FACEBOOK-dobro ili zlo,in ili out

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
best,,

#1 FACEBOOK-dobro ili zlo,in ili out

Post by best,, »

Facebook je internetska društvena mreža koju je 2004. godine osnovao Mark Zuckerberg, bivši student Harvarda. U svojim počecima, Facebook je bio namijenjen samo studentima sveučilišta na Harvardu koji su tim putem mogli međusobno komunicirati i razmjenjivati informacije. Kasnije, mnoga druga sveučilišta, srednje škole i velike kompanije diljem svijeta priključile su se mreži. Danas ova web stranica ima više od 200 milijuna aktivnih korisnika. Facebook je ujedno najpopularnije mjesto za objavljivanja fotografija, s više od 14 milijuna novih dodanih fotografija dnevno.
Facebook je, prema riječima osnivača Marka Zuckerberga, zamišljen tako da se putem interneta povežu oni ljudi koji se već poznaju u stvarnom životu, za razliku od sličnih web servisa. Kao što početna stranica Facebooka kaže, on omogućuje korisnicima povezivanje i socijalizaciju s ljudima koji su im bliski i koji rade, studiraju i žive oko njih. Mnogi koriste Facebook upravo kako bi ostali u kontaktu sa svojim prijateljima ili rodbinom.
Medzutim u sta se pretvorio facebook?Mozda je zaista potreban za neka stvari,kao sto su povezivanje sa prijateljima s kojima smo izgubili kontakt,pronalazak osobe s kojom ces dijeliti zivot,mogucnost postavljanja slika i video materijala,osnivanje facebook grupe.Ali postao je nekima opsesija,a nekima out.
Facebook sada koriste djeca od 10 i vise godina,kojima samo sluzi za igranje igrica.
Pretrpan je slikama i video materijalima koji su potpuno katastrofalni.
Popunjavanje kvizova,koji su na nivou ove djece od 10 godina.
Na facebooku mozete dozivjeti vise neugodnosti,nego ugodnosti u to budite uvjereni.
Sta za vas predstavlja facebook?
Koliko cesto vremena provodite na facebooku?
Sta je to sto najcesce radite na njemu?
Da li ste upoznali neku voljenu osobu preko njega?
I uopce kakva iskustva imate s njim?
Hendrix

#2 Re: FACEBOOK-dobro ili zlo,in ili out

Post by Hendrix »

Jest mi zabavno kad mi jarani koji me tjeraju mjesecima da otvorim taj prokleti profil sad govore kako im je FB dojadio, i kao neće više tamo ići, zatovriće profil, bla bla. Fina je to ideja nema šta, ali koliko ja vidim po kolegama s posla služi da zaviruješ u tuđe živote, pogotovo ljudi koje i ne znaš lično kako treba ali ih dodaš da malo viriš šta to oni rade i ko su im jarani. To je ona bolest koju valjda svi imamo kao ljudi, da voliš zavirivati u tuđi život i pratiti ga a da te taj ne vidi, pa i Big brother je na taj fol.
best,,

#3 Re: FACEBOOK-dobro ili zlo,in ili out

Post by best,, »

Hendrix wrote:Jest mi zabavno kad mi jarani koji me tjeraju mjesecima da otvorim taj prokleti profil sad govore kako im je FB dojadio, i kao neće više tamo ići, zatovriće profil, bla bla. Fina je to ideja nema šta, ali koliko ja vidim po kolegama s posla služi da zaviruješ u tuđe živote, pogotovo ljudi koje i ne znaš lično kako treba ali ih dodaš da malo viriš šta to oni rade i ko su im jarani. To je ona bolest koju valjda svi imamo kao ljudi, da voliš zavirivati u tuđi život i pratiti ga a da te taj ne vidi, pa i Big brother je na taj fol.
Bio je osmisljen kao koristenje informacija izmedju studenata,a sada je upravo ono sto si ti rekao.
Problem je taj sto ako nemas profil,ti kao nisi u fazonu,zaostao si...
JThomas

#4 Re: FACEBOOK-dobro ili zlo,in ili out

Post by JThomas »

pa šta te ima ko tjerati, ako nećeš, nećeš. ko ja :-D :D
jedna tamo

#5 Re: FACEBOOK-dobro ili zlo,in ili out

Post by jedna tamo »

out
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#6 Re: FACEBOOK-dobro ili zlo,in ili out

Post by pape »

@best,, ..... baniran si zbog sinocnjih ekscesa i psovki na temi "O Ciri i psovanju Boga".
Strpi se 30 dana, ... ako ne mozes da se strpis, ... bit ces stalno baniran.
Tema o Facebook-u vec odavno postoji.
Locked