Fabia - frljavi farovi
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
pacijent
#1 Fabia - frljavi farovi
Pregorila sijalica u faru, mijenjao sam je i napatio se jer je u pitanju desna strana... Yebeno za prici, bas sam se namucio. I sad vidim da su mi svjetla frljava. Znaci lijevi far radi normalno, podizanje i spustanje snopa svjetla radi, ali na desnoj strani kao da je snop podignut do max. Ima li neko kakav savjet sta da pogledam, ili preporuku za majstora?
- gol-man
#2 Re: Fabia - frljavi farovi
Da nisi otkačio kabl od motorića za dizanje i spuštanje?
- shlauf
#3 Re: Fabia - frljavi farovi
Da nisi slučajno zaokrenuo sijalicu pa nije u svom ležištu i baca snop nebu pod oblake ???? Provjeri jeli onaj jezičak u svom ležištu, a ako nije ubaci i onda probaj farove.
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeee
-
frngla
#4 Re: Fabia - frljavi farovi
to je sto ti slauf govori 
-
pacijent
#5 Re: Fabia - frljavi farovi
Hvala drug na savjetu, pogledacu to danasshlauf wrote:Da nisi slučajno zaokrenuo sijalicu pa nije u svom ležištu i baca snop nebu pod oblake ???? Provjeri jeli onaj jezičak u svom ležištu, a ako nije ubaci i onda probaj farove.
- uradi sam
#6 Re: Fabia - frljavi farovi
Nisi dobro postavio sijalicu, obrati paznju dali je u centru...
-
asafinho
#7 Re: Fabia - frljavi farovi
Na faru imas kao mali saraf bijele je boje bar kod mene,uzmes sarafciger i okreces to ti je da rucno stimas farove,pridji nekom zidu i to radi vidi ocel ti bit bolje,ako ne onda nisi sijalicu dobro centrirao... 
- mayab
#8 Re: Fabia - frljavi farovi
Haj ti reci koje je marke ta sijalica!
Po jednom testu H7 sijalica ispada da mnoge "lijeve" marke nemaju zarnu nit geometrijski na pravom mjestu u balonu sijalice, tako da nikako ne mozes dobiti snop kako treba
Po jednom testu H7 sijalica ispada da mnoge "lijeve" marke nemaju zarnu nit geometrijski na pravom mjestu u balonu sijalice, tako da nikako ne mozes dobiti snop kako treba