Ex-yu kanali na salelit

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
paral0c0

#1 Ex-yu kanali na salelit

Post by paral0c0 »

Koje kanale se mogu preko satelitske gledati, sta su frekvencije, sta sve treba da pratis ove kanale?

Ja imam NTV Hayat, rts, hrt 1,2, plus, tv montenegro, slo, 1, 2, 3, tv makedonija, CMC, tv slijeme.

Jeli moguce da hvatam OBN i TV Nova preko satelitske, ali ovde u Holandiji?

Jednu kazu moze, ali treba veliki tanjir, drugi kazu nemoze????
Distortion

#2 Re: Ex-yu kanali na salelit

Post by Distortion »

Moguce piratski i OBN I NOVA TV, satelit 1w paket Digi Tv koji se moze dekodirat pomocu emulatora...
dast

#3 Re: Ex-yu kanali na salelit

Post by dast »

Mozes drug da gledas sta pozelis... Od srbijanskih kanala tu je b92, Fox,eurosport,...... Hrvatski RTL, sportklub, itd.....
dnaxy

#4 Re: Ex-yu kanali na salelit

Post by dnaxy »

a kako??

imal negdje image kakav? jel potreban uopste.kljucevi itd.

kako to funkcionise?? hajd malo opsirnije ako vam nije tesko
paral0c0

#5 Re: Ex-yu kanali na salelit

Post by paral0c0 »

I mene zanima kako?????

Jeli treba sada veci tanjir, motor????

Ja imam digitalnu sat, imam isto Hayat karticu.
dast

#6 Re: Ex-yu kanali na salelit

Post by dast »

Ma jok bolan, treba ti obicni digitalni resiver (zaboravih ono koja je marka, kosta 150-injak maraka), treba ti tanjir i motor... Jedan LNB i malo kablova...
POzoves nekoga da ti podesi satelite i udri :) Imas na par sajtova kodove za odredjene kanale, ukucas i gledas, kodovi se redovno azuriraju i mozes bez nekog kanala eventualno da budes par sati... A i ne kodira se to tako cesto... imas na krstarica.com forumu kljuceve za odredjene kanale...
U Rajvosa imaju jedni momci koji sve zavrse za nekih 300 KM, naravno sa svim materijalom, objasne ti gdje skidas kljuceve i to je to... Uvedes, imas milion kalana (kako domacih tako i stranih), bez pretplate naravno :dance:
dnaxy

#7 Re: Ex-yu kanali na salelit

Post by dnaxy »

dast wrote:Ma jok bolan, treba ti obicni digitalni resiver (zaboravih ono koja je marka, kosta 150-injak maraka), treba ti tanjir i motor... Jedan LNB i malo kablova...
POzoves nekoga da ti podesi satelite i udri :) Imas na par sajtova kodove za odredjene kanale, ukucas i gledas, kodovi se redovno azuriraju i mozes bez nekog kanala eventualno da budes par sati... A i ne kodira se to tako cesto... imas na krstarica.com forumu kljuceve za odredjene kanale...
U Rajvosa imaju jedni momci koji sve zavrse za nekih 300 KM, naravno sa svim materijalom, objasne ti gdje skidas kljuceve i to je to... Uvedes, imas milion kalana (kako domacih tako i stranih), bez pretplate naravno :dance:

dobro sve to imam.. na kojem satelitu se to hvata?hocu da sam podesim..nema ovdje nikoga ko bi to mogao da uradi..imal negdje na netu objasnjenje za noob´S?? :D
fole13

#8 Re: Ex-yu kanali na salelit

Post by fole13 »

dnaxy wrote:
dast wrote:Ma jok bolan, treba ti obicni digitalni resiver (zaboravih ono koja je marka, kosta 150-injak maraka), treba ti tanjir i motor... Jedan LNB i malo kablova...

dobro sve to imam.. na kojem satelitu se to hvata?hocu da sam podesim..nema ovdje nikoga ko bi to mogao da uradi..imal negdje na netu objasnjenje za noob´S?? :D

Imas na satalitu thor te nase kanale treba ti motor ali ne onaj obicni nego bar strongov on ti je oko 120 km treba ti tanjir precnika 1,05cm Lnb ,Kabal do resivera i resiver i da treba ti neko da to ustimuje jer neces moci sam znam po sebi trazio sam 3 dana i odustao ,najposlije zovnuo neke likove iz oglasa imas neke likove na market.ba koji se nude za ugradnju i tako pa tamo vidi eto nadam se da sam pomogao. :D
Distortion

#9 Re: Ex-yu kanali na salelit

Post by Distortion »

Prijatelju nisi ni rekao koji resiver imas. Uglavnom moras imat tanjir od nekih 105 cm, diseq 1.2 motor. Nadjes odgovarajuci software za tvoj resiver i ubacis ga preko kompa sa RS 232 kablom. Imas internet, posjeti http://www.satelitskiforum.com i informisi se tamo, sve potrebne info su tamo. Nadjes Thor 1w, skeniras frekvencije na tom satelitu (lyngsat.com). Bitno ti je da za tvoj resiver ima odgovarajuci software koji se ubaci i onda je lako ubacit kljuceve. Uglavnom imas internet i malo istrazuj. Ako bas ne mozes to sam da odradis, vjeruj da u tvom gradu ima neko ko se s tim bavi i ko ce ti to odradit za sat vremena.
paral0c0

#10 Re: Ex-yu kanali na salelit

Post by paral0c0 »

Znaci tanjir 105 cm, malo bolji motor jeli????

Ja ima Humax va-fox viacsess.
neko3333

#11 Re: Ex-yu kanali na salelit

Post by neko3333 »

treba ti dreambox sa internet prikljuckom; i neko kod koga se mozes prikljuciti za cardsharing
Doda37

#12 Re: Ex-yu kanali na salelit

Post by Doda37 »

ne treba mu dream za digi tv, barem ne za koje vrijeme
dast

#13 Re: Ex-yu kanali na salelit

Post by dast »

neko3333 wrote:treba ti dreambox sa internet prikljuckom; i neko kod koga se mozes prikljuciti za cardsharing
Moze i ta varijanta, ali za ovo sto ja govorim (ukucavanje kodova) ne treba!! Moze bilo kakav resiver!
Post Reply