FABIA RS ??

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Wolfheart

#1 FABIA RS ??

Post by Wolfheart »

Ljudi ja se izvinjavam ako je bila negje tema, ali evo samo par pitanja i slobodna diskusija:
-vase misljenje o modelu Fabia RS?
-da li ste je uopste vidjeli negdje na nasim cestama?

Ja sam je htio kupiti ali je prakticki nemoguce naruciti iz Sarajeva pa sam morao ici preko Hrvatske. Moje misljenje - auto mrak mrakova :-D 130 konja TDI (motor iz pasata), xenon svijetla, sportsko podvozje i sportski paket opreme, odlicne 16 inca alu felge, tempomat, cd player...hrpa opreme.

Ukratko, zanima me da li je neko imao iskustva, dobra ili losa s Fabiom RS??
Said

Post by Said »

neznam, jedino sto valja na autu je motor :)
LeKo

Post by LeKo »

Mislim da za 40.000 KM koliko izadje na cesti ima punoooooo boljih opcija, npr. Seat Ibiza Cupra ( TDI 160 KS) ako vec ganjas nekog jaceg diesela. O Cliu Sport da i ne govorim. P.S. Ako ti se vec svidja Škoda, Octavia A5 2.0 TDI sa hrpom opreme izadje toliko, a motor 2.0 TDI 140 KS, ili pak Toyota Avensis 2.0 D4D 170 KS - 400 Nm (Luna oprema - ima sve sto ti treba), elem izaberi sta ti se svidja.

Sta god izaberes - sretno.
mehopuzic

#4 Re: FABIA RS ??

Post by mehopuzic »

Wolfheart wrote:Ljudi ja se izvinjavam ako je bila negje tema, ali evo samo par pitanja i slobodna diskusija:

Ja sam je htio kupiti ali je prakticki nemoguce naruciti iz Sarajeva pa sam morao ici preko Hrvatske. Moje misljenje - auto mrak mrakova :-D 130 konja TDI (motor iz pasata), xenon svijetla, sportsko podvozje i sportski paket opreme, odlicne 16 inca alu felge, tempomat, cd player...hrpa opreme.

To auto je po meni super... Obicna TDi od 101 ks vuce fenomenalno, ova od 130 Ks mora da jede asfalt...
ins

#5 Re: FABIA RS ??

Post by ins »

Wolfheart wrote:Ljudi ja se izvinjavam ako je bila negje tema, ali evo samo par pitanja i slobodna diskusija:

Pa nekako mi je nelogicno uvoziti Fabiu RS iz Hr, bolje onda uzeti SEAT Ibizu FR 1,9 TDI (130KS) ovdje za nekih 33000 KM. Vidi http://www.seat.ba

Inace, auto sasvim OK, brz, daleko bolje lezi nego obicna Fabia, ali zbog teskog motora u nosu nemoj ocekivati cuda u krivinama.
Clio RS je daleko bolji i pametniji izbor...
Talnay

Post by Talnay »

Sasvim dobar auto, 130 KS, a i uz to stedljiviji od vecine sportasa. Al ako bas hoces malog pravog sportasa moj izbor bi bio Clio sport RS.

No, sretno i polako :D
Anell

Post by Anell »

Ni ti ne znas izabrati... CCC
Citao sam dosta toga o Škodi Fabiji, i do sada sam samo cuo rijeci hvale o njoj. Posebno je istaknut motor koji je pokrece od 130KS sa tehnologijom pupma brizgaljka. Ne znam samo za cijenu, mozda nekih
30-tak hiljda KM...
Anell

Post by Anell »

A za ovo drugo pitanje, da li ste je negdje vidjeli na nasim cestama?
Odgovor je da jesam, ima jedna zuta... Ja mislim da je to ujedno i jedina bar sto se Sarajeva tice. Jos je ova moze se reci unikatna.
Probat cu ti zbaviti sliku ove RS. Pozdrav
mehopuzic

Post by mehopuzic »

Anell wrote:A za ovo drugo pitanje, da li ste je negdje vidjeli na nasim cestama?
Odgovor je da jesam, ima jedna zuta... Ja mislim da je to ujedno i jedina bar sto se Sarajeva tice. Jos je ova moze se reci unikatna.
ja mislim da žuta fabia nije RS varijanta, nego obicni Tuning
Anell

Post by Anell »

RS.. Belive me! :)
mehopuzic

Post by mehopuzic »

Anell wrote:RS.. Belive me! :)
nemam razloga da ti ne vjerujem, ali mi je malo čudno ako je RS da je onako sređena
Qler

Post by Qler »

ma ona zuta po gradu nije RS-a vidjela ocima... bar po onome sto je pokazala...
LeKo

Post by LeKo »

Zuta nije RS. Tuniran jeste pa mozda ima 130 KS, od RS ima samo zadnju karambolku i kromirani završetak auspuha, od RS joj fali malih milion stvari, npr. diskovi na zadnjim kocnicama. Ja jos nigdje ne vidjeh bilo kakvog "sportasa" sa bubnjevima nazad. Jedan veoma bitan detalj sa RS kociona klijesta u zelenoj boji (fabricki), a kod nje su zuta i to samo naprijed. Prema tome Anelle ne siri dezinformacije.
tataratira

Post by tataratira »

Image

ne ide lose nimalo, ima jedna dizelka sa SRa od prosle
godine, crna sa usisom na krovu,, tuzlanski kanton ili tako nesto, ...nabrijana na 170 ks
mr2

Post by mr2 »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: cuj dizel mrak :lol: :lol: :lol:
Said

Post by Said »

e nisi ti onda vidio rs.a u zivotu :lol:
mr2

Post by mr2 »

Said wrote:e nisi ti onda vidio rs.a u zivotu :lol:
ma vidim 130 ps....19 tdi :zzzz: :zzzz: :zzzz: 4 cilindra :zzzz: :zzzz:

neki dan sam vozijo opela astru dizela :x :x :x dajes gas :lol: :lol: reakcija nakon par sekundi :lol: :lol: :lol:
Wolfheart

Post by Wolfheart »

LeKo wrote:Mislim da za 40.000 KM koliko izadje na cesti ima punoooooo boljih opcija, npr. Seat Ibiza Cupra ( TDI 160 KS) ako vec ganjas nekog jaceg diesela. O Cliu Sport da i ne govorim. P.S. Ako ti se vec svidja Škoda, Octavia A5 2.0 TDI sa hrpom opreme izadje toliko, a motor 2.0 TDI 140 KS, ili pak Toyota Avensis 2.0 D4D 170 KS - 400 Nm (Luna oprema - ima sve sto ti treba), elem izaberi sta ti se svidja.

Sta god izaberes - sretno.
Hvala. Nego slazem se za Toyotu, to bi meni bio prvi izbor, no za RS sam se odlucio jer mi se Fabija fakat svidja kao auto, imam vec jednu s Comfort opremom, a i preko firme ce se izganjati na kompenzaciju. :)
Iskreno ne ganjam sportski auto, jednostavno mi se svidjelo sto ova Fabia nudi, no ponavljam, da se radi o omjeru placeno-dobiveno uzeo bih definitivno drugo auto.
Na kraju krajeva kad uzmes u obzir, svi ovi pobrojani auti, ukljucujuci naravno i Fabiu RS su kvalitetne masine. :wink:
Wolfheart

Post by Wolfheart »

Anell wrote:A za ovo drugo pitanje, da li ste je negdje vidjeli na nasim cestama?
Anele ako je ova zuta u pitanju ja mislim da ono nije RS fabija, ii ako jeste covjek je dosta stvari izmjenio na njoj...sto je vrlo cudno, jer zasto tunirati auto poput RS-a?

Enivej, RS ima oznake RS naprijed i nazad i na sjedistima, ima drukciji auspuh i posebne alu felge sa zelenim bubnjevima. Najlakse se razlikuje od obicnih fabija zbog felgi koje mozes dobiti samo uz RS model, RS usivenim oznakam na sjedistima i naravno xenon svijetlima.

Auto fakat jeste skup, ali ja mislim da cuva cijenu, za razliku od ovih drugih fabija. (?)
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Ako za te novce stvarno mozes uzeti Avensis 2.0D ili nesto slicno, u najmanju ruku je cudno uzimati nekakvu napucanu fabiju, posebno jer je taj model vec na izmaku.

Da ce drzati cijenu ne vjerujem, jer obicno ta "napucanija" auta (bar na zapadu) gube vrijednost primjetno brze od osnovnih modela. Ne znam, i meni nekad dodje da se zaduzim do grla kada vidim neko auto koje mi se svidja, ali na kraju ipak razum pobjedi. :-)

U svakom slucaju, sretno.
trinaesti

Post by trinaesti »

fabia rs je pravo auto za republike smrdske
Wolfheart

Post by Wolfheart »

SherlockHolmes wrote:Ako za te novce stvarno mozes uzeti Avensis 2.0D ili nesto slicno, u najmanju ruku je cudno uzimati nekakvu napucanu fabiju, posebno jer je taj model vec na izmaku.

Da ce drzati cijenu ne vjerujem, jer obicno ta "napucanija" auta (bar na zapadu) gube vrijednost primjetno brze od osnovnih modela. Ne znam, i meni nekad dodje da se zaduzim do grla kada vidim neko auto koje mi se svidja, ali na kraju ipak razum pobjedi. :-)

U svakom slucaju, sretno.
Pa da, u pravu si, ali kao sto rekoh ja se necu zaduzivati nego uzeti auto preko firme na kompenzaciju, tako da kes ne gubim.

Iimajuci u vidu da je ovaj model fabije na izmaku vozicu je neko vrijeme, i onda mjenjati staro za novo za Oktaviu ili nesto vece u svakom slcuaju.
Anell

Post by Anell »

Image
Anell

Post by Anell »

Image
Anell

Post by Anell »

Auuu sto chadiiii!!!!!!!! Mora da sipa gorivo na BH-a pumpama!!!! He :D
Post Reply