F.K. Čelik i Markale

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Treba li F.K. Čelik prijaviti UEFI i FIFI zbog vrijeđanja žrtava sa Markala?

Da
103
80%
Ne
25
20%

Total votes: 128

adi_ze

#51 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by adi_ze »

Zenicani, shvatite da nista nista bolji. Samo vas jebe taj kompleks. Stalno vracanje na Sarajevo.
Eh u tome lezi problem. Vi treba da shvatite da niste nista bolji od nas. Kad vidite koliko smo (po vama) losi, eh, ni vi niste nista bolji. U tome je poenta.

Sto se tice 3 prsta. Ja sam svojim ocima vidio kad smo prosli put dolazili na grbavicu kako nam manijaci 3 prsta pokazuju. Dakle, nije mi neko ispricao, nije rekla-kazala, svojim ocima vidio. Opet, ni sekunde ne opravdavam sto to nasi rade.

Stvar je u tome sto su nasi primitivci skontali da vama smetaju ta 3 prsta (kome nebi), i psovanje markala, i onda kad taj primitivac hoce da ti nanese zlo, a ne moze te udariti jer si daleko, il mu je razbijana glava ili auto, onda to pokaze (ne shvatajuci sta to znaci). Dakle bez ikakvog postivanja prema TEBI ili bilo cemu tvom.
Isto tako, vasi primitivci su skontali da nama smeta pjevanje 'zenica je srce srbije', da nas treba zapaliti, da smo zaguseni smogom i sl, i onda oni (iz istih gore navedenih razloga), to pjevaju. Sada raspravljati ko je prije poceto, tj. jel starija kokos il jaje, je suvisno.

I ovo sto ovdje raspravljamo je suvisno, al et, makar malo da se promuhabeti.
Oi

#52 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Oi »

valterbranisarajevo wrote: ...Međutim bacanje bombe je klasično krivično djelo,a ovo o čemu mi govorimo je šovinizam protiv koga se UEFA i FIFA pored rasizma bore svim sredstvima..
Ipak mislim da je jedna bacena bomba mnogo opasnija za zivot, nego dizanje tri prsta!

btw. osudjujem postupak dizanja 3 prsta od strane pojedinih navijaca NK Celik!
valterbranisarajevo

#53 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by valterbranisarajevo »

Oi wrote:
valterbranisarajevo wrote: ...Međutim bacanje bombe je klasično krivično djelo,a ovo o čemu mi govorimo je šovinizam protiv koga se UEFA i FIFA pored rasizma bore svim sredstvima..
Ipak mislim da je jedna bacena bomba mnogo opasnija za zivot, nego dizanje tri prsta!

btw. osudjujem postupak dizanja 3 prsta od strane pojedinih navijaca NK Celik!
MARKALE !

U prijavi će biti vrijeđanje žrtava sa Markala!
zalizani

#54 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by zalizani »

Image stoka :x :x
zgembo_sa

#55 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by zgembo_sa »

Treba nac sliku gdje se vidi broj tablica...
jefferson

#56 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by jefferson »

Ja rasprave dragi boze!
Pa mi smo kao drustvo u slobodnom padu. Problema u drzavi milion, pljackaju i navijace celika i navijace zelje. I sta se na kraju desi?
Navijaci zelje i sarajeva odu tuci "pedere" onda napadnu navijace Celika. Nakon toga navijaci celika polupaju sve ljudima koji uopce nisu krivi za napad na njih, i jos jedan idiot ponosno pjeva "dosli smo vam praviti probleme." E svjetla nam je buducnost. Gdje je ta odvaznost kada parlamentarci povecaju plate sebi? Da mi je vidjeti te navijace kada se PDV digne na 21% (ako uopce znaju sta je PDV)? A onaj bolesnik iz bjelog kompbija se mogao nekad zapitati sto ne vozi nov kombi a ne harabatiju staru 30 godina, mozda svoje frustracije treba usmjeriti u one koji mu stvaraju te frustracije.
jebote, pa mi smo bolesno drustvo do kosti!
amidža Idriz

#57 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by amidža Idriz »

Podržavam ideju, mislim da nam FIFA i UEFA mogu pomoći kako ubuduće ne bi gledali slične situacije. Valjda je i djetetu jasno da sami nismo u stanju dostići standarde urbanog i društveno prihvatljivog ponašanja. I druge zemlje su imale problema sa huliganima pa su ih uspješno riješile. Neka svako liječi svoje frustracije kojih kako vidim ne fali i uvijek će ih biti, ali naše žrtve ne smije dirati taman da je ne znam ko!!! Pozivam sve poštene sarajlije i zeničane da zajedno dignemo svoj glas i osudimo ovakvo ponašanje. Ujedinimo se jer ponovo imamo problem i naši životi nisu sigurni. U razbijenom autobusu koji ste mogli vidjeti je moglo biti moje dijete i moja žena kao i vaše dijete i vaša žena, razmislite.

Svima onima koji dadoše svoje živote za jedinu nam Bosnu i Hercegovinu rahmet i vječna slava njihovim plemenitim dušama.
d2

#58 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by d2 »

siguran sam da se cete valjaju od smijeha kad vide kako jedni drugima dizete tri prsta...

halo ba... tuzno fakat.
Leonid Breznjev

#59 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Leonid Breznjev »

tuzno, tuzno... i sekretari su pristigli... :-) :-)
DobroJutroKolumbo

#60 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by DobroJutroKolumbo »

Evo da odagnamo sumnje ko je napao robijase! Prenosim clanak sa navijackog sajta Robijasa!
Ro­bijaši na­pad­nu­ti na Cigla­na­ma
nk­ce­lik.co.ba, ned­jelja, 28.9.2008. | Prije 32 sat(i) | Broj ko­men­ta­ra: 0
<br>[537x800] <br>©nkcelik.co.ba Autor:Adnan, Zlatan
ro­bij­a­s­i­raz­bij­an­je­ro­bij­uy2.jpg [537x800]

©nk­ce­lik.co.ba; Au­tor: Ad­nan, Zla­tan
Na­vijači Čeli­ka na­pad­nu­ti su dan­as u sa­ra­je­vs­kom na­sel­ju cigla­ne dok su kre­ta­li pre­ma sta­di­o­nu Grba­vi­ca gd­je su tre­ba­li bod­ri­ti cr­no - crve­ne u der­bi sus­re­tu 8. ko­la Pre­mij­er Li­ge. Bi­lans na­pa­da i opšteg me­teža ko­ji je na­stao pos­lije to­ga je ve­li­ki broj oz­lijeđenih li­ca, raz­bij­en­ih sta­kala na ok­ol­nim ob­jek­t­i­ma, oštećen­ja vo­zi­la....

Ko­lo­na Ro­bijaša ko­ja je kre­nu­la u sa­ra­je­vo zausta­vl­je­na je od stra­ne po­li­cije na na­plat­noj kućici kod vo­goščans­ke petl­je. Na­k­on to­ga pri­pad­ni­ci MUP-​a sa­ra­je­vs­kog kan­to­na su ''iz sa­mo nji­ma zna­nih raz­lo­ga'' ko­lo­nu usm­je­ri­li pre­ma Vo­gošči ia­ko je to dal­ji put pre­ma sta­di­o­nu Grba­vi­ca i ni­kad do sa­da na­vijači do sta­di­o­na ni­su spro­vođeni ni­ti su išli tim putem. Ipak, ne­ko je od­lućio dru­gačije. Pod prat­n­jom jed­nog po­li­cijs­kog au­ta 10 - tak kom­bija i 15-​tak pri­vat­nih au­to­mo­bi­la kre­nulo je preko Vo­gošče pre­ma Sa­ra­je­vu. Pri sa­mom ula­zu u Sa­ra­je­vo, u na­sel­ju cigla­ne kod na­d­vožnja­ka, došlo je do ka­me­no­van­ja na­vijačke ko­lo­ne. Na­k­on to­ga na­pad­nu­ti na­vijači Čeli­ka izašli su iz vo­zi­la i došlo je do opšte tuče sa Hor­d­ama Zla u ko­joj je ko­rište­no ka­menje, pi­ro­te­hnička sredstva, sto­li­ce, sto­lo­vi, šip­ke, i os­ta­li tvrdi pred­me­ti. Na­k­on de­se­tak mi­nu­ta na mjes­tu do­gađaja po­ja­vi­le su se spe­cij­al­ne po­li­cijs­ke sna­ge sa­ra­je­vs­kog ka­tona ko­je su prim­j­enom si­le zausta­vi­le sukob. Na­k­on zausta­vl­ja suk­o­ba is­ta spe­cij­al­na po­li­cija na­le­ti­la je na na­vijače Čeli­ka. Mn­o­gi su bru­tal­no pre­tučeni, dok su svi na­vijači psi­hički mal­tre­ti­ra­ni i po­nižavani ia­ko ve­li­ki broj njih nije učest­vo­vao u sa­mom do­gađaju.

Od­mah na­k­on ovih do­gađaja po­je­di­ni sa­ra­je­v­ski me­diji su u ja­vnost pla­si­ra­li de­zin­form­a­ciju ka­ko je u tuči na cigla­na­ma je­dan na­vijač pod­le­gao od po­vre­da. Vijest je otišla u ja­vnost bez ik­ak­ve pro­v­jere, do­ku­men­to­va­no­s­ti, ili ba­rem raz­mišljan­ja kak­ve će ona poslje­di­ce ima­ti...

Posta­vl­ja se pi­tan­je zašto su svi sa­ra­je­v­ski me­diji pre­nij­e­li ka­ko su Ro­bijaši kri­vi za in­ci­dent, ka­ko su oni raz­bij­a­li ob­jek­te i pra­vi­li gužvu po Sa­ra­je­vu dok ni­ti je­dan elek­tron­ski ili pi­sa­ni me­dij nije na­veo ka­ko su Hor­de Zla, na­vijači Sa­ra­je­va, na­pa­li ko­lo­nu na­vijača Čeli­ka ili ka­ko su se sa­ra­je­v­ski spe­cij­al­ci sa uživan­jem izi­vl­ja­va­li na ze­ničkim na­vijačima? Od­go­vor nije pot­re­ban....

Na­k­on svih dešavan­ja Ro­bijaši su od­ve­de­ni na par­king SRC Ze­t­ra gd­je su držani 4 sa­ta bez ik­ak­vog raz­lo­ga da bi na­k­on to­ga pod po­li­cijs­kom prat­n­jom na­pus­ti­li gla­vni grad.
kemtrejls

#61 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by kemtrejls »

Osuđujem bilo kakvo vrijeđanje žrtava i tu nema šta da se komentariše,bilo da je pojedinac ili grupa u pitanju!
Sarajlije imaju kompleks da su najvrijedniji,najpametniji,najjači,najbolji.....,ali gospodo samo budite malo realni i često samokritični.
Ne opravdavam mnoge postupke Robijaša,niti ostalih navijačkih skupina koje svoje frustracije liječe nasiljem.
Ovdje je evidentno da niko,ama baš niko nije osudio Horde zla zato što su napali Robijaše,već se krivica i težnja prebacuje na drugu stranu(klasično sarajevski).
Ono što je činjenica da su Robijaši u usponu i trenutno jedna od najatraktivnijih navijačkih skupina u BiH.
Vjerujem da će ubuduće i Horde zla kao i Manijaci u Zenici imati "kvalitetan" doček,ali ne iz zasjede!
luciferino

#62 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by luciferino »

Imaju djeca viska energije.
Predlazem da se omladinci u sklopu odgojno-vaspitnih mjera salju na ciscenje miljacke, bosne, izgradnju autoputeva i da se malo vise bave drustveno-korisnim radom kad vec nemaju pametnijeg posla.
Rad je stvorio covjeka, a ne fudbal. :evil:
Luke Perry

#63 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Luke Perry »

Ama ko su ti navijaci(bilo koje boje), sta oni hoce?
thron

#64 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by thron »

Sve su to ista go... i jedni i drugi i treći
slavkoimamodilera

#65 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by slavkoimamodilera »

Eto vam fudbal, yebo vas fudbal... :mrgreen:
Najdebilniji sport na svijetu, ubjedljivo...
Sir Amel

#66 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Sir Amel »

Pisem Vam iz Krajine i samo želim reći ovo.
Jebem čitavu familiju svakom ko u negativnom kontekstu spomene Markale i podigne tri prsta, a naročito ovim seljačinama koji sebe zovi navijači.
Pozz
alica.k

#67 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by alica.k »

ja imam osjecaj svaki put kad treba da stanu svi bosanci zajedno, jednako se pocnu vrijedjat, prepirat, svadjat, evo i tuci.

nema svrhe, ovo vise nije jedna drzava.
pipi7

#68 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by pipi7 »

Dok je navijačkih skupina bit će i tuča i razbijenih glava. Pa neki dan su se sukobili navijači Barselone i Espanjola. Zamislite samo huligana Barse :cry: ???!!!
Kad ideš na gostovanje svjestan si rizika. Toga smo mi svjesni kad idemo u Zenicu ili bilo gdje drugo, a toga su morali biti svjesni i robijaši kad su krenuli u Sarajevo. Pa nisu krenuli na piknik! Ne opravdavam bilo kakvo nasilje, al tako je to kod nas i tako će biti sve dok navijačke skupine ne prestanu koristiti nasilje kako bi iskazali pripadnost klubu i grupi.

Dakle, tema nije nasilje već pominjanje Markala. Koji su to debili! To ne rade prvi put, to ne radi pojedinac već grupa! Fuj!!
Još su gori oni koji na bilo koji način takvo što opravdavaju. Npr. slupali mu auto, opsovali mu majku i sl.

Pozdrav svim normalnim navijačima!
valterbranisarajevo

#69 Re: F.K. Čelik i Markale

To je upravo i bio razlog zašto sam otvorio ovu temu. Tema dakle nisu navijačke tuče, huliganstvo. Naravno da ću ja prvi osuditi i osuđujem napad na navijače Čelika. Ali ovo čemu je posvećena ova tema nisu navijačke tuče ni huliganstvo nego nešto što se ponavlja već godinama - najgora vrsta šovinizma. Uostalom nisu mrtvi ljudi krivi zbog toga što je neko nekome razbio auto.

Evo uzmimo saopštenje navijača Čelika. Izrazili su ogorčenje onim što se desili što je ok, ali zašto nisu imali ljudskosti da osude i šovinizam koji su ispoljavali, i jučer i još mnogo puta.
bhxxl

#70 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by bhxxl »

valtere ne dipr
thron

#71 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by thron »

valterbranisarajevo wrote:To je upravo i bio razlog zašto sam otvorio ovu temu. Tema dakle nisu navijačke tuče, huliganstvo. Naravno da ću ja prvi osuditi i osuđujem napad na navijače Čelika. Ali ovo čemu je posvećena ova tema nisu navijačke tuče ni huliganstvo nego nešto što se ponavlja već godinama - najgora vrsta šovinizma. Uostalom nisu mrtvi ljudi krivi zbog toga što je neko nekome razbio auto.

Evo uzmimo saopštenje navijača Čelika. Izrazili su ogorčenje onim što se desili što je ok, ali zašto nisu imali ljudskosti da osude i šovinizam koji su ispoljavali, i jučer i još mnogo puta.

Pa valtere imaš gore sliku koja dovoljno govori za sebe, provociranje na takvu temu nije strano ni vama u Sarajevu. Koja je onda poenta tvog posta zašto ne tražiš da se onda i Želji uvale sankcije ?

Dali su se ikad manijaci ili horde makar pojavile u Zenici i položile cvijeće na spomen poginulim.
valterbranisarajevo

#72 Re: F.K. Čelik i Markale

Ja ovdje ne nastupam u ime navijača. Priča je o mrtvim ljudima građanima Sarajeva koji se vrijeđaju, a koji nisu ništa krivi. Sve ostalo su odnosi između živih koji se mogu sami zaštititi i odbraniti.
kirby

#73 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by kirby »

thron wrote:
valterbranisarajevo wrote:To je upravo i bio razlog zašto sam otvorio ovu temu. Tema dakle nisu navijačke tuče, huliganstvo. Naravno da ću ja prvi osuditi i osuđujem napad na navijače Čelika. Ali ovo čemu je posvećena ova tema nisu navijačke tuče ni huliganstvo nego nešto što se ponavlja već godinama - najgora vrsta šovinizma. Uostalom nisu mrtvi ljudi krivi zbog toga što je neko nekome razbio auto.

Pa valtere imaš gore sliku koja dovoljno govori za sebe, provociranje na takvu temu nije strano ni vama u Sarajevu. Koja je onda poenta tvog posta zašto ne tražiš da se onda i Želji uvale sankcije ?

Dali su se ikad manijaci ili horde makar pojavile u Zenici i položile cvijeće na spomen poginulim.

pa vidis mu nika.pa on samo sarajevo brani,ne pada mu napamet zenica ili bilo koji drugi grad u bosni.
valterbranisarajevo

#74 Re: F.K. Čelik i Markale

Tačno i tačno sam napisao koga u ovom slučaju branim...I šta sad? Da li je to zločin možda?
valterbranisarajevo

#75 Re: F.K. Čelik i Markale

bhxxl wrote:valtere ne dipr
Imaš smisla za diskusiju...
Locked