Exkurzija 2009. Španija

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

_tulumba_

#1 Exkurzija 2009. Španija

Post by _tulumba_ »

....
Last edited by _tulumba_ on 11/01/2011 17:12, edited 1 time in total.
Neelix

#2 Re: Exkurzija 2009. Španija

Post by Neelix »

isao u spaniju, 1999te, na pocetku 4og razreda. "pobio" se sa likom iz razreda, on me "mlati" a ja se smijem :D

poslije, kad skontah sta se desava :D sam mu "obecao" da nece docekat 18ti rodjendan :lol:
_tulumba_

#3 Re: Exkurzija 2009. Španija

Post by _tulumba_ »

...
Last edited by _tulumba_ on 11/01/2011 17:11, edited 1 time in total.
Simply_Red

#4 Re: Exkurzija 2009. Španija

Post by Simply_Red »

Sjećam se ja, vrlo dobro...

Da mi je bio tvoj optimizam i euforija sigurno bih se bolje proveo.
Pro: Italijanske plaže su predivne, ako budete nocili, a vjerovatno hocete, nemoj ko da bi zaspao nego pravac cijelu noc na plazi. Put kroz cijeli Francusku je takodjer divan. U Lloret del maru (ako ćete tamo) atmosfera za zabavu isto gori hala, a Barca je jedan veliki nezaboravni dogadjaj.

Contra: sve sto cu ti reci protiv je prvenstveno proizvod mog subjektiviteta i ne mora nuzno biti i tvoj slucaj. Mozda sam ja prerano odrastao, ali u srednjoj skoli, na toj exkurziji mi je smetalo uber djetinjasto ponasanje svih mojih kolega iz svih skola. Znaci bilo je momenata kad me je stvarno bilo stid i svaku priliku sam koristio, ja i moja ekipa, da se iskrademo i da idemo sami negdje. Bio je momenat u Lloret del maru kad se pravio neki party na kojem ce biti samo raja iz BiH i samo nasa muzika. I sad ja ulazim u taj klub kad ono drma nekakva dzigera unutra, i ja se odmah s vrata okrenem i napolje. Na vratima me sretne vodič i kaze mi kao dje ces cijela bosna ti je ovdje. Reko ja nisam dosao u Bosnu nego u Spaniju. I pokupimo se mi, hodali malo po gradu, i udjemo u neki klub kao striptiz neki, naravno mi smo kontali da je supljak al de nismo imali sta drugo. Kad dole, cura ko iz Hefnerove vile pleše skroz gola, a u klubu desetak ljudi sveukupno. I sad ti zamisli kakav je to nama dozivljaj bio dok su nasi kompanjoni skakali po Španskoj verziji Inn-a.
Kasnije tu noc upoznam djevojku koja je tu puno vise od mene i ona me vodila po nekim brdima oko Lloret del mara

Uglavnom moj savjet ti je da ni u kakvom slučaju ne ides za masom i da se ne ravnas po njima nego radi ono sto ti je volja i sto se tebi dopada.
Sretno
_tulumba_

#5 Re: Exkurzija 2009. Španija

Post by _tulumba_ »

hehe zavidim ti za taj dozivljaj :thumbup: :thumbup: Nego ti meni objasnis nekako gdje to dodje(ako znas)? :D
Prije svega, hvala na savjetu. Naravno, inace sam svojeglav i nikad za masom, tako da, kontam bice dobro...A i meni takva mjesta ne odgovaraju, al' fakat jednom ili dva puta sam (ovdje u Bosni naravno) zaglavio u tim diskotekama, osjecao sam se k'o izgubljen slucaj :-) Tako da, nastojacu da to izbjegnem tamo. :thumbup:
Da, planirano je nocenje u Italiji, ma svakako sam odlucio da ne spavam. :-D
I da,idemo bas u Lloret del Mar, otprilike znam kako je tamo, vidio sam i neke snimke od prijatelja, a i na Tube, al' dobro je, kad saznas nesto sto se ne vidi na snimcima...Ja cu svakako izbjegavati te balkanske evente :-), sto kazes, nisam dosao u Spaniju da vidim bosanku (ne)kulturu.
Simply_Red

#6 Re: Exkurzija 2009. Španija

Post by Simply_Red »

http://www.youtube.com/watch?v=rEuwi7vK ... re=related

to je za vrijeme neke velike špice, ali uglavnom striptiz ti je svaku noc
klub se zove Gala, i nalazi se negdje na sredini glavne ulice. uglavnom kad dodjes primjetices ima jedna glavna ulica koja pod pravim uglom siječe ulicu koja ide uz plažu. e taj klub je negdje na sredini te ulice. ulaz je 10 evrića. al kakva konobarica radi u tom klubu nikad necu zaboraviti :D zaljubio sam se

uglavnom jos nesto sto trebas obavezno posjetiti u lloret del maru su dva vidikovca. znaci dodjes na plazu, i ides ili lijevo ili desno. na oba kraja plaze imas male puteljke koji vode na stijene iznad i mozes vidjeti cijeli lloret del mar.
Logsy

#7 Re: Exkurzija 2009. Španija

Post by Logsy »

Idem ja..al ćem da ostanem aMoNimna :D

e nek ste mi rekli za striptiz klub :lol: ...ja vala ne idem u onaj zabavni park...to mi nije interesantno ...ima da obidjem taj dan Barselonu uzduz i poprijeko pa makar...inace mi je repertoar ok...nadam se da nece sfuserit ove obilaske u putu...veronu i neku fabriku parfema u francuskoj...da ih nebi pojela :evil: ..u dzigera disko takodje ne idem...taman da se fino naspavam...stara sam ja koka :skoljka: :-D
_tulumba_

#8 Re: Exkurzija 2009. Španija

Post by _tulumba_ »

Logsy wrote:Idem ja..al ćem da ostanem aMoNimna :D

e nek ste mi rekli za striptiz klub :lol: ...ja vala ne idem u onaj zabavni park...to mi nije interesantno ...ima da obidjem taj dan Barselonu uzduz i poprijeko pa makar...inace mi je repertoar ok...nadam se da nece sfuserit ove obilaske u putu...veronu i neku fabriku parfema u francuskoj...da ih nebi pojela :evil: ..u dzigera disko takodje ne idem...taman da se fino naspavam...stara sam ja koka :skoljka: :-D
Port Aventura :thumbup: Naravno, obavezno! Ja sam rekao, sve one thrill stvari cu probati, pogotovo rollercoaster...I ja to jedva cekam! :-D
A ostani i BIDNI i dalje aMonimna, samo napisi iz kojeg dijela BiH idete, koji grad? :bih:

@simply_red, brate hvala ti :thumbup: Nacu ja taj klub, pa makar 3 dana trazio, vidim da vrijedi to posjetiti :D
I to je super prijedlog, aBda, prosetace se, pa cu naci te vidikovce, ako iko voli uzvisenja, onda sam to ja :D
Inace, prije mnogo godina, neki izlet bio na Vlasic, osnovna skola, i znate svi ona skakaona nikad nije zavrsena, svi oko nje nesto gledaju gore, a ja lagano uz stepenice i na onaj sami vrh, gore ima zidic nekih 40-50 cm visok, to je to nema ograde, nicega, eh na tom zidicu ja sjedio :lol: , a doleeeee, sad me jeza uhvati sta sam radio :-) ....
Dee dee zagreb

#9 Re: Exkurzija 2009. Španija

Post by Dee dee zagreb »

Bila sam u Španjolskoj prije dvije godine na maturalcu, točnije u Barceloni i bilo je predobro. Noćni izlasci su fenomenalni, jedno od najboljih mjesta za izaći je Maremagnum, grad je prelijep i ponoći pun života, a stadion Barce Nou Camp se treba pogledati fenomenalan je. Vraćam se uskoro ponovno u Barcelonu čim prođe financijska kriza :)
karanana

#10 Re: Exkurzija 2009. Španija

Post by karanana »

bude li seksa na tim ekskurzijama?
izmedju studenata ili se ide na mjesta gdje se seksualne usluge placaju?
Dee dee zagreb

#11 Re: Exkurzija 2009. Španija

Post by Dee dee zagreb »

karanana wrote:bude li seksa na tim ekskurzijama?
Zavisi što ti je draže? :lol: Mi smo bili u striptiz klubovima i bio je neki prezgodan striper afroamerikanac :-D
hakazvaka

#12 Re: Exkurzija 2009. Španija

Post by hakazvaka »

karanana wrote:bude li seksa na tim ekskurzijama?
kod nas su na ekskurziji trebe nosale kondome sa sobom :D
al nije bilo nicega :roll:
burek_in_space

#13 Re: Exkurzija 2009. Španija

Post by burek_in_space »

@_tulumba_ jarane ,ne morash se nishta previshe brinuti oko pronalaska tih striptiz klubova,jer u Lloret del maru na svakih 10 metara stoje likovi koji na technom srpsko/hrvatsko/bosanskom nude usluge svojih striptiz i drugih :oops: barova.
Samo ponesi kesh i uzhivaj! :evil: :mrgreen:
melb26sa

#14 Re: Exkurzija 2009. Španija

Post by melb26sa »

Ne znam kako vasa tura ide ali smo mi 2003 isli SA-Venecija nocu, hodanje po Veneciji par sati, dalje do Spanije tj Lloret de Mar. Tu smo bili oko 5 dana - znam da je hotel bio odmah preko puta bus stanice i par blokova od plaze (divan pijesak, dovoze iz Afrike, ne lijepi se za tijelo). Standardni odlasci u disko/nocni klub navece. Isli u Barcelonu - cjelodnevni izlet pa se razmilili po prodavnicama, setnje, stadion... za kraj nocni show sa fontanama. Zao mi je sto nismo vise vremena proveli da pogledamo Gaudijevu arhitekturu. JOs je bila kao neka srednjevjekovna vecera - gradic blizu Lloreta - gledas kao borbe vitezova. Vecera neki krompiri i golub? Znam da piletina sigurno nije bila :D

Povratak opet kroz Francusku ali stajanje u Cannesu i Monacu - Monaco bas par dana prije F-1 trke pa su vec bile postavljene zastitne betonske ograde a u Cannesu par dana prije festivala.

Za mene je 12 dana bilo ok ali da imam opciju ne bih isla busom jer je patnja.

A da, za spaniju - bice vam super ako imate koga da zna dobro spanski - ja sam sredila da ne moramo cekati da svi dodju da bi nam posluzili jelo i od tada smo imali "svog" konobara cijelo vrijeme boravka.
tech10

#15 Re: Exkurzija 2009. Španija

Post by tech10 »

Kakva crna ekskurzija na ovoj recesiji? :D
_tulumba_

#16 Re: Exkurzija 2009. Španija

Post by _tulumba_ »

burek_in_space wrote:@_tulumba_ jarane ,ne morash se nishta previshe brinuti oko pronalaska tih striptiz klubova,jer u Lloret del maru na svakih 10 metara stoje likovi koji na technom srpsko/hrvatsko/bosanskom nude usluge svojih striptiz i drugih :oops: barova.
Samo ponesi kesh i uzhivaj! :evil: :mrgreen:
:lol: :lol: ma dobro drug, nije mi sad to briga ba :-) , nace se sve kad se trazi :wink:
GandalfSivi

#17 Re: Exkurzija 2009. Španija

Post by GandalfSivi »

Kakve ba Spanije i Italije, kad nas onomad '96 pustise na exkurziju do Dubrovnika, a taman rat bio stao, to je lom bio. Mislim da je Elektrotehnicka Sarajevo vise unistila Dubrovnik, nego svi Crnogorski rezervisti zajedno :)
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#18 Re: Exkurzija 2009. Španija

Post by pape »

@_tulumba_, .... poslusaj ti mene, ... :-) ... mani se bosanskih festi u Spaniji, ... odlazaka u striptiz barove i slicnih teferica, svega toga imas u Bosni kol`ko ti volja.
Mani se fakultativnih izleta sa nasim vodicima, ... to je porez na budale, ... od toga samo vodici zaradjuju, a raja placa gledanje najlosijeg flamenga i pije najlosiju sangriju.
Nego `vako, ... ako imas dobru raju i ako niste bas frontalni kokuzi, ... pokusaj iskoristiti put da nesto lijepo vidis i vratis se bogatiji za lijepa iskustva.
Ne znam kakav vam je program, ... limitirani ste satnicom u putu i malo je vremena da si priustis detaljnije razgledanje onoga sto ti se nudi, ali ...
Venecija - trg San Marco, .... Verona - Arena i obliznja Julijina kuca, mostovi na Adige-u.
Pretpostavljam da vam na ruti nije Genova, sto je zaista steta, ... mene je jako dojmila, prekrasan je grad. Od Genove do San Rema, put je predivan, vozite se obalom Genovskog zaljeva skroz do francuske granice na Ventimilji i prolazite kroz vise od stotinu tunela.
Monaco - prica za sebe, malo sam se "siromasno" osjecao, ali ... nisam propustio da, pored princevske palace, posjetim i kockarnicu "Monte Carlo". Ne mozes unutra u tenama i farmerkama, ... naja fotografisanje, ... :oops:
Nica, ... Antibes, ... Cannes, steta sto se necete moci dugo zadrzati.
Beziers, ... Narbonne, ... Perpignan, ... predivni mediteranski gradovi sa bojom i mirisom.
Od vasih afiniteta i naravno novca, zavisi sta cete si pozeljeti i biti u mogucnosti priustiti.
Za kratko vrijeme je jako tesko vidjeti sve lijepo sto zelis u Barseloni, ali ... eto, ... pokusaj da vidis par Gaudijevih ostvarenja, ... posjeti Sagrada famillia, Nou Camp, Rambla sa mnostvom cvijeca i pticica, ... Columbov spomenik u luci i tako. Svojevremeno je u luci bila usidrena i replika Santa Marie, vidio sam je, ali cujem da je vise nema.
Mozda bi bilo interesantno da se utalis sa dobrom rajom i uzmete Rent-a-car, mogu se naci relativno jeftino i napravite cjelodnevni izlet u Andorru.
Vidite malo i Pirineje, Andorra je lijepa, a iskoristite povoljnost bescarinskog sopinga.
Eto, ako nista drugo, imas jos malo informacija. Zelim ti lijepi provod i ne sumnjam da ces ga imati.
Spavaj kad se vratis u Bosnu, ... :)
Lakat Jebić

#19 Re: Exkurzija 2009. Španija

Post by Lakat Jebić »

od barcelone prema valenciaii (valensiji :D ) gradic, mjesto, porta ventura, jedan od najvecih zabavnih parkova na svijetu, mozda ti zvuci previse djetinjasto, al ako ima ponudjeno, neces se pokajat ako odes, prejako je (rollercoaster koji ide 150 km/h, drugi koji dostigne brzinu od 135 km/h za 3.5 sekunde, kuca strave u kojoj te lik fakat pocne ganjat sa motornom pilom...)
samo_ti

#20 Re: Exkurzija 2009. Španija

Post by samo_ti »

aaaajjj sta sam tamo radio... :D :D :D nista ne pitaj.....idi bit ce ti extra.... 8-)
SSemir

#21 Re: Exkurzija 2009. Španija

Post by SSemir »

uhh i sad se sjecam skoro svakog dana, a od tad proslo 2 godine :D
marineland, flamenko..otpisi to, nemoj dzaba ici i gubiti vrijeme, a taman ti to dobro dodje da osjetis grad bez ostalih bosanaca iz svoje skole.. ;)
obavezno u port aventuru i barcelonu naravno da ides ;)
i kao sto ti rekose, drzi se svoje ekipe u masi nikad nemoj ici..
sto se tice tih striptiza, ne brini, imas toga svigdje :D u hollywoodu kad sma ja bio je bilo redovno svaku noc, ujutro u 4 pocinjao striptiz..
u koji hotel ides?
Vares City

#22 Re: Exkurzija 2009. Španija

Post by Vares City »

"TAJO" nahapa a sinovi i kceri crkavicu poreznih obveznika "uloze"u Spaniju,.... :mrgreen:
_tulumba_

#23 Re: Exkurzija 2009. Španija

Post by _tulumba_ »

SSemir wrote:uhh i sad se sjecam skoro svakog dana, a od tad proslo 2 godine :D
marineland, flamenko..otpisi to, nemoj dzaba ici i gubiti vrijeme, a taman ti to dobro dodje da osjetis grad bez ostalih bosanaca iz svoje skole.. ;)
obavezno u port aventuru i barcelonu naravno da ides ;)
i kao sto ti rekose, drzi se svoje ekipe u masi nikad nemoj ici..
sto se tice tih striptiza, ne brini, imas toga svigdje :D u hollywoodu kad sma ja bio je bilo redovno svaku noc, ujutro u 4 pocinjao striptiz..
u koji hotel ides?
Hvala na savjetima :wink: A rekose mi da se i hotel zove kao i mjesto, Lloret de Mar, nisam siguran, tako vele..
Nego ovih dana neke price kruze da postoji mogucnost da uopce bosanske guze ne vide spanskog mora..Ova gripa i ovo
sra*je :roll: Sutra cemo valjda definitivno znati, bar bi trebali..
Samo bi mi jos to trebalo, da zbog gripe ne odem :-)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#24 Re: Exkurzija 2009. Španija

Post by ladyblue18 »

Pa ministarstvo je poslalo dopise da se exkurzije, skole u prirodu isl. odgode do daljnjeg.
I mislim da bi to bilo ok sasvim, s tim da se pomjere za neko drugo vrijeme.
A ne ko Sol Azur furat u inat svima kako se nikome nista nece desiti sa pricom "Mi smo Bosanci, nece grom u koprive, bolje se provoditi po Grckoj pa fasovati gripu, nego ostati u BiH" :roll:
x generation

#25 Re: Exkurzija 2009. Španija

Post by x generation »

ladyblue18 wrote: "Mi smo Bosanci, nece grom u koprive, bolje se provoditi po Grckoj pa fasovati gripu, nego ostati u BiH" :roll:
U Grckoj mozes fasovati mnogo toga a ne samo gripu :mrgreen:
Turista i stranaca ima,kontrola je strozija posebno na osobe koje dolaze iz zemalja koje su pogodjene gripom,na aerodromima kontrola termocam. koliko sam upoznat Tamiflu-a i cjepiva ima dovoljno (ne preciziram o kolicini)
Do sada nije zabiljezen niti jedan slucaj gripe u Gr mozda da je sad malo podloznija radi turisticke sezone,ali ovo vec prerasta u globalni problem.
Oni koji idu u Gr mislim da ce pamtiti (pozitivno) i provesti ugodne dane,a ako ne preferiraju svinjetinu u Gr ima koza i ovaca previse pa neka se krkaju fetom po cijeli dan :mrgreen: ,jedino sto je vrijeme ovih dana bljak pa ako idu za 2-3 dana to je jedino sto im moze pokvariti raspolozenje.
Post Reply