 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Industrialyzer »

Imam problem , ne vidim sa lijeve strane ko mi je online nego moram tamo gledati onu cijelu listu a to mi nikako nije prakticno. Je li to nesto do njih ili sam ja nesto pokvario :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#875 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by plain vanilla »

imam i ja problem..ne rade mi stranice portala i grupa :? pokazuju samo po jednu ili dvije objave
Post Reply