F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#851 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Ivan Tatomirovic:"Moramo da očekujemo šampionsko Sarajevo"

"Želimo razuvjeriti navijače da smo prosječan tim i biti svi zajedno kao u noćima protiv Levskog..."
Standardni prvotimac FK Sarajevo, odbrambeni igrač Ivan Tatomirović, za FKSinfo.com govori o svojim impresijama sa priprema, novim igračima, šansama za titulu, porazu u Zenici i očekivanjima u narednim utakmicama.

www.fksinfo.com
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#852 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Pliva zvanično sponzor FK Sarajevo.

Na današnjoj press konferenciji zvanično potpisan ugovor o poslovnoj suradnji.

Današnju press konferenciju otvorio je direktor FK Sarajevo, Dino Selimović, prezentirajući prisutnim predstavnicima medija novog sponzora bordo kluba, kompaniju "Pliva". Ispred Pliva d.o.o., prisustvovao je direktor, Adnan Duran.

"Koristim ovu priliku i najavu XVII kola Premijer lige da ozvaničimo saradnju FK Sarajevo i Pliva doo., koja je odlučila da podrži klub u narednih godinu dana. Prije svega bih se zahvalio Adnanu Duranu, direktoru kompanije, i Draganu Joviću, koji je pomogao da dođe do pregovora. Sigurno je ovo potez vrijedan pažnje.", kazao je direktor Sarajeva, Dino Selimović.

"Govorit ću o objektivnim razlozima zbog čega je došlo do ovoga. Bio sam u kontaktu s gospodinom Jovićem. Naša kompanija se godinama nalazi na ovom tržištu. Pliva je pomagala reprezentativne sportove, ali i kulturne i ostale događaje. Zašto želimo da budemo na strani Sarajeva? Vidimo da će to biti jedna dobra priča, koja će trajati dug niz godina, koja će iza sebe ostaviti traga u smislu kvaliteta FK Sarajevo i da će od toga imati koristi šira zajednica. Svake godine pomažemo neki klub,a za Sarajevo smo se odlučili zbog njihovih rezultata, prvenstveno na evropskoj sceni. Nadamo se da će ti rezultati u budućnosti biti još bolji. Također, istakao bih i zaista kvalitetan medicinski tim Sarajeva, u kojem se nalazi vrhunski doktori i fizioterapeuti.", rekao je Duran ispred Plive.

Više informacija o našem novom partneru možete saznati na: - www.pliva.ba

www.fcsarajevo.ba
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#853 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by Pitar sa Kariba »

8-)

-LIBERO-
Čiča Gliša

#854 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Image

"Oslobodjenje"

Image

"Avaz"

Isjeceno i prezentirano uz pomoc fksinfo tima : http://www.fksinfo.com
-LIBERO-
Čiča Gliša

#855 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Almir Aganspahić potpisao ugovor.

Kadetski reprezentativac Bosne i Hercegovine...

Kadetski reprezentativac Bosne i Hercegovine, Almir Aganspahić, danas je potpisao ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo. Ovaj šesnaestogodišnji napadač već dva mjeseca trenira sa prvim timom. Za taj relativno kratak period Aganspahić je uspio zadovoljiti kriterije Stručnog štaba bordo kluba. U narednom periodu, on će trenirati sa prvim timom, dobivati će priliku da zasluži svoje mjesto u ekipi, a nastupati će i za omladinske kategorije bordo kluba.

"Jako sam sretan što sam potpisao za Sarajevo. Drago mi je što ću i ja biti dio kolektiva koji će, nadamo se, osvojiti naslov prvaka Bosne i Hercegovine. Već dva mjeseca treniram sa prvim timom i odlično sam prihvaćen od starijih igrača i Stručnog štaba. Zaista, Sarajevo je najveći klub u državi i u to sam se uvjerio. Pristup svih ljudi prema meni je bio fantastičan i ovim putem im se svima zahvaljujem. Također, moram da se zahvalim i svim mojim dosadašnjim trenerima. Ipak, najzaslužniji za to što sam ovdje su zasigurno moj brat i moji roditelji, koji su uvijek bili tu za mene!", kazao je Almir Aganspahić nakon potpisivanja ugovora.

Našem talentovanom napadaču želimo mnogo uspjeha u dresu Fudbalskog kluba Sarajevo!
www.fcsarajevo.ba
-LIBERO-
Čiča Gliša

#857 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Image

"Oslobodjenje"

Image

"Avaz"

-LIBERO-
Čiča Gliša

#858 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Image

"Oslobodjenje"

-LIBERO-
Čiča Gliša

#859 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Image

"Oslobodjenje"
-LIBERO-
Čiča Gliša

#860 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Jović:"Spremamo se za ovu utakmicu kao da je derbi."

Melunović:"U Sarajevo se vraćamo sa tri boda."

Nakon svečanog potpisivanja ugovora između Vakufske Banke i Fudbalskog kluba Sarajevo, prisutnim medijima su se obratili i šef stručnog štaba, Dragan Jović, te naša devetka, Alen Melunović, koji su prenijeli svoja očekivanja od sutrašnje utakmice u Srebreniku.

Podsjećamo, Sarajevo sutra u okviru XVIII kola BH Telecom Premijer Lige Bosne i Hercegovine, sa početkom u 15h, gostuje Gradini u Srebreniku.

"Imali smo jedan zaista dugi niz negativnih rezultata i ovo je po meni najbolja prilika da taj niz prekinemo i dođemo do tri boda. Spremamo se za ovu utakmicu kao da je derbi. Pratili smo Gradinu, oni gube, ali njihov pristup nas upozorava. Mislim da posjedujemo kvalitetu i da ćemo doći do tri boda.", rekao je Dragan Jović, trener Sarajeva, dodavši:

"Džakmić neće sigurno igrati, a nema ni Radovca. Jedina dilema je ko će zamijeniti Džakmića u veznom redu - da li Osmanagić ili Suljić, ali ostali dio tima se neće mijenjati. Gdje god idemo, ekipe se posebno pripremaju za nas. Gradina prvu domaću utakmicu igra u Srebreniku. Ispali su praktično iz Premijer lige. Očekuje nas teška i zahtjevna utakmica, po vjerovatno izuzetno teškom terenu i pred bučnom publikom, ali i mi ćemo imati podršku naših navijača.", dodaje Jović.

Pobjedi se, naravno, nada i Alen Melunović, koji je ove zime na Koševo stigao iz Teplica.

"Moja neka očekivanja su da uđemo u utakmicu kao što smo ušli u prethodne dvije. Dovoljno smo motivisani, imamo zajednički cilj, a ako uđemo u utakmicu kako želimo, mislim da ćemo se vratiti u Sarajevo sa tri boda. Pošto sam čuo da navijači dolaze u velikom broju, zahvalio bih im se ovom prilikom, poželio im sretan put i nadam se da će nas voditi do pobjede."
Kusturica:"Potpisivanje ugovora je jedan logičan nastavak sportske saradnje."

Vakufska Banka i u narednih 12 mjeseci zlatni sponzor FK Sarajevo.

Danas je u prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo održana press konferencija uoči utakmice XVIII kola BH Telecom Premijer Lige koja se igra sutra, sa početkom u 15h, na Gradskom stadionu u Srebreniku između ekipa OFK Gradina i FK Sarajevo.

Prije nego što su se šef stručnog štaba, Dragan Jović, i napadač bordo tima, Alen Melunović obratili prisutnim predstavnicima medija, riječ su imali direktor FK Sarajevo, Dino Selimović i izvršni direktor Vakufske Banke, Edis Kusturica koji su rekli nešto više o nastavku višegodišnjeg partnerstva između Vakufske Banke i FK Sarajevo koja se nastavlja i u narednih 12 mjeseci.

"Potpisivanje ugovora je jedan logičan nastavak sportske saradnje. Prepoznali smo da je Sarajevo institucija sa kojom treba sarađivati i održavati dobre odnose. To je klub sa svijetlom tradicijom, koji je iznjedrio mnoge dobre igrače, koji konstantno igra u evropskim takmičenjima. Naravno, očekujemo da obje institucije napreduju u budućnosti. Ovo je samo jedan dio aktivnosti Vakufske Banke. Sarajevo je eminentan nogometni klub. Ponosni smo što taj klub u omladinskoj školi ima 500 članova i mislim da u to treba investirati. Pozivam i druge kompanije da budu sponzor FK Sarajevo i da pomažu taj klub.", rekao je Edis Kusturica, potpredsjednik UO FK Sarajevo.

"Želim da se zahvalim gospodinu Amiru Rizvanoviću i Edisu Kusturici na velikoj pomoći u protekle tri godine, kada je teško dobiti bilo kakvu pomoć i kada se klub borio s popravkom imidža u javnosti. Rukovodeći članovi Vakufske banke bili su protekle dvije godine članovi Uprave kluba, a Kusturica je i danas.", rekao je direktor Sarajeva Dino Selimović.

Posjetite i vi web stranicu Vakufske Banke i uvjerite se u kvalitet našeg zlatnog sponzora - www.vakuba.ba

www.fcsarajevo.ba
-LIBERO-
Čiča Gliša

#861 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Intervju: Sedin Torlak.

http://www.fksinfo.com
-LIBERO-
Čiča Gliša

#862 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Usvojena ostavka Dragana Jovića

Igrači i stručni štab bit će sankcionisani za sramotnu predstavu u Srebreniku

Nakon što ekipa Fudbalskog Kluba Sarajevo na gostovanju u okviru XVIII kola BH Telecom Premijer Lige BiH u Srebreniku u subotu, 16.03.2013. godine nije ostvarila pobjedu, već je sa posljednjeplasiranom ekipom OFK Gradina odigrala tek 0-0, šef stručnog štaba Dragan Jović je podnio neopozivu ostavku.

- "Pozdravio sam se sa igračima i sa svojim saradnicima i više nisam trener Sarajeva. Žao mi je što nisam ispunio očekivanja navijača, kao ni svoja, vjerujem u ovu ekipu i dalje, ali je najbolje da odstupim sa svoje pozicije." -kazao je Jović koji je na klupi Sarajeva proveo 14 mjeseci, od januara 2012. godine.

Jović je FK Sarajevo preuzeo u zimu 2012. godine, te je sezonu 2011/12 završio na 4. poziciji, plasiravši se u pretkola UEFA Liga Evrope, gdje je eliminisao FC Hibernians sa Malte, te PFC Levski iz Bugarske, što je jedna od najvećih pobjeda FK Sarajeva u njegovoj historiji. Jović je sa Sarajevom u jesenjem dijelu BH Telecom Premijer Lige BiH 2012/13 ostvario niz od 7 uzastopnih pobjeda, uspio je savladati Široki Brijeg, Borac, Željezničar...ali je na kraju ekipa sakupila 33 boda i "prezimila" na 2. poziciji. U prva 3 kola nastavka sezone Sarajevo je izgubilo od Čelika u Zenici, pobijedlio Rudar iz Prijedora na Koševu, te remiziralo sa Gradinom u Srebreniku, te naredno kolo dočekuje na 2. poziciji.

Na vanrednoj sjednici Upravnog odbora FK Sarajevo koja je održana u nedjelju, 17.03.2013. godine, Jovićeva ostavka je prihvaćena i Sarajevo je zvanično u potrazi za novim trenerom.

- "Deset od ukupno jedanaest članova Upravnog odbora prisustvovalo je vanrednoj sjednici na kojoj smo usvojili ostavku g. Jovića. Cijenimo njegov rad i pozitivan trag koji je ostavio u proteklom periodu, jer je trenažni proces doživio veliko unapređenje." -kratko je prokomentarisao predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo Alen Hujić i dodao da će igrački kadar i stručni štab biti finansijski sankcionisani za sramotnu predstavu u Srebreniku.

- "U ponedjeljak, 18.03.2013. godine je redovna sjednica Upravnog odbora, na kojoj ćemo diskutovati o prijedlozima za šefa stručnog štaba, a sigurno je da ćemo napraviti velike promjene kada je u pitanju sportski segment Kluba. Koliko god klupska administracija uradila dobrih stvari, sve se to preko noći poništi lošim rezultatima na terenu, a to nije u redu i nećemo to dopustiti!" - zaključio je Hujić.
www.fksinfo.com
-LIBERO-
Čiča Gliša

#864 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Izvještaj: 18. kolo PL BiH 2012/13: Gradina - Sarajevo 0:0

-LIBERO-
Čiča Gliša

#865 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

-LIBERO-
Čiča Gliša

#866 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Image

"Avaz"

Image

"Oslobodjenje"
-LIBERO-
Čiča Gliša

#867 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

HUSREF MUSEMIĆ; Press konferencija HD

HUSREF MUSEMIĆ SAMO ZA FKSINFO

preuzeto sa: http://www.fksinfo.com
-LIBERO-
Čiča Gliša

#868 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Image

"Avaz"

Image

"Oslobodjenje"
-LIBERO-
Čiča Gliša

#869 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Image

"Avaz"
-LIBERO-
Čiča Gliša

#870 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Image

"Oslobodjenje"
-LIBERO-
Čiča Gliša

#871 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Kompletiran stručni štab Sarajeva

Musemić, Oruč, Duratbegović, Đurković, Naser, Avdić

Nakon što je imenovan za šefa stručnog štaba FK Sarajevo, Husref Musemić je za prvog asistenta odabrao svog dugogodišnjeg saradnika Abdulaha Oruča, koji na ovo mjesto dolazi iz omladinskog pogona FK Sarajevo.

- "Obavio sam razgovore sa dosadašnjim članovima stručnog štaba i mogu potvrditi da će za kondicione treninge biti i dalje zadužen Irmir Duratbegović, dok će sa golmanima prvog tima nastaviti raditi Miloš Đurković." -izjavio je u Čitluku, gdje se ekipa nalazi na mini pripremama, Husref Musemić.

Iako je prvobitno planirano da se u stručnom štabu nađe i kapiten šampionske generacije Sarajeva Senad Repuh, do toga u ovom momentu ipak neće doći.

- "Razgovarao sam sa Repuhom koji je istakao svoju spremnost da u svakom momentu bude na raspolaganju svom klubu, međutim u ovom momentu se ne može prihvatiti ponuđenog mjesta." - zaključio je na kraju Musemić.

Uz Musemića, Oruča, Duratbegovića i Đurkovića, stručni štab čine i Samer Naser na poziciji team managera, te asistent za video scouting Ermin Avdić.

Ekipa se u subotu, 23.03. u večernjim satima vraća u glavni grad Bosne i Hercegovine, te će nakon kraćeg odmora nastaviti pripreme za utakmicu XIX kola BH Telecom Premijer Lige BiH u kojem na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" - Koševo FK Sarajevo u subotu, 30.03.2013. godine s početkom u 15:30 sati dočekuje FK Olimpic.
www.fcsarajevo.ba
-LIBERO-
Čiča Gliša

#872 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

-LIBERO-
Čiča Gliša

#873 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Image

"Avaz"
-LIBERO-
Čiča Gliša

#874 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Image

"Avaz"
-LIBERO-
Čiča Gliša

#875 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Image

"Oslobodjenje"
Post Reply