F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Mračajski proto
#1076 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
Bravo za cijene karata, mamlazi jedni! PA NIJE CINEMA CITY I 3D PROJEKCIJA, GAMAD JEDNA!
- Butmiran
#1077 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
Članovi Fudbalskog kluba Sarajevo, moći će besplatno ući na subotnju utakmicu.Mračajski proto wrote:Bravo za cijene karata, mamlazi jedni! PA NIJE CINEMA CITY I 3D PROJEKCIJA, GAMAD JEDNA!
- Mračajski proto
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1080 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
Golovi: F.K Sarajevo- F.K Leotar 3:0
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#1085 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
oslobodjenje.baBojan Puzigaća samostalno trenira u prvenstvenoj pauzi: Dolazak Jarnija motiv za dokazivanje
Lijevi bočni fudbaler Sarajeva Bojan Puzigaća (28) individualno trenira u zimskoj pauzi kako bi spremno dočekao start priprema za nastavak sezone, 10. januara naredne godine. Trči i vježba u teretani, a za jesenju polusezonu kaže da je bordo sastav imao dobrih i slabih partija.
"Osvojili smo drugo mjesto sa dva boda manje iza vodećeg Željezničara i plasirali se u četvrtfinale Kupa BiH u kojem smo prezimili poslije pet godina. Nadam se da ćemo igrati još bolje na proljeće i osvojiti veliki broj bodova. Uz maksimalan rad na pripremama i zalaganje u prijateljskim utakmicama, te dolazak najavljenih pojačanja, nadam se da ćemo doći do cilja. To je titula prvaka. U Kupu ćemo nastojati otići što dalje", izjavio je Puzigaća.
On smatra da će za tim sa Koševa odlučujuća biti gostovanja kod Čelika u 20. kolu BH Telecom Premijer lige BiH i kasnije protiv Borca u 24. kolu.
"Meč u Zenici biće prekretnica. Sreća u nesreći je to da na startu proljetnog dijela prvenstva gostujemo na Bilinom polju, gdje je teren dobar za razliku od većine terena u BiH. Važno je da startujemo pobjedom."
Dan nakon završetka jesenjeg dijela prvenstva, FK Sarajevo izabrao je novog trenera, nekadašnjeg proslavljenog asa reprezentacije Hrvatske Roberta Jarnija.
"Dolazak novog trenera je motiv za dokazivanje. Svi počinjemo od nule. Niko nije u plusu, ali ni u minusu. Znam da je Jarni bio vrhunski fudbaler i jedan od najboljih svjetskih igrača na svojoj poziciji. Vjerujem da ćemo dobro sarađivati sa njim i da ćemo ostvariti uspjeh."
O gubitku bodova kod kuće
Što se tiče slabijeg učinka viceprvaka BiH na domaćem terenu na kojem je jesenas izgubio čak deset bodova, Puzigaća kaže da za to ne zna pravi razlog.
"Na početku prvenstva imali smo puno novih igrača u ekipi. Možda je pritisak uzrok slabijih igara kod kuće. Logika je da je lakše igrati pred svojim navijačima, no mi smo bili uspješniji na strani. Žao mi je zbog gubitka tih bodova. Preostaje nam da pokušamo popraviti domaći učinak i pobjeđujemo u svim mečevima, te da zadržimo nivo igara na gostovanjima."
Iskusni fudbaler koševskog premijerligaša naglasio je da će Sarajevo, Željezničar, Široki Brijeg i Zrinjski voditi borbu za najviši plasman.
"Ne trebamo zaboraviti niti Olimpic i Borac. Sitnice mogu odlučiti trku za naslov prvaka. Istakao bih da je atmosfera u ekipi fenomenalna. Važno je da nas povrede zaobiđu", izjavio je Puzigaća.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#1086 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
Da nebi ovdje postavljali sve moguce linkove za portale u regiji i neke linkove za portale u Evropi, koji su prenjeli ovu informaciju, postavit cemo vijest od drugova sa Infa, jer to i jeste poenta cijele price.
www.fksinfo.com
Vincent Tan preuzima kontrolu nad klubom
Mediji širom Evrope prenose priču o FK Sarajevo i Vincent Tanu.
Nakon višemjesečnog čekanja, pregovora, analiza, obavljenih zadataka i ispunjenih uslova koje je pred FK Sarajevo stavio Vincent Tan, danas je historijski dan za nas!
24.12.2013. sigurno će ostati dan za pamćenje za armiju bordo bijelih navijača.
Upravni odbor FK Sarajevo zvanično je dogovorio saradnju sa malezijskim milijarderom, tj. ulazak Vincenta Tana u naš klub. On će, kako je dogovoreno uložiti velika sredstva i automatski preuzeti upravljačku kontrolu nad klubom.
Prema riječima Edisa Kusturice, potpredsjednika FK Sarajevo i čovjeka koji je mnogo doprinio uspješnom okončanju pregovora, prvi dio novca je već prebačen na račun bordo kluba, a uskoro se očekuje i preostali dio. Finansijska injekcija će se iskoristiti za saniranje velikih dugova koje naš klub godinama vuče, tj. za deblokadu računa, kako bi Sarajevo nakon dugo godina konačno moglo normalno funkcionisati i poslovati. Sredstva će se također iskoristiti za kupovinu zemljišta i pokretanje Akademije FK Sarajevo početkom 2014. godine. Pored finansijskog dijela, saradnja podrazumijeva i prijateljske odnose engleskog premijerligaša Cardiffa i FK Sarajevo u sportskom segmentu. Također, uskoro će biti formiran novi Upravni odbor, koji će biti sačinjen imenima onih koji su učestvovali u ovom procesu uz ljude koji dolaze iz redova Vincenta Tana.
"Mi smo sve ovo radili kako bi klub konačno vratili na staze uspjeha i navijačima omogućili više radosti. Vjerujem da sada imamo znatno veće šanse da dođemo do trofeja. Učinit ćemo sve da igrači i stručni štab budu zadovoljni, a na njima je da opravdaju naša očekivanja", rekao je Kusturica za klix.
Iz našeg kluba napominju da je ugovorom dogovoreno da se ime, grb i boja FK Sarajevo ne mogu mijenjati!
Čestitamo Upravnom odboru i svima koji su na bilo koji način doprinijeli da slavimo današnji dan!
KRENIMO PUTEM SLAVE!
www.fksinfo.com
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#1088 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
avaz.baDolazak Tana veliki je korak naprijed za FK Sarajevo
Ozvaničavanje saradnje između Fudbalskog kluba Sarajavo i Malezijca Vinsenta Tana (Vincent), malezijskog milijardera i vlasnika engleskog premijerligaša Kardifa, izazvalo je pravu pometnju u Bosni i Hercegovini, regionu, ali i u svjetskim medijima. Kako i ne bi kada je čovjek "težak" 1,3 milijarde dolara (“Forbesova” lista) postao novi gazda koševskog premijerligaša.
Naime, Tan je uspješno priveo kraju pregovore s čelnicima kluba s Koševa pa će tako putem kupljenih uloga u klupskoj Skupštini (3 miliona maraka), zapravo, preuzeti kontrolu nad klubom iz Titove 38b te u narednom periodu imenovati Upravni odbor, u kojem će biti stranih imena.
Kontaktirali smo tim povodom neka od najslavnijih imena FK Sarajevo iz dvije šampionske generacije (1967. i 1985.). Svi su podržali saradnju, ali ističu da će vrijeme pokazati koliko je ovaj potez zanačajan za FK Sarajevo.
Predrag Pašić: Svaka pomoć je dobrodošla
- Sigurno je da je dobra stvar da se pojavio neko ko je spreman uložiti kapital u Sarajevo. Vrijeme će pokazati koliko je dolazak Tana u klub pozitivan i u kom će se pravcu cijela priča kretati.
Sarajevo je dugo godina u finansijskim problemima i ne može disati punim plućima tako da je svaka pomoć dobrodošla. Malezijski milijarder ima neke svoje vizije i sigurno s dosta optimizma pratim cijelu situaciju.
No, ja ovaj potez ne bih nazvao najboljim u historiji, jer Sarajevo ima svijetlu tradiciju i u prošlosti smo stekli svjetski ugled, a za to su zaslužni ljudi koji su tada vodili klub.
Husref Musemić: Volontere će zamijeniti autoritet
- Ko god želi uložiti novac u Sarajevo, svakako da je dobrodošao. Iako, ne znam koliko je ovo zakonski izvodljivo, činjenica da je sve uspješno realizirano, govori da je sve dobro.
Na ovim prostorima ovo je među prvim ovakvim potezima i treba proći vremena da vidimo koliko je uspješno pa tek onda donijeti konačnu ocjenu. Ipak, kada neko odluči uložiti u klub svoj novac, onda on ima pravo da radi šta hoće i pita se za sve.
Do sada je u Sarajevu bio slučaj da volonteri iz Upravnog odbora smijene trenera kada im je ćeif, sada je to sve drugačije i konačno neko stoji iza klupskih odluka.
Mirsad Fazlagić: Stopama Čelzija, PSG-a...
- Odavno se ništa nije ljepše dogodilo u FK Sarajevo. Došao je čovjek koji je spreman da razbudi žabokrečinu bh. fudbala. Evropski klubovi su primjer koji trebamo pratiti.
Pokazatelj su Mančester siti, Monako, PSG, Čelzi... Činjenica je da Tan ulazi u klub radi profita, a pare može izvući samo igranjem u Evropi. Dakle, očito je da je njegova želja da ojača klub do te mjere da vrati klub na stare staze slave, kada su prije rata igrali značajnu ulogu u evropskim takmičenjima.
Žalosno je što se sada javljaju ljudi i u Sarajevu i u Željezničaru i brinu se. Imali ste dvadeset godina i ništa se nije promijenilo, nemojte se ni sada brinuti.
Faruk Hadžibegić: Sačuvati integritet kluba
- U principu, odobravam ovaj potez čelnika Sarajava. Država je u teškom stanju i ne možemo iz domaćeg tržišta naći rješenje. Nemam nikakvih informacija o tome pod kojim je uvjetima došao gospodin Tan u Sarajevo. Nadam se, međutim, da će novi investitor analizirati naše podneblje i da će sve biti uredu.
U svakom slučaju, razmišljam pozitivno. Jedino šta me brine i do čega mi je veoma stalo jeste da Sarajevo ne izgubi svoj integritet, ali mislim da su čelnici kluba sve to dogovorili.
Danas je čitav svijet spreman na ovakve poteze, ljudi iz Katara su došli u Francusku, Rusi su u Monaku, i mi smo dio svijeta i ne vidim razlog zašto ne bi bogataši došli i kod nas. Možda će Sarajevo dati ideje generalno na nivou države kako bi se otvorila vrata za investitore na svim poljima.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#1091 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
Sarajevo kao novi izazov Jarnija.
Za bivšeg Vatrenog Roberta Jarnija početak 2014. godine je i početak novoga profesionalnog i životnog izazova. Rođeni Čakovčanin sa splitskom adresom za desetak dana seli u BiH i nastavlja trenersku karijeru u Sarajevu, na klupi istoimenog kluba. Naslijedio je Husrefa Musemića, koji je morao odstupiti zbog zdravstvenih razloga, te potpisao ugovor na godinu i pol dana.
- Pripreme počinju 10. siječnja, u Sarajevo ću dva dana ranije kako bih održao sastanke s pomoćnicima i upoznao se s igračkim kadrom. Želim što prije upoznati situaciju. Što se tiče prvih dojmova, oni su više nego dobri. Upoznao sam ljude koji već tri godine rade dobar posao u Sarajevu i vode klub prema Europi, pa se nadam da ćemo u tom smjeru nastaviti - kazao nam Jarni.
Odmah je potvrdio da su ciljevi Sarajeva najveći mogući.
- Očekivanja su da osvojimo naslov prvaka, do kraja prvenstva ostalo je 11 kola, drugi smo na ljestvici s dva boda iza Željezničara, i plasirali smo se u četvrtfinale Kupa. Igramo na dva fronta, neće biti lako doći do trofeja, ali ciljeve ne skrivamo - poručio je Jarni.
Ambiciozni se planovi kuju na Koševu, Sarajevo već šest godina čeka na trofej i navijači silno žele razlog za slavlje. Nada da će se to uskoro dogoditi rasplamsala se prije desetak dana, na Koševo je stiglo pojačanje koje će promijeniti odnose u bosansko-hercegovačkom nogometu. Nije riječ o igraču ni treneru, već o novom vlasniku kluba, bogatom Malezijcu Vincentu Tanu, koji je svoj uspješan biznis usmjerio u nogomet. Stigao je na Koševo s kapitalom koji će uložiti u momčad i infrastrukturu, vratio je dugove i postavio klub na noge. Rekli bismo, Sarajevu je stigao poklon s neba, mnogi bi se klubovi s ovih prostora rado našli u sličnoj situaciji.
Međutim, treba sve uzeti s oprezom, Tan je kontroverzan lik što najbolje znaju navijači Cardiff Citya, kluba čijim je vlasnikom postao prije nekoliko godina.
- Čitao sam da novi vlasnik nije dobro primljen u Cardiffu, ali smatram da je dolazak kapitala uglavnom pozitivna stvar za nogomet. Koliko znam, plaće su se u Sarajevu redovito isplaćivale, nije bilo problema i sada s ovim može doći samo do poboljšanja. Što se tiče ulaganja u momčad, siguran sam da će biti promjena, sportski direktor Abdulah Ibraković radi na tome i više ću znati na početku priprema. Moj je savjet bio da je bolje kupiti jednog kvalitetnog igrača nego dva ili tri prosječna, s tim su se u klubu složili. Ponavljam, cilj je doći do trofeja već ove sezone.
Dolaskom Tana njegova pozicija nije ugrožena, malezijski je milijarder bio upoznat da na klupu dolazi bivši poznati igrač.
- Nema tu nikakvih problema, vlasnik je znao da dolazim i bio je zadovoljan što je postignut dogovor. Dolazak u Sarajevo je za mene veliki izazov, čovjek sam koji voli raditi i kojem je rad na travnjaku jedino mjerilo. Brzo sam se dogovorio sa sportskim direktorom Ibrakovićem, vidio sam da je klub dobro organiziran te da ima dobre uvjete i temelje za rad. Priliku u Hrvatskoj više nisam htio čekati, otvorio se posao u Sarajevu i apsolutno mi nije žao što sam ga prihvatio. Govorno područje je identično, poimanje nogometne igre je slično, a talent igrača nije sporan. Također, naviknut sam i na ambicije i želje navijača, radio sam u Hajduku gdje je taj pritisak uvijek prisutan i znam da će tako biti s navijačima Sarajeva. Učinit ću sve da ih zajedno s momčadi razveselim.
Posljednji posao u Hrvatskoj imao je lani u Hajduku, u kojem je vodio juniore, sada se opet vraća seniorima s velikom željom da u Sarajevu ostavi dublji trag. Naravno, nije BiH daleko, pratit će situaciju u HNL-u, koji je po njemu zanimljiviji nego ikada.
- Liga 10 se pokazala odličnom, a čini mi se da je najveći doprinos zanimljivosti dala Rijeka, u koju je ušao strani kapital. Pojačali su se, imaju odličnog trenera i donijeli su kvalitetu više. To je mobiliziralo i ostale klubove, uz Hajduk i Dinamo dobri su i Split, Istra 1961 te Lokomotiva, a ostali mogu biti neugodni suparnici. Rijekina priča je zanimljiva i zbog ovog što se događa u Sarajevu, to je pokazatelj da bismo mogli biti na pravom putu.
Sportske.jutarnji.hr
Za bivšeg Vatrenog Roberta Jarnija početak 2014. godine je i početak novoga profesionalnog i životnog izazova. Rođeni Čakovčanin sa splitskom adresom za desetak dana seli u BiH i nastavlja trenersku karijeru u Sarajevu, na klupi istoimenog kluba. Naslijedio je Husrefa Musemića, koji je morao odstupiti zbog zdravstvenih razloga, te potpisao ugovor na godinu i pol dana.
- Pripreme počinju 10. siječnja, u Sarajevo ću dva dana ranije kako bih održao sastanke s pomoćnicima i upoznao se s igračkim kadrom. Želim što prije upoznati situaciju. Što se tiče prvih dojmova, oni su više nego dobri. Upoznao sam ljude koji već tri godine rade dobar posao u Sarajevu i vode klub prema Europi, pa se nadam da ćemo u tom smjeru nastaviti - kazao nam Jarni.
Odmah je potvrdio da su ciljevi Sarajeva najveći mogući.
- Očekivanja su da osvojimo naslov prvaka, do kraja prvenstva ostalo je 11 kola, drugi smo na ljestvici s dva boda iza Željezničara, i plasirali smo se u četvrtfinale Kupa. Igramo na dva fronta, neće biti lako doći do trofeja, ali ciljeve ne skrivamo - poručio je Jarni.
Ambiciozni se planovi kuju na Koševu, Sarajevo već šest godina čeka na trofej i navijači silno žele razlog za slavlje. Nada da će se to uskoro dogoditi rasplamsala se prije desetak dana, na Koševo je stiglo pojačanje koje će promijeniti odnose u bosansko-hercegovačkom nogometu. Nije riječ o igraču ni treneru, već o novom vlasniku kluba, bogatom Malezijcu Vincentu Tanu, koji je svoj uspješan biznis usmjerio u nogomet. Stigao je na Koševo s kapitalom koji će uložiti u momčad i infrastrukturu, vratio je dugove i postavio klub na noge. Rekli bismo, Sarajevu je stigao poklon s neba, mnogi bi se klubovi s ovih prostora rado našli u sličnoj situaciji.
Međutim, treba sve uzeti s oprezom, Tan je kontroverzan lik što najbolje znaju navijači Cardiff Citya, kluba čijim je vlasnikom postao prije nekoliko godina.
- Čitao sam da novi vlasnik nije dobro primljen u Cardiffu, ali smatram da je dolazak kapitala uglavnom pozitivna stvar za nogomet. Koliko znam, plaće su se u Sarajevu redovito isplaćivale, nije bilo problema i sada s ovim može doći samo do poboljšanja. Što se tiče ulaganja u momčad, siguran sam da će biti promjena, sportski direktor Abdulah Ibraković radi na tome i više ću znati na početku priprema. Moj je savjet bio da je bolje kupiti jednog kvalitetnog igrača nego dva ili tri prosječna, s tim su se u klubu složili. Ponavljam, cilj je doći do trofeja već ove sezone.
Dolaskom Tana njegova pozicija nije ugrožena, malezijski je milijarder bio upoznat da na klupu dolazi bivši poznati igrač.
- Nema tu nikakvih problema, vlasnik je znao da dolazim i bio je zadovoljan što je postignut dogovor. Dolazak u Sarajevo je za mene veliki izazov, čovjek sam koji voli raditi i kojem je rad na travnjaku jedino mjerilo. Brzo sam se dogovorio sa sportskim direktorom Ibrakovićem, vidio sam da je klub dobro organiziran te da ima dobre uvjete i temelje za rad. Priliku u Hrvatskoj više nisam htio čekati, otvorio se posao u Sarajevu i apsolutno mi nije žao što sam ga prihvatio. Govorno područje je identično, poimanje nogometne igre je slično, a talent igrača nije sporan. Također, naviknut sam i na ambicije i želje navijača, radio sam u Hajduku gdje je taj pritisak uvijek prisutan i znam da će tako biti s navijačima Sarajeva. Učinit ću sve da ih zajedno s momčadi razveselim.
Posljednji posao u Hrvatskoj imao je lani u Hajduku, u kojem je vodio juniore, sada se opet vraća seniorima s velikom željom da u Sarajevu ostavi dublji trag. Naravno, nije BiH daleko, pratit će situaciju u HNL-u, koji je po njemu zanimljiviji nego ikada.
- Liga 10 se pokazala odličnom, a čini mi se da je najveći doprinos zanimljivosti dala Rijeka, u koju je ušao strani kapital. Pojačali su se, imaju odličnog trenera i donijeli su kvalitetu više. To je mobiliziralo i ostale klubove, uz Hajduk i Dinamo dobri su i Split, Istra 1961 te Lokomotiva, a ostali mogu biti neugodni suparnici. Rijekina priča je zanimljiva i zbog ovog što se događa u Sarajevu, to je pokazatelj da bismo mogli biti na pravom putu.
Sportske.jutarnji.hr
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#1092 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

"Oslobodjenje"
- Maharadza
#1093 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
http://www.avaz.ba/sport/fudbal/najvise ... eo-u-zeljiDŽENAN UŠČUPLIĆ, TRENER TIMA S KOŠEVA
Najviše volim bordo boju iako sam karijeru počeo u Želji
Dženan Uščuplić, bivši prvotimac Sarajeva i ime koje svi ljubitelji bordo boje rado pamte, nedavno je imenovan za prvog saradnika hrvatskog stručnjaka Roberta Jarnija, koji je potpisao jednoipogodišnji ugovor s timom s Koševa.
Ambiciozan i radan
Dugogodišnji trener omladinskih kategorija Sarajeva na taj način će ponovo dobiti priliku da radi sa seniorskom ekipom. Za Jarnija ima samo riječi hvale i vjeruje da pod njegovim vodstvom klub može napraviti dobre rezultate.
- Robert je izuzetno ambiciozan i radan. Nekoliko puta smo razgovarali i na mene je ostavio vrlo pozitivan utisak. Polako se upoznaje sa situacijom u klubu i s igračkim kadrom. Za sve je potrebno vrijeme i nadam se da će svi podržati Jarnija - kaže Uščuplić.
Nogomet je bio i ostao za Dženana najvažnija stvar na svijetu, a cijelu karijeru bio je i ostao vezan za Koševo.
- Volim bordo boju iako sam prve nogometne korake napravio u Željezničaru. Ipak, nakon agresije na BiH, upisao sam se u omladinski pogon Sarajeva, gdje sam započeo i završio profesionalnu karijeru. Kopačke sam objesio o klin u 23. godini zbog teških povreda. Zbog koljena sam bio izvan terena dvije godine i u tom periodu sam imao pet operacija. Nekako sam uspio da se vratim nogometu, ali sam ubrzo shvatio da je najbolje da prestanem s aktivnim igranjem, jer fizički nisam mogao podnijeti napore - kaže tridesetosmogodišnji trener bordo momčadi.
On se potom posvetio trenerskom pozivu i 2001. počeo voditi pjetliće Sarajeva.
Nova era
- Već 12 godina sam trener i u timu s Koševa sam prošao sve selekcije. Naravno, počeo sam kao trener pjetlića i tada mi je bilo, iskreno, najslađe raditi. Kako se približavaš seniorskoj ekipi, sve je napornije, teže i zahtjevnije. Posebno sam ponosan na igrače koji su sada u prvom timu. To su Amer Dupovac, Adnan Hrelja, Faris Handžić, Samir Radovac i Emir Plakalo. Naravno, želim da jednog dana budem šef stručnog štaba Sarajeva. Mislim da je to sasvim normalno i da nije tako, ne bih se bavio ovim poslom - kaže Uščuplić.
Dodaje da je velika stvar za Sarajevo to što je novac u klub uložio malezijski milijarder Vinsent Tan (Vincent).
- To je bitno ne samo za naš klub nego i za cijeli glavni grad i državu. To je početak jedne nove ere. Donijet će Sarajevu jednu sigurnost i vjerujem da će se napraviti sistem koji će donijeti rezultate - kaže Dženan.
I njegov brat Ervin je bio nogometaš Sarajeva, a nakon što je napustio zeleni teren, posvetio se privatnom biznisom.
- Brat je otvorio buregdžinicu. Za sada mu odlično ide. Povremeno odem do njega i pomognem ako nešto treba - nastavlja prvi trener ekipe s Koševa.
Uščuplić je veliki navijač Barcelone i velika želja mu je da uskoro prvi put ode na jednu utakmicu na stadion Kamp nou.
- Barcelona je stvarno najveći klub na svijetu. Imaju odličnu ekipu i ono što je pokazala u tri posljednje godine je fantastično - kaže Dženan.
Najdraži gol
Dženan je bio ljubimac navijača tima s Koševa, a od njegovog šuta ljevicom strahovali su svi golmani u BiH.
- Stvarno sam imao dobar šut ljevicom. Dosta pažnje sam posvećivao posebnim treninzima, zahvaljujući kojima sam napravio razoran i precizan šut. Ništa to nije došlo samo od sebe. Naravno, najdraži gol mi je onaj protiv Željezničara na Grbavici, koji se, nakon četiri ratne godine, vratio na svoj stadion - kaže Uščuplić.![]()
- R2D2_SA
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#1095 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
Komazec: "Radujem se treninzima sa ekipom"
Fudbaleri Sarajeva sutra kreću sa pripremama za nastavak BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Nakon mjesec dana pauze, te uspješno apsolviranog individualnog plana treninga, kojeg su naši prvotimci dobili od stručnog štaba, sutra je na rasporedu prvi trening koji će biti održan na pomoćnom terenu stadiona "Asim Ferhatović-Hase" sa početkom u 11h.
Najbolji strijelac Fudbalskog kluba Sarajevo u prvom dijelu sezone, Nikola Komazec, u razgovoru za oficijelnu klupsku stranicu rekao je da je poželio treninge, te se raduje suradnji sa novim šefom stručnog štaba Sarajeva, Robertom Jarnijem.
"Naravno, poželio sam treninge sa momcima. Sigurno je da jedva čekam sutrašnji dan i početak priprema. Radujem se okupljanju sa drugovima iz ekipe i, također, radujem se početku rada sa Robertom Jarnijem.", kazao je Nikola Komazec.
Osim treninga na podizanju fizičke spreme, naš Nikola iskoristio je pauzu kako bi posjetio svoje prijatelje u Sloveniji i Portugalu.
"Pauzu sam iskoristio uglavnom odmarajući, kako bih napunio baterije nakon napornog jesenjeg dijela sezone. Naravno, uradio sam i zadati individualni plan od našeg stručnog štaba, kako bih održao svoju fizičku spremnu. Osim u Srbiji, bio sam kod prijatelja u Portugalu i Sloveniji.", dodao je Komazec.
U proljetnom dijelu sezone, Nikola će pored sebe u vrhu napada Sarajeva imati rekordera po broju nastupa u omladinskim selekcijama Bosne i Hercegovine, Nemanju Bilbiju. Pitali smo Nikolu kakvu suradnju očekuje sa Bilbijom.
"Sigurno je da će Nemanja biti pravo osvježenje za ekipu. Radujem se što ćemo igrati zajedno. Iako nije imao pravo nastupa, na treninzima smo svi zaista mogli vidjeti da je riječ o kvalitetnom igraču, koji će biti od velike koristi ekipi. Naravno, ne trebamo ni zaboraviti našeg novog igrača, Miloša Stojčeva, kojeg vrlo dobro poznajem i mislim da ćemo sa njima dvojicom biti mnogo efektivniji u nastavku sezone.", kazao je Komazec.
Sutrašnji trening na pomoćnom terenu stadiona "Asim Ferhatović-Hase" je otvoren za gledaoce i počinje u 11h.
Fudbaleri Sarajeva sutra kreću sa pripremama za nastavak BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Nakon mjesec dana pauze, te uspješno apsolviranog individualnog plana treninga, kojeg su naši prvotimci dobili od stručnog štaba, sutra je na rasporedu prvi trening koji će biti održan na pomoćnom terenu stadiona "Asim Ferhatović-Hase" sa početkom u 11h.
Najbolji strijelac Fudbalskog kluba Sarajevo u prvom dijelu sezone, Nikola Komazec, u razgovoru za oficijelnu klupsku stranicu rekao je da je poželio treninge, te se raduje suradnji sa novim šefom stručnog štaba Sarajeva, Robertom Jarnijem.
"Naravno, poželio sam treninge sa momcima. Sigurno je da jedva čekam sutrašnji dan i početak priprema. Radujem se okupljanju sa drugovima iz ekipe i, također, radujem se početku rada sa Robertom Jarnijem.", kazao je Nikola Komazec.
Osim treninga na podizanju fizičke spreme, naš Nikola iskoristio je pauzu kako bi posjetio svoje prijatelje u Sloveniji i Portugalu.
"Pauzu sam iskoristio uglavnom odmarajući, kako bih napunio baterije nakon napornog jesenjeg dijela sezone. Naravno, uradio sam i zadati individualni plan od našeg stručnog štaba, kako bih održao svoju fizičku spremnu. Osim u Srbiji, bio sam kod prijatelja u Portugalu i Sloveniji.", dodao je Komazec.
U proljetnom dijelu sezone, Nikola će pored sebe u vrhu napada Sarajeva imati rekordera po broju nastupa u omladinskim selekcijama Bosne i Hercegovine, Nemanju Bilbiju. Pitali smo Nikolu kakvu suradnju očekuje sa Bilbijom.
"Sigurno je da će Nemanja biti pravo osvježenje za ekipu. Radujem se što ćemo igrati zajedno. Iako nije imao pravo nastupa, na treninzima smo svi zaista mogli vidjeti da je riječ o kvalitetnom igraču, koji će biti od velike koristi ekipi. Naravno, ne trebamo ni zaboraviti našeg novog igrača, Miloša Stojčeva, kojeg vrlo dobro poznajem i mislim da ćemo sa njima dvojicom biti mnogo efektivniji u nastavku sezone.", kazao je Komazec.
Sutrašnji trening na pomoćnom terenu stadiona "Asim Ferhatović-Hase" je otvoren za gledaoce i počinje u 11h.
www.fcsarajevo.ba
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#1100 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
www.fcsarajevo.baKako su prošli prvi dani nakon prozivke...
Naši prvotimci za www.fcsarajevo.ba
Fudbaleri bordo bijelog kluba prošlog petka su počeli pripreme za proljetni dio BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. U prvih nekoliko dana priprema, stručni štab naše ekipe zadao je žestok tempo. Naša ekipa svaki dan trenirala je dva puta, te su igrači, u posebnim grupama, pored treninga radili i testiranja.
Pauzu između treninga iskoristili smo kako bismo razgovarali sa našim prvotimcima, koji su za oficjelnu klupsku stranicu prenijeli prve utiske sa treninga.
"Prvih nekoliko treninga bilo je zaista naporno, kao što smo i očekivali. Moramo mnogo raditi, kako bismo spremni dočekali start prvenstva. Imamo korektan odnos sa novim stručnim štabom i sve preduslove da napredujemo", kazao je Gojko Cimirot.
Naš golman, Dejan Bandović ističe da je zadovoljan prvim treninzima, te zalaganjem igrača na istim.
"Dobro radimo i možemo biti zadovoljni u prvih par dana kako sve izgleda. Nakon duže pauze, konačno smo krenuli. Trenuzni su dobri, zanimljivi, ali i naporni. Međutim, tako i treba da bude. Želimo se spremiti što bolje za pripremne utakmice i početak prvenstva. Danas smo završili ljekarske preglede i nastavljamo sutra sa dva treninga", rekao nam je Bandović.
Mladi prvotimac našeg kluba, Anid Travančić, nakon šestomjesečne posudbe u Fudbalskom klubu Sarajevo, naredne dvije godine biti će stanovnik Koševa. Kako govori za zvaničnu klupsku stranicu, naročito mu se dopada atmosfera koja vlada u ekipi. On kaže:
"Naporno radimo i atmosfera u ekipi je odlična. Mnogo mi je drago da sam dio svega ovoga. Prijašnji počeci priprema su uvijek bili nešto lakši, pa bi se intenzitet treninga povećavao nakon nekoliko dana. Ovoga puta je nešto drugačije; već na prvom treningu smo radili veoma naporno. S novim trenerom, došao i novi način rada i treniranja, kojim smo svi za sada jako zadovoljni. Inače, što se tiče novog trenera, mogu reći samo riječi hvale. Na treningu vlada odlična atmosfera i komunikacija, trener nerijetko učestvuje i objašnjava nama igračima u toku treninga mnoge stvari. Trenutno je sve odlično i nadam se da će tako biti i ostati.“
I jedan od najmlađih prvotimaca našeg kluba, Faris Handžić, rekao je za zvaničnu klupsku stranicu kako su prvi treninzi bili naporni, ali i zanimljivi.
"Prvi dani su uvijek teški. Radimo dobro i ispunjavamo sve zadatke stručnog štaba. Treninzi su zaista zanimljivi i intenzivni. Imamo još nekoliko dana do odlaska na prvi dio priprema u Hercegovini i nadam se da ćemo pripreme iskorisiti na najbolji mogući način", ističe Handžić.
Fudbaleri Sarajeva će do 19. januara ostati u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, kada je zakazan polazak na pripreme u Čitluk.
Mi im želimo još mnogo dobrih i kvalitetnih treninga, koji će, iskreno se nadamo, vrlo brzo uroditi plodom.

[