dakle, kao što naslov kaže, imam namjeru kupit Fabiu kec sa 75KS ali ne znam za koju da se odlučim
da li za jeftiniju benzinku 1.4
ili skuplji a štedljiviji 1.4 TDI sa 3 cilindra
volio bi savjete "škodaša" koji imaju ili su probali ova auta
ono što me naročito zanima, i što smatram najbitnijim je ubrzanja i to ona prilikom preticanja
poznata su mjerenja 60-100 km/h koja o tome nešto više govore
da li neko zna koliko je to za tdi a koliko za benzinac u 3.oj i 4.oj brzini, inače je ove podatke teško naći, svi baratajunepotrebnim ubrzanjem 0-100
Fabia kec - 75KS - dizelskih ili benzinskih
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
g i l i p t e r
-
LeKo
#2 Re: Fabia kec - 75KS - dizelskih ili benzinskih
Imao sam 1.4-16v 101 i 1.4 TDI 75.
Benzinac super ide, tih, po gradu troši oko 10 na otvorenoj oko 6. Ubrzanje 3-4 su odlična. Taj od 75 je smirenija varijanta, solidno bi trebao ići.
Dizel, do 2000 obrtaja k'o mrtav konj, onda eksplozivan do 4000 i poslije ništa. Po gradu troši oko 6, na otvorenoj oko 4, bučan, iritantan zvuk motora(k'o mikser). Ubrzanja 4-5 odlična u navedenom rasponu.
Snage ti definitivno neće faliti, samo odluči hoćeš li manju potrošnju ili tišu vožnju.
Beznincu je + što ga je lakše naći očuvanog i manje ćeš ga platiti, dizelu potrošnja i lakša postprodaja.
Što se tiče održavanja, nisam imao problema ni sa jednom. (Standardno na obje, selen blokovi, stabilizatori, odbojne gume zadnjih amortizera).
Dodatne info, na 1.4B problem znaju praviti bobine i senzor pedale gasa, a na 1.4D mjerač mase vazduha i EGR ventil. Ovaj TDI nema plivajući zamajac (cjenovno bitna stavka u održavanju polovnog dizela).
Ako te još nešto zanima pitaj.
Benzinac super ide, tih, po gradu troši oko 10 na otvorenoj oko 6. Ubrzanje 3-4 su odlična. Taj od 75 je smirenija varijanta, solidno bi trebao ići.
Dizel, do 2000 obrtaja k'o mrtav konj, onda eksplozivan do 4000 i poslije ništa. Po gradu troši oko 6, na otvorenoj oko 4, bučan, iritantan zvuk motora(k'o mikser). Ubrzanja 4-5 odlična u navedenom rasponu.
Snage ti definitivno neće faliti, samo odluči hoćeš li manju potrošnju ili tišu vožnju.
Beznincu je + što ga je lakše naći očuvanog i manje ćeš ga platiti, dizelu potrošnja i lakša postprodaja.
Što se tiče održavanja, nisam imao problema ni sa jednom. (Standardno na obje, selen blokovi, stabilizatori, odbojne gume zadnjih amortizera).
Dodatne info, na 1.4B problem znaju praviti bobine i senzor pedale gasa, a na 1.4D mjerač mase vazduha i EGR ventil. Ovaj TDI nema plivajući zamajac (cjenovno bitna stavka u održavanju polovnog dizela).
Ako te još nešto zanima pitaj.
-
g i l i p t e r
#3 Re: Fabia kec - 75KS - dizelskih ili benzinskih
kao što sam rekao najviše me interesuje ovo ubrzanje prilikom preticanja
sa kojim si imao bolji osjećaj da te povuče, da ti ne fali snage
i u kojoj si brzini preticao recimo od 70-100 km/h
da li u 3.oj sa oba modela, ili si sa tdi mogao ( da li je ustvari i tražila) 4.tu
sa kojim si imao bolji osjećaj da te povuče, da ti ne fali snage
i u kojoj si brzini preticao recimo od 70-100 km/h
da li u 3.oj sa oba modela, ili si sa tdi mogao ( da li je ustvari i tražila) 4.tu
-
LeKo
#4 Re: Fabia kec - 75KS - dizelskih ili benzinskih
Benzinac 3. dizel 4. S dizelom je osjećaj da bolje povuče, ali je benzinac u suštini brži.
-
g i l i p t e r
#5 Re: Fabia kec - 75KS - dizelskih ili benzinskih
da li znaš možda za neki link koji crno na bijelo ima podatke o tim ubrzanjima i za benzin i za dizel
inače je teško naći te podatke, mislim konkrento na to ubrzanje 60-100 km/h
inače je teško naći te podatke, mislim konkrento na to ubrzanje 60-100 km/h