EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Locked
MuaDib

#76 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by MuaDib »

Onaj kome fb stranica kreira mišljenje o nekome, duboko neka se preispita na čemu temelji svoje tvrdnje.
MUNAFIK

#77 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by MUNAFIK »

Arc_Angel wrote:Jarane ba

pocela predizborna kampanja vec ???? pa majka mu stara mogli ste ljude makar pustiti da rahati odu na godisnji, da odu na more pa onda poslije toga trujte ko sto i uvijek cinite.

eto sad ispade komentari su mjerilo "duhovnog" stanja jednog naroda, ma daj, daj malo pogledajte komentare piale ih maksimum dvije tri osobe, eto niko ne zna sta je VPN.

Dajte ba ljudi malo mucnite glavom, uklucite mozak, koristite racio a ne emocije, pa fataju nas sve ko levate pred svake izbore, sjetite se malo ba pa pred svake izbore po godinu dana unaprijed krene dizanje tenzija, sirenje mrznje nacionalizma, a uvijek isti pobjedjuju.

stanite na loptu ko Boga vas molim sve
Ja ne temeljim misljenje po FB profilima, oni me samo podsjete na realnost... Zato sam i naveo primjere TV PROPAGANDE U RS-u kojom se tamosnja omladina truje i na osnovu cega kreiraju svoje misljenje...

Ako neko moze da mi odgovori na pitanje zasto bi mi ocekivali nesto vise i bolje od srpske omladine GENERALNO nego od njihovih starijih, kada smo svjesni da zive u izolaciji gdje se filuju raznoraznom propagandom i lazima o agresiji na BiH, cega su njihovi stariji bili oslobodjeni a opet pocinise sve ove zlocine?
Basvod

#78 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by Basvod »

MuaDib wrote:Onaj kome fb stranica kreira mišljenje o nekome, duboko neka se preispita na čemu temelji svoje tvrdnje.
FB, i ostale drustvene mreze, dalje, mediji, izbori, izbrani politicari... ja licno na na osnovu toga formiram misljenje o nekom kolektivitu.
Sta ti predlazes? NVO, politicke analiticare i poznanstvo par desetina ili stotina ljudi iz kolektiviteta? Ili?
Smajic.smajo

#79 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by Smajic.smajo »

Ma mrze vas tamo, vi njih mrzite ovamo, radite bas ono sto se od vas trazi od strane onih koji vode politiku - da dokazete da je bih neodrziva. Svi igrate svoju ulogu savrseno...
cyprus

#80 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by cyprus »

Basvod wrote:
MuaDib wrote:Onaj kome fb stranica kreira mišljenje o nekome, duboko neka se preispita na čemu temelji svoje tvrdnje.
FB, i ostale drustvene mreze, dalje, mediji, izbori, izbrani politicari... ja licno na na osnovu toga formiram misljenje o nekom kolektivitu.
Sta ti predlazes? NVO, politicke analiticare i poznanstvo par desetina ili stotina ljudi iz kolektiviteta? Ili?
Pa bez poznavanja i uzimanja u obzir najmanje nekoliko hiljada pripadnika jednog kolektiva, teško da se može objektivno govoriti o tom kolektivu.... Čak i tada se neke generalne ocjene ne mogu iznositi na račun svih pripadnika...
So What!

#81 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by So What! »

Sa Wikipedije na srpskom jeziku:

Bosanci, Bosanac, Bosanka je regionalni termin koji je u aktivnoj upotrebi u srpskom, hrvatskom, bošnjačkom i slovenačkom jeziku, a njime se označavaju stanovnici sa teritorije Bosne i Hercegovine koji mogu biti Srbi, Hrvati, Bošnjaci (do skora Muslimani), kao i pripadnici drugih naroda koji žive u Bosni i Hercegovini. Pretežno se koristi za označavanje stanovnika geografske oblasti Bosna, a zavisno od konteksta može se odnositi i na sve stanovnike Bosne i Hercegovine.

Bosanci kao nacionalnost

Bošnjaci ovaj termin često upotrebljavaju paralerno sa nazivom „Bošnjaci“, pokušavajuši da time prisvoje Srbe i Hrvate, koji žive na prostoru Bosne i Hercegovine, ali nailaze na žestok otpor srpskog i hrvatskog stanovništva. Jedan od poznatih Srba, koji se izjašnjava kao Bosanac po nacionalnosti je i optuženik za ratne zločine Jovan Divjak, koji se borio na strani Armije Republike BiH. Takođe kao Bosanci se često izjašnjavaju i deca iz mešanih brakova, koja zato ne žele da se nacionalno izjasne.

Kao osnovu za svoju tvrdnju o bosanskoj naciji, Bošnjaci navode srednjovekovnu Bosnu, koja je u stvari bila srpska država, a Tvrtko prvi je rekao za Nemanjiće da su njegovi praroditelji: Takođe Tvrtko prvi je krunisan u Mileševi, gde su krunisani svi vladari Srbije, i nosio je tituli „Stefan“, koju su nosili svi Srpski vladari.

Devedesetih godina Muslimani prihvataju ljiljane koji su se nalazili na grbu Kotromanića i grbu Hrebeljanovića (Porodice Kneza Lazara) kao svoj „Bosanski“ nacionalni simbol. Takođe, ljiljani su bili na grbu Armije Republike BiH.

Izraz Bosanac u drugim zemljama

U Bosni se nezvanično izraz Bosanac koristi kao geografski pojam, dok se kao nacionalni pojam isključivo koristi od strane Muslimana. U inostranstvu se naziv Bosanac koristi za sve državljane Bosne i Hercegovine (Bosanski državljanin), zbog komplikovanosti izraza Bosansko-Hercegovački državljanin.[8] U Srbiji i Hrvatskoj se naziv „Bosanac“ često smatra uvredljivim (kao na primer Kosovar), jer mnogi pod Bosancima često podrazumevaju samo Bošnjake, i tako nemuslimansko stanovništvo neretko smatra da mu se osporava nacionalna pripadnost, i nameće Bosanka odnosno Bošnjačka nacionalnost. [9][10][11]
So What!

#82 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by So What! »

cyprus wrote:
Šveđanin wrote:Što je najžalosnije, ovoj spodobi Srbi vjeruju... :oops:
Imaš li dokaze za to? :mrgreen:

Na ovom klipu u komentarima, ima dosta ljud koji ozbiljno vjeruju u ove stvari.
Smajic.smajo

#83 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by Smajic.smajo »

Sjoj kakve sam ja komentare ostavljao po jutjubu i ostalim mjestima k+gdje mozes ostati anoniman... ne do bog da to neko iskoristi da izmjenri nesto... :D
Bosna_ponosna

#84 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by Bosna_ponosna »

MUNAFIK wrote:
Arc_Angel wrote:
Ja ne temeljim misljenje po FB profilima, oni me samo podsjete na realnost... Zato sam i naveo primjere TV PROPAGANDE U RS-u kojom se tamosnja omladina truje i na osnovu cega kreiraju svoje misljenje...

Ako neko moze da mi odgovori na pitanje zasto bi mi ocekivali nesto vise i bolje od srpske omladine GENERALNO nego od njihovih starijih, kada smo svjesni da zive u izolaciji gdje se filuju raznoraznom propagandom i lazima o agresiji na BiH, cega su njihovi stariji bili oslobodjeni a opet pocinise sve ove zlocine?
Upravo tako. Sama činjenica da oni ovo pišu sa Facebook profila, pravim imenom i prezimenom, mjestom rođenja i življenja, slikama svoje djece u albumu (žao mi kad vidim ko tu djecu odgaja) najbolje govori da je to njima nešto normalno, ko za dobar dan. Da imaju imalo stida, pa barem bi pisali anonimno, ali njima nije nimalo problem da svima javno obznane šta misle o nama, to naravno čitaju i njihovi prijatelji i njihovi prijatelji i tako dalje.
MUNAFIK

#85 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by MUNAFIK »

Smajic.smajo wrote:Ma mrze vas tamo, vi njih mrzite ovamo, radite bas ono sto se od vas trazi od strane onih koji vode politiku - da dokazete da je bih neodrziva. Svi igrate svoju ulogu savrseno...

Malo se mjesaju kruske i jabuke mi ovamo zelimo da zivimo svi skupa u Bosni i Hercegovini a oni tamo to ne zele i zale za VELIKOM SRBIJOM!!!

BiH je itekako odrziva, jedino sto je NEODRZIVO jeste velikosrpska i cetnicka ideologija... Mora se jasno sa njima odrediti odnos, sve ostalo je greska...

NE SMIJEMO MI NEPRIHVATANJE NEGIRANJE GENOCIDA I SVIH ZLOCINA smatrati radom da se dokaze neodrzivost BiH...

Neke se stvari moraju reci bez okolisanja, oni koji su pocinili genocid i zlocine su tu medju nama, slave svoje zlocine, mediji isto tako, rade protiv BiH i sada kada se reaguje na njihove aktivnosti treba da se smatra kao i oni... Ispada da treba da sutimo i cekamo? Sta da cekamo? Da nas ponovo kolju?
Hajvan

#86 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by Hajvan »

Ma Samjo.Smajić ti ga više dođe kao neki Tomo.Tomić, MuanfiČe
:mrgreen:
Smajic.smajo

#87 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by Smajic.smajo »

MUNAFIK wrote:
Smajic.smajo wrote:Ma mrze vas tamo, vi njih mrzite ovamo, radite bas ono sto se od vas trazi od strane onih koji vode politiku - da dokazete da je bih neodrziva. Svi igrate svoju ulogu savrseno...

Malo se mjesaju kruske i jabuke mi ovamo zelimo da zivimo svi skupa u Bosni i Hercegovini a oni tamo to ne zele i zale za VELIKOM SRBIJOM!!!

BiH je itekako odrziva, jedino sto je NEODRZIVO jeste velikosrpska i cetnicka ideologija... Mora se jasno sa njima odrediti odnos, sve ostalo je greska...

NE SMIJEMO MI NEPRIHVATANJE NEGIRANJE GENOCIDA I SVIH ZLOCINA smatrati radom da se dokaze neodrzivost BiH...

Neke se stvari moraju reci bez okolisanja, oni koji su pocinili genocid i zlocine su tu medju nama, slave svoje zlocine, mediji isto tako, rade protiv BiH i sada kada se reaguje na njihove aktivnosti treba da se smatra kao i oni... Ispada da treba da sutimo i cekamo? Sta da cekamo? Da nas ponovo kolju?

Ma da prostis, ne seri, i s ove strane zida ima mrznje manje vise isto ko i s one tamo, i to se tako namjerno odrzava godinama, i sve vise i vise se koristi ta retorika, konstantno se konstrusiu situacije koje dovode do podjela i zaostravanja a sve s jednim ciljem, da se pokaze da je bosna kao cjelovita zemlja svih gradjana neodrziva, te da je bolje da se izdjeli na 3 djela i da svi dobiju svoje (to je osnovna politika vodecih nacionalistickih stranaka i ko god misli drugacije duboko je u zabludi)
Hajvan wrote:Ma Samjo.Smajić ti ga više dođe kao neki Tomo.Tomić, MuanfiČe
Et vidis, treba li mi vise komentara? ;)
Hajvan

#88 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by Hajvan »

Smajic.smajo wrote:
Eis?!?
De mi reci?
Mrzim?
Baš?
:-)

Dobro, ako ti tako misliš... ako će ti to popraviti dan... ako će ti to učvrstiti tvoja uvijerenje da smo svi isti...

Da, ja sam kriv za istragu komita i pokolj mojih predaka u CG:

Da, ja sam kriv za toiku zemlju što mi preci imaše pa ih pobiše i raspodijeliše pravedno.

Da, ja sam kriv za pobijene i poklane pretke u i okolini Rudog tokom II svijetskog rata.

Da, ja sam kriv za ubijene u agresiji na Bosnu, za otetu i spaljenu imovinu...ohhh, ups... izvini, napisah agresija...oprosti mi ... tokom nemilih dešavnja '90-ih prosloga vijeka...

Da, ja sam kriv za smanjern životni prostr i manevar.

Da, ja sam kriv što imam djecu.

Da, ja sam kriv što postojim!

Bolje bi bilo da ne postojim.

:run:
Smajic.smajo

#89 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by Smajic.smajo »

Hajvan wrote:
Smajic.smajo wrote:
Eis?!?
De mi reci?
Mrzim?
Baš?

Dobro, ako ti tako misliš... ako će ti to popraviti dan... ako će ti to učvrstiti tvoja uvijerenje da smo svi isti...

Da, ja sam kriv za istragu komita i pokolj mojih predaka u CG:

Da, ja sam kriv za toiku zemlju što mi preci imaše pa ih pobiše i raspodijeliše pravedno.

Da, ja sam kriv za pobijene i poklane pretke u i okolini Rudog tokom II svijetskog rata.

Da, ja sam kriv za ubijene u agresiji na Bosnu, za otetu i spaljenu imovinu...ohhh, ups... izvini, napisah agresija...oprosti mi ... tokom nemilih dešavnja '90-ih prosloga vijeka...

Da, ja sam kriv za smanjern životni prostr i manevar.

Da, ja sam kriv što imam djecu.

Da, ja sam kriv što postojim!

Bolje bi bilo da ne postojim.

:run:
MUNAFIK

#90 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by MUNAFIK »

Smajic.smajo wrote:
MUNAFIK wrote:

Ma da prostis, ne seri, i s ove strane zida ima mrznje manje vise isto ko i s one tamo, i to se tako namjerno odrzava godinama, i sve vise i vise se koristi ta retorika, konstantno se konstrusiu situacije koje dovode do podjela i zaostravanja a sve s jednim ciljem, da se pokaze da je bosna kao cjelovita zemlja svih gradjana neodrziva, te da je bolje da se izdjeli na 3 djela i da svi dobiju svoje (to je osnovna politika vodecih nacionalistickih stranaka i ko god misli drugacije duboko je u zabludi)
Ti u svoju kucu pa se tako obracaj ljudima...

Ovdje imas AGRESORE koji sanjaju VELIKU SRBIJU i koji svoje zlocine slave i dan danas, i zrtve koji zbunjeno bleje i njemo sve posmatraju, a ako se slucajno neko osvjesti i odgovori zlocincima onda dodju likovi kao ti i pisu kako prosipamo MRZNJU... Zao mi je ali na to ne nasjedam...
Danguba

#91 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by Danguba »

cyprus wrote:Još jednom: nacionalizam je bolest...
Davno su oni prosli tu fazu a sada su duboko zagazili u fashizam. Po meni nije nacionalizam etnicki ocistiti, pociniti genocid, negirati genocid, omalovazavati zrtve, pozivati na novi genocid, zagovarati odvojeno zivljenje...to je fashizam.

p.s. gledam Eru Ojdanica na farmi. Posmatram ga kroz prizmu pjevanja u Vukovaru i poredim ga sa sadasnjim stanjem. Covjek je nacionalista. Tri prsta, sajkaca, koristi svaku pjesmu da pjeva o Srbiji ali postuje Memu i Ekrema. Znaci da se preobrazio u pozitivnog nacionalistu.
smijesni_ste

#92 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by smijesni_ste »

Mržnje ima na svim stranama naravno, ali u ovim "online ratovima" i bljuvotinama vode Srbi definitivno...da li zato što ih ima najviše od sviju na internetu :D ili što imaju najviše prostora i publike za takvo nešto...ne znam, ali je to činjenica...
Smajic.smajo

#93 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by Smajic.smajo »

MUNAFIK wrote:
Smajic.smajo wrote:
MUNAFIK wrote:

Ti u svoju kucu pa se tako obracaj ljudima...

Ovdje imas AGRESORE koji sanjaju VELIKU SRBIJU i koji svoje zlocine slave i dan danas, i zrtve koji zbunjeno bleje i njemo sve posmatraju, a ako se slucajno neko osvjesti i odgovori zlocincima onda dodju likovi kao ti i pisu kako prosipamo MRZNJU... Zao mi je ali na to ne nasjedam...

Da, imamo agresore s kojima ne mozemo zivjeti, to su fakticki svi s one strane zida, a kad tamo odes mozes naci ljude koji isto pricaju za nas s ove strane, dakle da, upravo ono sto ja pricam, a ti si to i potvrdio svojim komentarem. Ne mozemo se a i da mozemo ne mozemo, valja nam se djelit, no to necemo napraviti ratom - jer bi to opet znacilo progone i ciscenja a i nema se resursa, napravit cemo to tako sto cemo izluditi narod, utjerati im strah i mrznju u kosti pa ce oni sami skontati da se djele. Klasika. Radilo se to i prije nas ;)
Havatar

#94 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by Havatar »

Tek kad Bosnjaci potpuno odbace ovu tezu da je radikalizam biti protiv onih koji negiraju genocid i da su isti oni koji ga slave i oni koji mrze one koji ga slave tek ce tad Bosna moci da bude jaka i stabilna zemlja.
Maharadza

#95 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by Maharadza »

Ma samo ti njih brani; očito nekima ovdje nije dovoljan genocid nad svojim narodom pa da se probudi, pa makar bio JEDANAESTI po redu (historija ne laže)! :roll:

Od Austro-Ugarske do Srebrenice: 11 Genocida nad Bošnjacima

http://bosniangenocide.wordpress.com/20 ... osnjacima/

I ovo NIJE 1946. niti tadašnji diktatorski režim pa da nekome (pogotovu omladini) možeš uskratiti pristup informacijama i hist. činjenicama, Šućur Allahu dž.š. pa je tako!
Last edited by Maharadza on 15/07/2013 20:06, edited 4 times in total.
Roland_Of_Gilead

#96 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by Roland_Of_Gilead »

Mislim da društvene stranice tu nisu previše relevantne.
Ja osobno sam se sam nagledao komentara mularije o tome kako treba poklati i Hrvate i Srbe, neki Adnan iz Maglaja je imao onu pjesmicu što je stavljao na youtube: "Govorio meni tata, u Bosni neće biti Hrvata... u nastavku klanje žena i djece.

Isto vrijedi i za stranice gdje Hrvati raspiruju mržnju prema Srbima.

Ako je to što su ovi napisali iz Banja Luke relevantno za Srbe, onda je i ovo relevantno za Bošnjake.

http://bosnjaci.net/prilog.php?pid=47277

Otvoreno pismo Željku Komšiću, članu Predsjedništva BiH(isječci)

"Niko ne spori pravo da se Srbi i Hrvati izjasne na predstojećem popisu kao takvi, jer im to garantira ustav. Nećemo se vraćati u prošlost kada su svi stanovnici BiH bili Bošnjaci. O tome ima bezbroj dokumenata i drugih dokaza. Neću ulaziti ovdje u razloge i načine na koje su bosanski pravoslavci postali Srbi, a bosanski katolici postali Hrvati, imaju oni na to pravo.

Ja Vam sve ovo pišem kao velikom čovjeku, patrioti i borcu za domovinu BiH, koji je sad u historijskoj situaciji da za nju napravi nešto grandiozno!

To je moguće na na više načina, a ja Vam predlažem dva:
- Recite otovreno, ja ću se na popisu izjasniti kao Hrvat, ali pozivam sviju da se izjasne prema ustavom predviđenim mogućnostima, kao Bošnjak, Srbin, Hrvat ili ostali. Moja vjera je katolička, a jezik bosanski!

- Ja ću se izjasniti kao Bošnjak, ali pozivam sviju da se izjasne prema ustavom predviđenim mogućnostima, kao Bošnjak, Srbin, Hrvat ili ostali. Moja vjera je katolička, a jezik bosanski!
Ili jednostavije kažite javno svima onima koji misle da je sad vrijeme da se kroji bosanska nacija, da to nije tako!
Ili jednostano samo recite kako ćete se Vi izjasniti, to će biti jasan putokaz."

Doslovno žele nametnuti predsjedniku kako da se izjasni.

Ili ovo, karta velike Bosne sa Dalmacijom.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
Hajvan

#97 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by Hajvan »

Havatar wrote:Tek kad Bosnjaci potpuno odbace ovu tezu da je radikalizam biti protiv onih koji negiraju genocid i da su isti oni koji ga slave i oni koji mrze one koji ga slave tek ce tad Bosna moci da bude jaka i stabilna zemlja.
:thumbup:

Ne možeš biti tolerantan prema netolerantnima!!

JBT, pa neki bi najradije da pognemo glave, ko nekad na mostovima u iščekivanju kame ili metka.

a ako ne..odmah sam radikal! jes, aha.
fakat

#98 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by fakat »

Razvlacenje mozga Bosnjaka i totalno zbunjivanje tako da se vise ne zna nista...
Maharadza

#99 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by Maharadza »

Hajvan wrote:
Havatar wrote:Tek kad Bosnjaci potpuno odbace ovu tezu da je radikalizam biti protiv onih koji negiraju genocid i da su isti oni koji ga slave i oni koji mrze one koji ga slave tek ce tad Bosna moci da bude jaka i stabilna zemlja.
:thumbup:

Ne možeš biti tolerantan prema netolerantnima!!

JBT, pa neki bi najradije da pognemo glave, ko nekad na mostovima u iščekivanju kame ili metka.

a ako ne..odmah sam radikal! jes, aha.
"The Only Thing Necessary for the Triumph of Evil is that Good Men Do Nothing!" - Edmund Burke

Zato ne treba šutiti i "tolerirati" već dići glas protiv ovih genocidaških monstruma koji još uvijek postoje! Pa dok jedni ne nestanu, mi - normalni ljudi ili oni!
block

#100 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by block »

Imate dobre ljude i loše,imate dobre Srbe i loše,mada je ovih prvih veoma malo,realno. Njima se NIKAD NE MOŽE VJEROVATI I TO SU DOKAZALI VEĆ 10 PUTA SA 10 GENOCIDA!!! Čovječe on ti bude dobar komšija 30 godina i onda jednu noć dođe zapali ti kuću,sveže te,siluje ti ženu i djecu i na kraju zakolje!!! Treba dobro imati na umu da NIJE ISTO ono što oni pričaju sa nama i ono što pričaju između sebe,kad se napiju pa zapjevaju!!! Treba ih poštovati,živjeti s njima, sve dok to žele i dok se normalno ponašaju,ali NIKAD IM NE TREBA VJEROVATI I NIKAD NE TREBA ZABORAVITI ŠTA SU URADILI I ŠTA ĆE URADITI ČIM IM SE PRUŽI PRILIKA!!! mislim da kada bi bili iskreni i oni bi se složili sa mojim postom
Locked