F-AC pohvalica

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
d2

#1 F-AC pohvalica

Post by d2 »

elem danas nakon redovnog godisnjeg servisa skontam da bih mogao oprati auto tamo na BMu, cisto da saperem prasinu kad vidim F-AC ga sam oprao unutra i napolju nakon servisa i isporucio cistog nazad + nisu naplatili zamjenu zmigavca (dio sam naravno platio ipak za mene iznenadjujuce prihvatljivih 25 KM sto smatram adekvatnim za originalni dio - mali bocni zmigavac)

uredno sve uradjeno navedeno na racunu ukljucujuci dvije stvari koje sam posebno naveo da se urade

uredni svi zamjenjeni dijelovi isporuceni u autu da se uvjerim da su zamjenjeni

naravno da je pranje auta vec uracunato u cijenu servisa i naravno da zamejna zmigavca nije neki posao medjutim rekao bih da se stvari ipak krecu na bolje sto se tice usluznosti kod nas

prije bas nisam bio tako zadovoljan sa njima jer su mi se desavale svakakve gluposti kakve ne ocekujem ni od Rizinog brzog servisa u dvoristu kuce a kamo li od F-ACa, ali danas zato maksimalno usluzno - ljubazno, brzo, profesionalno...

:thumbup:
madner

#2 Re: F-AC pohvalica

Post by madner »

Da im nisi rekao da ces za pranje vrsit PR kampaignu? :D
burekodsira

#3 Re: F-AC pohvalica

Post by burekodsira »

ili da nisu nasli koju papirnu pod sjedistem pa ti se zahvalili :D
d2

#4 Re: F-AC pohvalica

Post by d2 »

burekodsira wrote:ili da nisu nasli koju papirnu pod sjedistem pa ti se zahvalili :D
:thumbup: nasli onaj kokain u gepeku izlgeda :D
Bakir1

#5 Re: F-AC pohvalica

Post by Bakir1 »

cita li neko iz ase ovaj forum da se i ja zahvalim (o uslugama reklame pricati cemo naknadno) :lol: :lol: :lol:
chuchumbamayumbe

#6 Re: F-AC pohvalica

Post by chuchumbamayumbe »

d2 wrote:elem danas nakon redovnog godisnjeg servisa skontam da bih mogao oprati auto tamo na BMu, cisto da saperem prasinu kad vidim F-AC ga sam oprao unutra i napolju nakon servisa i isporucio cistog nazad + nisu naplatili zamjenu zmigavca (dio sam naravno platio ipak za mene iznenadjujuce prihvatljivih 25 KM sto smatram adekvatnim za originalni dio - mali bocni zmigavac)

uredno sve uradjeno navedeno na racunu ukljucujuci dvije stvari koje sam posebno naveo da se urade

uredni svi zamjenjeni dijelovi isporuceni u autu da se uvjerim da su zamjenjeni

naravno da je pranje auta vec uracunato u cijenu servisa i naravno da zamejna zmigavca nije neki posao medjutim rekao bih da se stvari ipak krecu na bolje sto se tice usluznosti kod nas

prije bas nisam bio tako zadovoljan sa njima jer su mi se desavale svakakve gluposti kakve ne ocekujem ni od Rizinog brzog servisa u dvoristu kuce a kamo li od F-ACa, ali danas zato maksimalno usluzno - ljubazno, brzo, profesionalno...

Kako stvari koje bi trebale biti normalne, kod nas izgledaju, haman pa ko cudo nevidjeno!
testdriver

#7 Re: F-AC pohvalica

Post by testdriver »

lijepa gesta od njih, slično radi i fiat-ov servis kod nas u varaždinu, ja kad sam imao fiate uvijek sam poslje servisa dobio opran i čist auto natrag ;-)

imao sam i ja sličnu situaciju, imamo jedan novi hover, tek ima 10000 km i plin je ugrađen, plin nam ugrađuje naš jedan servisni partner i ne znam radi čega ali problem je nastao oko kablova za svječice jer plin nije bio podešen kako spada, ono vrijeme izmjene plina je bilo podešeno na 5 sekundi umjesto na normalnih 20s,po ljeti je to super radilo ali po zimi je pravilo probleme jer treba više vremena da se motor zagrije itd, gospodin je platio samo redovan servis vozila, 70 eura, a servis za plin, nove kablove(nisu dio jamstva), svječice te ručak zbog čekanja je dobio gratis, gospodin je baš bio ugodno iznenađen

mislim da je taj bio post prodaje i servisa izuzetno važan za održavanje dobrih odnosa s kupcima, a tako se stječu i dugogodišnji kupci, na mom slučaju sa fiatom, nama se nudila i druga vozila s nešto boljom cijenom,ali upravo radi te usluge smo se odlučili za kupovinu i zamjenu starog punta novim
testdriver

#8 Re: F-AC pohvalica

Post by testdriver »

d2 wrote:
burekodsira wrote:ili da nisu nasli koju papirnu pod sjedistem pa ti se zahvalili :D
:thumbup: nasli onaj kokain u gepeku izlgeda :D
:D :D :D
d2

#9 Re: F-AC pohvalica

Post by d2 »

testdriver wrote:gospodin je platio samo redovan servis vozila, 70 eura, a servis za plin, nove kablove(nisu dio jamstva), svječice te ručak zbog čekanja je dobio gratis, gospodin je baš bio ugodno iznenađen

svaka cast, stvarno profi
Drvosjeca iz Dejcica

#10 Re: F-AC pohvalica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Hajde super da je barem neko zadovoljan sa F-AC. Ja sto sam primjetio je da su pred zimu skoro sve kuce priredile akciju pripremite auto za zimu, jedino F-AC nista ili sam ja mozda nesto propustio?
and

#11 Re: F-AC pohvalica

Post by and »

odlični su kad na redovnom servisu naplate 80 km spajanje na kompjuter(volvo)
d2

#12 Re: F-AC pohvalica

Post by d2 »

29 KM stoji u racunu - ficus
testdriver

#13 Re: F-AC pohvalica

Post by testdriver »

and wrote:odlični su kad na redovnom servisu naplate 80 km spajanje na kompjuter(volvo)
u hrvatskoj je tu situatcija drugačija, pošto sam dugo godina vozio fiat znam kako je bilo kod njih, dakle defektaža tj pronalazak problema ako je to uključivalo dijagnostiku su nam uvijek dali gratis, svim kupcima koji su dolazili kod njih, tek kada su otkrili uzrok problema su kontaktirali vlasnika i u dogovoru sa njime rješavali probleme, većina drugih servisa u HR isto ima takvu praksu
vazdadrugi

#14 Re: F-AC pohvalica

Post by vazdadrugi »

imao sam nedavno udes u focus-u i ostavim ga u f-auto centar da ga srede. cekao sam dijelove 15 dana i kada su konacno stigli zovu me iz servisa i kazu da nisu odmah primijetili kako se mora zamijeniti jos jedan dio. nastavak price je da mi je auto ostao jos 21 dan na sevisu radi dijela koji je ugradjen za par sati. pucam od muke i jada ali sta se moze. kad sam dosao da preuzmem auto i da platim, vidim dva iznosa na racunu. na moj upit o cemu se radi, ljudi mi objasne da je ukupan iznos umanjen za nekih 300 - 400 km radi njihove greske i mog duzeg cekanja. nije, majke mi, stvar u parama, (ionako je osiguranje sve platilo), radi se o tome da sam osjetio da me neko cijeni i da cijeni moje vrijeme.
neki

#15 Re: F-AC pohvalica

Post by neki »

pohvalica :S
za_sada_bez_dobrog_nicka

#16 Re: F-AC pohvalica

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

U državi, u narodu, gdje je jedino hvale vrijedan "uspjeh" kad nekoga "zavrnemo", ovakve stvari, koje bi svugdje bile vrijedne pohvale, postaju predmet sprdnje. To je samo odraz našeg mentaliteta. Pođimo od sebe, jesmo li spremni nekome pružiti više od onog što redovno moramo (npr. na radnom mjestu) činiti? Nismo... Pa i ono što nam spada u opis redovnih aktivnosti nastojimo degradirati. Tako, ovakve stvari djeluju nekako vanzemaljski ("garant je naš'o papirnu ispod sjedišta"), ali počnimo se navikavati da je konkurencija i bitka za mušteriju jedina presudna u poslovanju. Sjećam se svojevremeno, koliko je bilo Fordova na cesti dok je jedini servis bio kod Zvizdića, kojem ni bicikl ne bih odveo na pumpanje guma.

Svojevremeno sam rekao "jednom Ford - nikad Ford" ali F-AC, svaka čast! :thumbup: :bih:
and

#17 Re: F-AC pohvalica

Post by and »

testdriver wrote:
and wrote:odlični su kad na redovnom servisu naplate 80 km spajanje na kompjuter(volvo)
u hrvatskoj je tu situatcija drugačija, pošto sam dugo godina vozio fiat znam kako je bilo kod njih, dakle defektaža tj pronalazak problema ako je to uključivalo dijagnostiku su nam uvijek dali gratis, svim kupcima koji su dolazili kod njih, tek kada su otkrili uzrok problema su kontaktirali vlasnika i u dogovoru sa njime rješavali probleme, većina drugih servisa u HR isto ima takvu praksu
ovo je bio redovni servis i na autu nije bilo problema,i što se mene tiče nisu ga morali priključivati na aparat,ali je baš bezobrazno to naplatiti 80 km.
d2

#18 Re: F-AC pohvalica

Post by d2 »

neki wrote:pohvalica :S
mala pohvala...
Post Reply