OK, prvi utisci, bio sam u pravu sa MaxPayne2 feelingom jer ne samo da je nivo koji je igran u demu slichan, nego igra koristi BULLET TIME, fazon koji je proslavio MaxPayne. Igra isto tako koristi pixel shader do maksimuma, tako da cak i bullet time izgleda kao da se zrak pretvara u vodu kada ga metci presijecaju. Cool, ali pomalo pretjerano kad skontash da ces cijelu igru imati to isto(mozda i ne hehehe). Na srecu, igra je totalni shooter i nema nikakvog stealth preseravanja kao u rainbow six. Fakat je previse mracna, sto ja ne volim, koristice se baterijska lampa i previse. To npr. podsjeca na doom3 ili chronicles of riddick, ali fizika igre je poprilicno kao HL2, tako da fakat video izgleda kao hibrid D3 i HL2 uz dodatak bullettime iz MP2. Super, sa komercijalnog stanovistva, sve 3 igre su bile naj, naj, naj, ali kako ce to izgledati u stvarnosti vidjecemo. Misteriozna djevojcica se pojavljuje u igri, kao, gdje ona prodje trava ne raste, znaci dodaj Ring 1/2. Itd, itd, itd... Koliko god igra dobro izgleda, kako sada stvari stoje namijenjena je prvenstveno onima cije se kompletno obrazovanje u zivotu odvijalo na potezu D3-HL2-MP2-Ring1/2. Fuj, ali nadati se da ce se ipak igra makar malo odaljiti od ovakve besramne komercijale i da ce dodati nesto svoje. Full video je na gamespot.com i nekih je 160MB kome se ne gadi.
P.S. Stvarno me zanima ako, na primjer igras u 1280x1024 sa svim ON i naletish na ovu scenu koja ti karta treba da to ne zapne do boooooooolaaaaa. Scena ovdje: http://www.gamespot.com/pc/action/fear/ ... ml?page=76
Ja sam danas bio na plazi i napravio sam par fotki sa svojom jeftinom digitalnom kamerom(Olymus C-150) i neke su slike bile "prema" svjetlu. Mogu vam reci da gledajuci ove screenove, igra izgleda realisticnije nego slike sa moje kamere