23.10.2011.
17:00h
Zrinjski - Sarajevo 1:1
1:0 Duro 24'
1:1 Haskić 66'
Prvo poluvrijeme (411 MB)
http://www.megaupload.com/?d=LX1P0UV6Drugo poluvrijeme (411 MB)
http://www.megaupload.com/?d=HMGUYJXYModerators: Charuga, Tomahawk11
http://www.megaupload.com/?d=LX1P0UV6
http://www.megaupload.com/?d=HMGUYJXYwww.fcsarajevo.baINTERVJU MJESECA: Adi Adilović, golman FK Sarajevo
Zeničanin Adi Adilović (28) ovoga ljeta stigao je u bordo svlačionicu. Nakon odlaska Dine Hamzića postao je nedvojbeni oslonac među stativama FK Sarajevo. Karijeru je gradio strpljivo i uspješno. Bez žurbe! Spada u najčvršće karike tima sa Koševa. Svojim intervencijama često diže ekipu. Podjednako je siguran na liniji i u istrčavanjima. Danas nikoga ne ostavlja ravnodušnim...
Možete li nam na početku reći kako je došlo do realizacije transfera i kako ste postali novi čuvar mreže Sarajeva.
Kao što je poznato, ja sam prošle sezone branio za Travnik. Sa "Vezirima" sam počeo pripreme za aktuelnu sezonu. Izne nada sam saznao da se za moje usluge zanimaju sa Koševa. Vijest je bila - "kao grom iz vedra neba". Golicala me znatiželja, a kasnije me kontaktirao Irfan Redžepagić i sve smo brzo dogovorili.
Jeste li bili sretni zbog takvog raspleta?
Ko ne bi bio sretan da potpiše ugovor sa najboljim klubom u državi? Zar bi to neko normalan odbio? Bio sam presretan i ne bih govorio istinu kada bih vam rekao nešto drugo.
Jeste li imali tremu kada ste prvi put stali među stative?
Jesam. No, pomislio sam da je naj važnije da dajem sve od sebe, da igram do krajnjih granica svojih mogućnosti. No, otkriću vam nešto. Uvijek sam navijao za FK Sarajevo. To sam naslijedio od oca Šekija. Dolaskom na Koševo ispunio sam životni san, a i njegovu veliku želju. Recimo, kao dijete sam branio u Čeliku i u jednom intervjuu 1998. godine izjavio sam da bih volio jednoga dana braniti za bordo tim. Mnogi su mi to kasnije prebacivali, a ja i danas imam taj članak kući. Čuvam ga kao argument (smijeh).
Koliko visoko bordo tim može u ovoj sezoni?
Imamo kvalitetnu ekipu. Žao mi je što su nas sudije oštetile u Trebinju i što su nam poništili čist pogodak protiv Širokog Brijega. Nakon tih utakmica bio sam tužan jer nismo pobijedili. Me đutim, mi idemo dalje. Borićemo se na oba fronta i u prvenstvu i u kupu. Znam da bi navijači više voljeli titulu prvaka. Mogu reći, u svoje ime i u ime ekipe, da ćemo dati sve od sebe da dođemo do konačnog cilja - trofeja. Ostaje da vidimo hoćemo li uspjeti. Niko nam ne može uskratiti ambicije, a na dobrom smo putu
Vaš brat Eldin nosi dres najljućeg suparnika - Željezničara. Biće zanimljivo u gradskom derbiju. Komentar?
Mi smo mnogo vezani. Već smo dva puta igrali jedan protiv drugog. Ja sam jednom branio za Slobodu, a drugi put za Travnik, a on je u oba navrata nosio dres Čelika. Ako bude sve u redu i ako budemo "unutra", mislim da će to biti prvi put u historiji gradskih derbija da je jedan brat na golu jednog tima, a drugi napadač suparničkog kluba. No, trudiću se da ga onemogućim da postigne pogodak (smijeh)
Već ste otkrili za koga će navijati Vaš otac, mada mu neće biti lako?
Znam da mu je Sarajevo uvijek bilo blizu srca. Ako pobijedimo, sto posto sam siguran da će mu biti drago. No, vjerujem i da će emocije zbog Eldina biti pomiješane.
Da li ste sujevjerni, imate li neki ritual prije izlaska na teren?
Ne. Premda većina golmana ima, ja nisam takav. Vjerujem u Boga, ali nemam neki ustaljeni redoslijed koji moram obaviti prije utakmice.
Da li ste karijeru počeli kao golman?
Jesam. Odmah sam želio stati među tative. Tako je i bilo. Odlučio sam da na toj poziciji kreiram profesionalni put. Nisam pogriješio
Koliko Vam stoperi Torlak, Dupovac i Zrna nović olakšavaju posao?
Mnogo. Sagledavajući dosadašnji učinak, ocjene su zaista pozitivne. Sedin Torlak je jedan od najboljih igrača sa kojima sam nastupao. Neće se dugo za držati u ovoj ligi, jer je riječ o izuzetnom nogometašu. I sa ostalom dvojicom dobro sarađujem. Imao sam nesporazum sa Dupovcem protiv Veleža, ali je to sada iza nas.
Koje gostovanje u Premijer ligi BiH Vam je najteže i zbog čega?
Trebinje. Neugodni su kao do maćini. Jednostavno je tako. Ne samo sada u Sarajevu, nastupajući i za druge klubove stadion Police bio je podvučen kao najteže gostovanje.
Kako komentarišete učestale probleme na bh. stadionima?
Pa svaki normalan i civilizovan čovjek će to osuditi. Nadam se da će ih u budućnosti biti sve manje.
Treba li nam regionalna liga?
Čini mi se da je prerano i da treba još pričekati. Neka vrijeme napravi svoje. Mada sam svjestan da bi ona donijela i mnogo dobroga. Stadioni bi bili puni, igrale bi se kvalitetne utakmice. Ipak, prerano je.
Ko Vam je golmanski uzor?
Gianluca Pagliuca, dok sam bio dječak. Kasnije Buffon i Casillas. Vrhunski golmani koji brane u vrhunskim ligama.
I reprezentacija BiH ne treba brinuti za svoju budućnost što se tiče te pozicije. Slažete li se?
Apsolutno! Selektor Sušić na raspolaganju ima dva kvalitetna čuvara mreže. Begović ima 24 godine i brani u najjačoj ligi svijeta. On je za mene vrhunska klasa i sa te strane nema mjesta za brigu
Može li naš državni tim konačno izboriti plasman na jedno veliko takmičenje?
Došlo je vrijeme za takav rasplet. Mislim da su igrači nešto naučili od onih utakmica sa Portugalom, da su sada zreliji i da će na kraju obradovati naciju.
Pitanje za kraj: kako ste se adaptirali u Sarajevu i šta mislite o navijačima?
Zaista je sve super. Osobe koje rade u klubu bile su prema meni izuzetno korektne i susretljive. Šta god mi je trebalo, pomogli su mi. Nemam riječi! Svima se zahvaljujem. Što se tiče navijača reći ću samo da sam branio i u drugim bh. klubovima i čast ostalima, ali su Horde zla fenomenalne. Uvijek sam se pitao zašto se navija na zagrijavanju i bespotrebno troši energija. Kada sam vidio da pristalice Sarajeva sa početkom utakmice počinju gromoglasno navijati, shvatio sam na kakvom su nivou. Vrhunskom! Ovo nije nikakvo laskanje, nego istina. Nedavno branim na jednoj utakmici i mi vodimo dva razlike. Nešto razmišljam kako mi je lijepo u FK Sarajevo i samo sam pomislio -hvala ti Bože što sam tu!
sportsport.baOBUĆA RIJEŠIO MALI GRADSKI DERBI
Sarajevo je u posljednjoj utakmici subotnjeg programa 12. kola Premijer lige BiH, rezultatom 2:0, savladao Olimpic na Koševu u manjem gradskom derbiju.
Nogometaši Sarajeva pobjedom su nad Olimpicom zadržali korak za vodećim timom Premijer lige, Širokim Brijegom. Vukovi s Otoke su, pak, prekinuli sjajni niz od pet utakmica bez poraza. Igrači obje momčadi parolom "Ne nacionalizmu, ne šovinizmu, ne terorizmu" pozdravili su prisutne na najvećem bh. stadionu.
Bordo tim odmah je krenuo silovito ka golu gostiju, pa je već u 5. minuti Obuća zaprijetio udarcem sa 20-ak metara, ali je Fejzić bio dobro postavljen. Uzvratili su gosti preko Kise, ali je sada Adilović na drugoj strani bio siguran.
Tek u 18. minuti opet malo uzbuđenja, no Osmanijev pokušaj nije bio opasan po gol Adilovića. Dobru priliku imalo je Sarajevo u 25. minuti. Prvo je pokušao Kojašević, a nakon njega i Obuća, no ovaj potonji je pogodio prečku. U 34. minuti Šćepanović puca, lopta odlazi malo pored Olimpicovog gola.
Fejzić dvije minute kasnije brani udarac Obuće, a u 37. minuti na drugoj strani Adilović hvata loptu poslije udarca Muharemovića, inače bivšeg igrača Sarajeva. U samoj završnici najbolja prilika i to za Olimpic, no jedan od gostujućih nogometaša nije uspio savladati Adilovića.
Na samom otvaranju drugog dijela Obuća matira Fejzića poslije Čomorove asistencije. U 53. minuti još jedan bivši igrač Sarajeva, Admi Raščić, u drseu Olimpica nije pogodio udarcem sa glavom s neih pet metara udaljenosti. Nešto kasnije Kojašević izlazi sam pred Olimpicov gol, Fejzić opet briljantan. Harba je zatim pokušao iz daljine, a onda Obuća sa desetak metara loptu šalje pored gola u 60. minuti. Svoj udarac oprobao je i Sesar.
U 65. minuti Sarajevo vodi s 2:0. Sjajnim udarcem s 20-ak metara iskusni napadač postavio je konačan rezultat. Veliku priliku Olimpic je imao u 76. minuti, ali Muharemović je pogodio stativu umjesto mreže.
http://www.megaupload.com/?d=TYWU61WY
http://www.megaupload.com/?d=RJDEMR09sportsport.baOBUĆA: DERBI NIJE NI POČEO, A MI SMO OŠTEĆENI
Emir Obuća, legndarni napadač sa Koševa, sa svoja dva gola riješio je mali sarajevski derbi protiv Olimpica i na najbolji mogući način najavio utakmicu protiv Borca u okviru Kupa BiH i premijerligaški duel sa Željezničarom.
Još samo jedanaest golova da stigne legendarnog Haseta
Obuća je sa dva gola protiv Vukova došao do brojke od 99. golova u bordo dresu u zvaničnim utakmicama. Iskusni napadač nalazi se samo jedan gol ia Dobrivoja Živkova, dok su još ispred njega samo Safet Sušić sa 96 golova i Asim Ferhatović Hase sa 100.
"Već sam počeo pratii te brojke. Vidim da su svi to početi pratiti. To mi je nešto novo u karijeri. Imam novi cilj i još veći motiv u nastavku karijere. Zadvoljan sam i da ostanem ovdje gdje jesam. Dovoljno mi je samo što sam među tim imenima", rekao je Obuća na početku razgovora za SportSport.ba.
"Protiv Olimpica bili smo pod pritiskom. Svaku utakmicu smo pod pritiskom, ali ovu pogotovo, jer nam oni nikada nisu odgovarali. Bila je to teška utakmica. Pogotovo, teren je bio težak, ali uspjeli smo doći do tri boda", dodoa je iskusni napadač.
Vjeruje u plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine
Sarajevo će se u srijedu sa početkom u 17:30 sati na Koševu sasatti sa Borcem u okviru prve utakmice četvrtine finala Kupa Bosne i Hercegovine, a 33-godišnji golgeter vjeruje u prolaz bordo momčadi.
"Igraju dvije utakmice i mislim da će nas teško izbaciti. Pretnost u tome što igramo prvu utakmicu na svom terenu je što ćemo biti odmorniji pred derbi. Nećemo morati putovati i imat ćemo više vremena za odmor. Imaju svoje kvalitete, ali imamo ih i mi. Mislim da će nijanse odlučiti", kaže Obuća.
"Na Grbavici će nam mnogo faliti 12. igrač"
Odmah nakon susreta Kupa sa Banjalučkom ekipom Sarajevo će svoje misli usmjeriti ka Grbavici gdje ih očekuje veliki gradski derbi sa Željezničarom. Bordo tim će u ovoj utakmici biti bez navijača, a Obuća ističe da je tim sa Koševa time mnogo oštećen.
"Derbi nije ni počeo, a mi smo već oštećeni tom odlukom. Ne znam ko je kriv za to, ali oštećeni smo, pogotovo mi igrači, jer trebaju nam navijači. Bez obzira an sve idemo se boriti. U derbiju nema favorita. Sada imamo isto bodova. Prednost im je što igraju na svom terenu, ali će na njima biti i veći protisak. Falit će nam mnogo naš 12. igrač", dodala je za kraj razgovora legenda sa Koševa.
www.fcsarajevo.baSaopštenje UOFKS - Da li je odluka Komiteta za normalizaciju F/NS BiH ustavna?
U cilju zaštite ustavnosti, digniteta, ugleda i renomea FK Sarajevo, Upravni odbor FK Sarajevo daje,
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
FK Sarajevo u vezi odluke Komiteta za normalizaciju F/NS BiH
o zabrani navijačima FK Sarajevo da prisustvuju derbiju FK Željezničar - FK Sarajevo
Posljednja odluka Komiteta za normalizaciju F/NS BiH da se ne dozvoli navijačima FK Sarajevo organizovan, a u suštini obzirom na karakter odluke i svaki drugi, dolazak na gradski derbi sa FK Željezničar koji treba biti odigran dana 05.11.2011. godine, predstavlja sve drugo nego normalnu odluku, u meritumu odluka je diskiriminatorna i neustavna!
Nije u skladu sa Ustavom Bosne i Hercegovine jednoj grupi građana grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine koji navijaju za FK Sarajevo i nose bordo obilježja svog Kluba zabraniti dolazak na utakmicu kao javnu manifestaciju radi podrške svom Klubu a drugoj grupi građana grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine to dozvoliti.
Radi se o presumpciji krivice i takovo postupanje Komiteta za normalizaciju je nelegitimno i nelegalno, odnodno nema uporište niti u jednom pravnom aktu ove Države.
Ne vjerujemo da je ovakav slučaj sportske doskriminacije igdje zabilježen i institucije koje su nadležne za praćenje ustavnosti pod hitno bi morale reagovati u ovom slučaju masovnog kršenja ustavnih prava jedne kategorije građana.FK Sarajevo duže vremena upozorava na različite nepravilnosti i anomalije u našem fudbalu.
U našem zadnjem saopćenju izdatog nakog utakmice odigrane dana 24.09.2011.g. sa Širokim brijegom, jasno smo ukazali na postojanje dirigovanog naconalnog huliganizma!
Ova odluka Komiteta za normalizaciju je neanalitična i površna, Komitet nije ušao u suštinu problema i neće da prihvati činjenicu da su huliganski prekidi utakmica rezultat nacionalno ostrašćenih umova instrumentalizirani za najniže političke potrebe.
U slučaju fudbalskog derbija između dva kluba iz Sarajeva (ujedno i dva najveća kluba u BiH) to jednostavno nije slučaj niti ta vrsta jasno uočene opasnosti postoji.
Radi se o građanima grada Sarajeva, prijateljima, komšijama, rođacima, koji vole svoj grad, žive za njega samo se dva puta godišnje po 90 minuta podijele u bordo i plave tabore i navijaju za klub koji vole.
Nakon svakog derbija zajedno odu na kafu uz osebujno sarajevsko „nadmudrivanje i analiziranje utakmice“!
Ako Komitet to nije prepoznao onda je pitanje pod čiji su uticaj pali članovi Komiteta i čiji će cilj ovom neustavnom zabranom biti ostvaren.
Ili da ogolimo do kraja ovu situaciju, misle li zaista članovi Komiteta da će doći do incidenata kada budu igrali Zrinjski i Široki brijeg ili Borac i Rudar iz Prijedora!
Ne treba biti naivan niti nas to može zavarati, nešto drugo je cilj i ima isključivo političke konotacije!
Ukoliko Komitet u narednom periodu do gradskog derbija ne promijeni odluku, Uprava i menadžment FK Sarajevo neće otići da prisustvuju derbiju na Grbavici jer imamo običaj da zajednički, kao grupa prisustvujemo utakmicama našeg Kluba te nosimo obilježja FK Sarajevo u kom slučaju bi pali pod sankcije Komiteta za normalizaciju stanja u fudbalu u BiH.
Bez naših navijača gradski derbi je upropašten, minoriziran i sveden na palančke utakmice te bez prisustva navijača FK Sarajevo koji nas vjerno prate po BiH i Europi i naše prisustvo je suvišno.
---------------------------------------------
UPRAVNI ODBOR FK SARAJEVO
Sarajevo, dana 31.10.2011. godine
sportsport.baSELIMOVIĆ: OČEKUJEM POBJEDU OD DVA RAZLIKE
Održana je pres konferencija Sarajeva povodom potpisivanja sponzorskog ugovora sa Bosna-Sunce osiguranjem i prve utakmice četvrtine finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Borca iz Banja Luke.
Pres konferenciji su prisustvovali predstavnici Bosna.Sunce osiguranja koji su potpisali sponzorski ugovor sa direktorom bordo tima, Dinom Selimovićem. Timu sa Koševa pripao je iznos od 30.000 KM.
Jirži Plišek, trener Sarajeva i igrači, nisu mogli prisustvovati pres konferenciji zbog treninga, tako da je Selimović odgovarao na pitanja vezana za utakmicu četvrtine finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Borca.
"Ne mogu komentarisati strategiju i igru tima, to je za trenera. Očekujem pobjedu od dva razlike kako bi mirno dočekali revanš. Igramo tri utakmice sa Borcem u mjesec dana, a u međuvremenu i sa Željezničarom, tako da će trener odlučiti na koje utakmice se treba posebno fokusirati", rekao je Selimović.
Direktor Sarajeva odtakao se i teme o zabrani navijačima bordo tima da prisustvuju velikom gradskom derbiju koji se igra u subotu na Grbavici.
"Odluka je ishitrena i ne riješava problem, a Uprava Sarajeva u znak solidarnosti sa navijačima neće prisustvovati derbiju. Postavlja se pitanje ko je oštećen i šta će se dešavati u drugom dijelu sezone", dodao je Selimović.
Sarajevo je kažnjeno zbog transparenta na utakmici protiv Olimpica koji je bio upućen Komitetu za normalizaciju N/FSBiH.
sportsport.baBEZ GOLOVA NA KOŠEVU
U prvom susretu četvrtine finala fudbalskog Kupa Bosne i Hercegovine, na Koševu su se sastali Sarajevo i aktuelni prvak BiH banjalučki Borac. Završilo je bez golova 0:0.
Prvu priliku na utakmici imali su fudbaleri Sarajeva u 14. minuti, kada je nakon šuta Haskića Avdukić odbio loptu, koja je potom došla do Obuće, ali je Avdukić ponovo izašao kao pobjednik.
Sarajevo je mnogo bolje počelo utakmicu, pa je nova prilika za bordo tim došla tri minute nakon udarca Obuće. ovog puta šutirao je Haskić, ali je golman Banjalučana ponovo bio nepremostiva prepreka.
Borac je uzvratio u 21. minuti, kada se u sjajnoj šansi našao Vidaković nakon jednog kontranapada aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine. Međutim, na kraju nije imao snage za završni udarac, pa je Adilović lako odbranio.
U nastavku, igra se poprilično primirila. Najbolja prilika viđena je u 62. minuti kada je Bajraktarević šutirao, Avdukić odbranio, a Obuća ponovo nije bio precizan iz drugog pokušaja.
Sarajevo je do kraja susreta imalo terensku inicijativu, ali bez većih prilika, pa je završilo bez golova, 0:0.
scsport.ba
Bordo tim mislio na derbi, Banjalučani bliže polufinalu
Sarajevo – Borac 0:0
Stadion Koševo. Gledalaca: 2.000. Sudija: Vladimir Dominković. Strijelci. Žuti kartoni: Bajraktarević (Sarajevo) Maksimović, Marković, Mikić, Raspudić (Borac)
SARAJEVO: Adilović, Čomor, Belošević, Duovac, Torlak, Bajraktarević (od 79. K. Handžić), Sesar (od 73. Šćepanović), Suljić (od 76. H. Handžić), Kojašević, Obuća, Haskić.
BORAC: Avdukić, Marković, Stupar, Kajkut, Raspudić, Maksimović, Vidaković (od 71. Bučan), Sakan, Mikić, Žarić, Krunić.
Prva četvrtfinalna utakmica Kupa BiH između Sarajeva i Borca završena je bez golova. Ovim rezultatom svakako su zadovoljniji Banjalučani koji su uspjeli sačuvati mrežu. S druge strane, bordo tim kao da je bio već mislima bio na derbiju, koji se igra u subotu na Grabavici. Iako su imali više od igre, gosti su zasluženo izborili remi na Koševu, tako da će se u revanšu odlučiti ko će u polufinale.
Prvu veliku šansu smo vidjeli u 14. minuti. Nakon jednog kornera, Haskić je šutirao glavom, ali je njgeov udarac na gol liniji zaustavio Stupar, a u nastavku akcije Obućin udarac sjajno brani Avdukić. Tri minute kasnije, Haskić je ponovo šutirao, ali je Avdukić ponovo bio na mjestu.
U 21.minuti zaprijetili su gosti. U sjajnoj šansi se našao Vidaković, ali je slabo šutirao iskosa, pa je njegov udarac lako zaustavio Adilović. Do kraja dijela gledali smo uglavnom igru na sredini terena. Domaći su bili opasniji, ali mreža gostiju je ostala netaknuta. Vrijedi samo izdvojiti pokušaj Sesara iz slobodnjaka, ali pucao je ravno u golmana Banjalučana.
Prvu šansu u drugom dijelu vidjeli smo tek u 62. minuti. U sjanoj šansi se našao Bajraktarević, ali je njegov udarac iz idealne pozicije odbranio Avdukić, ali samo do Obuće, koji sa 15 metara prebacuje gol. Samo što je ušao u igru, Bučan je u 74. minuti imao šansu, ali Adilović je sjajno odbranio. Do kraja su domaći pokušali napraviti pritisak, ali nisu ozbiljnije ugrozili gol gostiju.
http://www.megaupload.com/?d=8HE44JD3
http://www.megaupload.com/?d=3YWS9GGXsportsport.baKOJAŠEVIĆ: KONCENTRISAN SAM SAMO NA DERBI
Damir Kojašević, jedan od najboljih igrača tima sa Koševa, upoznat je da će ga predstavnici Siona i još nekih klubova pratiti u velikom gradskom derbiju između Željezničara i Sarajeva, ali crnogorski veznjak ističe da se ne opterećuje s tim.
Kojašević je sve svoje misli usmjerio ka velikom gradskom derbiju, trećem u kojem će on nastupiti. Prethodna dva derbija u kojima je nastupao crnogorski veznjak završena su bez golova.
"Da, upoznat sam s tim da će doći predstavnici Siona da me gledaju. Bit će tu još nekih klubova. Iskreno, ne opterećujem se s tim. Skoncentisan sam samo na derbi i želim da ostvarimo što bolji rezultat", rekao je Kojašević za SportSport.ba.
"Nadam se da će biti treće sreća. Prvi derbi kada smo igrali na Grbavici imali smo dva igrača manje i to je presudilo, a nakon toga na Koševu imali smo incijativu i bili bolji na terenu, ali nismo uspjeli doći do gola. Nadam se da ćemo sada ostvariti dobar rezultat uz dobru igru i Božju pomoć", dodao je Kojašević ističući da će bordo timu mnogo nedostajati navijači.
sport centar.Plišek: Ako treba biti neriješeno, neka bude 3:3
Prisutnim se obratio i Dino Selimović, direktor tima sa Koševa koji je potvrdio da zbog odluke Komitata za normalizaciju na Grbavici neće biti organizovanog dolaska navijača Sarajeva
Iako je pres konferencija uoči 98. vječitog derbija bila zajednička, u prostorijama ASA Prevent Groupe medijima su se prvo obratili predstavnici Sarajeva, koje će u sutrašnjem derbiju gostovati Željezničaru na Grbavici.
Trener Jirži Plišek tako će se nakon dužeg vremena vratiti na Grbavicu, gdje je u bliskoj prošlosti vodio plave, ali je svoju epizodu završio neslavno.
„Ja bih rekao da je to daleka prošlost. Za mene je to završena priča, a angažman na Koševu je novi period. Trener sam Sarajeva i nadam se da će moja ekipa odigrati dobru utakmicu i ostvariti dobar rezultat. Derbi je posebna utakmica, velika predstava i vjerujem da će sve proteći u fer i korektnom tonu kako na terenu, tako i na tribinama. Moja želja je da sve bude korektno i neka pobijedi bolji“, rekao je Plišek, koji je istakao da ima malih problema u sastavljanju tima za sutrašnj duel.
„Dvojica-trojica igrača su u problemima, ali radimo na tome da se oni osposobe. To su Vučina Šćepanović, Emir Obuća i Damir Kojašević. Oni imaju sitne probleme, ali se nadam da će biti spremni“, naglasio je češki stručnjak. Starteg Sarajeva upoznat je sa kvalitetima sutrašnjeg protivnika.
„I jedna i druga ekipa imaju svoje kvalitete. Željezničar je posebno opasan iz prekida, ali ovo je neobična utakmica i pobjednika mogu odlučiti i emocije. Znam da je nekoliko derbija završeno sa nepopularnh 0:0, a ako i sada treba da bude neriješeno volio bi da to bude 3:3“, zaključio je Plišek.
Prisutnim se obratio i Dino Selimović, direktor tima sa Koševa koji je potvrdio da zbog odluke Komitata za normalizaciju na Grbavici neće biti organizovanog dolaska navijača Sarajeva, a najvjerovatnije, istako je da niko iz Uprave i rukovodstva kluba neće biti u svečanoj loži.
„Ovim se želimo solidarisati sa navijačima, a izuzev jednog našeg predstavnika koji mora biti tu ni ljudi iz Uprave i rukovodstva neće doći na Grbavicu. Još jednom želim istaći korektan odnos ljudi iz Željezničara koji su učinili sve da se odluka Komiteta promjeni, ali do toga nije došlo na kraju. Apelujam navijačima da ne prave nerede i da sve protekne u fer i korektnom tonu“, rekao je Selimović.