FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#7426 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by sabina1 »

beniciodeltoro wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Čuj četnici...

:-)

Not funny.
Ironija je kada neko sa takvim avatarom osuđuje određene likove u humorističkim serijama ali dobro :wink:

Nacisti, Al-Qaida, ISIS, mafija, IRA, Ku-Klux Klan, svi su se pojavljivali ili bili meta u humorističkim serijama ili filmovima, što bi sa četnicima bilo drugačije?
Hahaha....kontam....hahahah....scenaristima ponestaje inspiracije a serije su naručene....hahaha što ne bi malo cetnici bili zamijenjeni sa Deda Mrazom......hahahahah....fakat duhovito , simpatično i nevino....hahah

:(
beniciodeltoro

#7427 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by beniciodeltoro »

It_is_a_Leclerc wrote:
beniciodeltoro wrote:

Not funny.
Ironija je kada neko sa takvim avatarom osuđuje određene likove u humorističkim serijama ali dobro :wink:

Nacisti, Al-Qaida, ISIS, mafija, IRA, Ku-Klux Klan, svi su se pojavljivali ili bili meta u humorističkim serijama ili filmovima, što bi sa četnicima bilo drugačije?
Pretpostavio sam da će neko to napisati. :)

Ipak, mislim da se niko ne bi smijao ni nacistima 1960. godine. Ali dobro.. Ne bih zabranio, ne bih kaznio.. Samo kažem - teško da će mi to biti smiješno.
Ma nije moj komentar vezan za tvoj avatar ni bio zlonamjeran, samo podsjetnik da bad guys u humorističkim serijama itekako idu. Sad hoće li biti smiješno ili ne to je već druga stvar, možda se i meni ne svidi epizoda i vicevi budu blesavi ali dok god se četnici u humorističkim serijama prikazuju kao idioti ja sa tim nemam problem. Problem je kada se oni prikazuju kao raja i šampioni kao u filmu Lepa sela lepo gore ali dok god imaju IQ Dine, Čombeta ili Refke u seriji ja sa tim nemam problem, čak je i poželjno da se ismijavaju :bih:
sabina1 wrote:
beniciodeltoro wrote:

Not funny.

Hahaha....kontam....hahahah....scenaristima ponestaje inspiracije a serije su naručene....hahaha što ne bi malo cetnici bili zamijenjeni sa Deda Mrazom......hahahahah....fakat duhovito , simpatično i nevino....hahah

:(
U seriji su se do sada ismijavali i sa partizanima i sa gay populacijom i sa hadžijama što snimaju ilahije i kaside i sa ikonama, bili su i Dalmatinci i crnci i lezbejke iz Holandije i fratri i Šiptari i komunjare, znači nije neka nova forsirana vrsta humora koju sada producenti isprobavaju jer su pod pritiskom zbog naručenih serija, znači nije ništa novo.
Možda nekome nije duhovito četnici kao Djeda Mrazovi i to je ok ako je tim osobama fazon bez veze ali ne treba da bude glavni razlog samo zato što su četnici jer negativne ličnosti ili grupe u humoru nisu ništa novo i nije to neki očajan potez producenata serije
sabina1

#7428 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by sabina1 »

beniciodeltoro wrote:
U seriji su se do sada ismijavali i sa partizanima i sa gay populacijom i sa hadžijama što snimaju ilahije i kaside i sa ikonama, bili su i Dalmatinci i crnci i lezbejke iz Holandije i fratri i Šiptari i komunjare, znači nije neka nova forsirana vrsta humora koju sada producenti isprobavaju jer su pod pritiskom zbog naručenih serija, znači nije ništa novo.
Možda nekome nije duhovito četnici kao Djeda Mrazovi i to je ok ako je tim osobama fazon bez veze ali ne treba da bude glavni razlog samo zato što su četnici jer negativne ličnosti ili grupe u humoru nisu ništa novo i nije to neki očajan potez producenata serije
Nego šta je , umjetnička sloboda možda ?
Nisam to gledala , sumnjam da ću , kad vidim cetnicke brade,subare i ostala obilježja najezim se.
Haha.
karanana

#7429 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

i nele se zajebava s njima, ali su oni cool gays kod neleta.
sabina1

#7430 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by sabina1 »

karanana wrote:i nele se zajebava s njima, ali su oni cool gays kod neleta.

Partizanskom doktrinom i standardima bili smo pošteđeni četnika u masovnoj upotrebi.....njihova kulturološka uloga je bila jednaka historijskoj - ratni zločinci, izdajnici , antidržavni , antinarodni elementi....

Ulaskom četnika na "mala vrata" u knjige , film i televiziju u drugačijoj ulozi bitno se mijenja stav konzumenata prema njima - pogotovo mlađih što je za svaku osudu.
Njima nije mjesto na malom ekranu ili filmu osim u partizanskom....
Nele je sve odavno rekao....
Banksy

#7431 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Banksy »

sabina1 wrote:
Partizanskom doktrinom i standardima bili smo pošteđeni četnika u masovnoj upotrebi.....njihova kulturološka uloga je bila jednaka historijskoj - ratni zločinci, izdajnici , antidržavni , antinarodni elementi....

Ulaskom četnika na "mala vrata" u knjige , film i televiziju u drugačijoj ulozi bitno se mijenja stav konzumenata prema njima - pogotovo mlađih što je za svaku osudu.
...
:thumbup:
beniciodeltoro

#7432 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by beniciodeltoro »

sabina1 wrote:

Nele je sve odavno rekao....
I nacisti su u svjetsku kinematografiju i televiziju ušli na ista vrata pa se i dalje prema njima isto odnosi kao i prije 70 godina. Ko su i šta su četnici je kao i u slučaju sa nacistima zadatak historičara i škola a ne uloga komičara i humorističkih serija, šta više koristiti takve likove kao mete u svojim skečevima da se pokaže da su veći idioti nego što i jesu je još i poželjno
sabina1

#7433 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by sabina1 »

beniciodeltoro wrote: I nacisti su u svjetsku kinematografiju i televiziju ušli na ista vrata pa se i dalje prema njima isto odnosi kao i prije 70 godina. Ko su i šta su četnici je kao i u slučaju sa nacistima zadatak historičara i škola a ne uloga komičara i humorističkih serija, šta više koristiti takve likove kao mete u svojim skečevima da se pokaže da su veći idioti nego što i jesu je još i poželjno
E pa nije baš tako.
Nacisti i cetnici su za mene potpuno , potpuno isti , krvava braća , braća zla.
Ali svi drugi ne misle tako , zvanično.
Ne postoji historiografija koja amnestira naciste , jednostavno sve historije svijeta pišu o njihovim zvjerstvima i ludilu , pisu o holokaustu.

Cetnici su bili "vrlo simpaticni"(blago receno) Americi i Engleskoj sve do 1943 a tek od te godine oni pomoć počinju slati partizanima.
Razlog je jasan , partizani su ratovali protiv nacista , cetnici su bili nacisticki saveznici.
Ipak intimno i Amerika i Engleska nikada nisu prihvatili do kraja partizane zbog komunizma a odbacili cetnike zbog monarhizma iako je stanje na terenu jasno govorilo ko je antifasist a ko fasist.
Ali da odbacimo zapad , uzmimo našu zemlju i komsiluk.
Srbija je na sramotu izjednačila cetnike i partizane , tamo je to "isto".
Srbija ima ogroman utjecaj na Republiku Srpsku.
Iako kod nas nema tog zakona , utjecaja ima , pa iako je za mene i tebe cetnik=nacista ili cetnik=budala , za trecinu stanovništva ove zemlje tò nije tako , stoga je vrlo , vrlo opasno i nepozeljno ubacivati cetnike u popularnu kulturu cak i kao budale.
Cetnici na televiziji trebaju biti samo u lisicama ili pred streljačkim strojem a nikako u humoristickoj seriji.
Pa iako cetnike i naciste u potpunosti izjednačavam , nekako me od cetnika više uhvati jeza kada ih vidim.
Pozdravi scenaristu.
Hahaha.
DaffyDuck

#7434 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by DaffyDuck »

sabina1 wrote:
beniciodeltoro wrote: I nacisti su u svjetsku kinematografiju i televiziju ušli na ista vrata pa se i dalje prema njima isto odnosi kao i prije 70 godina. Ko su i šta su četnici je kao i u slučaju sa nacistima zadatak historičara i škola a ne uloga komičara i humorističkih serija, šta više koristiti takve likove kao mete u svojim skečevima da se pokaže da su veći idioti nego što i jesu je još i poželjno
E pa nije baš tako.
Nacisti i cetnici su za mene potpuno , potpuno isti , krvava braća , braća zla.
Ali svi drugi ne misle tako , zvanično.
Ne postoji historiografija koja amnestira naciste , jednostavno sve historije svijeta pišu o njihovim zvjerstvima i ludilu , pisu o holokaustu.

Cetnici su bili "vrlo simpaticni"(blago receno) Americi i Engleskoj sve do 1943 a tek od te godine oni pomoć počinju slati partizanima.
Razlog je jasan , partizani su ratovali protiv nacista , cetnici su bili nacisticki saveznici.
Ipak intimno i Amerika i Engleska nikada nisu prihvatili do kraja partizane zbog komunizma a odbacili cetnike zbog monarhizma iako je stanje na terenu jasno govorilo ko je antifasist a ko fasist.
Ali da odbacimo zapad , uzmimo našu zemlju i komsiluk.
Srbija je na sramotu izjednačila cetnike i partizane , tamo je to "isto".
Srbija ima ogroman utjecaj na Republiku Srpsku.
Iako kod nas nema tog zakona , utjecaja ima , pa iako je za mene i tebe cetnik=nacista ili cetnik=budala , za trecinu stanovništva ove zemlje tò nije tako , stoga je vrlo , vrlo opasno i nepozeljno ubacivati cetnike u popularnu kulturu cak i kao budale.
Cetnici na televiziji trebaju biti samo u lisicama ili pred streljačkim strojem a nikako u humoristickoj seriji.
Pa iako cetnike i naciste u potpunosti izjednačavam , nekako me od cetnika više uhvati jeza kada ih vidim.
Pozdravi scenaristu.
Hahaha.
:thumbup:
karanana

#7435 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

ovaj adnan barucija previse izvodi pred kamerom. ok, fino je biti opusten i malo odudarati od samo citanja informacija, ali on se previse glupira.

mirna, i love you. svezi me ako mi ne vjerujes, oblijepi me skroz trakom od nogu do vrata da ne mogu mrdnuti ako mi ne vjerujes da ja samo zelim da te oralno zadovoljim.
mousstapha

#7436 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by mousstapha »

Vikendom dosta programa ide uzivo bez da imaju neka javljanja sa udaljenih lokacija, pa im onda ne preostaje nista drugo nego da se glupiraju. Kvalitet jutarnjeg programa je totalno srozan. Ne moze se praviti program jeftino i dobro.
StupskaBitanga

#7437 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by StupskaBitanga »

Zamislite Telemach raskine saradnju s njima
Pa Senči bih ih kleo više nego onog BosnaTV
oh wait pa Telemach je kupio bosna Tv hahaha
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7438 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Velkoski »

karanana wrote:ovaj adnan barucija previse izvodi pred kamerom. ok, fino je biti opusten i malo odudarati od samo citanja informacija, ali on se previse glupira.

mirna, i love you. svezi me ako mi ne vjerujes, oblijepi me skroz trakom od nogu do vrata da ne mogu mrdnuti ako mi ne vjerujes da ja samo zelim da te oralno zadovoljim.
Ja sam je prvi vidio :mrgreen:
N.N.

#7439 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by N.N. »

A gdje je onaj Marjan !?
Jel on vise na Face ili... :-)
salik79

#7440 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by salik79 »

To u folu:"Gay is ok!", ili?! :mrgreen:
apsidejzi

#7441 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by apsidejzi »

mousstapha wrote:Vikendom dosta programa ide uzivo bez da imaju neka javljanja sa udaljenih lokacija, pa im onda ne preostaje nista drugo nego da se glupiraju. Kvalitet jutarnjeg programa je totalno srozan. Ne moze se praviti program jeftino i dobro.
Mislim da je u pitanju visestruka malodusnost. Televizija postoji zahvaljujuci marketingu. Ako ne mozes napraviti dovoljno novca onda ga ne mozes ni investirati u nove projekte. Ja pokusavam napraviti neki youtube sadrzaj, imam par internet stranica sa reklamama i generalno govoreci... imam dosta pregleda ali slaba zarada na reklamama. Razlog: adblocker. Nas bi svijet kvalitetan program ali mu malodusnost ne dopusta da drugi ima finansijsku korist zbog toga. To je i glavni razlog zasto je slab sadrzaj na youtube-u kada je nase govorno podrucje u pitanju. Realno, treba jedno 16 radnih sata da se snimi epizoda od 5-10 minuta i onda dobijes par desetina hiljada pregleda sa veoma malom zaradom. Na osnovu ovog svog iskustva pretpostavljam da je isto i na televiziji. Da bi ljudi napravili kvalitetan program mora biti neko ko je voljan investirati u marketing. Jedan klik na reklame iz BiH donosi nevjerovatnih 4 feninga a jedan klik iz svedske ili amerike donosi 1KM. Prvi razlog tome je volja firmi koje se reklamiraju da dobro plate svoju reklamu. Cim oni bolje plate reklamu, odmah google daje bolju proviziju. Ako su nase firme ovako skrte na googlu, onda su vjerovatno tako skrte i na televiziji.

Svako bi da uzme a nista da ne dadne zauzvrat. U konacnici za rezultat imas veoma malo kvalitetnog sadrzaja na nasem govornom podrucju. Da bi napravio jednu kvalitetnu emisiju moras uloziti par radnih dana u nju a neko mora platiti i kamermana, i tonca i rezisera i uloge... Ja sam investirao cca 1000KM u opremu koja je veoma "primitivna". Ono... minimum minimuma za iole kvalitetan zvuk i sliku. 16 sata rada (slobodnog vremena pored redovnog posla) da bi se proizvelo 10 minuta sadrzaja i onda 90% pregleda bude adblock. Napravim sadrzaj na engleskom jeziku i 70% pregleda bude placeno. Matematika govori da je bolje praviti na engleskom jeziku i tu sva prica i pocinje i zavrsava kada je kvalitet sadrzaja u pitanju. Zasto holivud pravi kvalitetne filmove svakodnevno a mi uspijemo izbaciti jedan ili nijedan kvalitetan film godisnje?

Gledam na onoj temi o novo izgledu kliksovog portala, jedni drugima sugerisu adbloker dok istovremeno kukaju kako nema dobrih tekstova i kako su novinari slabi i slicno... To je zakon spojenih posuda. Sto vise adblokera to manje stvari koje ce adbloker blokirati.
mousstapha

#7442 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by mousstapha »

Televizijski marketing je kod nas povezan i sa politikom, odnosno politickom podobnoscu. Kako Senad navodi, neke marketinski kuce ga blokiraju. Koliko je to istina, ne ulazim u to, ali da bi mogao praviti program od marketinskog novca trebas imati i fer polozaj.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7443 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by _BataZiv_0809 »

Ma Senči je kralj. Razvlači ćize po stolu, kara ove pichice, sprda se sa gostima, pokusacva od sebe napraviti legendu, ne placa hljeb pekaru. Čarli Šin naseg novinarstva 8)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7444 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Velkoski »

samo za karananu
mousstapha

#7445 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by mousstapha »

Gdje zivi ova Mirna, da isprobam ovaj fazon sa termoskom? :D
teta marica druga

#7446 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by teta marica druga »

Evo sad na OBN-u u sred kviza Dragan Marinković Maca nazva Senada Hadžifejzovića futavcom. Još je spominjao i Slobodnu Bosnu i Avdića. Zna maca pobudaliti s vremena na vrijeme. Sad čekamo petak i odgovor našeg Senčija, ja prognoziram jedno teže ribanje. Kad je onakav bio prema Bakiru, ima da macu rastrga kao dobermen. Možda mu pusti snimak kad ga Miloš Bojanić pljuje.
Banksy

#7447 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Banksy »

Maca je za njih gospodin čovjek ... Bar sam zarađuje svoj hljeb.
Nero Histrion

#7448 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Nero Histrion »

Banksy wrote:Maca je za njih gospodin čovjek ... Bar sam zarađuje svoj hljeb.
Kako mislis sam zaradjuje svoj hljeb? Valjda i ovi s Face-a zaradjuju sami, ili si mislio na nesto drugo, nisam skonto, zatrokiro, :D k'o i vrijeme.
BHF_Manijak

#7449 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by BHF_Manijak »

teta marica druga wrote:Evo sad na OBN-u u sred kviza Dragan Marinković Maca nazva Senada Hadžifejzovića futavcom. Još je spominjao i Slobodnu Bosnu i Avdića. Zna maca pobudaliti s vremena na vrijeme. Sad čekamo petak i odgovor našeg Senčija, ja prognoziram jedno teže ribanje. Kad je onakav bio prema Bakiru, ima da macu rastrga kao dobermen. Možda mu pusti snimak kad ga Miloš Bojanić pljuje.
Ima li se gdje pogledat taj kviz, da vidim sta Maca veli? :mrgreen:
Banksy

#7450 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Banksy »

Nero Histrion wrote:
Banksy wrote:Maca je za njih gospodin čovjek ... Bar sam zarađuje svoj hljeb.
Kako mislis sam zaradjuje svoj hljeb? Valjda i ovi s Face-a zaradjuju sami, ili si mislio na nesto drugo, nisam skonto, zatrokiro, :D k'o i vrijeme.
Šta god mislili o njemu, kao slobodnjak, na tržištu zarađuje svoj hljeb svojim rukama, vještinama, školom, umijećem.
Medijske prostitutke se prodaju onome koji da više, mijenjaući svoje stavove, razmišljanja i usluge prema potrebi i zahtjevu nalogodavca, i to na dnevnoj bazi. Politika je prljavština, ali novinarstvo je kanalizacija.
Da ne širim, nije tema.
Locked