Evropski univerzitet - besplatno studiranje, diploma nepriznata

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
robinbhhood

#1 Evropski univerzitet - besplatno studiranje, diploma nepriznata

Post by robinbhhood »

Čitam danas, a vala i slušam na tv, Evropski univerzitet u Brčkom upisuje 2000 studenata, besplatno! Imam maturanticu, pa malo proguglam. Prvo odem na hea pa na cip, odatle počinje potraga (naučio sam i ja nešto :izet: ), da vidim je l' sve regularno, pa ćemo onda dalje.

I na cip piše ovo: Početna licenca ovog univerziteta je u skladu sa odredbama propisanim članom 29. stav 5) i 6) Zakona o visokom obrazovanju u Brčko distriktu BiH („Službeni glasnik Brčko distrikta BiH“, broj: 30/09) važila najviše dvije godine, prestala je da važi, dok mu nova licenca nije izdata. S tim u vezi, diplome i druge javne isprave izdate od strane ove visokoškolske ustanove nisu priznate u BiH, a u skladu sa odredbama propisanim članom 37. stav 2) istog zakona koji propisuje da se ne priznaju akademske titule, stručna i naučna zvanja, diplome i druge javne isprave izdate od strane ustanove koja nema licencu i akreditaciju. Imajući u vidu navedeno, Evropski univerzitet Brčko ne treba uvrstiti u Informaciju o visokoškolskim ustanovama.
http://www.cip.gov.ba/index.php/bs/vije ... triktu-bih

I pitam se ja sad, šta rade ovi silni portali, radija i tv, ja ovu informaciju nigdje čuo nisam. Pa sam lijepo mog'o upisat dijete tamo, džaba studiranje, a džaba i diploma - nepriznata. Kakva je ovo zemlja gdje se ovakve informacije moraju "iskopati", umjesto da su nas poplavili s njima?????
celeron

#2 Re: Evropski univerzitet - besplatno studiranje, diploma nepriznata

Post by celeron »

Očito nisi pratio odbro desavanja u vezi ovog, jer je ovo poznato od prije...
Post Reply