F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#776 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Ermin Huseinbašić novi igrač FK Sarajevo!

Edin Ademović i FK Sarajevo raskinuli ugovor.

Fudbalski klub Sarajevo danas je dobio novog igrača. Riječ je o devetnaestogodišnjem napadaču, Erminu Huseinbašiću, koji u Sarajevo dolazi iz redova Gradine iz Srebrenika.

"Ne postoje riječi kojima bih mogao opisati svoja osjećanja sada. Mnogo sam sretan što sam potpisao za najveći klub u državi, čiji sam navijač već godinama. Želim da me navijači što bolje prihvate i zato ću, već od prvog treninga, davati sve od sebe. Jedva čekam da počnem trenirati sa ekipom.", kazao je Ermin Huseinbašić, novi igrač Sarajeva.

"Riječ je o velikom potencijalu i mladom reprezentativcu naše zemlje, koji sigurno ima velik prostor za napredak. Nadamo se da će u Sarajevu dostići svoj optimum. Poželio bih mu sreću u bordo dresu. Siguran sam će Ermin ubrzati našu igru. Klub će njemu omogućiti optimalne uslove za rad, a na njemu je da pokaže svoj potencijal i opravda naše povjerenje, koje smo mu ukazali.", kazao je šef stručnog štaba, Dragan Jović.

Dolaskom Huseinbašića, brojno stanje u svlačionici FK Sarajevo je ostalo isto. Naime, Edin Ademović, više nije član Fudbalskog kluba Sarajevo. On je danas raskinuo ugovor sa klubom.

"Edin Ademović više nije igrač FK Sarajevo. Struka je bila zadovoljna onim što je vidjela na treninzima, ali ne i onim što je Ademović pokazao na utakmicama. Njegova ambicija nije bila da na proljeće bude zamjena. Kako nam je prenio, izvjesno je da će karijeru nastaviti u Srbiji. Rastanak je bio zaista korektan i mi mu želimo mnogo sreće u budućnosti.", kazao je Dino Selimović, direktor FK Sarajevo.

Ovaj dvadesetpetogodišnji rođeni Beograđanin debitovao je za Sarajevo 24. oktobra 2012. godine na utakmici protiv Zrinjskog. U protekloj polusezoni, Ademović je uspio sakupiti 6 zvaničnih nastupa za Prvi tim Fudbalskog kluba Sarajevo.

Edinu Ademoviću želimo mnogo sreće i uspjeha u nastavku sportske karijere.

www.fcsarajevo.ba
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#777 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Image

Image

"Avaz"

Isjeceno i prezentirano uz pomoc fksinfo tima : http://www.fksinfo.com
-LIBERO-
Čiča Gliša

#778 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Image

"Sport"
Tayyip

#779 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by Tayyip »

jebe lud zbunjenog

Image
Frtalj_Duše

#780 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by Frtalj_Duše »

Ostanak ovisi o UO koji se treba izglasati na narednoj skupštini

"Nisam dao ostavku, nisam planirao dati ostavku, niti planiram dati ostavku, a posebno ne u vrijeme priprema za pohod na titulu."

Danas smo kontaktirali Dinu Selimovića, direktora FK Sarajevo, povodom teksta u dnevnim novinama u kojem piše da postoji mogućnost odlaska sa svoje pozicije u klubu. Tekst je izazvao mnogobrojne reakcije navijača u ovom veoma turbulentnom periodu za bordo klub.

"Razgovarao sam sa novinarom Dnevnog Avaza i pitanje je bilo retoričko, u smislu „Da li je moguć moj odlazak sa Koševa“ – na šta sam odgovorio da moj ostanak ovisi o Upravnom odboru koji se treba izglasati na narednoj Skupštini. I teoretski, i praktično, taj UO može me smijeniti prvi dan svoga rada, tako da – da, postoji mogućnost odlaska sa Koševa."

Iako su predsjednik kluba i članovi uprave u ostavci, direktor se ne planira povući i dići ruke od Sarajeva, već najavljuje nastavak borbe.

"Nisam dao ostavku, nisam planirao dati ostavku, niti planiram dati ostavku, a posebno ne u vrijeme priprema za pohod na titulu."
http://fksinfo.com/novosti/ne-planiram- ... tavku/2120

Toliko o Fa(H)raonskome listu i njegovoj vjerodostojnosti i reputaciji! :skoljka:
Frtalj_Duše

#781 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by Frtalj_Duše »

Dragan Jović pojačava vezni red

Dvadesetrogodišnji Ognjen Todorović novo je ime u timu Sarajeva. Igrač sredine terena, kojeg krasi dribling, te jak i precizan šut, danas je dogovorio saradnju sa bordo klubom.

Ognjen je u prošlosti bio član mlade reprezentacije BiH, a nosio je dres Slavije iz Lukavice i Maccabi Petach Tikva iz Izraela.

Za Slaviji je u tri sezone odigrao 81 utakmicu (11 golova), dok je za izraelski klub imao skromnih 6 nastupa.

Ognjenu, trećem zvaničnom pojačanju ove zime, želimo dobrodošlicu u redove našeg kluba.
http://fksinfo.com/novosti/video-ognjen ... dresu/2121
-LIBERO-
Čiča Gliša

#782 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Ognjen Todorović novi stanovnik Koševa.

Ekipa FK Sarajevo bogatija je za još jednog igrača. Riječ je o bivšem U-21 reprezentativcu Bosne i Hercegovine i igraču Slavije, Ognjenu Todoroviću.

Todorović je danas potpisao ugovor sa bordo klubom i već od sutra stoji na raspolaganju šefu stručnog štaba, Draganu Joviću.

"U Sarajevo dolazim iz Izraela, gdje sam nastupao za jednog prvoligaša. Potpisao sam ugovor sa Sarajevom iz razloga što se moje ambicije poklapaju sa ambicijama kluba. Želimo sami vrh, titulu. Što se tiče mojih novih suigrača, većinu poznajem. Igrao sam protiv njih i raduje me što ću sada igrati sa njima.", kazao je Ognjen Todorović, dodavši:

"U svom novom klubu, sebe vidim na lijevom ili desnom krilu. To su pozicije na kojima volim igrati i gdje mogu dati svoj maksimum. Što se navijača tiče, svjestan sam da dolazim pred najbolje navijače u državi. Drago mi je što ću igrati u klubu koji ima navijače kao što su Horde Zla."

U svojoj dosadašnjoj karijeri, Todorović osim Izraela, nastupao u prvenstvu Bosne i Hercegovine za Slaviju . Za Todorovićev dolazak u klub veliki broj zasluga se pripisuje bivšem igraču Sarajeva, Žarku Karamatiću, koji je o svom bivšem klubu imao samo riječi hvale.

"Žarko mi je rekao samo najbolje o Sarajevu. Bio je prezadovoljan odnosom koji je imao sa klubom, navijačima. To mi je pomoglo u odluci, iako sam i ranije znao da je Sarajevo veliki klub, sa velikim navijačima i šampionskim ambicijama.", kazao je Ognjen Todorović.

www.fcsarajevo.ba
-LIBERO-
Čiča Gliša

#783 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Image

"Avaz"

Image

"Oslobodjenje"

-LIBERO-
Čiča Gliša

#784 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Image

"Oslobodjenje"

-LIBERO-
Čiča Gliša

#785 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Bordo tim trenirao, novajlije sjajno prihvaćene

Image

Fudbaleri Sarajeva trenirali su danas na pomoćnom terenu stadiona Asim Ferhatović Hase, a ekipa portala Radiosarajevo.ba posjetila je bordo momke i uvjerila se u sjajnu atmosferu koja krasi svlačionicu koševskog premijerligaša.
Svi su maksimalno skoncetrisani na što kvalitetniji rad, a prema riječima većine igrača, ozbiljan rad tokom dana pauze, osjeti se na ritmu treninga.
Stručni štab zadovoljan je prinovama, koje su ''starosjedioci'' odlično prihvatili. U superlativima se govori o svakom novom igraču, a pored Amera Osmanagića koji je već pokazao da je veliko pojačanje, pažnju plijeni i Amerikanac Aaron Horton koji je na probi, ali bi vrlo brzo mogao potpisati ugovor.
Bordo ekspedicija Fudbalskog kluba Sarajevo put Međugorja krenut će 28. januara.

E.A., Radiosarajevo.ba
-LIBERO-
Čiča Gliša

#786 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Melunović: Čast mi je biti dio velikog kluba kao što je Sarajevo

Alen Melunović, napadač koji je posljednje tri godine bio član čeških Teplica (bio na posudbama u Usti nad Labemu i Slovan Varnsdorfu), već nekoliko dana trenira se ekipom Sarajeva i ukoliko bude sve u redu s papirologijom potpisat će ugovor sa bordo klubom.
Dvadesetdvogodišnji napadač ističe da treninzi protiču dobro, a situaciju je uporedio sa onom u Češkoj, gdje je proveo tri godine nakon što je iz beogradskog Partizana došao u Teplice. Melunović kaže kako se u našoj zemlji igra ljepši fudbal nego u Češkoj.

"Treninzi protiču veoma dobro. Kao i svuda, na početku je bitno postići dobru fizičku spremu. To podnosimo dobro, jer svi igrači su profesionalci i radimo maksimalno. Što se tiče fizičkih zahtjeva isti su kao u Češkoj, taktički pogled je malo drugačiji. Ovdje se igra ljepši fudbal", rekao je Melunović za SCsport.ba.

Melunović kaže da je prije dolaska na Koševo mnogo čuo o gradu i klubu, te ističe da mu je velika čast biti dio velikog kluba, kakav je Sarajevo.

"Čuo sam mnogo toga prije dolaska ovdje. Sarajevo je lijep grad, a i Fudbalski klub Sarajevo je veliki klub. Lijepo se ovdje osjećam. Sarajevo je klub s bogatom tradicijom, velikim brojem navijača i meni je čast biti dio jednog takvog kluba", dodao je 22-godišnji napadač, koji je rođen u Prijepolju.

Mladi napadač za vrijeme boravka u Teplicama igrao je sa nekoliko bosanskohercegovačkih fudbalera poput Aidina Mahmutovića, Admira Ljevakovića i Aldina Čajića, dok su u ovom češkom klubu jedan period s njim bili još Muamer Gagula i Adi Mehremić, što je bila olakšavajuća okolnost.

"U Teplicama mi je bilo super. Stekao sam mnogo iskustva. To što je u timu bilo nekoliko bosanskohercegovačkih igrača mnogo mi je pomoglo. Ti momci su mi pružili dobru podršku i bili su zaista super", dodao je Melunović za kraj razgovora.
scsport.ba
-LIBERO-
Čiča Gliša

#787 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

'U Sarajevo sam se zaljubio na prvi pogled'

Amer Osmanagić najveće je pojačanje Sarajeva u dosadašnjem dijelu zimskog prelaznog roka. Sjajni veznjak potpisao je ugovor s Bordo klubom, a na Koševu ne kriju da od svog novog igrača očekuju mnogo. Bh. sportskoj javnosti poznat uglavnom kao bivši igrač mostarskog Veleža, Osmanagić se već navikao na novu sredinu, a kako kaže, pored kluba koji je sam po sebi izazov, oduševljen je i gradom u koji se zaljubio na prvi pogled.

''U Sarajevo sam dolazio i ranije, ali nikad se nisam duže zadržavao. Ali kad sam potpisao za Bordo klub i ozbiljnije pogledao grad, zaista sam ''već na prvu'' bio oduševljen. Glavni grad, metropola... Mislim da će mi biti jako ugodno živjeti ovdje'', govori Osmanagić na početku našeg razgovora.
Amer Osmanagić rođen je u Janji 7. maja 1989. godine. Prve fudbalske korake napravio je u tuzlanskoj Slobodi, a već u pionirskoj konkurenciji, prešao je u beogradski Partizan. Igrao je za OFK Beograd, Velež, poljski Zaglebie i norveški Haugesund.
Po dolasku u Sarajevo, mladi veznjak neko je vrijeme odsjeo u hotelu. Danas je već odabrao svoj kutak, a kaže da mu posebno odgovara mala razdaljina između stadiona i stana.
''Života u hotelu bilo mi je ''preko glave''. Zbog toga sam gledao da što prije pronađem stan. Sada će sve biti još i bolje.''
Na treningu FK Sarajevo (FOTO: Damir Hajdarbašić, Radiosarajevo.ba)

''Nastupajući za razne klubove često sam mijenjao mjesta stanovanja. Najduže sam se zadržao u Beogradu. Tamo mi je bilo najljepše, proveo sam vjerovatno najljepše trenutke u svom životu, stekao najviše prijatelja...U jako lijepom sjećanju ostao mi je i Mostar. Predivan grad, nažalost, još uvijek podijeljen. Uživao sam, imali smo dobru ekipu, vjerne navijače. Upravo je gradski derbi koji sam igrao dole na mene ostavio možda i najveći utisak kada govorimo o utakmicama u bh. Premijer ligi. Ludilo koje vlada sedam dana pred utakmicu i mjesec dana poslije'', prisjeća se novi stanovnik Koševa.
Veza s porodicom
Premda je još kao dječak napustio porodicu i krenuo u svijet, Osmanagić ne krije da je i danas jako vezan za svoju porodicu i da svaku priliku koristi da posjeti svoje najbliže.
''Često idem kući. Gdje god da sam bio, porodica mi je nedostajala. Od trinaeste godine sam odvojen od njih, ali smo i dalje bliski''
Van fudbalskog terena, skroman, Osmanagić ne smatra da se bilo čim izdvaja od drugih ''običnih'' ljudi. Djevojku ima, najradije jede tjestenjinu, a alkohol pije samo u posebnim prilikama.
''Planiram svadbu''
''Djevojku imam dugo, sada smo već zaručeni. Planirali smo svadbu, nadam se narednog ljeta. Trudim se da budem skroman, izlazim na ''obična'' mjesta. Alkohol povremeno pijem, ali samo ako je povod dobar. Obožavam san, svako poslijepodne iskoristim da odspava jer tako se najbolje odmaram. Uživam u tjestenjini, generalno italijansku kuhinju. Volim piti vodu, a o sarajevskim ćevapima suvišno je pričati, ko ih ne voli?'', reče na kraju razgovora za Radiosarajevo.ba novi igrač Sarajeva koje upravo u njemu vidi nasljednika Saida Husejinovića koji je sreću odlučio potražiti negdje drugo...

Radiosarajevo.ba
-LIBERO-
Čiča Gliša

#788 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Image

"Oslobodjenje"

-LIBERO-
Čiča Gliša

#789 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Muhamed Džakmić ponovo na Koševu!

Sarajevo je dobilo veliko pojačanje u borbi za titulu.

Ono o čemu se špekulisalo prethodnih dana danas je dobilo i službenu potvrdu - Muhamed Džakmić je novi igrač Sarajeva.

Sjajni veznjak je 2010. godine napustio bordo svlačionicu i potpisao za Gangwon. U proteklom periodu nastupao je za ovaj južnokorejski tim.

Poznato je da je upravo Džakmić bio velika želja čelnika koševskog premijerligaša, a nakon što nije uspio realizovati transfer u Azerbejdžanu odlučio se vratiti u svoj matični klub. Muhamed je poznat kao izuzetno ratoboran igrač i stručni štab tima sa Koševa vjeruje kako će on biti veliko pojačanja u borbi za naslov prvaka.
www.fksinfo.com
-LIBERO-
Čiča Gliša

#790 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Image

"Avaz"

Image

"Oslobodjenje"

-LIBERO-
Čiča Gliša

#791 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

FK Sarajevo nastavlja projekat članstva i u ovoj godini

FK Sarajevo i ove godine nastavlja sa projektom članstva pod nazivom „Biti srcem vezan u tome leži snaga“. Kako su nam prenijeli iz odjela za članstvo, zadovoljni su rastom broja članova, ali će u narednom periodu dodatno intenzivirati aktivnosti, kako bi broj članova FK Sarajevo prešao granicu od 5.000.
"FK Sarajevo će u narednom periodu intenzivirati aktivnosti u vezi učlanjivanja naših navijača u klub. Zaista, smatramo da je FK Sarajevo najveći sportski kolektiv u državi i svim navijačima bi preporučili da se učlane u klub, jer je to jedan od pokazatelja njihove povezanosti sa klubom", kazali su nam iz odjela za članstvo, dodavši:

"Našim članovima omogućavamo niz pogodnosti i popusta potem „Loyaty Bordo Card“ projekta. Trenutno, članovi kluba uživaju pogodnosti i popuste u trideset privrednih subjekata i ugostiteljskih objekata. Za simbolični iznos članarine, koja na godišnjem nivou iznosi 20 KM, članovi zaista dobivaju mnogo i u narednom periodu ćemo još više partnera uključiti u projekat, kako bi naši članovi bili zadovoljni".

Na prostorima bivše Jugoslavije, Crvena Zvijezda (više od 15.000) i GNK Dinamo Zagreb (8.000) imaju više članova od Fudblaskog kluba Sarajevo, koji broji više od 3.000 članova. Vrijedno je istaći, da je projekat članstva u FK Sarajevo započet 2010.g., dok je kod spomenutih klubova projekat počeo nekoliko godina ranije.

"Pozvao bih ovih putem naše stare članove, da obnove članarinu za ovu godinu, kako bi mogli uživati u raznim popustima, koje mogu ostvarivati u prostorijama LBC partenra kluba. Također, pozvao bih sve naše simpatizere da se učlane u klub. Postupak učlanjena traje nekoliko minuta i sve dodatne informacije možete dobiti pozivom na 033/442-333 ili na našoj web stranici – www.fcsarajevo.ba“, kazao je Tarik Trbić, PR FK Sarajevo.

scsport.ba
-LIBERO-
Čiča Gliša

#792 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

-LIBERO-
Čiča Gliša

#794 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Klikajmo domace :D :dance: :thumbup:
amoninan

#795 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by amoninan »

-LIBERO- wrote:Klikajmo domace :D :dance: :thumbup:
:D

nego, jes' ga ti opipo, kakav je? Mislim dres :D
-LIBERO-
Čiča Gliša

#796 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Nisam. Rijetki i privilegovani su ga pipali :D ..mi obicni smrtnici mozemo vec sutra, eno ih prezentirani na lutkama u fan shopu. Ja kontam sutra da naletim ako uhvatim vremena, da ga pregledam detaljno :D ;-)
amoninan

#797 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by amoninan »

Taman, i ja sam skonto. Moram svakako otić do grada račune poplaćat, poisklljučivaće mi sve zbog moje lijenosti :D ..
Ovako, ja sam zadovoljan na prvi pogled. Još samo da ga opipam pa da dam konačan sud :D
-LIBERO-
Čiča Gliša

#798 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Image

"Avaz"

Image

"Oslobodjenje"

Post Reply