Gradivni elementi od kojih nastaju aminokiseline su svuda oko nas, u svemiru. Treba im samo pogodna klima kao na nasoj i drugim planetama da dodje do hemijskih reakcija koje bi eventualno vodile u samoreplicirajucu materiju koju nazvasmo zivotom.severin wrote:evo neka pitanja sto je lik postavio pa me bas interesuju odgovori![]()
Evolucionisti...
Krajnje je neverovatno da bi takva struktura mogla nastati sama od sebe. A ako nije, kako onda objasniti paradoks – ako su proteini potrebni za proizvodnju proteina, kako je nastao prvi protein?
Dali su se tokom evolucije zivotinje prilagodavale biljkam aili su pak biljke zivotinjama??
Sistem parova, zasto sistem parova, kada su svi zivi organizmi razvili od proste celije...??
moje misljenje je da nista ne dogadja samo od sebeevo gledam u monitor sigurno se sam nije napravio ima svoga tvorca itd...
Tokom evolucije zivotinje i biljke su se uporedo prilagodjavale jedni drugima. To se naziva koevolucija.
Sistem parova ili seksualno razmnozavanje se pokazalo kao dosta produktivnije jer bi se roditeljski genomi iskombinovali u potomstvu sto bi pomoglo istom u prezivljavanju radi bolje protekcije od parazita u nestabilnim sredinama kao sto je nasa, tj. u sredinama gdje zive kompleksni organizmi. Doduse, postoje mnoge aseksualne vrste koje se ne raznozavaju u parovima. Njihov sistem razmnozavanja je prakticniji radi habitata, tj. okoline koja je dosta stabilnija pa nema prevelike potrebe za kombiniranjem gena u potomstvu. Genetske promjene koje se desavaju u potomstvu se baziraju iskljucivo na mutacijama.
Da sam na tvom mjestu ja bih svoje misljenje ostavio iskljucivo za sebe sve dok se malo vise ne informisem o onome o cemu bih raspravljao.