Aha, znaci pravilno je kandidatura zeljkA komsica, marka perkovica..... ali nije pravilno kandidatura edina dzeka ili kandidatura franja tudjmana?Nero Histrion wrote:Evo i na ovoj televiziji prave istu gresku.Nekakav politicki komentar, pa zenska cita i procita: kandidatura Zeljke Komsica
Ne kaze se Željke Komšića, kaze se Željka Komšića, muski je ovo rod, haloooo.
I ta kombinacija rijeci "od strane", pa isti ženski glas procita "od strane dobro ocuvanih kadrova" - gotovo u svim medijima pogresna upotreba.
Postoji strana ulice, postoji strana svijeta, ali "od strane nekoga" - e to je fula i to zesca.
Skontah da je procitan zapravo tekst objavljen u Avazu, koji je, opet, objavio neciju analizu situacije pred predstojece izbore, ali u prvi mah mi se ucinilo da je procitana analiza Face televizije, dakle totalna konfuzija. Mozda je ipak do mene, hehe. Ili do najave priloga? Haj ga znaj.
FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Moderator: anex
- karanana
#9326 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
- mousstapha
#9327 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ma obe varijante su prihvatljive. Kod nas se tako vazda izgovaralo. Istocna varijanta je logicna, ali ne jedina ispravna.
- Better Man
#9328 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ovo drugo ne da nije pravilno, već je van svih književnih normi. Edina Džeke, Franje Tuđmana je jedino ispravno, a ne Edina Džeka, Franja Tuđmana.karanana wrote:Aha, znaci pravilno je kandidatura zeljkA komsica, marka perkovica..... ali nije pravilno kandidatura edina dzeka ili kandidatura franja tudjmana?Nero Histrion wrote:Evo i na ovoj televiziji prave istu gresku.Nekakav politicki komentar, pa zenska cita i procita: kandidatura Zeljke Komsica
I ta kombinacija rijeci "od strane", pa isti ženski glas procita "od strane dobro ocuvanih kadrova" - gotovo u svim medijima pogresna upotreba.
Postoji strana ulice, postoji strana svijeta, ali "od strane nekoga" - e to je fula i to zesca.
Skontah da je procitan zapravo tekst objavljen u Avazu, koji je, opet, objavio neciju analizu situacije pred predstojece izbore, ali u prvi mah mi se ucinilo da je procitana analiza Face televizije, dakle totalna konfuzija. Mozda je ipak do mene, hehe. Ili do najave priloga? Haj ga znaj.
- karanana
#9329 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Po cemu je pravilno zeljka a nije franja?
- bersK
#9330 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Cujem ima nekih prica po gradu, MyFACE dužan opasne pare državi. Cifra milionska.
- BHF_Manijak
#9331 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Odgovorit ce ti kad preparkira.karanana wrote:Po cemu je pravilno zeljka a nije franja?
- afannedim
#9332 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Gdje izvukoše ovu dvojicu voditelja gluho bilo.
-
zippoo87
#9333 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
njih dvojica ostali da pogase svjetlaafannedim wrote:Gdje izvukoše ovu dvojicu voditelja gluho bilo.
- afannedim
#9334 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
zippoo87 wrote:njih dvojica ostali da pogase svjetlaafannedim wrote:Gdje izvukoše ovu dvojicu voditelja gluho bilo.
- sefket_ramadani
#9335 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
zippoo87 wrote:njih dvojica ostali da pogase svjetlaafannedim wrote:Gdje izvukoše ovu dvojicu voditelja gluho bilo.
zar je dotle doslo ?
znači plata nema, more bit bidne, ali sada nema. A oni nek čekaju
- navedeni
#9336 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Šta lupare da nema plata, možda redovno dobijaju velike plate i svi na ugovoru o radu neodredjeno. Ako ne znate onda i ne lupajte. Da nema dva mjeseca plate svi bi otišli a ja baš nije da vidim da nema ko radit tamo.sefket_ramadani wrote:zippoo87 wrote:njih dvojica ostali da pogase svjetlaafannedim wrote:Gdje izvukoše ovu dvojicu voditelja gluho bilo.![]()
zar je dotle doslo ?![]()
znači plata nema, more bit bidne, ali sada nema. A oni nek čekaju
- karanana
#9337 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
ta ce gasit kad je struja iskljucena?!zippoo87 wrote:njih dvojica ostali da pogase svjetlaafannedim wrote:Gdje izvukoše ovu dvojicu voditelja gluho bilo.
-
Nero Histrion
#9338 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ti si nekad kritikovao ovu televiziju, nesto se sjetih, mene i Katu proglasavao uposlenicima kad bi nesto pohvalili, sta te navelo da promijenis misljenje? Malo je tamo ljudi na stalnim ugovorima, to i ti znas, a od novinara knjiga spala s 20 na 7 slova, otprilike, mozda i manje, pa ti vidi. I dalje im zelim sve najbolje, ali su teska vremena, posebno za one koji ne pripadaju niti jednoj politickoj opciji, ili su mozda povukli pogresne financijske poteze.navedeni wrote: Šta lupare da nema plata, možda redovno dobijaju velike plate i svi na ugovoru o radu neodredjeno. Ako ne znate onda i ne lupajte. Da nema dva mjeseca plate svi bi otišli a ja baš nije da vidim da nema ko radit tamo.
Odlazili su ljudi zbog neisplacenih plata, to je tacno, ali nije ni to namjerno radjeno, nego nisu imali da im isplate, koliko sam cuo, iz prilicno pouzdanih izvora.
U svakom slucaju, neka ove televizije, bolje i ovo, nego Javni Servis,
-
Inok
#9339 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
ihhh kad nos košta više nego firma a šta je kroz nos praha prošlo iihhh
- navedeni
#9340 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Teška vremena za Senada nikad nisu, reket radi nonstop i nemoj da se varamo. Onaj ko pripada opciji nekoj taj najmanje dobije, imaš primjera malih milion, onaj ko ne pripada njemu se plaća da šuti, a Senad i TV od tih para svih bitnih BH strananka živi i malo marketinga što izreketira usput.Nero Histrion wrote:Ti si nekad kritikovao ovu televiziju, nesto se sjetih, mene i Katu proglasavao uposlenicima kad bi nesto pohvalili, sta te navelo da promijenis misljenje? Malo je tamo ljudi na stalnim ugovorima, to i ti znas, a od novinara knjiga spala s 20 na 7 slova, otprilike, mozda i manje, pa ti vidi. I dalje im zelim sve najbolje, ali su teska vremena, posebno za one koji ne pripadaju niti jednoj politickoj opciji, ili su mozda povukli pogresne financijske poteze.navedeni wrote: Šta lupare da nema plata, možda redovno dobijaju velike plate i svi na ugovoru o radu neodredjeno. Ako ne znate onda i ne lupajte. Da nema dva mjeseca plate svi bi otišli a ja baš nije da vidim da nema ko radit tamo.
Odlazili su ljudi zbog neisplacenih plata, to je tacno, ali nije ni to namjerno radjeno, nego nisu imali da im isplate, koliko sam cuo, iz prilicno pouzdanih izvora.
Ja sam bio protiv Face TV na samom početku, jer sam znao da će ta ovisnost o nekom i bezparica i te tudje pare s kojim je pokrenuo projekat pokvarit starog Senada. I bio sam u pravu. Od “legende” a “legenda” je jos samo u dijaspori pretvorio se u reketaša-pohlepnog-sitnog varalicu, i kako ga već zovu. Sebi slične ljude je i stavio oko sebe Dokare, Nene, Mirsade, sve prevarante.
I ne kažem da nije kasnio sa platama prije 5 godina, ali niko tačno ne zna, baš možda sad redovno sve isplaćuje, a jedva čekaju da se žale i optužuju gu. Zato ga branim
- vicious
#9341 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Nije tema, ali hajde da pokušamo i ovo konačno razriješiti:Better Man wrote:Ovo drugo ne da nije pravilno, već je van svih književnih normi. Edina Džeke, Franje Tuđmana je jedino ispravno, a ne Edina Džeka, Franja Tuđmana.karanana wrote:Aha, znaci pravilno je kandidatura zeljkA komsica, marka perkovica..... ali nije pravilno kandidatura edina dzeka ili kandidatura franja tudjmana?Nero Histrion wrote:Evo i na ovoj televiziji prave istu gresku.Nekakav politicki komentar, pa zenska cita i procita: kandidatura Zeljke Komsica
U naučnom radu (koji se doduše tiče hrvatskog jezika, ali spominje se i bosanski) "Sklonidba muških dvosložnih imena i naglasna dvojnost"
Gramatika bosanskog jezika (Jahić, Halilović, Palić):Barić i dr. (1997.) navode u vrsti e dvosložne imenice na -o/-e s dugouzlaznim naglaskom
poput imena Pero, Niko, Mujo, Mile, Rade, Dane, prezimena Juko, Šljivo, Miše, Hraste. Hudeček, Mihaljević i Vukojević (1999.: 150.) navode da se osobna imena tipa Marko i Željko ne sklanjaju u kosim padežima „kao hipokoristici, već kao imenice muškog roda na suglasnik N Željko G Željka, D
Željku. U nekim bosanskim i slavonskim govorima susreće se promjena Željko, Željke, Željki koja ne ide u standardni jezik.“
Dakle da zaključimo: može obojeImenice odmila (hipokoristici), prezimena i imena s dugouzlaznim akcentom na prvom slogu (npr.: medo, zeko, ćoso, adžo, striko, dajo, babo, braco, brico, Hozo, Kreso, Peco, Ago, Aljo, Cigo, Ero, Haso, Huso, lbro, Miljo, Pero, Edo, Suljo, Zuko) mogu imati promjenu po a-vrsti (babo, baba, babu..., Miljo, Milja, Milju...), ali je u bosanskom jeziku češća promjena po e-vrsti (babo, babe, babi..., Miljo, Milje, Milji...- kao: žena, žene, ženi...)
S tim da ova promjena po e-vrsti (Džeko, Džeke...) vjerovatno pod uticajem češće upotrebe u govoru (ali i to opet ne u svim krajevima podjednako) postaje jedan od standarda u bosanskom.
-
Nero Histrion
#9342 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
navedeni wrote:Teška vremena za Senada nikad nisu, reket radi nonstop i nemoj da se varamo. Onaj ko pripada opciji nekoj taj najmanje dobije, imaš primjera malih milion, onaj ko ne pripada njemu se plaća da šuti, a Senad i TV od tih para svih bitnih BH strananka živi i malo marketinga što izreketira usput.Nero Histrion wrote:Ti si nekad kritikovao ovu televiziju, nesto se sjetih, mene i Katu proglasavao uposlenicima kad bi nesto pohvalili, sta te navelo da promijenis misljenje? Malo je tamo ljudi na stalnim ugovorima, to i ti znas, a od novinara knjiga spala s 20 na 7 slova, otprilike, mozda i manje, pa ti vidi. I dalje im zelim sve najbolje, ali su teska vremena, posebno za one koji ne pripadaju niti jednoj politickoj opciji, ili su mozda povukli pogresne financijske poteze.navedeni wrote: Šta lupare da nema plata, možda redovno dobijaju velike plate i svi na ugovoru o radu neodredjeno. Ako ne znate onda i ne lupajte. Da nema dva mjeseca plate svi bi otišli a ja baš nije da vidim da nema ko radit tamo.
Ja sam bio protiv Face TV na samom početku, jer sam znao da će ta ovisnost o nekom i bezparica i te tudje pare s kojim je pokrenuo projekat pokvarit starog Senada. I bio sam u pravu. Od “legende” a “legenda” je jos samo u dijaspori pretvorio se u reketaša-pohlepnog-sitnog varalicu, i kako ga već zovu. Sebi slične ljude je i stavio oko sebe Dokare, Nene, Mirsade, sve prevarante.
I ne kažem da nije kasnio sa platama prije 5 godina, ali niko tačno ne zna, baš možda sad redovno sve isplaćuje, a jedva čekaju da se žale i optužuju gu. Zato ga branim
Pitam ovog mog pajdu sto poznaje situaciju - kaze sve moze, ali Nena i Dokara, koje spominjes, ni slucajno nisu prevaranti. Zena je, tvrdi covjek, podigla generacije i generacije mladih novinara na toj televiziji, desna mu ruka bila, a radili ko stoka od pocetka, i taj Dokara isto, i otisli oboje, nisu vise mogli izdurat. I nisu oni jedini. Ali eto, nekako mi je zao ovog projekta, neka opstanu ako budu mogli.
Pravo sam gotivio Senada uvijek, ali mu je opao kadar, vidi se to, steta.
- muha_sa
- karanana
#9344 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Vidim trazi donacije
-
Nero Histrion
#9345 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
to samo znaci da su ih pridavili pravo
ako ovako javno traze donacije
trebalo je ranije
trebalo je ranije
- Ned071
#9346 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
jbt jos traze plate...
- dembele
#9347 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Da je ovoj dvojici još dodati Sašu Vugdalića uživo, kakav bi to šou bio braćo moja draga.
- karanana
#9348 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
pa to bi vrijedilo platit.
onaj zenicanin adnan je ok. vec je dugo tamo. onaj drugi je izgubljen. ali sta ce dijete, nek proba, mozda se popravi.
onaj zenicanin adnan je ok. vec je dugo tamo. onaj drugi je izgubljen. ali sta ce dijete, nek proba, mozda se popravi.
- DaysleepeR
#9349 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
tako i jeste jer ne plaćaju pa ne mogu platiti pravog novinara i voditelja već rade djeca koju mogu šaltati kako stignu
- irac300
#9350 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Plakat ćemo mi za Spahom i Kristićem ako ovi nastave prenositi utakmice reprezentacije.