F.K. Sarajevo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Majstorinho

#1 F.K. Sarajevo

Post by Majstorinho »

Po ko zna koji put otvaram temu o F.K. Sarajevu. Onu staru su mi razorili pojedinci, i nazalost je obrisana. Ali nebitno...

2007 godina je iza nas, i pamtit cemo je po tome sto smo postali sampioni, dogurali smo do 3 pretkola lige prvaka, i dozivili debakl u Baselu. Sve u svemu, odlicna sezona. Nema veze ovo za basel, jer je za nas fudbal plafon kad neki nas tim dodje do 3 pretkola, dalje ne mozemo.

U novoj 2008 godini, ocekujem da cemo osvojiti kup BiH, i da cemo odigrati puuuno bolje nego u jesenjem dijelu lige koja je samo ispred Azerbejdzana. Otisao je Mesic, i neprezaljeni Veldin Muharemovic. Da imamo nekog covjeka kao sto je Mamic, klinac bi ga pustio u Lokeren. Najvjerovatnije ide i Grujic, i nije mi nesto krivo jer nije nikad dokazao zasto je nosio drzavni dres kod Blaza Sliskovica.
Spominju se pojacanja kao sto su povratak Samira Dure, i Marinka Mackica. Colic iz Veleza gotovo da je potpisao, a Nedzad Serdarevic bi ko fol trebao, ako ne sredi angazman u Juznoj Koreji.

Pelak. Takodjer se i taj spominje. I jesam, i nisam za njega. Jesam za to sto bi nam samo tako dobro dosao na sredini terena, kao kreator igre, a nisam za to sto nema ljudske kvalitete. Jednom rijecju, prodana dusa. Zasto? Zato sto je nosio dres gradskog rivala. Ali nekako mi ga je zao. Sjecam se trenutka na zadnjem derbiju na kosevu (2-1 za Sarajevo) ide Pelak prema istoku, ide u svlacionicu na kraju utakmice, i kompletan istok mu zvizdi i yebe sve zivo u familiji. On na to reaguje aplauzom i pognute glave ulazi u onaj tunel. Iskreno, zao mi ga je bilo tad...

Nadam se da necemo razvaliti ovu temu.

MOJ GRAD, MOJ KLUB, SARAJEVO!
shadow

#2 Re: F.K. Sarajevo

Post by shadow »

Majstorinho wrote:
Pelak. Takodjer se i taj spominje. I jesam, i nisam za njega. Jesam za to sto bi nam samo tako dobro dosao na sredini terena, kao kreator igre, a nisam za to sto nema ljudske kvalitete. Jednom rijecju, prodana dusa. Zasto? Zato sto je nosio dres gradskog rivala. Ali nekako mi ga je zao. Sjecam se trenutka na zadnjem derbiju na kosevu (2-1 za Sarajevo) ide Pelak prema istoku, ide u svlacionicu na kraju utakmice, i kompletan istok mu zvizdi i yebe sve zivo u familiji. On na to reaguje aplauzom i pognute glave ulazi u onaj tunel. Iskreno, zao mi ga je bilo tad...

MOJ GRAD, MOJ KLUB, SARAJEVO!
Nije mi ga zao sekunde, nosi ga u tri lijepe. Niko ga nije tjerao da ide. Tada je i kapitensku traku nosio, ponio se ko pravi bjednik. Ne bi on meni vise vidio Koseva osim kad dodje u goste Sarajevu sa svojom ekipom. Izmedju ostalog, otkako je otisho mi smo na noge stali, neka ga nek truhne tamo..
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

istina je da je pelak haman bio otjeran iz kluba..
istina je da je pelak bio pokretac skoro svih pobuna u klubu..
ali isto tako pelak nije morao otici u zeljeznicar, jer nije sigurno umirao od gladi !

obukao je dres zeljeznicara i za mene je prekrizen!
ploska

Post by ploska »

Sta se desava s Mackicem???Dobro bi nam dosao pravo
cico x

Post by cico x »

kakav ba pelak,koji ce nam qrac?

vise bih volio da vidim naseg juniora ili nekog igraca iz 2. lige koji bi dosao kod nas!
burekodsira

Post by burekodsira »

nek dodje, obradovace se musterije mamine mu agencije... da konacno od nekoga zgule dug :D :-)
pOZz

Post by pOZz »

Propao Serdarević, a evo skoro ista situacija i sa malim Čolićem. Najvjerovatnije će i Duro koji je slobodan igrač trenutno. Pa jebote, može li iko biti zadužen za transfere bar jedan mjesec. :x
shadow

Post by shadow »

vazno je da je alaim potpisao :x jer takvog golmana je jako bitno zadrzati, mogao bi nam ga neko uzeti :x
pOZz

Post by pOZz »

shadow wrote:vazno je da je alaim potpisao :x jer takvog golmana je jako bitno zadrzati, mogao bi nam ga neko uzeti :x
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ripicipi

Post by Ripicipi »

Duro i Magazin su potpisali, a ujutro se ceka da Colis potpise :)
pOZz

Post by pOZz »

potres_mozga wrote:Duro i Magazin su potpisali, a ujutro se ceka da Colis potpise :)
Otkud to ??? Ja maloproje čitam da Čolića niko nije kontaktirao.
Ripicipi

Post by Ripicipi »

pOZz wrote:
potres_mozga wrote:Duro i Magazin su potpisali, a ujutro se ceka da Colis potpise :)
Eto, ja sam procitao drugacije...
Istina nezvanicno, ali mislim da bi moglo nesto da bude od toga :wink:
Vidjet cemo sutra sta je istina...
pOZz

Post by pOZz »

potres_mozga wrote:
pOZz wrote:
Eto, ja sam procitao drugacije...
Istina nezvanicno, ali mislim da bi moglo nesto da bude od toga :wink:
Vidjet cemo sutra sta je istina...
Na fksinfu piše da su potpisali što znači da bi to trebalo biti zvanično. Kažu da su potpisali na godinu i pol :x :x :x :x :x Pa ja ne mogu da vjerujem. Zar ne može barem na dvije godine ?
Ripicipi

Post by Ripicipi »

To za Duru i Magazina znam da je zvanicno, a za Colica sam procitao na fksinfo forumu da bi kao trebao ujutro potpisati...

Ma ni meni nije jasno to za 1,5 god. samo kod nas igraci potpisuju na 6 mjeseci, godinu. Ima se para, ali... znas vec i sam... :x

Ali eto, nek je pocelo, a i za sada nije lose 8-)
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

Ne razvaljujem temu,al imam pitanje :D na temu Sarajeva.....

Vidio sam neki pehar u Popaju...............hm? Ne razumijem fol :D
Sve znam,Mućo.......Al da je pehar tamo.Smiješno.
MOGLI BI GA OTKUPITI :-D :D Dajem 5 KM za pehar :-)

MOJ PEHAR,MOJ POPAJ............. :roll:
shadow

Post by shadow »

ma to je replika :D
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

shadow wrote:ma to je replika :D
Il je the Mućo šampion :D

MOJ POPAY,MOJ PEHAR :-D :D
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

Post by Faruk »

šta je sa pričom da je Mačkić aktuelan za povratak u klub
strong69

Post by strong69 »

Faruk wrote:šta je sa pričom da je Mačkić aktuelan za povratak u klub
Obicno bude mnogo aktuelnih prica ali na kraju ispadne da u Sarajevo u zadnjim minutama prelaznog roka dodu oni kojima su svi moguci ino angazmani propali.

Kao Grujic recimo. Propao angazman vani i sad ceka odgovor kluba na uslove koje je trazio...
pOZz

Post by pOZz »

Pa tako je u svim našim klubovima! Šta je tu čudno?
strong69

Post by strong69 »

pOZz wrote:Pa tako je u svim našim klubovima! Šta je tu čudno?
Ja ne znam ni za jedan drugi klub osim Sarajeva... Osim onog dana kad igraju protiv nas.

Nazalost, kod nas nije cudno da igrac kaze; "Doci cu pod mojim uslovima ali ako me bas niko nece." Takva smo prolazna stanica postali raznoraznim vjecnim talentima, ljudima kojima je bas u zadnjem momentu propao angazman u jednoj od pet najjacih liga (ova mi je najjaca) da mi je vise muka da vidim ko, kako i koliko igra. Pa mi nemamo nikakav stav i odnos prema tome. Znam da se nema love ali ima klinaca po BiH koji bi igrali za Sarajevo i to nista gore od postojecih "igracina"...
shadow

Post by shadow »

valjda smo u prvoj pripremnoj pobjedili Zrinski rezultatom 1:0, strijelac Kurto.
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

Ne dobih odgovor,na pitanje o peharu.Čekam :D

MOJ POPAY,MOJ PEHAR :-D
testament

Post by testament »

Bolje reci:Moj kondukter NEMA pehara!
Taman da je završio u smeću,mi smo prvaci DRŽAVE CIJELE,a vi iz doline takozvanih ćupova(da mi je samo znati kojih?),moraćete malo pričekati-jedno desetak godina :lol:
pOZz

Post by pOZz »

testament wrote:Bolje reci:Moj kondukter NEMA pehara!
Taman da je završio u smeću,mi smo prvaci DRŽAVE CIJELE,a vi iz doline takozvanih ćupova(da mi je samo znati kojih?),moraćete malo pričekati-jedno desetak godina :lol:
Samo 10 :shock: . Ja mislim i više :D
Locked