F.K. Čelik i Markale

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Treba li F.K. Čelik prijaviti UEFI i FIFI zbog vrijeđanja žrtava sa Markala?

Da
103
80%
Ne
25
20%

Total votes: 128

valterbranisarajevo

#1 F.K. Čelik i Markale

Post by valterbranisarajevo »

Danas, po ko zna koji put, navijači Čelika su šovinistički izvrijeđali građane Sarajeva nastradale na pijaci Markale.Ovaj put šovinistički ispad se desio samo nekoliko stotina metara od grobalja gdje je sahranjeno dosta žrtava koji su izgubili život na toj nesretnoj pijaci. U dva napada 1994 i 1995 poginulo je oko 100 naših sugrađana. Smatram da je ovo prevršilo svaku mjeru i da ovi šovinistički ispadi nemaju nikakvo opravdanje i da se uopšte ne mogu svrstati u uobičajene navijačke provokacije i obračune. Zato smatram da je krajnje vrijeme da se N.K. Čelik prijavi UEFI i FIFI. Ove dvije organizacije se bore protiv rasizma, nacionalizma i šovinizma, ali očigledno ih niko nije upoznao sa ovim redovnim šovinističkim ispadima navijača Čelika. Nažalost, možda griješim ali ja nikada nisam čuo da je rukovodstvo ovog kluba ikada osudilo šovinizam prema poginulim građanima Sarajeva, ili pozvalo svoje navijače da prestanu sa takvim neljudskim navijanjem.

Nije mi cilj dizati nikakve tenzije između Sarajeva i Zenice,osuđujem napade i divljaštvo danas i uvijek, ali imam pravo da dignem glas protiv vrijeđanja naših poginulih sugrađana –zbog njih samih a i članova njihovih porodica koji su danas u Sarajevu morali slušati ovo primitivno divljačko iživljavanje nad svojim mrtvim..

Mislim da ovo nema puno veze sa sportom,ovo je klasični primjer šovinizma pa sam zato temu postavio na Sarajevo jer se tiče zvjerski ubijenih građana Sarajeva..
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#2 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by gentoo »

Potpisujem. Izbaciti i Celik i sve ostale klubove iz lige.. staviti im amaterski predznak i napraviti QLeague. Oni bi se bar sminkali izmedju sebe .. 8-)
Edin 24,5

#3 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Edin 24,5 »

Napravili su im sacekusu i potom ih napali.

Kako neko ko se ponasa do te mjere nasilno kao u ovom slucaju stanovnici Sarajeva da naprave dva tako velika incidenta u samo par dana moze ocekivati da se postuju njegove zrtve nasilja od strane drugih koji su meta nasilja ??

Sarajlija sam i insistiram da budemo samokriticni, jer nam je grad u k. i pod hitno nesto moramo mijenjati, odnosno moramo poceti mijenjati sebe.

Nisam iz Zenice, i nek oni ciste ispred svoje kuce.
Mobile_Disco

#4 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Mobile_Disco »

Edin 24,5 wrote:Napravili su im sacekusu i potom ih napali.

Kako neko ko se ponasa do te mjere nasilno kao u ovom slucaju stanovnici Sarajeva da naprave dva tako velika incidenta u samo par dana moze ocekivati da se postuju njegove zrtve nasilja od strane drugih koji su meta nasilja ??

Sarajlija sam i insistiram da budemo samokriticni, jer nam je grad u k. i pod hitno nesto moramo mijenjati, odnosno moramo poceti mijenjati sebe.

Nisam iz Zenice, i nek oni ciste ispred svoje kuce.
Svaka Cast momak! Ne opravdavam psovanje!!!
NicaZe_

#5 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by NicaZe_ »

Sjecam se dobro prije desetak godina kada su psovane Markale, tada je cijela Zenica ustala i osudila to gnusno skandiranje, godinama poslije Celikovi najvijaci (oni koji to nisu skandirali) su u vise navrata stavljali cvijece, ucili fatihe, i poklanjali se zrtvama agresije na Markalama, ali je iz sarajeva uvijek, pa cak i prije nekoliko dana u Danima to skandiranje poistovjeceno sa gradom zenice.
I danas kada su horde zla razbile jedno auto, iz auta je momak doviknuo, ali nije skandirao grad, nego se tacno na snimku moze vidjeti ko je to uradio.
Dakle poslije danasnjeg dana, poslije onolike stete u centru sarajeva, samo je problem ovo??? Gospodo Sarajlije, Zenicani NIKADA ne bi u centru svog grada pravili sacekuse protivnickim navijacima, pogotovo ne kada njihov klub nema veze sa utakmicom na koju dolaze ti protivnicki navijaci.

P.S. Slazem se treba izabciti sve klubove iz Lige, svih 14 osim dva "najveca", pa neka oni i njihovi vjerni navijaci igraju svake nedjelje...

P.S.2 ...zenicani nikada u sarajevu nisu bacali bombe kao sto su to uradili manijaci prosle godine na djecije igraliste
Last edited by NicaZe_ on 28/09/2008 23:50, edited 1 time in total.
valterbranisarajevo

#6 Re: F.K. Čelik i Markale

Ja sam napisao da osuđujem nasilje. Postoji hiljadu načina da se kaže da nekog ne voliš, ali dirati mrtve je ogavno, posebno što oni sami nemaju priliku da se brane. zato je odgovornost na nama živima. Svako od nas je mogao biti žrtva. Oni to rade već godinama, i kada su napadnuti, i kada nisu. Jedno je navijačko huliganstvo, a drugo je šovinizam što je tema ovog posta..
Mobile_Disco

#7 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Mobile_Disco »

valterbranisarajevo wrote:Ja sam napisao da osuđujem nasilje. Postoji hiljadu načina da se kaže da nekog ne voliš, ali dirati mrtve je ogavno, posebno što oni sami nemaju priliku da se brane. zato je odgovornost na nama živima. Svako od nas je mogao biti žrtva. Oni to rade već godinama, i kada su napadnuti, i kada nisu. Jedno je navijačko huliganstvo, a drugo je šovinizam što je tema ovog posta..
Dal su psovali svi ili pojedinci? To je veoma bitno jer debila ima svugdje, posebno izrevoltirani ovim sto se desilo.. To je isto da kazemo svi gradjani Sarajeva su napali kolonu Robijasa..
valterbranisarajevo

#8 Re: F.K. Čelik i Markale

Nije istina vidilo se u prilogu, vikala je čitava grupa..
Baltazar_khan

#9 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Baltazar_khan »

valterbranisarajevo wrote:Nije istina vidilo se u prilogu, vikala je čitava grupa..
Ima li iko da je postavio taj prilog na youtube???
valterbranisarajevo

#10 Re: F.K. Čelik i Markale

Ja znam da se u Zenici 1993 godine desila strašna tragedija pred, čini mi, se Robnom kućom. kako bi se građani Zenice osjećali kada bi neko vikao: J... vam robnu kuću. Ja bih prvi bio na čelu kolone da se kazni klub čiji su navijači to vikali... :(

Ako imate nešto protiv Sarajeva na raspolaganju smo vam mi živi. Mrtve nam ne dirajte...
Last edited by valterbranisarajevo on 28/09/2008 23:54, edited 1 time in total.
mp3sa

#11 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by mp3sa »

Pa jebote ko je psovo? JEDAN LIK nakon sto mu je razbijen citav kombi i nakon sto su po njemu padale cigle, odvaljena mu vrata kombija... Halo ja sam jedan od svjedoka markala i nikad to necu zaboravit, ali momci su se izvinuli kao grupa i nikad nisu ponovo to spomenuli osim par maloumnika, ali isto je kad se njima psuju klizista i slicne gluposti...
Nemoj Boga ti osudjivat zenicane a mi smo ih napali u sred naseg grada, daleko od stadiona nakon 5 utakmica u Ze gdje nije bilo nikakvog incidenta... Mislim da je lakse rec da svi oni koji ucestvuju u ovakvim stvarima su umobolni i ne mozes od takvih ocekivat da se ponasaju normalno, jos pogotovo rec jedni su djubrad mi smo cvijece...
adi_ze

#12 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by adi_ze »

Na snimku se vidi koji je momak. Nije grupa nego je momak iz auta. Momak nije zdrav.

Al opet ponavljam sto neko gore napisa, Zenicani nikada nisu dosli u Sarajevo i bacili bombu na djecije igraliste. To NI JEDAN SARAJLIJA nije javno osudio. To su bili 'neodgovorni pojedinci'. Njih 5. A jedan ima 50 godina. Izgleda da samo Sarajevo ima pravo imati neodgovorne pojedince. Zenicani su branili Sarajevo u ratu.
valterbranisarajevo

#13 Re: F.K. Čelik i Markale

Ljudi vi to radite već godinama...
NicaZe_

#14 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by NicaZe_ »

mp3sa wrote:Pa jebote ko je psovo? JEDAN LIK nakon sto mu je razbijen citav kombi i nakon sto su po njemu padale cigle, odvaljena mu vrata kombija... Halo ja sam jedan od svjedoka markala i nikad to necu zaboravit, ali momci su se izvinuli kao grupa i nikad nisu ponovo to spomenuli osim par maloumnika, ali isto je kad se njima psuju klizista i slicne gluposti...
Nemoj Boga ti osudjivat zenicane a mi smo ih napali u sred naseg grada, daleko od stadiona nakon 5 utakmica u Ze gdje nije bilo nikakvog incidenta... Mislim da je lakse rec da svi oni koji ucestvuju u ovakvim stvarima su umobolni i ne mozes od takvih ocekivat da se ponasaju normalno, jos pogotovo rec jedni su djubrad mi smo cvijece...
Svaka cast!!!
valterbranisarajevo

#15 Re: F.K. Čelik i Markale

adi_ze wrote:Na snimku se vidi koji je momak. Nije grupa nego je momak iz auta. Momak nije zdrav.

Al opet ponavljam sto neko gore napisa, Zenicani nikada nisu dosli u Sarajevo i bacili bombu na djecije igraliste. To NI JEDAN SARAJLIJA nije javno osudio. To su bili 'neodgovorni pojedinci'. Njih 5. A jedan ima 50 godina. Izgleda da samo Sarajevo ima pravo imati neodgovorne pojedince. Zenicani su branili Sarajevo u ratu.
Ko sve više nije branio Sarajevo, i to vam sada daje za pravo da pljujete po ljudima kojih više nema..

Još jednom ponavljam ovo nema veze sa gradom Zenicom nego sa F.K. Čelik i njihovim navijačima..
valterbranisarajevo

#16 Re: F.K. Čelik i Markale

Nadam se da će se naći dovoljno normalnih ljudi koji će ovo odraditi, pa neka UEFA istražuje da li je jedan ili sto, i da li je to bilo samo danas ili već traje godinama...
LSD

#17 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by LSD »

cuj Sarajevo branili zenicani :shock: ...koje sranje od price :x :x
ponosna_manjina

#18 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by ponosna_manjina »

Ljudi se ovdje razjedaju od mržnje po svim osnovama. Srbin, Hrvat, Bošnjak, peder, navijač, bilo šta je samo povod da narod iz sebe izbaci sav taj jad, čemer i frustraciju koja se nakupila. Ništa me više ne može iznenaditi pa ni ovo. Bolest.
Alhemicarkaa

#19 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Alhemicarkaa »

adi_ze wrote: Zenicani su branili Sarajevo u ratu.
Ala ste ga odbranili, svaka vam cast. Sve sto ste odbranili ogradite i stavite pod Ze-Do Kanton...
edin_Basket

#20 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by edin_Basket »

haj ba lezite, spavajte, poceli ste valjat gluposti
evo ja cu rec-taj sto je bacio bobmu na igraliste je idiot, bolesnik, stid me toga...iskreno
al kad cete vi priznati sta je bilo u zenici kad je stradao ANER KASAPOVIC, kad cete priznati da je vise stotina robijasa u negativnom konteksu spominjalo Markale...
nemojte se ovdje praviti pametni, dosta je ba glupih sukoba i svadja Ze-Sa, kome to treba u pm
valterbranisarajevo

#21 Re: F.K. Čelik i Markale

Kako ide ona navijačka pjesma došli smo da razbijamo ili tako nešto da li je i to pjevao jedan čovjek?...Na parkingu na ciglanama..

ja sam u zadnjih 10-ak godina pročitao u novinama izvještaje o najmanje 20 "incidenata" gdje ste spominjali Markale.

Uostalom ima i na ovom forumu ljudi koji će posvjedočiti o svemu tome...Nadam se da će se javiti..

Ako imate nešto evo ja sam živ. Jeb.. mi mater i sve živo samo nam nemojte mrtve dirati...
zgembo_sa

#22 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by zgembo_sa »

adi_ze wrote:Zenicani su branili Sarajevo u ratu.
Jesi li ti branio Sarajevo? Ko je od ovih koji su danas bili u Sarajevu, branio Sarajevo? I kakve to veze ima sa utakmicom, Zeljom, Celikom?
valterbranisarajevo

#23 Re: F.K. Čelik i Markale

Ma ne trebaju nikome. Vičite sarajlijice, šup.. šta god hoćete izbor je veliki, ali ne treba dirati mrtve..
adi_ze

#24 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by adi_ze »

LSD wrote:cuj Sarajevo branili zenicani :shock: ...koje sranje od price :x :x
Sad zamisli koliko to vrijedja osobe ciji su ocevi, muzevi i djeca poginuli na ratistu u Sarajevu..

Jesul vase zrtve vrjednije od nasih?
valterbranisarajevo

#25 Re: F.K. Čelik i Markale

adi_ze wrote:
LSD wrote:cuj Sarajevo branili zenicani :shock: ...koje sranje od price :x :x
Sad zamisli koliko to vrijedja osobe ciji su ocevi, muzevi i djeca poginuli na ratistu u Sarajevu..

Jesul vase zrtve vrjednije od nasih?
Mi vaše žrtve poštujemo i ne diramo, a vi naše redovno pljujete....
Locked