Excelsior Dubrovnik, iskustva?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
crni85

#1 Excelsior Dubrovnik, iskustva?

Post by crni85 »

pozdrav svima...zanima me dal je iko u pomenutom hotelu, i kakva su vasa licna iskustva? hvala
alica.k

#2 Re: Excelsior Dubrovnik, iskustva?

Post by alica.k »

meni je super bilo, fin dorucak, imali smo sobu s pogledom na more, ma ljepota. al skup.

ja sam bila u proljece, ne znam kako je sad...
crni85

#3 Re: Excelsior Dubrovnik, iskustva?

Post by crni85 »

alica.k wrote:meni je super bilo, fin dorucak, imali smo sobu s pogledom na more, ma ljepota. al skup.

kakav je ugodjaj u sobi, jer planiram tu ici na bracno?:-) svakako ti me najvise intresuje:-)
zelenashica

#4 Re: Excelsior Dubrovnik, iskustva?

Post by zelenashica »

crni85 wrote:
alica.k wrote:meni je super bilo, fin dorucak, imali smo sobu s pogledom na more, ma ljepota. al skup.

kakav je ugodjaj u sobi, jer planiram tu ici na bracno?:-) svakako ti me najvise intresuje:-)
Ako misliš da će ti ugođaj u sobi i kvaliteta kreveta uticati na provedeno vrijeme u tom hotelu pored hanume (koju ženiš,jer haman voliš) de ne ženi se živ bio :lol: SPASI SEBE I NJU NA VAKAT.....

Sretno...
alica.k

#5 Re: Excelsior Dubrovnik, iskustva?

Post by alica.k »

eh, sad...ja sam bila sa sestrama, ne znam ni kakav ugodjaj treba bit za bracno :S

meni je lijepo, pretpostavljam da moze bit i romanticno...najljepsi je pogled i terasa ako cemo realno. sobe su lijepe, uredne, velike...eto, ne znam sta da ti jos pisem.

edit: evo imas i stranicu pa pogledaj sobe...
sabanss

#6 Re: Excelsior Dubrovnik, iskustva?

Post by sabanss »

zelenashica wrote: Ako misliš da će ti ugođaj u sobi i kvaliteta kreveta uticati na provedeno vrijeme u tom hotelu pored hanume (koju ženiš,jer haman voliš) de ne ženi se živ bio :lol: SPASI SEBE I NJU NA VAKAT.....

Sretno...
Meni je ovo sasvim logicno :?
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#7 Re: Excelsior Dubrovnik, iskustva?

Post by Priorat »

crni85 wrote:

ha,ha,ha,ha..
ti kao u zatvor da ides pa se za sobe raspitivas.. :thumbup:
samo malo

#8 Re: Excelsior Dubrovnik, iskustva?

Post by samo malo »

U dubrovniku preporucujem hotel Komodor, familijarna atmosfera, gosti 90% stranci, nije preskup, za boravak u dvoje savrsen.

Problem je samo sto radi samo za Novu godinu i Bozic, imaju pauzu od pocetka novembra do pocetka aprila naredne godine.
vozač

#9 Re: Excelsior Dubrovnik, iskustva?

Post by vozač »

samo malo wrote:U dubrovniku preporucujem hotel Komodor, familijarna atmosfera, gosti 90% stranci, nije preskup, za boravak u dvoje savrsen.

Problem je samo sto radi samo za Novu godinu i Bozic, imaju pauzu od pocetka novembra do pocetka aprila naredne godine.
ne znam za excelsior, mislim da je preskup i da nije vrijedno tolikih para, doduše ako je u pitanju bračno putovanje može se razumjeti,
ali... komodor je tito, pogotovo ima ona soba što te zapadne sa njom i velika terasa lijevo od ulaza, izađeš da se protegneš, a terasa 30 kvadrata
dubrovnik ko dubrovnik, sve skupo da bog sačuva, mislim da nećeš puno izgubiti na ugođaju i ako zaboraviš taj excelsior, još ako ti se potrefi i ružno vrijeme ... samo ćeš bez veze baciti pare na excelsior,
priznajem ... ovo je iz perspektive oženjenog, možda sam previše praktičan, a manje romantičan
Dead Man Walking

#10 Re: Excelsior Dubrovnik, iskustva?

Post by Dead Man Walking »

zelenashica wrote:
crni85 wrote:

Ako misliš da će ti ugođaj u sobi i kvaliteta kreveta uticati na provedeno vrijeme u tom hotelu pored hanume (koju ženiš,jer haman voliš) de ne ženi se živ bio :lol: SPASI SEBE I NJU NA VAKAT.....

Sretno...
:-)

E vala nek ti rece covjeku, i to velikim slovima, da se ne zeni jer mu je bitno da mu na bracnom bude sve cakum-pakum. Ja ba, ides na bracno, sta fali ako su plahte na krevetima za neku stvar, ako ne mjenjaju peskire u hotelu svaki dan, ako je usluga nula, ako trebaju klapati 3 kilometra do civilizacije, i tako to, bitno je da je hanuma tu. E dje li si ti isla na bracno (ako si isla) da mi je znati. :-)
Nadinka

#11 Re: Excelsior Dubrovnik, iskustva?

Post by Nadinka »

Excelsior su divne sobe, divno kupatilo, balkon gleda na more i na zidine, lokacija odlicna za setnju i hodanje okolo, u svakom slucaju ako nije vazna cijena onda je odlican.
samo malo

#12 Re: Excelsior Dubrovnik, iskustva?

Post by samo malo »

vozač wrote:
samo malo wrote:U dubrovniku preporucujem hotel Komodor, familijarna atmosfera, gosti 90% stranci, nije preskup, za boravak u dvoje savrsen.

ne znam za excelsior, mislim da je preskup i da nije vrijedno tolikih para, doduše ako je u pitanju bračno putovanje može se razumjeti,
ali... komodor je tito, pogotovo ima ona soba što te zapadne sa njom i velika terasa lijevo od ulaza, izađeš da se protegneš, a terasa 30 kvadrata
dubrovnik ko dubrovnik, sve skupo da bog sačuva, mislim da nećeš puno izgubiti na ugođaju i ako zaboraviš taj excelsior, još ako ti se potrefi i ružno vrijeme ... samo ćeš bez veze baciti pare na excelsior,
priznajem ... ovo je iz perspektive oženjenog, možda sam previše praktičan, a manje romantičan
Meni licno najbolje sobe uz bazen, cijeli bazen sa okolnom terasom tvoje :D ali to van sezone, recimo oktobar, septembar, kad nije guzva, da ti ne ulijecu ljudi u sobu ili voda iz bazena :D

Ali je carski ugodjaj, izadjes iz sobe kroz balkonska vrata i uskocis u bazen :D a tek koji je merak odpsavati poslijepodne uz zubor vode u bazenu (tad obicno pustaju staru a pune svjezom vodom), ajoj miline, onaj zrak morski.

Ne znam, meni je Komodor plafon, prava atmosfera za odmor, kuhinja predobra, imaju sjajne kuhare, svedsaki sto ponuda i dorucka i vecere (ja obicno uzimam polupansion) i izleti gdje ti je volja, ako imas para, volja ti Cetinje, volja ti Konavle, volja ti Medjugorje, volja ti Split, jednodnevni izleti, autobus ti stane pred hotelom ujutro u 7 i vracas se na veceru :thumbup:

Steta samo sto je preskupo, mislim Dubrovnik uopsteno, pa tako i Komodor. Jedan je od jeftinijih hotela u Dubrovniku (tri zvjezdice mislim da ima), a skupo za nase uslove. Onaj Palace, ono je silovanje novcanika, tamo recimo ne mijenjaju eure u kune na recepciji, samo dolare :D 99% gostiju im Amerikanci, ili je to bilo samo u momentu kada sam se ja zadesio na njihovoj recepciji. Ono 1% odpada na nase politicare, vidio sam tada par nasih ministara i ovih pometina sto se povlace po tv ekranima, nekakvi savjetnici i slicno. Sve se bojim da odsjedaju o svom trosku.

Kompas, mislim preko Unis toursa (nisam siguran za agenciju, mozda je i Relax) nudi i bracne pakete, ono, tri dana za bracne parove, po nizim cijenama, pogledaj po internet ponudama. I on je u uvali Lapad smjesten.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#13 Re: Excelsior Dubrovnik, iskustva?

Post by Toto »

crni85 wrote:

kakav Excelzior, za bracno se iznajmljuje "Seherzada" u komsiluku..
Zelena Carapa

#14 Re: Excelsior Dubrovnik, iskustva?

Post by Zelena Carapa »

Ne znam kakve su sad cijene u odnosu na excelsior, preporucujem ti hotel Rixos Dubrovnik.

Usluga extra, sobe extra, spa, bazen sve za 5. (mislim da su turci vlasnici - kad smo mi isli svinjetina nije bila servirana nikako - ni za doruckom)

Jako lijepo i romanticno mjesto.

Sve sobe sa kupatilom koje je u staklu sa svih strana -mislim da bi vam se svidjelo. ;)

Sretno!!! :thumbup:
Post Reply