EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Locked
Gojowitz

#1 EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by Gojowitz »

Na jednu FB stranicu koja okuplja mlade iz Banja Luke je postavljena ova slika:

Image

Ovo boldovano je anonimno pitanje za djevojku, a ispod je njen odgovor.

Nisu se mogli načuditi kako neko može da kaže bilo šta što je mimo uobičajne srpske retorike za Srebrenicu, pa je ova djevojka napadana.

Ovo je neko uslikao kao "nesvakidašnje", a ispod ove slike, bilo je na stotine komentara mladih iz Banja Luke, izdvajam neke od njih:
koja glupaca, zar je moguce da mi imamo najvece izrode?!!! treba da te neko nadje u skoli u mraku i da te dobro nauci pameti!!
08:33 U bilo kojoj zemlji na svijetu ovakvi ljudi nestaju u tisini, kao da nikad nisu ni postojali. Ne smijemo dozvoliti da se ovako nesto prosiri dalje jer ce biti lose po sve nas!
10:22 Nju ne treba osuđivati, ovoj djevojci koja je otišla od puta Boga svetoga, treba objasniti da su "bošnjaci" izmišljena nacija, koja je stepenicu viša na ljestvici od životinja, a ipak ih nebi mogli nazvati ljudima jer oni to nisu. Bošnjaci su dakle nešto između životinja i ljudi, ali ipak naginju na životinje. Dobri jedino za naoštrenog noža. ŠIRI DALJE! ;) ;)
11:05 sramota, djevojka nije svjesna sta pise. podhitno treba prijaviti dodiku ili nekome ko njoj moze da ukine internet!!
11:36 сјеме ти се затрло, дабогда горила у најгорим мукама!! само спомињете њихове жртве као да не знате шта су они нама радили!!!
11:45 super je sto si ti tolerantna (ja nisam i ne mogu biti), ali znaj da oni prema nama ne osjecaju isto!! objasni ti to majkama banjalucke djece koja su pretucena u sarajevu i gradaccu. POMIRENJA NEMA!

13:10 treba nju po kratkom postupku, onako kako rade u iranu. silovati, dobro kamenovati do smrti!!!!
13:18 NE MOZES NEGIRATI NESTO STO SE NIJE DESILO. A kad se desi, bice mnogo vise od jebenih famoznih 8000!!!
13:25 Бајонетом својим, клао их је глатко, јер само је један ЂЕНЕРАЛ МЛАДИЋ РАТКО!!!!!!! 1389!
13:29 ko je imalo citao istorijske knjige, dosao je do zakljucka da srpski narod moze da krene naprijed tek kada prosiri svoje granice i kada poturice vrati tamo gdje im je mjesto. Srbi kao jedini drzavotvoran narod moraju biti svjesni da ce tek osvajanjem drugih teritorija na balkanu doci u situaciju da budu ozbiljan faktor u Evropi. Metode tih osvajanja su evolucijske, dakle jaci jede slabijeg. i jos da dodam, prema tome SREBRENICA NIJE NISTA LOSE, to je samo borba jednog naroda (srpskog) da se izbori za svoje interese i da u praksi uspostavi visevjekovni ideal srpske nacije = VELIKA SRBIJA. Cilj opravdava sredstvo!
14:01 Dušane, brate moj iz škole slažem se, ali ne možeš ništa sa narodom koji je potpao pod propagandu. Kad narod shvati da je srebrenica 1995 nešto dobro, nešto što bi se trebalo slaviti, tek tada će nam biti bolje. to nije masakar nad "nevinim žrtvama", to mi SRBI trebamo posmatrati kao čišćenje srpskih vjekovnih teritorija. To nije genocid, to je želja POŠTENIH SRBA da nama svima jednog dana bude bolje, a biće bolje, kad muslimana bude bilo manje!! pozzz :)))
14:05 Raso super si to objasnio. Zivjeli nama svi Srbi, sa obe strane Drine, pa i oni u dijaspori. A ove hasisarke sto blate srpstvo ne treba uopste reklamirati, jer je njima svaka reklama dobra reklama. SRPSKI NAROD MORA DA SE SIRI!!!
14:09 ja sam vam rekla da je to tacnoo :) .. i ne mogu vjerovati koliko ima poturica ovih dana po gradu, strasno, tacno osjetis koliko smrde na loj. pozz za sve banjalucane koji njeguju srpske pravoslavne obicaje!

I sve ovo pišu mladi ljudi pod pravim imenima, neki od njih idu na fakultete, drugi su u školama.. i sa takvim ljudima treba neko sutra da živi?

Nikada neću reći da je jedna stana u pravu ili nije, uskoro bih trebao da idem u BL porodično, da li bih ja svog malog rođaka trebao da dovedem među ovakvu omladinu?

Kome bi se ovo iznad moglo prijaviti?
Last edited by Gojowitz on 15/07/2013 17:02, edited 1 time in total.
semirizsvemira

#2 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by semirizsvemira »

Nikome . Doduse da je obrnuta situacija e onda bi tu bila i americka vojska
It_is_a_Leclerc

#3 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by It_is_a_Leclerc »

MUP-u RS-a. Radi se o školskom primjeru djela - raspirivanje etničke, vjerske i nacionalne mržnje, izazivanja osjećaja opće nesigurnosti, prijetnji...

Sve ukupno, prema važećim propisima - od 10.000 maraka da 2 godine zatvora.

Al' to sve s preduslovom da smo normalna država, k'o što, očigledno, nismo.
sema911s

#4 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by sema911s »

sta je cudnoo evo imas po sarajevu koji mrze te iz lukavice ljude ni krive ni duzne,., procitaj po forumu sta "bosnjaci" pisu o ljudima iz banjaluke ( za mene ako mi je ime semir i igrom slucaja stanujem u spasovdanskoj kazu da sam cetnik)
a kako da ta djeca razviju misljenje o meni kada ih politicari bombarduju tim nebulozama,., glupostima, i kada su u sarajevo dosli jedino gledajuci geografsku kartu,. kada te roditlji za ove druge vjere nekazu nista dobro,. vec i dalje gaje tu bolesnu misao da sam ja bolji od tebe samo sto vjerujem u nekog drugog boga,.,.

evo prije nekoliko bio u beogradu i novom sadu i par tih poslovnih saradnika me ubjedjuju kako je lose to kada te granatiraju,. kada padaju granate po naseljima, skolama bolnicama,., i ja dobacim da smo mi u ratu naucili brojat pomocu granata,.,.njima smjesnoo ko kako,.pa pojasnis da je na sarajevo po danu padalo par hiljada projektila i dosta ih je prelijetalo svrakino(po zvuku smo naucili iz cega je koja ispaljena),.,.oni onda pocnu onu pricu iz medija pa i vasi su pucalii,.,i onda prica ide u nedogled,.,
sema911s

#5 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by sema911s »

It_is_a_Leclerc wrote:MUP-u RS-a. Radi se o školskom primjeru djela - raspirivanje etničke, vjerske i nacionalne mržnje, izazivanja osjećaja opće nesigurnosti, prijetnji...

Sve ukupno, prema važećim propisima - od 10.000 maraka da 2 godine zatvora.

Al' to sve s preduslovom da smo normalna država, k'o što, očigledno, nismo.
mup rs ce napisat ovu kaznu meni semiru ako kazem nesto protiv vlasti rs javno,. ako stanovnik rs kaze nesto lose o ostalim vjerama to ces se samo popratit sa onom " bice nesta od njega kad poraste bice pravi srbin"
Morales

#6 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by Morales »

I sad kao trebamo biti iznenadjeni ovim? Nista cudno...hvala Allahu pa sad imamo svoju vojsku :wink:
sema911s

#7 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by sema911s »

zbog ovakvih budala se desise ti ratovi 90
sporticus

#8 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by sporticus »

ali zato MUP RS opasnost vidi u organizatorima protesta u Surajevu pa prate profile na FB i ostalim društvenim mrežama :?:
Šveđanin

#9 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by Šveđanin »

Gojowitz wrote:
10:22 Nju ne treba osuđivati, ovoj djevojci koja je otišla od puta Boga svetoga, treba objasniti da su "bošnjaci" izmišljena nacija, koja je stepenicu viša na ljestvici od životinja, a ipak ih nebi mogli nazvati ljudima jer oni to nisu. Bošnjaci su dakle nešto između životinja i ljudi, ali ipak naginju na životinje. Dobri jedino za naoštrenog noža. ŠIRI DALJE! ;) ;)
Volio bih vidjeti lice malog monstruma koji je ovo napisao..

Da moje dijete ovo napiše, nebitno za koga, mislim da bi se dobro zamislio gdje sam to pogriješio.. strašno. :( :-)
smijesni_ste

#10 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by smijesni_ste »

Ima toga koliko hoćeš na FB...obratiti pažnju na upise oko 11.7

https://www.facebook.com/vojskars
fakat

#11 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by fakat »

I ja sam bio dijete i nije bilo politicara koji me je mogao nagovoriti da dizem desnicu, niti da napadam komsije, niti da im prijetim logorom, ovo je nesto puno opasnije i ne prestaje sa odrastanjem :cry: .
mehoxy

#12 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by mehoxy »

Jedino sto je ovdje cudno je da ima neko normalan medju ovim srbima(mislim na ove iz BL,da ne bude zabune)
armin071

#13 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by armin071 »

Nisu kriva djeca za ovo. Kriva je prvo paljanska TV sa cuvenim R. Djogom, kasnije RTRS onda kompletna politicka scena sa njihovim huskackim izjavama, crkva i njeni pedofilski poglavari. 20 godina se u tom djelu zemlje stvara paranoja prema svemu sto nije srpsko. Ljudi jos uvijek prepricavaju kosovski boj i Jasenovac(i njega pripisuju Bosnjacima jednim dijelom) pa stoga i ne cude ovakvi "proizvodi" te kampanje.
sema911s

#14 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by sema911s »

mehoxy wrote:Jedino sto je ovdje cudno je da ima neko normalan medju ovim srbima(mislim na ove iz BL,da ne bude zabune)
najgore je sto ima poprilicno dosta normalnih ljudi al zbog ovih kabadahija nemogu nesmiju da dodju do rijeci nesto slicno ko u pederaciji kako alija kaze tako je
armin071

#15 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by armin071 »

sema911s wrote:
mehoxy wrote:Jedino sto je ovdje cudno je da ima neko normalan medju ovim srbima(mislim na ove iz BL,da ne bude zabune)
najgore je sto ima poprilicno dosta normalnih ljudi al zbog ovih kabadahija nemogu nesmiju da dodju do rijeci nesto slicno ko u pederaciji kako alija kaze tako je
Koji bolan Alija??
sema911s

#16 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by sema911s »

armin071 wrote:
sema911s wrote:
Koji bolan Alija??
ma tako kazu ovii ludjacii,
mehoxy

#17 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by mehoxy »

armin071 wrote:Nisu kriva djeca za ovo. Kriva je prvo paljanska TV sa cuvenim R. Djogom, kasnije RTRS onda kompletna politicka scena sa njihovim huskackim izjavama, crkva i njeni pedofilski poglavari. 20 godina se u tom djelu zemlje stvara paranoja prema svemu sto nije srpsko. Ljudi jos uvijek prepricavaju kosovski boj i Jasenovac(i njega pripisuju Bosnjacima jednim dijelom) pa stoga i ne cude ovakvi "proizvodi" te kampanje.
Mislim da su oni ovo ponajvise pokupili od svojih roditelja,a onda od medija i SPC.Male su sanse da ce netko,ciji roditelji nisu nacionalisti,postati nacionalista.
The 51st State

#18 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by The 51st State »

srpska mitomanija generise trajni psihoticni poremecaj sprske nacije, ende.
rajvoSa0

#19 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by rajvoSa0 »

Jel bio neko u banja luci skoro, da nam kaze jel stvarno razmislja ovako njihova omladina?

ili su ovo samo ekstremni primjeri..
It_is_a_Leclerc

#20 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by It_is_a_Leclerc »

rajvoSa0 wrote:Jel bio neko u banja luci skoro, da nam kaze jel stvarno razmislja ovako njihova omladina?

ili su ovo samo ekstremni primjeri..
Nisu ovako otvoreni, već više perfidni...

Prolazeći vozom kroz Prijedor jedan mi je Srbin rekao - "Ovdje je bio logor za muslimane koji su otvorili Srbi nakon što su muslimani dvojicu dječaka izrezali na rezance".
fakat

#21 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by fakat »

Šveđanin wrote:
Gojowitz wrote:

Da moje dijete ovo napiše, nebitno za koga, mislim da bi se dobro zamislio gdje sam to pogriješio.. strašno. :( :-)
To je zato sto si normalan pa imas razvijen osjecaj stida, odgovornosti, empatije, socijalnih normi, itd. Onaj kome to fali moze ovako veselo da lupeta, i gle cuda...upravo naginje ka zivotinji.
staradis

#22 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by staradis »

Nista novo 15 minuta od centra Sarajeva imas ljude koji bi nas sada pobili.

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
Šveđanin

#23 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by Šveđanin »

fakat wrote:
Šveđanin wrote:
Gojowitz wrote:10:22 Nju ne treba osuđivati, ovoj djevojci koja je otišla od puta Boga svetoga, treba objasniti da su "bošnjaci" izmišljena nacija, koja je stepenicu viša na ljestvici od životinja, a ipak ih nebi mogli nazvati ljudima jer oni to nisu. Bošnjaci su dakle nešto između životinja i ljudi, ali ipak naginju na životinje. Dobri jedino za naoštrenog noža. ŠIRI DALJE! ;) ;)

To je zato sto si normalan pa imas razvijen osjecaj stida, odgovornosti, empatije, socijalnih normi, itd. Onaj kome to fali moze ovako veselo da lupeta, i gle cuda...upravo naginje ka zivotinji.
Ne vrijeđa on mene toliko, oguglao sam na ove glupake.. :)

Nego, ako ovdje ima psihologa, recite vi meni, da li je sigurno ovakvu spodobu pustiti na slobodu koliko god godina imala? Jbte, obratite pažnju na riječnik gore, kakva psihopatija.. :-) :run:
Danguba

#24 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by Danguba »

Cemu se vi cudite?
Pa danas im predsjednik besjedi na televiziji kako je u Sarajevu bio genocid nad srpskim narodom, onaj konj Kosarac kaze kako su ovi dogadjaji oko JMB (pritisak na poslanike) nesto slicno sto se desavalo srpskim poslanicima '92. god. i onda kaze ''...i znate kako je to zavrsilo. kada smo se vec vratili treba da nas drzite k'o malo vode na dlanu''. Ludnica.

Svakodnevno truju narod.
Bosna_ponosna

#25 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by Bosna_ponosna »

Pa meni je čudnije što se nađe jedna koja razmišlja kao ova gore cura, nego što ima njih stotinu koji pišu te gadarije. Mislim šta se čudite upisima na Facebooku, pa komentari članaka na ovom portalu su znali slično izgledati, a i sad ih ima unatoč obaveznoj registraciji... Na pojedinim hrvatskim forumima se dopušta skoro ovakva retorika protiv Bošnjaka (ujedinjeno Hrvati i Srbi), mogu tek zamisliti što je onda na srpskima.

sema911s wrote:sta je cudnoo evo imas po sarajevu koji mrze te iz lukavice ljude ni krive ni duzne,., procitaj po forumu sta "bosnjaci" pisu o ljudima iz banjaluke ( za mene ako mi je ime semir i igrom slucaja stanujem u spasovdanskoj kazu da sam cetnik)
a kako da ta djeca razviju misljenje o meni kada ih politicari bombarduju tim nebulozama,., glupostima, i kada su u sarajevo dosli jedino gledajuci geografsku kartu,. kada te roditlji za ove druge vjere nekazu nista dobro,. vec i dalje gaje tu bolesnu misao da sam ja bolji od tebe samo sto vjerujem u nekog drugog boga,.,.

evo prije nekoliko bio u beogradu i novom sadu i par tih poslovnih saradnika me ubjedjuju kako je lose to kada te granatiraju,. kada padaju granate po naseljima, skolama bolnicama,., i ja dobacim da smo mi u ratu naucili brojat pomocu granata,.,.njima smjesnoo ko kako,.pa pojasnis da je na sarajevo po danu padalo par hiljada projektila i dosta ih je prelijetalo svrakino(po zvuku smo naucili iz cega je koja ispaljena),.,.oni onda pocnu onu pricu iz medija pa i vasi su pucalii,.,i onda prica ide u nedogled,.,
Ne bih rekao da je to usporedivo. Kod nas ima mržnje kao posljedica ratnih frustracija, međutim čak i najnapaćeniji i najekstremniji ljudi ne pišu ovakve stvari kao ovi gore. Jedan Sarajlija koji se nagledao svačega u ratu svejedno ne razmišlja kao ovi Banjalučani koji nisu granate u ratu čuli - to smatram istinitim u 95% slučajeva. Njihova mržnja nije samo rezultat ratnih frustracija nego generacijama prenošenih mitova, vjerske mržnje i neponištivih predrasuda. Za njih su Bošnjaci nekrst i nesoj - bukvalno izrodi nevrijedni ljudskog poštovanja, izdajice, poturice, gadni, lojavi itd. Takve komentare treba snimati, čuvati, prenositi, pokazivati ljudima, najprije kako bismo očuvali svoj vlastiti imunitet na razini i ne dopustili si da upadnemo opet u iluziju o dobroj raji i par zlih političara koji žele da nas zavade. Jako se ražalostim kad mnogi naši ljudi i omladina opet lupaju po toj staroj zabludi i sami sebi zadaju autogol - bukvalno sam jednom prisustvovao druženju sarajevske i lukavičke "raje" kad su jedan Bošnjak počeo hvaliti kako je njegov otac izbjegavao mobilizaciju za vrijeme rata. Ne smeta me što su ti kojima je to pričao iz Lukavice, ali znajući njihov background vrlo dobro znam da se oni nečim takvim ne bi hvalili i da se druže sa Sarajlijama samo da bi imali koga da im pomogne negdje ih uvest i nešto zbarit, a kada su sa svojima to je druga priča...
Locked