EVROPA, ILI – ORUŽANI TEROR I RAT?!

Post Reply
hukagrad
Posts: 87
Joined: 17/05/2006 18:25

#1 EVROPA, ILI – ORUŽANI TEROR I RAT?!

Post by hukagrad » 01/12/2006 18:55

VISOKI PREDSTAVNIČE,
proces destrukcije u BiH je toliko činjeničan da je svaki napor usmjeren ka budućnosti BiH, kao biocentričnog i humanog ambijenta – što je izvorno bosansko počelo i uvjet samoodrživosti BiH - de jure i de facto antisistemski i, usto, ishod mu je, u najboljem slučaju, psihosocijalna satrapcija čovjeka sklonog naporima takvog karaktera. Ovo se posebno odnosi na populaciju onih ličnosti koje su neposredno organizirale i/ili vodile bitku za spas i očuvanje biološkog integriteta ne samo bosanskohercegovačkog ambijenta nego i svakog bića u njemu, ali i oko njega, i pritom su neodgodivo dosljedne u svojoj namjeri da u toj bici istraju, pa makar to bilo samo u korist životnog dostojanstva. Satrapcija je sistematska, a organizirana je sa nivoa onih autoriteta koji - bez obzira što su ustanovljeni na neposrednom sudjelovanju u pripremi, izvođenju i kontroli masovnih devastacija genocidnog karaktera - sebe nazivaju političkim. Tim slijedom, na udaru satrapcije je i sama politika na globalnom nivou, jer se s tog nivoa supervizira politička, pa i svaka druga, isplativost bosnocidnih projekata. Upravo taj nivo je odgovoran za supremaciju (nebosanskog, znači – globalnog!) zla nad (bosanskim, znači – globalnim!) dobrom, zato što je mandatom dobijenim od lidera genocidnih projekata prekinuo (prirodan) proces oslobađanja života od pošasti, a potom svesrdno zaštitio legla te pošasti i osigurao im pravo na bosnocid. S punim pravom se može ustvrditi kako je promocija zla pod internacionalnim patronatom, i to izvan zajedničkog ili/i posebnog bošnjanskog, srpskog i hrvatskog interesa u profiliranju tog patronata, pošto je sve učinjeno da se ugrozi samoodrživost čovjeka u BiH do te mjere da je moć pozitivnog uticaja na lokalnom društvenom nivou i na nivou individualnog životnog statusa potpuno irelevantna.
Očit prilog tvrdnji jesu posljednji izbori u BiH, ostavljeni u nadležnost „centralnoj izbornoj komisiji“ po mandatu isključivo privrženoj prokrustovski profiliranom izbornom zakonu, mada je deprokrustizacija izbornog procesa bio jedan od prioriteta doista reprezentabilnog i moćnog internacionalnog kontigenta. Takav vid ponašanja prema prioritetima u mandatu dodijeljenom s najvišeg civilizacijskog nivoa je i vid otvorene podrške civilizacijskim surogatima, koji u evropskoj perspektivi BiH vide vlastitu propast i učinit će sve da se „narodom“ zaštite od Evrope. To će se otvoreno dogoditi čim bude neposredno ugrožen njihov „vitalni“ interes, koji egzistira isključivo na profitu od devastacije tijela, života i imovine „vlastitog“ naroda. Novija praksa odgovora na takav oblik međunarodne komunikacije je ponovljena devastacija tijela, života i imovine „tuđeg“ naroda. I tu se (među)narodni krug patnje zatvara. Perspektiva mu je nepredvidivo metastazična: do globalne pošasti!.
Svakako, narodima ne priliči zločinstvo i ne mogu se za zločin ni kažnjavati. Međutim, masovni zločin ne priliči ni bilo kojem pojedincu, pa makar i da je broj tih slučajnih pojedinaca jednak broju pojedinaca u narodu kojem pripadaju. Masovni zločin priliči samo sistemu, koji je u posjedu (političke) moći, ali ne kao slučajan skup pojedinaca (pa i imperatora) - već kao (politički) kolektiv, s jasno definiranim programima, strukturom i funkcijama za operacionalizaciju vlastitih ciljeva. Što znači, imperijalni princip funkcioniranja sudova nespojiv je sa prostorom parlamentarnih demokratija i implikativan je sa onim snagama u društvu koje u otvorenosti tih demokratija vide priliku za (ponovnu) uspostavu vlasti nad ostatkom individualnih tijela, života i imovine. U slučaju ratnog zločina genocidnih razmjera pojedinci su potpuno marginalni i, u krajnjoj instanci – progon pojedinaca, bez jasno utvrđene krivične odgovornosti političkih kolektiviteta je pravni nonsens, s nesagledivo zloćudnim posljedicama upravo po populaciju kojoj se ne poriče (i formalno štiti) međunarodni subjektivitet. Znači li to da je BiH između Vas i njih samo zato da bila taocem do nepostojanja, slijedom otpisivanja odgovornosti za institucionizirana legla zla na račun naroda – po iračkom ili afganistanskom modelu. Zašto se bilo što slično nije dogodilo u BiH nije VAŠA i njihova zasluga, već je mir u biti ponašanja bosanske populacije. Pošto je nje sve manje, manje je i izgleda na uspjeh VAMA dodijeljene misije.
VISOKI PREDSTAVNIČE,
danas imate samo dva izbora: Evropa, ili eskalacija psihosocijalnog terora u oružani teror i rat. Za prvu opciju uz Vas je preko 90% bosanske populacije.


Cohers
Posts: 470
Joined: 15/01/2013 21:46

#2 Re: EVROPA, ILI ORUŽANI TEROR I RAT?!

Post by Cohers » 08/12/2016 21:37

Aktualno i danas. I bit će sve aktualnije narednih mjeseci.

User avatar
Retro_Eskobar
Posts: 214
Joined: 26/02/2011 12:37
Location: Palata mlatimudana bez kozice

#3 Re: EVROPA, ILI – ORUŽANI TEROR I RAT?!

Post by Retro_Eskobar » 08/12/2016 21:52

Ovde samo naivan i budala nakon svih desavanja u proslosti kod nas,a bgmi i u svijetu moze biti uvjeren da nece doci do oruzanog sukoba.Oruzani sukob je ovdje svakim danom sve blizi nazalost.U yugi je sve bilo pod "bratstvo i jedinstvo",pa se nije toliko potencirala javno prica o nacionalnostima i slicno.Dok danas imamo generacije sistematski odgajane u mrznji i pod pritiskom,pune bijesa i gnjeva.Zapitajte se kakvih bi se zvjerstava tek tada nagledali.

megaman4
Posts: 4655
Joined: 08/08/2011 23:59

#4 Re: EVROPA, ILI – ORUŽANI TEROR I RAT?!

Post by megaman4 » 08/12/2016 22:05

Retro_Eskobar wrote:Ovde samo naivan i budala nakon svih desavanja u proslosti kod nas,a bgmi i u svijetu moze biti uvjeren da nece doci do oruzanog sukoba.Oruzani sukob je ovdje svakim danom sve blizi nazalost.U yugi je sve bilo pod "bratstvo i jedinstvo",pa se nije toliko potencirala javno prica o nacionalnostima i slicno.Dok danas imamo generacije sistematski odgajane u mrznji i pod pritiskom,pune bijesa i gnjeva.Zapitajte se kakvih bi se zvjerstava tek tada nagledali.
Vjeruj mi prvi put u zivotu sam ozbiljno zabrinut i smatram da se nesto ozbiljno kuha. Loptica je na EU. Ili ce oni udariti sakom od stol i smijeniti dekretom ekstremiste tipa Dodik i sl. i nas silom ugurati u EU ili ce doci do potpunog rasula i oruzanog sukoba cime Dayton postaje mrtav. Sve sam vise siguran da se Daytonn ne moze mijenjati dogovorom jer RS i Srbija nisu za to.

User avatar
KB9
Posts: 8519
Joined: 26/10/2014 08:20

#5 Re: EVROPA, ILI – ORUŽANI TEROR I RAT?!

Post by KB9 » 09/12/2016 08:25

ovde te unistavaju tvoji dok ti govore kako su za sve krivi drugi koje zbog toga trebas mrzit

User avatar
japin_mutapi
Posts: 10088
Joined: 11/06/2011 19:00
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6 Re: EVROPA, ILI – ORUŽANI TEROR I RAT?!

Post by japin_mutapi » 09/12/2016 09:33

mirnospavajteratanećebiti

User avatar
Black swan
Posts: 54586
Joined: 17/03/2004 09:36
Location: U sredistu elementarnih nepogoda

#7 Re: EVROPA, ILI – ORUŽANI TEROR I RAT?!

Post by Black swan » 09/12/2016 09:34

ako ništa dijasporci ne trebaju brinuti :D


evo tema pokrenuta prije 10 godina
dakle nismo se trebali brinuti ni nervirati čitavih 10 godina ako sutra rat počne

Cohers
Posts: 470
Joined: 15/01/2013 21:46

#8 Re: EVROPA, ILI – ORUŽANI TEROR I RAT?!

Post by Cohers » 09/12/2016 10:40

http://www.klix.ba/vijesti/bih/korak-bl ... /161209001
Korak bliže EU: BiH danas dobija Upitnik Evropske komisije sa više od 3.000 pitanja
Komesar za proširenje Evropske unije Johannes Hahn danas će službeno predati Upitnik predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću.
Image
Upitnik Evropske komisije za pripremu mišljenja o zahtjevu za članstvo je analitički instrument politike proširenja EU koji Evropska komisija koristi kako bi ocijenila spremnost države koja je podnijela zahtjev za članstvo da stekne status kandidata i otvori pregovore o pristupanju sa EU, o čemu na odlučuju Vijeće EU i Evropsko vijeće.
(...)
Rok za odgovor na Upitnik je šest mjeseci, a očekuje se da naša država dobije i neka dodatna pitanja. Da bismo uspješno odgovorili na sva pitanja neophodno je funkcioniranje Mehanizma koordinacije, jer Evropska komisija očekuje da vlasti u BiH "govore jednim glasom".

http://www.sarajevograd.info/dodika-u-b ... odgovorio/
Image

Upitan kako treba razumeti njegovu izjavu da “BiH neće postojati”, Dodik je rekao da je to zbog stranaca koji žele centralizovanu BiH, koju “Srbi i Hrvati ne žele” i dodao:

“Lažu kada kažu da neće, hoće i sve njihove integrativne politike vezane za EU su zato da se obaveže RS ili neko da se u BiH prave neke nove institucije. Šta je to nego centralizacija.”

Znači, "ne crkni magarče do zelene trave". Ili: svesrdno bacanje genocidne prašine u oči bh-građanima, bh-društvu i bh-državi.

U postdaytonskoj, tj. predevropskoj fazi, BiH je ojačana http://www.eubih.eu/b-h-s. EU misija u BiH bi, konačno, morala početi da radi u korist bh-građana, bh-društva i bh-države, tj. u korist EU-e.

megaman4
Posts: 4655
Joined: 08/08/2011 23:59

#9 Re: EVROPA, ILI – ORUŽANI TEROR I RAT?!

Post by megaman4 » 09/12/2016 20:18

Cohers wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/korak-bl ... /161209001
Korak bliže EU: BiH danas dobija Upitnik Evropske komisije sa više od 3.000 pitanja
Komesar za proširenje Evropske unije Johannes Hahn danas će službeno predati Upitnik predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću.
Image
Upitnik Evropske komisije za pripremu mišljenja o zahtjevu za članstvo je analitički instrument politike proširenja EU koji Evropska komisija koristi kako bi ocijenila spremnost države koja je podnijela zahtjev za članstvo da stekne status kandidata i otvori pregovore o pristupanju sa EU, o čemu na odlučuju Vijeće EU i Evropsko vijeće.
(...)
Rok za odgovor na Upitnik je šest mjeseci, a očekuje se da naša država dobije i neka dodatna pitanja. Da bismo uspješno odgovorili na sva pitanja neophodno je funkcioniranje Mehanizma koordinacije, jer Evropska komisija očekuje da vlasti u BiH "govore jednim glasom".

http://www.sarajevograd.info/dodika-u-b ... odgovorio/
Image

Upitan kako treba razumeti njegovu izjavu da “BiH neće postojati”, Dodik je rekao da je to zbog stranaca koji žele centralizovanu BiH, koju “Srbi i Hrvati ne žele” i dodao:

“Lažu kada kažu da neće, hoće i sve njihove integrativne politike vezane za EU su zato da se obaveže RS ili neko da se u BiH prave neke nove institucije. Šta je to nego centralizacija.”

Znači, "ne crkni magarče do zelene trave". Ili: svesrdno bacanje genocidne prašine u oči bh-građanima, bh-društvu i bh-državi.

U postdaytonskoj, tj. predevropskoj fazi, BiH je ojačana http://www.eubih.eu/b-h-s. EU misija u BiH bi, konačno, morala početi da radi u korist bh-građana, bh-društva i bh-države, tj. u korist EU-e.
Kao prvo čestitke za ovo jer izgleda idemo konačno ka EU, uprkos Dodiku i sličnim međedima koji to koče i osporavaju.

Kao drugo, ovo će samo ubrzati ionako veliki egzodus stanovništva iz države.

Da nešto nije uredu u državi, moglo se danas pročitati gdje su bila dva pokušaja samoubistva, prvo na Ilidži, a drugi u gradu. :(


User avatar
jao_situacije
Posts: 17650
Joined: 29/03/2014 19:20

#11 Re: EVROPA, ILI – ORUŽANI TEROR I RAT?!

Post by jao_situacije » 09/12/2016 20:22

megaman4 wrote:
Cohers wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/korak-bl ... /161209001
Korak bliže EU: BiH danas dobija Upitnik Evropske komisije sa više od 3.000 pitanja
Komesar za proširenje Evropske unije Johannes Hahn danas će službeno predati Upitnik predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću.
Image
Upitnik Evropske komisije za pripremu mišljenja o zahtjevu za članstvo je analitički instrument politike proširenja EU koji Evropska komisija koristi kako bi ocijenila spremnost države koja je podnijela zahtjev za članstvo da stekne status kandidata i otvori pregovore o pristupanju sa EU, o čemu na odlučuju Vijeće EU i Evropsko vijeće.
(...)
Rok za odgovor na Upitnik je šest mjeseci, a očekuje se da naša država dobije i neka dodatna pitanja. Da bismo uspješno odgovorili na sva pitanja neophodno je funkcioniranje Mehanizma koordinacije, jer Evropska komisija očekuje da vlasti u BiH "govore jednim glasom".

http://www.sarajevograd.info/dodika-u-b ... odgovorio/
Image

Upitan kako treba razumeti njegovu izjavu da “BiH neće postojati”, Dodik je rekao da je to zbog stranaca koji žele centralizovanu BiH, koju “Srbi i Hrvati ne žele” i dodao:

“Lažu kada kažu da neće, hoće i sve njihove integrativne politike vezane za EU su zato da se obaveže RS ili neko da se u BiH prave neke nove institucije. Šta je to nego centralizacija.”

Znači, "ne crkni magarče do zelene trave". Ili: svesrdno bacanje genocidne prašine u oči bh-građanima, bh-društvu i bh-državi.

U postdaytonskoj, tj. predevropskoj fazi, BiH je ojačana http://www.eubih.eu/b-h-s. EU misija u BiH bi, konačno, morala početi da radi u korist bh-građana, bh-društva i bh-države, tj. u korist EU-e.
Kao prvo čestitke za ovo jer izgleda idemo konačno ka EU, uprkos Dodiku i sličnim međedima koji to koče i osporavaju.

Kao drugo, ovo će samo ubrzati ionako veliki egzodus stanovništva iz države.

Da nešto nije uredu u državi, moglo se danas pročitati gdje su bila dva pokušaja samoubistva, prvo na Ilidži, a drugi u gradu. :(
jah, na zapadu se niko ne ubija

User avatar
General War
Posts: 18306
Joined: 18/09/2013 22:04

#12 Re: EVROPA, ILI – ORUŽANI TEROR I RAT?!

Post by General War » 09/12/2016 20:51

KB9 wrote:ovde te unistavaju tvoji dok ti govore kako su za sve krivi drugi koje zbog toga trebas mrzit
:thumbup:

Post Reply