Face to Face - Dodik vs Filipovic
Moderator: anex
- Liberalism
#1 Face to Face - Dodik vs Filipovic
Ovih dana bi stvarno svasta.
Culi smo mnoge o njihovim stavovima po pitanju presude i po pitanju buducnosti Bosne.
Na jednoj strani imamo Dodika koji je neprikosnoven autoritet u RS i na drugoj desetak Bosnjackih i probosanskih politicara od kojih neznas ko govori neuvjerljivije.
Jedina osoba koja je po meni reagovala ispravno u ova dva dana nakon objavljivanja presude jeste gospodin Muhamed Filipovic.
Sta mislite kakav bi bio ishod javne diskusije između Filipovica i Dodika, naravno kada bi to neki elektronski medij organizovao, sto nije nemoguce obzirom da je Dodik javno izjavio da bi bio spreman s Filipovicem diskutovati oko ovih vaznih pitanja (nedavno u Posteno govoreci)?
Culi smo mnoge o njihovim stavovima po pitanju presude i po pitanju buducnosti Bosne.
Na jednoj strani imamo Dodika koji je neprikosnoven autoritet u RS i na drugoj desetak Bosnjackih i probosanskih politicara od kojih neznas ko govori neuvjerljivije.
Jedina osoba koja je po meni reagovala ispravno u ova dva dana nakon objavljivanja presude jeste gospodin Muhamed Filipovic.
Sta mislite kakav bi bio ishod javne diskusije između Filipovica i Dodika, naravno kada bi to neki elektronski medij organizovao, sto nije nemoguce obzirom da je Dodik javno izjavio da bi bio spreman s Filipovicem diskutovati oko ovih vaznih pitanja (nedavno u Posteno govoreci)?
-
Deset u pola
Pa to smo već imali. Filipović se tako jadno ponio da je to već klasika.
A tek što je on jedini čestitao dan republike šumske Dodiku a to nije htjela čak ni Duška Jurišić e to je već strahota.
Tunjo zna nama ovdje palamuditi o agresiji i genocidu, a kad treba i gdje treba, nema ga ni na mapi, kao i svaki kukavica.
A tek što je on jedini čestitao dan republike šumske Dodiku a to nije htjela čak ni Duška Jurišić e to je već strahota.
Tunjo zna nama ovdje palamuditi o agresiji i genocidu, a kad treba i gdje treba, nema ga ni na mapi, kao i svaki kukavica.
- Liberalism
Nismo imali.
Prvo bilo je 5 gostiju plus građani.
Drugo u tom duelu Dodik i Filipovic nisu bili u istom studiju.
Trece u tom duelu Filipovic je imao samo jedno izlaganje.
Tada je bila tema dan - praznik RS i to sto je Filipovic cestitao on je to i obrazlozio. Covjek ima takva uvjerenja po pitanju međuljudskih odnosa koji ne predstavljaju njegovo viđenje određenih politickih pitanja (da li je dobro slaviti dan RS ili vec kako se zoves), vec njegov odnos prema onima koji smatraju da nesto trebaju slaviti.
Sto se toga tice, nedavno nam je BHTV1 pokazao kako se jevreji u iranu odnose prema godišnjici islamske dzamahirije. Cak su na svojim kulturnim objektima u iranu istkali transparent na kojem se iranskom narodu ceestita islamska revolucija. Ja mislim da je to tada imao Filipovic na umu kada je cestitao dan RS.
Sa druge strane, sto se tice presude u Haggu, Filipovic je prvi izrekao tezu da je sada vrijeme da pitanje genocida u Bosni uputi RS i da RS (a ne Srbija) treba snositi posljedice dokazanog genocida.
Tada je bila tema dan - praznik RS i to sto je Filipovic cestitao on je to i obrazlozio. Covjek ima takva uvjerenja po pitanju međuljudskih odnosa koji ne predstavljaju njegovo viđenje određenih politickih pitanja (da li je dobro slaviti dan RS ili vec kako se zoves), vec njegov odnos prema onima koji smatraju da nesto trebaju slaviti.
Sto se toga tice, nedavno nam je BHTV1 pokazao kako se jevreji u iranu odnose prema godišnjici islamske dzamahirije. Cak su na svojim kulturnim objektima u iranu istkali transparent na kojem se iranskom narodu ceestita islamska revolucija. Ja mislim da je to tada imao Filipovic na umu kada je cestitao dan RS.
Sa druge strane, sto se tice presude u Haggu, Filipovic je prvi izrekao tezu da je sada vrijeme da pitanje genocida u Bosni uputi RS i da RS (a ne Srbija) treba snositi posljedice dokazanog genocida.
- Liberalism
A inace Bosnjacki ekstremisti nerijetko izrazavaju svoje gađenje filipovicevim stavovima.
-
Deset u pola
Hajde još jednom pročitaj šta si napisao. Ne mogu da vjerujem da opravdavaš njegovu čestitku za RSLiberalism wrote:Nismo imali.
Ono što ja rekoh, izgleda da trebam ponoviti. Pa hajd.
Problem sa Tunjom je u tome što sistematski zaglupljuje ovaj narod i to decenijama.
Priča nam tirade o hiljadu godina Bosne, o agresiji, genocidu .....a kad mu dođe neko od ONIH TAMO, manji je od makova zrna.
Neka svoje tirade i bajke priča malo po RS-u.
Svi su oni bosanske patriote, a ne mrdaju dalje od Sarajeva.
Dosta je i Tunje. I previše.
- Liberalism
To je njegov stav po pitanju postovanja obicaja drugih. Ti nisi on i on nije ti. Sa druge strane njegovi stavovi po pitanju Bosne i Hercegovine i ako hoces RS su po meni najbolji i najubjedljiviji stavovi koji mogu pobjediti sve argumente RS strane. Po meni ja vise cijenim covjeka koji ce cestitati dan RS i reci odmah nakon presude da je presuda dokaz da RS treba odgovarati za genocid, nego na primjer Haris koji nece cestitati dan RS i koji ce na prvo pitanje u vezi Presude za genocid javno reci: Nama je zao sto Srbija nije optuzena za genocid, ali nam je istovremeno drago sto je Srbija napokon osudjena za genocid.Deset u pola wrote:Hajde još jednom pročitaj šta si napisao. Ne mogu da vjerujem da opravdavaš njegovu čestitku za RSLiberalism wrote:Nismo imali.
Sa druge strane, sto se tice presude u Haggu, Filipovic je prvi izrekao tezu da je sada vrijeme da pitanje genocida u Bosni uputi RS i da RS (a ne Srbija) treba snositi posljedice dokazanog genocida.![]()
![]()
Problem sa Tunjom je u tome što sistematski zaglupljuje ovaj narod i to decenijama.
Priča nam tirade o hiljadu godina Bosne, o agresiji, genocidu .....a kad mu dođe neko od ONIH TAMO, manji je od makova zrna.
I iskreno nevidim nikoga drugog ko bi u diskusiji argumentovano mogao odnijeti pobjedu nad nacionalistickom ideologijom RS koju trenutno predvodi Dodik.
ja bi volio da ima neko bolji od Filipovica, ali na zalost nema. Ostali Dodiku ne mogu ni pero odbiti. Nazalost ali je tako.
-
wolf lobovski
ja bih volio vidjeti duel dodik VS zeljko komsic
- Bonnie-Clydova mala
tada bi sva grmaljstina Dodikova dosla do izrazaja (iako za to ne treba puno prilike), a ŽK bi ga kulturno sajsecao u korjenu...
- Bonnie-Clydova mala
nesto imam osjecaj da bi mirnesa pojeo za dorucak. to mi je ko da poredim bernardinca i terijera
-
Deset u pola
Daj navedi mi jedan primjer gdje je Filipović ušao u bilo kakvu polemiku sa onima iz RS.Liberalism wrote:To je njegov stav po pitanju postovanja obicaja drugih. Ti nisi on i on nije ti. Sa druge strane njegovi stavovi po pitanju Bosne i Hercegovine i ako hoces RS su po meni najbolji i najubjedljiviji stavovi koji mogu pobjediti sve argumente RS strane. Po meni ja vise cijenim covjeka koji ce cestitati dan RS i reci odmah nakon presude da je presuda dokaz da RS treba odgovarati za genocid, nego na primjer Haris koji nece cestitati dan RS i koji ce na prvo pitanje u vezi Presude za genocid javno reci: Nama je zao sto Srbija nije optuzena za genocid, ali nam je istovremeno drago sto je Srbija napokon osudjena za genocid.Deset u pola wrote:Hajde još jednom pročitaj šta si napisao. Ne mogu da vjerujem da opravdavaš njegovu čestitku za RSLiberalism wrote:Nismo imali.
Sa druge strane, sto se tice presude u Haggu, Filipovic je prvi izrekao tezu da je sada vrijeme da pitanje genocida u Bosni uputi RS i da RS (a ne Srbija) treba snositi posljedice dokazanog genocida.![]()
![]()
I iskreno nevidim nikoga drugog ko bi u diskusiji argumentovano mogao odnijeti pobjedu nad nacionalistickom ideologijom RS koju trenutno predvodi Dodik.
ja bi volio da ima neko bolji od Filipovica, ali na zalost nema. Ostali Dodiku ne mogu ni pero odbiti. Nazalost ali je tako.
Sem toga, neobjašnjivo mi je da braniš čovjeka koji od Marka Vešovića pravi četnika a od Novaka Kilibarde pravi prijatelja Bosne.
O Silajđiću naravno sve najgore i njega mi ne pominji.
A valjda ti je jasno da je i Tunjo u njegovom taboru.
- Liberalism
Ako mislis da se sa srpskim nacionalistima moze izaci na kraj sa pricom ala ''ja znam sta cu uciti svoju djecu'' grdno se varas. Pa srpski nacionalisti su svjetski prvaci u igradnji i odrzavanju mitoloskih dogmi putem tradicije i kucnog odgoja.Bonnie-Clydova mala wrote:tada bi sva grmaljstina Dodikova dosla do izrazaja (iako za to ne treba puno prilike), a ŽK bi ga kulturno sajsecao u korjenu...
Cime bi se Komsic suprostavio Dodiku? Argumentima tipa ''ovo je moje misljenje i pokusacu sada da ga kazem pa makar neko mislio da zloupotrebljavam svoje mjesto''... Takve konstatacije ne prilice niti predsjedniku opstine a ne predsjedniku drzave.
Evo moze li neko ovde postirati jednu izjavu ili komentar Komsica po kojem se moze zakljuciti da bi on u nekoj argumentovanoj diskusiji ''zacrvenio'' Dodika?
-
Officer Crabtree
Dodik vs. B. Izetbegović.
Treba mu neko mirno i dostojanstveno objasniti da je primitivan.
Treba mu neko mirno i dostojanstveno objasniti da je primitivan.
- Bonnie-Clydova mala
Hajmo obrnutim redosljedom. Jel umijece argumentiranja reci za nekoga da je "budala"? Po meni je to grmaljstina i manjkav rjecnik, odnosno nikakav rjecnik, a ne jednog politicara. Postoji mnogo nacina da se nekome kaze da je budala. Ali da jedan politicar to javno uputi kolegi...cccLiberalism wrote:Ako mislis da se sa srpskim nacionalistima moze izaci na kraj sa pricom ala ''ja znam sta cu uciti svoju djecu'' grdno se varas. Pa srpski nacionalisti su svjetski prvaci u igradnji i odrzavanju mitoloskih dogmi putem tradicije i kucnog odgoja.Bonnie-Clydova mala wrote:tada bi sva grmaljstina Dodikova dosla do izrazaja (iako za to ne treba puno prilike), a ŽK bi ga kulturno sajsecao u korjenu...
Cime bi se Komsic suprostavio Dodiku? Argumentima tipa ''ovo je moje misljenje i pokusacu sada da ga kazem pa makar neko mislio da zloupotrebljavam svoje mjesto''... Takve konstatacije ne prilice niti predsjedniku opstine a ne predsjedniku drzave.
Evo moze li neko ovde postirati jednu izjavu ili komentar Komsica po kojem se moze zakljuciti da bi on u nekoj argumentovanoj diskusiji ''zacrvenio'' Dodika?
No bilo kako bilo, Komsic bi ga prizemljio....ako nista, covjek je kulturan.
-
Deset u pola
Šta vam je ljudi, nemojte se paliti na isti fol sve ove godine.
Sve je to ista raja. Jedno pričaju pred kamerama, a poslije emisije odu na kafu.
Posljedice njihovih medijskih tučnjava neće snositi ni oni niti njihove porodice, nego vi, odnosno svi mi koji na to nasjedamo.
Bez jednih, nema ni drugih, trećih....
Oni to savršeno znaju i što se više "tuku" pred kamerama, mržnja među ljudima je veća a njihov položaj čvršći (i novčanik puniji, naravno).
Stoga relax.
Sve je to ista raja. Jedno pričaju pred kamerama, a poslije emisije odu na kafu.
Posljedice njihovih medijskih tučnjava neće snositi ni oni niti njihove porodice, nego vi, odnosno svi mi koji na to nasjedamo.
Bez jednih, nema ni drugih, trećih....
Oni to savršeno znaju i što se više "tuku" pred kamerama, mržnja među ljudima je veća a njihov položaj čvršći (i novčanik puniji, naravno).
Stoga relax.
- Bonnie-Clydova mala
Ima i toga, u pravu si. Al nesto sumnjam da Komšo i Dodik kahvenisu 
-
gold'n'brown
Znas kakav bi bio? Kao kod Duske Jurisic kada se Filipovic Dodiku uvlacio u guzicu.
-
Nancy Drew
#20 Re: Face to Face - Dodik vs Filipovic
...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 13:52, edited 1 time in total.
-
Deset u pola
Naravno. Komšo je ipak iz drugog filma.Bonnie-Clydova mala wrote:Ima i toga, u pravu si. Al nesto sumnjam da Komšo i Dodik kahvenisu
- Bonnie-Clydova mala
Ako bi tako bilo, skoro pa da bi to dozivjela kao licnu uvredu
- Liberalism
Neznam, ali ja do sada nisam cuo neke orginalne komentare Komsica. Uglavnom njegovi komentari su uglavnom 'srednja zalost' tipa 'nit smrdi nit mirise'.... Sto nije ni ubjedljivo a kamoli kulturno. A po svim izjavama koje je dao kao član Predsjedništva BiH ocigledno je da mu logika i tehnika ubjeđivanja nije jaca strana.Bonnie-Clydova mala wrote:Hajmo obrnutim redosljedom. Jel umijece argumentiranja reci za nekoga da je "budala"? Po meni je to grmaljstina i manjkav rjecnik, odnosno nikakav rjecnik, a ne jednog politicara. Postoji mnogo nacina da se nekome kaze da je budala. Ali da jedan politicar to javno uputi kolegi...cccLiberalism wrote:Ako mislis da se sa srpskim nacionalistima moze izaci na kraj sa pricom ala ''ja znam sta cu uciti svoju djecu'' grdno se varas. Pa srpski nacionalisti su svjetski prvaci u igradnji i odrzavanju mitoloskih dogmi putem tradicije i kucnog odgoja.Bonnie-Clydova mala wrote:tada bi sva grmaljstina Dodikova dosla do izrazaja (iako za to ne treba puno prilike), a ŽK bi ga kulturno sajsecao u korjenu...
Evo moze li neko ovde postirati jednu izjavu ili komentar Komsica po kojem se moze zakljuciti da bi on u nekoj argumentovanoj diskusiji ''zacrvenio'' Dodika?![]()
No bilo kako bilo, Komsic bi ga prizemljio....ako nista, covjek je kulturan.
Sa druge strane Filipovic je sposoban da koristeci se argumentom dana RS da taj isti praznik logikom dovede u kontekst da onaj ko slavi dan RS treba da prihvati da je RS genocidna tvorevina.
Ipak Filipovic je majstor u primjeni logike u naucnom rješavanju drustvenih problema na ovim prostorima. Koliko se sjecam nedavno je i izdao knjigu na tu temu (o kojoj ne znam mnogo jer je nisam procitao nazalost).
Al za mnoge od vas, pitanje nauke u politici je marginalnog značaja. Vi vise cijenite argumente tipa:
Pitanje: Kažete kako se granice, odnosno okviri ponašanja vlasti formiraju svake četiri godine. Međutim, veliki dio aktuelne vlasti je u ovom ili onom obliku već više od petnaest godina na vlasti u BiH. Da li to znači kako su ljudi u BiH zadovoljni njihovim radom?
Komsić: Jednostavno, to jeste tako.
Pitanje: Ali stanje u državi se nikako ne može nazvati dobrim...
''To je možda tako za vas i za mene, većina ljudi ne misli tako....''
jesu li ovo kulturni i elegantni odgovori s kojima bi Komsic ''rasturio'' Dodika?