dobro sad, hajde da razmislimo malo... zasto ocekujes od mene da vjerujem da jedna celija ne moze nastati spontanim procesom, a ocekujes da vjerujem da daleko kompleksnije bice od te celije, cak sta vise jedno svemocno bice (kao tvoj bog) moze nastati samo od sebe?
drugo, uzmimo cak i da je ova matematicka kalkulacija glede vjerovatnoce postanka celije tacna... ona nema smisla sama za sebe... tacnije, ova vjerovatnoca mora biti uporedjena sa drugom vjerovatnocom -- vjerovatnocom da postoji bice koje je "bilo, i bice; koje se nije rodilo i koje nece umrijeti"...
dakle, kada mi pokazes matematicku kalkulaciju za vjerovatnocu postojanja bozanstva, onda cemo nastaviti ovu diskusiju.
Dokaz za postajenje Boga,ma kakav god on bio, je samo za zadovoljstvo vjrnika..
Onaj ko ne vjeruje u Boga ... neće vjerovati šta god ti njemu ovdje napisao i rekao i prpričao itd... i to je fakat ba.
Šta god,pazi - ŠTA GOD ja ili bilo ko drugi naveli kao dokaz za postojanje Boga ti ne bi vjerovala ... taman da se prikaže pred tobom i pred cijelim Sarajevom ...
Pazi ovo, ti vjerujš da je ćelija ,toliko komleksna,savršena, itd dalje , nastala slučajno ...
a ja vjerujem da je ta ista ćelija mogla biti produkt jedne inteligencije mnogo kompleksnije odnosno najsavršenije - Boga ...
Eh sad ti ovdje vjeruješ u slučajnost... to je tvoje božanstvo...
Po čemu si ti sad , evo recimo , razumnija od mene ili od ljudi koji vjeruju da je to djelo savršene inteligencije?