Explozija pri paljenju
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Platonix
#1 Explozija pri paljenju
Pozdravljam forumaše i imam jedno pitanje ; naime vozim GOLF 2 i pri paljenju motora ( a prije toga nisam vozio 2 dana) začula mi se eksplozija ispod auta-jačine petarde. Ugasio sam auto , ali ispod nije ništa bilo. Ponovo sam upalio , ali sad je motor drugačije zvučao grublje i glasnije. Mene zanima zašto se pojavila eksplozija i zašto se promijenio zvuk motora-ne razumijem se u auta i ako može neko da mi objasni. Unaprijed hvala.
-
baklava2
#2 Re: Explozija pri paljenju
benzin ili dizel?
meni se nekada davno na benzincu slično desilo. jednostavno gorivo nije bilo dobro tj bilo je vode u gorivu. to je dovelo do toga da je ta voda poremetila karburator i paljenje.
poslije čišćenja karburatora usljedilo je štelovanje paljenja i sve je opet bilo ok.
meni se nekada davno na benzincu slično desilo. jednostavno gorivo nije bilo dobro tj bilo je vode u gorivu. to je dovelo do toga da je ta voda poremetila karburator i paljenje.
poslije čišćenja karburatora usljedilo je štelovanje paljenja i sve je opet bilo ok.
- drndalo
#3 Re: Explozija pri paljenju
Auspuh, lonac ?Platonix wrote:Ponovo sam upalio , ali sad je motor drugačije zvučao grublje i glasnije.
- shibonja
#4 Re: Explozija pri paljenju
Sacekajmo strucnjake iz vau vau grupacije ,tipa vukojebina i gost151, oni se svakodnevno susrecu sa slicnim problemima 
-
Gost1515
#5 Re: Explozija pri paljenju
nikad, hvala bogushibonja wrote:Sacekajmo strucnjake iz vau vau grupacije ,tipa vukojebina i gost151, oni se svakodnevno susrecu sa slicnim problemima
nego kad spomenu vau-vau ... jel tebe strah ovih lutalica
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#6 Re: Explozija pri paljenju
Ako je slučajno benzinac u pitanju, ima li instaliranu plinsku instalaciju?Platonix wrote:Pozdravljam forumaše i imam jedno pitanje ; naime vozim GOLF 2 i pri paljenju motora ( a prije toga nisam vozio 2 dana) začula mi se eksplozija ispod auta-jačine petarde. Ugasio sam auto , ali ispod nije ništa bilo. Ponovo sam upalio , ali sad je motor drugačije zvučao grublje i glasnije. Mene zanima zašto se pojavila eksplozija i zašto se promijenio zvuk motora-ne razumijem se u auta i ako može neko da mi objasni. Unaprijed hvala.
-
ssmmiilleeyy
#7 Re: Explozija pri paljenju
http://www.youtube.com/watch?v=_G8GqinO6R4
ovo mi mirise na temu koju je pokrenuo neki od ovih sto ne podnose Vau vau kako rece neko iznad
¨Imena tvornica prema osnivačima nisu bila strana ni za Francusku. Louis Renault (1877-1944), Marcel Renault (1882-1903) i Fernand Renault (1865-1901) osnovali su 1899. godine, La Compagnie Renault Frères.
Tvornica je 1945. godine nacionalizirana zbog suradnje braće Renault sa Nijemcima i promijenjeno joj je ime, ali je u imenu, ipak, ostalo ime Renault, u La Régie nationale des usines Renault. ¨
Znas neko je Ekspert za Bankartstvo (Svicarci),neko da kopira tudje brendove (Kinezi),neko za Proizvodnju Televizora (Japanci) Al samo je jedan Narod dobio blagoslov da zna napraviti Automobil
ovo mi mirise na temu koju je pokrenuo neki od ovih sto ne podnose Vau vau kako rece neko iznad
¨Imena tvornica prema osnivačima nisu bila strana ni za Francusku. Louis Renault (1877-1944), Marcel Renault (1882-1903) i Fernand Renault (1865-1901) osnovali su 1899. godine, La Compagnie Renault Frères.
Tvornica je 1945. godine nacionalizirana zbog suradnje braće Renault sa Nijemcima i promijenjeno joj je ime, ali je u imenu, ipak, ostalo ime Renault, u La Régie nationale des usines Renault. ¨
Znas neko je Ekspert za Bankartstvo (Svicarci),neko da kopira tudje brendove (Kinezi),neko za Proizvodnju Televizora (Japanci) Al samo je jedan Narod dobio blagoslov da zna napraviti Automobil
- shibonja
#8 Re: Explozija pri paljenju
Gost1515 wrote:nikad, hvala bogushibonja wrote:Sacekajmo strucnjake iz vau vau grupacije ,tipa vukojebina i gost151, oni se svakodnevno susrecu sa slicnim problemimapa pošto ne mogu pomoći i ne komentarišem. Za razliku od nekih koji vise po VW temama
nego kad spomenu vau-vau ... jel tebe strah ovih lutalica
Ma nemoras javno ,posalji covjeku PP kako da rijesi problem