Fabia-veliki servis na 120.000 km
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bogoljub
#26 Re: Fabia-veliki servis na 120.000 km
Raja, nemam pojma stvarno, odakle tolka razlika u cijenama kod ovlaštenih servisa u Sa i Ze naprimjer?
Mnogi moji jarani kupe orginalne dijelove i odu zamijeniti kod povjerljivog i iskusnog majstora koji tačno zna naštimati zubčasti remen i koji ima dosta iskustva. npr:(Breza AS.Botić) Zubčasti remen mora biti orginalan i prilikom ugrade njegov datum ne smije biti stariji od 3 god.
kada je u pitanju fabia TDI tu se ugrađuje pojačani zubčasti koji je Škoda vremenom namjenski proizvela i pojačala da bi osiguirala valjda motor, jer pucanje zubčastog napravi havariju kakvu niti jedan drugi eventualni kvar može napraviti na motoru. Ovaj zubčasti kažu u škodi pomjeren je sa 90 000 na 120 000 km Ušteda kod svih mojih prijatelja je bila u rasponu od 250 KM do 350 KM. Ljudi daju garanciju kao i ovlašteni servis 90 000 hiljada, nevjerovatno ali istinito! Do sada sam bio u dilemi, ali od sada, stvarno nemam para za bacanje 200 300 KM nisu maloi na današnjem vaktu! Ha Ja!
Mnogi moji jarani kupe orginalne dijelove i odu zamijeniti kod povjerljivog i iskusnog majstora koji tačno zna naštimati zubčasti remen i koji ima dosta iskustva. npr:(Breza AS.Botić) Zubčasti remen mora biti orginalan i prilikom ugrade njegov datum ne smije biti stariji od 3 god.
kada je u pitanju fabia TDI tu se ugrađuje pojačani zubčasti koji je Škoda vremenom namjenski proizvela i pojačala da bi osiguirala valjda motor, jer pucanje zubčastog napravi havariju kakvu niti jedan drugi eventualni kvar može napraviti na motoru. Ovaj zubčasti kažu u škodi pomjeren je sa 90 000 na 120 000 km Ušteda kod svih mojih prijatelja je bila u rasponu od 250 KM do 350 KM. Ljudi daju garanciju kao i ovlašteni servis 90 000 hiljada, nevjerovatno ali istinito! Do sada sam bio u dilemi, ali od sada, stvarno nemam para za bacanje 200 300 KM nisu maloi na današnjem vaktu! Ha Ja!
-
Fabian
#27 Re: Fabia-veliki servis na 120.000 km
Imas servis AgentAuto na Stupu. Oni su prvo radili za AutoAgent jer ovi nisu imali svoj servis vec prodajni salon. Poslije kada su napravili zgradu u Blazuju, ove su otkacili i zabranili im upšotrebu imena, ali su ljudi samo zamjenili u nazivu umjesto AutoAgent stavili AgentAuto. Uglavnom rade dobro i jeftiniji su od ovlastenih servisa.
A ja bih ti preporucio da kupis orginalne dijelove i nadjes dobrog majstora koji ce ti to uraditi kako treba i sigurno ces ustediti 400-500 maraka.
A ja bih ti preporucio da kupis orginalne dijelove i nadjes dobrog majstora koji ce ti to uraditi kako treba i sigurno ces ustediti 400-500 maraka.
- emirsarajevo
#28 Re: Fabia-veliki servis na 120.000 km
Upravo tako, kupiću originalne dijelove i naći dobrog majstora. Ima Breza, ima AgentAuto, super, nazvaću ih u ponedjeljak i provjeriti cijene servisa. Hvala svima na dobronamjernim sugestijama.
- Norm
#29 Re: Fabia-veliki servis na 120.000 km
Sretno...i s garancijom... 
-
Fabian
#30 Re: Fabia-veliki servis na 120.000 km
emirsarajevo wrote:Upravo tako, kupiću originalne dijelove i naći dobrog majstora. Ima Breza, ima AgentAuto, super, nazvaću ih u ponedjeljak i provjeriti cijene servisa. Hvala svima na dobronamjernim sugestijama.
Poslao sam ti (PP) broj dobrog i provjerenog majstora
- emirsarajevo
#31 Re: Fabia-veliki servis na 120.000 km
Hvala puno, živio!Fabian wrote:emirsarajevo wrote:Upravo tako, kupiću originalne dijelove i naći dobrog majstora. Ima Breza, ima AgentAuto, super, nazvaću ih u ponedjeljak i provjeriti cijene servisa. Hvala svima na dobronamjernim sugestijama.
- bogoljub
#32 Re: Fabia-veliki servis na 120.000 km
molim te pošalji i meni, da provjerim kojji je jeftiniji kada ja budem mijenjao hvala!Fabian wrote:emirsarajevo wrote:Upravo tako, kupiću originalne dijelove i naći dobrog majstora. Ima Breza, ima AgentAuto, super, nazvaću ih u ponedjeljak i provjeriti cijene servisa. Hvala svima na dobronamjernim sugestijama.
-
jefferson
#33 Re: Fabia-veliki servis na 120.000 km
Skoda u zenici je ipak ovlasteni servis. Oni moraju postovati politiku skode. Ja licno iz nekih drugih razloga ne idem njima iako su mi 10min voznje. Sve sto radim radim u Auto Agentu!bogoljub wrote:Raja, nemam pojma stvarno, odakle tolka razlika u cijenama kod ovlaštenih servisa u Sa i Ze naprimjer?
- mmiirreellaa
#34 Re: Fabia-veliki servis na 120.000 km
pozdrav,
radila bi veliki servis na skodi fabii 1.4 TDI, 2006 godiste. auto sam tek uzela pa bi malo da ga sredim. interesuje me koliko kosta veliki servis u asi i da li mi je bolja varijanta da kupim originalne dijelove i da se zaputim u neki drugi servis, i koji? da li znate okvirne cijene servisa? hvala unaprijed
radila bi veliki servis na skodi fabii 1.4 TDI, 2006 godiste. auto sam tek uzela pa bi malo da ga sredim. interesuje me koliko kosta veliki servis u asi i da li mi je bolja varijanta da kupim originalne dijelove i da se zaputim u neki drugi servis, i koji? da li znate okvirne cijene servisa? hvala unaprijed
-
volan
#35 Re: Fabia-veliki servis na 120.000 km
...garancija na rezervne dijelove i uslugu servisa ne vrijedi kod proizvođača ukoliko nije popraćena dokumentacijom iz ovlaštene prodajno servisne mreže proizvođača.
Prodavac/Servis mora izdati ponudu koja uključuje konkretne rezervne dijelove sa identifikacijom po standardu proizvođača.
Prodavac/Servis mora izdati ponudu koja uključuje jasnu specifikaciju radova/usluge koja se isporučuje kupcu.
Račun treba da ima iste informacije kao i ponuda.
Ukoliko tome nije tako tu je federalna uprava za inspekcijske poslove.
Prodavac/Servis mora izdati ponudu koja uključuje konkretne rezervne dijelove sa identifikacijom po standardu proizvođača.
Prodavac/Servis mora izdati ponudu koja uključuje jasnu specifikaciju radova/usluge koja se isporučuje kupcu.
Račun treba da ima iste informacije kao i ponuda.
Ukoliko tome nije tako tu je federalna uprava za inspekcijske poslove.