F.K. Olimpik Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jeza u ledja
#326 Re: F.K. Olimpik
Znaci Olimpik dodje ko Wolfsburg, hem vukovi, hem zeleni, hem prvaci. 
-
riko-ga
#327 Re: F.K. Olimpik
-LIBERO- zahvaljujem na odgovoru.Vidim da si upucen u situaciju ali mi nije jasno kad kazes da ste igrali sa Olimpikom prije rata.Zar Olimpik nije osnovan 1993god??
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#328 Re: F.K. Olimpik
Zvanicno mozda i jeste "uknjizen" 93.,ali ideja je bila jos i prije rata,ti neki povoji svega toga.riko-ga wrote:-LIBERO- zahvaljujem na odgovoru.Vidim da si upucen u situaciju ali mi nije jasno kad kazes da ste igrali sa Olimpikom prije rata.Zar Olimpik nije osnovan 1993god??
Posto je to bio turnir na koji su se priajvljivale raje,ulice,mahale..znam da smo mi bili iznenadjeni kada su na parket istrcali nasi vrsnjaci sa dresovima ,trenerom,fizioterapeutom..za nas je to bio skoro pa shok
Kasnije ,te 93.,su sve to malo uozbiljili i pokrenuli ljudi iz opstinskih struktura Novog Grada,i to bas na turnirima u malom fudbalu,u tada opkoljenom Sarajevu.
- jeza u ledja
#329 Re: F.K. Olimpik
Zar se nisi ti na pocetku teme pitao bas ovo isto:-LIBERO- wrote:Reci cu ti ja.riko-ga wrote:Dali mi moze neko odgovoriti u vezi ovi vukova na njihovom grbu.Odakle potice ta ideja.Znam da su ih zvali "vukovi sa Otoke" ali ima li ko da mi objasni zbog cega i od kad to potice.Hvala lijepo.
Prije rata,pred sami rat,bili su neki pocetci u osnivanju Olimpika.
Nekada je postojao turnir(mozda jos i postoji,nemam pojma) "jedna ulica ,jedan tim",igrao se na Ilidzi u sportskom centru,gdje su se prijavljivali podmladci klubova,i raja iz ulice,mahale,naselja.
U jedno od kola moja ekipa je izvukla Olimpik,i ispali smo na penale.....nebitno,ali bitno je jer hocu da kazem kako u samim pocetcima svega toga oko Olimpika na grbu NISU imali nacrtanu siluetu vuka,i to definitivno.
Opste poznato je da je Olimpik u tim pocetcima i prije rata ,a i poslije,gravitirao za raju i omladinu sa Alipasina i sarajevske opstine Novog Grada.
U ratu se Jukina jedinica zvala "Jukini vukovi",a poznato je da su bas ti "jukini vukovi" u najvecoj mjeri bili iz tih naselja,mada je jEdinica bilo iz drugih djelova grada,ali vecinski su bili odozdo.
Cak i izgled vuka,koji je u olimpikovom grbu neodoljivo podsjeca na izgled vuka koji se koristio na obiljezjima te jedinice.
Tako nekako,se i taj vuk nasao na grbu Olimpika,u ratu,a ostao i poslije rata,sve do sada.
Druga stvar je sto se kanije,kada je prestalo biti popularno povezanost sa tom nekom ratnom pricom,pokusalo sve okrenuti na tu neku pricu Olimpik=olimpijada=vucko=vukovi,je samo pokusaj vjeste insinuacije,i fakticki falsifikata istinite price ,sto neki zato sto neznaju o cemu se zapravo radilo,a neki zato sto nisu upuceni ,ili nisu tada ni bili rodjeni...puse ovu pricu Vucko=olimpik=vukovi
Smjesna izmjena cijele price,ali me interesuje zasto onda ,ako je to istinita teorija,vuk u grbu Olimpika,nema apsolutnu nikakvu vizuelnu slicnost sa VUCKOM,maskotom Olimpijade,nego je skoro identican vuku koji se moze poistovjetiti sa nekim vidom vojne formacije,kao sto je to i bio osnovni razlog izgleda tog vuka na grbu.
Ali dobro eto...ako oni kazu vukovi sa Otoke zbog olimpijade![]()
![]()
![]()
![]()
,ali kada pravite novu pricu onda napravite i novi vizuelni uradak tog vuka,da vise ne lici na vuka sa grbova ratnih jedninica.
-LIBERO- wrote:Ovo pitanje me je dugo vremena "morilo",al' bez zezancije,nemojte sada opaliti po segi,sali,posalici..ozbilja
![]()
Zasto Olimpik zovu "VUKOVI",ko im dade taj nadimak,sto,u vezi sa cim..nikako to da povezem![]()
![]()
A Olimpiku zelim sto prije da ulete u premijer ligu,jer bi nam to bila jos jedna dodatna domaca utakmica u Sarajevu.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#330 Re: F.K. Olimpik
Pokusaj "udice".
Interesovalo me,posto su se poceli javljati pojedinci koji su kao poceli za Olimpik navijati,kada su se ovi primakli premijer ligi
,da li zapravo znaju ista o toj prici
Interesovalo me je da li znaju ista o tome.
Inace,zaista nemam nista protiv Olimpika.
Interesovalo me,posto su se poceli javljati pojedinci koji su kao poceli za Olimpik navijati,kada su se ovi primakli premijer ligi
Interesovalo me je da li znaju ista o tome.
Inace,zaista nemam nista protiv Olimpika.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#331 Re: F.K. Olimpik
dakle juka je navijao za olimpik
sjajno
sjajno
-
adisio
#332 Re: F.K. Olimpik
Vidio sam veliki broj komentara u fazonu nista od tog kluba jer nema navijaca... ali kad malo prokontas ideja "olimpik"nije ni malo losa.
kao prvo u toku sezone imat ces 2 gradska derbija na svom stadionu, sto ce ti dovesti nekoliko hiljada gledalaca, pogotovu ako olimpik bude igrao glavnu u logu u premijer ligi (a ja mislim da hoce) + domaca utakmica protiv slavije.
ako olimpik stvarno bude igrao dobro, navijaci i zelje i sarajeva ce otici gledati olimpik kad njihov tim gostuje... jer vjerujem da ce svi imate neke simpatije prema olimpiku bez obzira sto nece bit njegovi navijaci.
ukoliko se olimpik kvalifikuje u evropu, a zeljo i sarajevo ne... sto se realno gledajuci moze desiti, i jedni i drugi ce doci gledati olimpik i napuniti stadion.
kao prvo u toku sezone imat ces 2 gradska derbija na svom stadionu, sto ce ti dovesti nekoliko hiljada gledalaca, pogotovu ako olimpik bude igrao glavnu u logu u premijer ligi (a ja mislim da hoce) + domaca utakmica protiv slavije.
ako olimpik stvarno bude igrao dobro, navijaci i zelje i sarajeva ce otici gledati olimpik kad njihov tim gostuje... jer vjerujem da ce svi imate neke simpatije prema olimpiku bez obzira sto nece bit njegovi navijaci.
ukoliko se olimpik kvalifikuje u evropu, a zeljo i sarajevo ne... sto se realno gledajuci moze desiti, i jedni i drugi ce doci gledati olimpik i napuniti stadion.
- hidrant
#333 Re: F.K. Olimpik
Kako ce se igdje kvalifikovati kad ljudi nemaju niti 11 igraca i ono sto imaju su doveli iz ekipa tipaadisio wrote:Vidio sam veliki broj komentara u fazonu nista od tog kluba jer nema navijaca... ali kad malo prokontas ideja "olimpik"nije ni malo losa.
Rudar Ugljevik?
- strong69
#334 Re: F.K. Olimpik
Realno je da pored ovakvog Sarajeva i Zelje i klubovi poput Olimpika, Rudara Kakanj, Omladinca i Bisera mogu ici u Evropu ali je potpuno nerealno da ce navijaci Sarajeva i Zelje puniti stadion Olimpiku.adisio wrote: ukoliko se olimpik kvalifikuje u evropu, a zeljo i sarajevo ne... sto se realno gledajuci moze desiti, i jedni i drugi ce doci gledati olimpik i napuniti stadion.
Ko je Olimpik? Trebam voljeti nekakav Olimpik jer mom Sarajevu ne ide? Aha...
- Charuga
- Globalni moderator
#335 Re: F.K. Olimpik
Dojucerasnji prvotimac Laktasa Muhamed Subasic ipak ne}e karijeru nastaviti u Borcu, kako smo jucer objavili, nego ce prijeci u ekipu novog premijerligasa Olimpika. Iako je, prema navodima Banjalucana, sve bio dogovorio i najavio da }e biti na prozivci Borca 20. juna, 19-godisnji lijevi bek je, u medjuvremenu, dobio bolju ponudu sarajevskog kluba, koju je i prihvatio.
- Subasic je nas buduci igrac, vec smo potpisali predugovor -rekao nam je portparol Olimpika Alija Mehmedika.
Dodao je da „Vukovi“ tragaju za jo{ sest pojacanja, a neka od njih bit }e predstavljena idu}e sedmice.
Dnevni Avaz
- Subasic je nas buduci igrac, vec smo potpisali predugovor -rekao nam je portparol Olimpika Alija Mehmedika.
Dodao je da „Vukovi“ tragaju za jo{ sest pojacanja, a neka od njih bit }e predstavljena idu}e sedmice.
Dnevni Avaz
-
krokodil
#336 Re: F.K. Olimpik
-LIBERO- wrote:Reci cu ti ja.riko-ga wrote:Dali mi moze neko odgovoriti u vezi ovi vukova na njihovom grbu.Odakle potice ta ideja.Znam da su ih zvali "vukovi sa Otoke" ali ima li ko da mi objasni zbog cega i od kad to potice.Hvala lijepo.
Nekada je postojao turnir(mozda jos i postoji,nemam pojma) "jedna ulica ,jedan tim",igrao se na Ilidzi u sportskom centru,gdje su se prijavljivali podmladci klubova,i raja iz ulice,mahale,naselja.
U jedno od kola moja ekipa je izvukla Olimpik,i ispali smo na penale.....nebitno,ali bitno je jer hocu da kazem kako u samim pocetcima svega toga oko Olimpika na grbu NISU imali nacrtanu siluetu vuka,i to definitivno.
Opste poznato je da je Olimpik u tim pocetcima i prije rata ,a i poslije,gravitirao za raju i omladinu sa Alipasina i sarajevske opstine Novog Grada.
U ratu se Jukina jedinica zvala "Jukini vukovi",a poznato je da su bas ti "jukini vukovi" u najvecoj mjeri bili iz tih naselja,mada je jEdinica bilo iz drugih djelova grada,ali vecinski su bili odozdo.
Cak i izgled vuka,koji je u olimpikovom grbu neodoljivo podsjeca na izgled vuka koji se koristio na obiljezjima te jedinice.
Tako nekako,se i taj vuk nasao na grbu Olimpika,u ratu,a ostao i poslije rata,sve do sada.
Druga stvar je sto se kanije,kada je prestalo biti popularno povezanost sa tom nekom ratnom pricom,pokusalo sve okrenuti na tu neku pricu Olimpik=olimpijada=vucko=vukovi,je samo pokusaj vjeste insinuacije,i fakticki falsifikata istinite price ,sto neki zato sto neznaju o cemu se zapravo radilo,a neki zato sto nisu upuceni ,ili nisu tada ni bili rodjeni...puse ovu pricu Vucko=olimpik=vukovi
Smjesna izmjena cijele price,ali me interesuje zasto onda ,ako je to istinita teorija,vuk u grbu Olimpika,nema apsolutnu nikakvu vizuelnu slicnost sa VUCKOM,maskotom Olimpijade,nego je skoro identican vuku koji se moze poistovjetiti sa nekim vidom vojne formacije,kao sto je to i bio osnovni razlog izgleda tog vuka na grbu.
![]()
![]()
![]()
,ali kada pravite novu pricu onda napravite i novi vizuelni uradak tog vuka,da vise ne lici na vuka sa grbova ratnih jedninica.
Haj očiju ti ne lupaj turnir jedna ulica jedan tim organizovao Radio M i Mirso Ibrić i igrala ga djeca samo. Kakav Olimpik tada nije bilo govora o osnivanju nit taj neki Olimpik koji se mogao zvati tako po uzoru na Marsej ili ne znam već šta nema nikakve veze sa ovim. Kakav trener, fizioterapeut i priče klub kao Olimpik nije uopšte postojao tada. Bilo je u to vrijeme puno klubova samo u gradu koji su imali svoje škole fudbala i takmičili se iz tog dijela grada bili su najpoznatiji misli Švrakinska Sloboda i Dobrinja.
Olimpik je nastao u ratu i zna se kako je nastao ima i zapisano, a ovo što si ti napisao nema veze sa životom
Živio i manje lupaj u budućnosti
- studeni76
- viva_castro
#338 Re: F.K. Olimpik
Podržat ću ovaj klub! Svaka čast Olimpiku! Očaran sam!
Ovo je zaista nevjerovatno, ovo što je olimpik postigao!
Nadam se da će do godine biti 2., odmah iza želje
Sad najiskrenije, nisam bio na tekmi ima 6 godina, ali sad bih radije otišao na tekmu Olimpika nego na Željinu utakmicu, Željo me uvijek rastuži...
Ovo je zaista nevjerovatno, ovo što je olimpik postigao!
Nadam se da će do godine biti 2., odmah iza želje
Sad najiskrenije, nisam bio na tekmi ima 6 godina, ali sad bih radije otišao na tekmu Olimpika nego na Željinu utakmicu, Željo me uvijek rastuži...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#339 Re: F.K. Olimpik
To gdje si naucio da se nekome tako obracas ,i tim nacinom razgovaras, to zadrzi za to mjesto,bilo da je to kuca ili ulicakrokodil wrote:-LIBERO- wrote:Reci cu ti ja.riko-ga wrote:Dali mi moze neko odgovoriti u vezi ovi vukova na njihovom grbu.Odakle potice ta ideja.Znam da su ih zvali "vukovi sa Otoke" ali ima li ko da mi objasni zbog cega i od kad to potice.Hvala lijepo.
![]()
![]()
![]()
Haj očiju ti ne lupaj turnir jedna ulica jedan tim organizovao Radio M i Mirso Ibrić i igrala ga djeca samo. Kakav Olimpik tada nije bilo govora o osnivanju nit taj neki Olimpik koji se mogao zvati tako po uzoru na Marsej ili ne znam već šta nema nikakve veze sa ovim. Kakav trener, fizioterapeut i priče klub kao Olimpik nije uopšte postojao tada. Bilo je u to vrijeme puno klubova samo u gradu koji su imali svoje škole fudbala i takmičili se iz tog dijela grada bili su najpoznatiji misli Švrakinska Sloboda i Dobrinja.
Olimpik je nastao u ratu i zna se kako je nastao ima i zapisano, a ovo što si ti napisao nema veze sa životom
Živio i manje lupaj u budućnosti
Neznam tacno ko je prije rata bio organizator tog turnira,moguce Mirsad Ibric,ali ja ti kazem ono sto jeste zaista i bilo.
Igralo se u sportskoj sali na ilidzi,i 100%ekipa od koje smo ispali se zvala Olimpik,i 100% je imala trenera na klupi,10 izmjena,fizioterapeuta,i sve je djelovalo kao da se radio o podmlatku nekog kluba,ili barem necega sto u tom momentu pretenduje da bude klub.
Radi se o vremenu 92.god.,zima pred sami rat. Ja nisam rekao da je to bio kasnije formirani Olimpik(mislim 93.god),samo sam rekao da je meni sve to djelovalo kao pocetci povoja te IDEJE.
Naravno,radilo se o nasim vrsnjacima i djecurliji od po 11-12-13-14 godina,i ja nisam rekao da je to bio Olimpik,u formi koja je nastala godinu poslije.
O povezanosti "Jukinih Vukova",sa kasnijim nadimkom "Vukovi ",i sa jos kasnijom lazju da se zapravo radi o Vucko/Vukovi,je istinita prica,a sada to neki mogu pokusati pobijati koliko hoce.
A smjehurija i pokusaj falsifikata cinjenica,vjerovatno je zbog toga sto je odmah profurana prica o "Vukovima sa Otoke",pa se zelilo distancirati o inspiraciji nadimka,i pocela je prica o Vukovima-Vucko-Olimpik-Olimpijada
Ne treba nista vise pricati,samo treba pogledati grb "Jukinih vukova",kao vojne jedinice,i stilizaciju vuka,i izvorni grb Olimpika,i stilizaciju vuka.
Sve slicnosti su.....namjerne
-
baxus
#340 Re: F.K. Olimpik
Neces ga sigurno voljeti, al ces ga postovati i simpatisati. Sto da ne? Ne vidim nista lose i izdajnicki u tome.strong69 wrote:Realno je da pored ovakvog Sarajeva i Zelje i klubovi poput Olimpika, Rudara Kakanj, Omladinca i Bisera mogu ici u Evropu ali je potpuno nerealno da ce navijaci Sarajeva i Zelje puniti stadion Olimpiku.adisio wrote: ukoliko se olimpik kvalifikuje u evropu, a zeljo i sarajevo ne... sto se realno gledajuci moze desiti, i jedni i drugi ce doci gledati olimpik i napuniti stadion.
Ko je Olimpik? Trebam voljeti nekakav Olimpik jer mom Sarajevu ne ide? Aha...
Naravno ako budu uspjesni, a to im zelim od sveg srca.
Ja kao navijac Sarajeva sigurno cu se radovati njihovom uspjehu
Ako FKS ne moze da bude prvak, onda nek to bude Olimpić
-
krokodil
#341 Re: F.K. Olimpik
studeni76 wrote:Pa zasto onda ti nisi napisao kako je nastao klub.ovako nema smisla napadat nekog ko je pokusao pomoc.
Ima na njihovoj web stranici kako je nastao odnosno verzija po kojoj je nastao a koju priča Faik Kolar čovjek koji je tu svo vrijeme od početaka kluba pa do danas.
Ja sam igrao te turnire jedna ulica jedan tim i znam da ovo što je čovjek rekao nema veze sa životom.
Pomoć nije sastavljanje svoje verzije pa ispravljanje i prepravljanje priča
- strong69
#342 Re: F.K. Olimpik
Pozitivno razmisljanje. Sigurno se necu njihovoj nesreci radovati ali se necu pretvarati da se radujem njihovim uspjesima jer me ne zanimaju.baxus wrote: Neces ga sigurno voljeti, al ces ga postovati i simpatisati. Sto da ne? Ne vidim nista lose i izdajnicki u tome.
Naravno ako budu uspjesni, a to im zelim od sveg srca.
Ja kao navijac Sarajeva sigurno cu se radovati njihovom uspjehu
Ako FKS ne moze da bude prvak, onda nek to bude Olimpić
Olimpiku svakako puno srece.
- babuka zgembo
#343 Re: F.K. Olimpik
prema informacijama koje ja imam, a koje su 99 posto tacne, pojacanja koja je Olimpik doveo nisu konacna prica, cujem dolazi im ovaj Kolarov iz Borca kojeg je Celik htio za ovu sezonu, ali im ga Gracic maznuo bukvalno ispred nosa (zenicani vec bili naostrili penkala za potpis), a koliko cujem, ni ovaj Spalevic nije daleko od potppisa ugovora, u stvari skoro pa zavrsena prica. Sve u svemu mislim da Olimpik tesko da moze proci bez Evrope narednu godinu....
Vukovi polahko poceli da pokazuju svoje zube, ima da bude kao wolfsburg naredne sezone!!!!
Vukovi haraju fudbalskim terenima evropee

Vukovi polahko poceli da pokazuju svoje zube, ima da bude kao wolfsburg naredne sezone!!!!
Vukovi haraju fudbalskim terenima evropee
-
herbion
#344 Re: F.K. Olimpik
Kolarov sigurno medju najboljim stooperima u BIH ce biti dobro pojacanje za Olimpik.Spalevic je bila zelja g. Gracica i ne cudi me da je potpisao.Sve najbolje

-
wolf06
#345 Re: F.K. Olimpik
Olimpik ce izgleda odmah jurisati na osvajanje titule,gosp.Gracic dovede sav kvalitet sa prostora BiH.Ako ovako nastavi morace da organizuje nesto kao sto radi TV Hajat samo sa drugim nazivom kao npr. ,,OLIMPIK TRAZI ZVJEZDU,,
-
hali gali halid
#346 Re: F.K. Olimpik
Nadam se da je potpisao konj, mora igrati na AFH-uherbion wrote:Kolarov sigurno medju najboljim stooperima u BIH ce biti dobro pojacanje za Olimpik. Spalevic je bila zelja g. Gracica i ne cudi me da je potpisao.Sve najbolje![]()
![]()
![]()
-
wolf06
#347 Re: F.K. Olimpik
Ako je bilo razgovora na relaciji Gracic-Spalevic onda je to zavrsena stvar jer kako sam cuo da je Gracic dosta korektan i posten prema igracima a ako se zainteresuje za nekog igraca pogotovo ako je kvalitet nema prepreka.Covjek ima viziju i planove da napravi sa Olimpikom velike stvari do sada je uradio puno,misljenja sam da ce u svojim namjerama uspjeti.Kada bi za recept uspjeha upitali gospoda sa Koseva i Grbavice sigurno nebi dozivljavali ovo sto se danas desava sa njima
- Vitamin C
#348 Re: F.K. Olimpik
Šta? Šta? Šta? Zar nije Darko potpisao novi ugovor sa Slavijom? 
- karanana
#349 Re: F.K. Olimpik
ni ja nisam cuo da je spalevic potpisao. a sumnjam i da hoce nakon cetnickih ispada na utakmicama protiv sarajeva i cini mi se slobode u finalu kupa.
- Charuga
- Globalni moderator
#350 Re: F.K. Olimpik
I protiv Zelje takodje je imao tih ispada ...karanana wrote:ni ja nisam cuo da je spalevic potpisao. a sumnjam i da hoce nakon cetnickih ispada na utakmicama protiv sarajeva i cini mi se slobode u finalu kupa.