Facebook je internetska društvena mreža koju je 2004. godine osnovao Mark Zuckerberg, bivši student Harvarda. U svojim počecima, Facebook je bio namijenjen samo studentima sveučilišta na Harvardu koji su tim putem mogli međusobno komunicirati i razmjenjivati informacije. Kasnije, mnoga druga sveučilišta, srednje škole i velike kompanije diljem svijeta priključile su se mreži. Danas ova web stranica ima više od 200 milijuna aktivnih korisnika. Facebook je ujedno najpopularnije mjesto za objavljivanja fotografija, s više od 14 milijuna novih dodanih fotografija dnevno.
Facebook je, prema riječima osnivača Marka Zuckerberga, zamišljen tako da se putem interneta povežu oni ljudi koji se već poznaju u stvarnom životu, za razliku od sličnih web servisa. Kao što početna stranica Facebooka kaže, on omogućuje korisnicima povezivanje i socijalizaciju s ljudima koji su im bliski i koji rade, studiraju i žive oko njih. Mnogi koriste Facebook upravo kako bi ostali u kontaktu sa svojim prijateljima ili rodbinom.
Medzutim u sta se pretvorio facebook?Mozda je zaista potreban za neka stvari,kao sto su povezivanje sa prijateljima s kojima smo izgubili kontakt,pronalazak osobe s kojom ces dijeliti zivot,mogucnost postavljanja slika i video materijala,osnivanje facebook grupe.Ali postao je nekima opsesija,a nekima out.
Facebook sada koriste djeca od 10 i vise godina,kojima samo sluzi za igranje igrica.
Pretrpan je slikama i video materijalima koji su potpuno katastrofalni.
Popunjavanje kvizova,koji su na nivou ove djece od 10 godina.
Na facebooku mozete dozivjeti vise neugodnosti,nego ugodnosti u to budite uvjereni.
Sta za vas predstavlja facebook?
Koliko cesto vremena provodite na facebooku?
Sta je to sto najcesce radite na njemu?
Da li ste upoznali neku voljenu osobu preko njega?
I uopce kakva iskustva imate s njim?
FACEBOOK-dobro ili zlo,in ili out
-
Hendrix
#2 Re: FACEBOOK-dobro ili zlo,in ili out
Jest mi zabavno kad mi jarani koji me tjeraju mjesecima da otvorim taj prokleti profil sad govore kako im je FB dojadio, i kao neće više tamo ići, zatovriće profil, bla bla. Fina je to ideja nema šta, ali koliko ja vidim po kolegama s posla služi da zaviruješ u tuđe živote, pogotovo ljudi koje i ne znaš lično kako treba ali ih dodaš da malo viriš šta to oni rade i ko su im jarani. To je ona bolest koju valjda svi imamo kao ljudi, da voliš zavirivati u tuđi život i pratiti ga a da te taj ne vidi, pa i Big brother je na taj fol.
-
best,,
#3 Re: FACEBOOK-dobro ili zlo,in ili out
Bio je osmisljen kao koristenje informacija izmedju studenata,a sada je upravo ono sto si ti rekao.Hendrix wrote:Jest mi zabavno kad mi jarani koji me tjeraju mjesecima da otvorim taj prokleti profil sad govore kako im je FB dojadio, i kao neće više tamo ići, zatovriće profil, bla bla. Fina je to ideja nema šta, ali koliko ja vidim po kolegama s posla služi da zaviruješ u tuđe živote, pogotovo ljudi koje i ne znaš lično kako treba ali ih dodaš da malo viriš šta to oni rade i ko su im jarani. To je ona bolest koju valjda svi imamo kao ljudi, da voliš zavirivati u tuđi život i pratiti ga a da te taj ne vidi, pa i Big brother je na taj fol.
Problem je taj sto ako nemas profil,ti kao nisi u fazonu,zaostao si...
- JThomas
#4 Re: FACEBOOK-dobro ili zlo,in ili out
pa šta te ima ko tjerati, ako nećeš, nećeš. ko ja

- jedna tamo
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#6 Re: FACEBOOK-dobro ili zlo,in ili out
@best,, ..... baniran si zbog sinocnjih ekscesa i psovki na temi "O Ciri i psovanju Boga".
Strpi se 30 dana, ... ako ne mozes da se strpis, ... bit ces stalno baniran.
Tema o Facebook-u vec odavno postoji.
Strpi se 30 dana, ... ako ne mozes da se strpis, ... bit ces stalno baniran.
Tema o Facebook-u vec odavno postoji.