EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Locked
Bodkin

#151 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by Bodkin »

Šveđanin wrote:
Ripicipi wrote:P.S. zanimljivo da niko nije pohvalio napadnutu djevojku, to dovoljno govori u kojem se pravcu gleda :-?
:thumbup:
pu pu nacionalisti :wink:
MuaDib

#152 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by MuaDib »

Ja se samo pitam da li su ovdje neki svjesni da svojim razmišljanjima direktno daju opravdanje velikosrpskim ideolozima. Koji su napominjem upravo koristili genocid koji je nad Srbima provodila NDH, kako bi mobilisali narod za svoje fašisoidne ciljeve. Što je Plavšićka u svojoj "pokajničkoj" izjavi definisala rečenicom: - u strahu da ponovo ne postanemo žrtve, postali smo zločinci.
Danas mnogi Bošnjaci koriste isti princip, umjesto da se ide ka konačnom rješavanju problema naše međusobne koegzistencije. Ja sam uvjeren da je daleko više ljudi koji bi ovo sve raščistili, ali ne mogu doći do izražaja od budala koje su zagospodarile našim bosanskohercegovačkim prostorom i kojima je jedini cilj skretanje klasnih problema, na nacionalne probleme. I ako se održi takvo njihovo djelovanje u životu, ovoj zemlji ne gine raspad.
racionalista

#153 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by racionalista »

treba iskupiti 100.000 ljudi i otići 11 jula u Srebrenicu i otamo krenuti sa gašenjem genocidne tvorevine
meth

#154 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by meth »

MuaDib wrote:Ja se samo pitam da li su ovdje neki svjesni da svojim razmišljanjima direktno daju opravdanje velikosrpskim ideolozima. Koji su napominjem upravo koristili genocid koji je nad Srbima provodila NDH, kako bi mobilisali narod za svoje fašisoidne ciljeve. Što je Plavšićka u svojoj "pokajničkoj" izjavi definisala rečenicom: - u strahu da ponovo ne postanemo žrtve, postali smo zločinci.
Danas mnogi Bošnjaci koriste isti princip, umjesto da se ide ka konačnom rješavanju problema naše međusobne koegzistencije. Ja sam uvjeren da je daleko više ljudi koji bi ovo sve raščistili, ali ne mogu doći do izražaja od budala koje su zagospodarile našim bosanskohercegovačkim prostorom i kojima je jedini cilj skretanje klasnih problema, na nacionalne probleme. I ako se održi takvo njihovo djelovanje u životu, ovoj zemlji ne gine raspad.
Koja je onda, o cijenjeni partijašu, svrha ovoga?

Image

Popusti više s bratstvom i jedinstvom, bilo je nametnuto, vidjeli smo kako je završilo.
jasko_ba

#155 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by jasko_ba »

MuaDib wrote:Ja se samo pitam da li su ovdje neki svjesni da svojim razmišljanjima direktno daju opravdanje velikosrpskim ideolozima. Koji su napominjem upravo koristili genocid koji je nad Srbima provodila NDH, kako bi mobilisali narod za svoje fašisoidne ciljeve. Što je Plavšićka u svojoj "pokajničkoj" izjavi definisala rečenicom: - u strahu da ponovo ne postanemo žrtve, postali smo zločinci.
Ko o cemu, Muadib o raspadu BiH! Sve zbog tih mudzahedinskih bali-muslimana. Prizivas taj raspad vec 7 godina, tj. prosipas ublehe i opet ne odustajes. Paranoja! :skoljka: :lol:
Basvod

#156 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by Basvod »

I sa druge strane oni kojima je jedini cilj skretanje nacionalnih problema, na klasne probleme.
MuaDib

#157 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by MuaDib »

meth wrote:
Koja je onda, o cijenjeni partijašu, svrha ovoga?

Image

Popusti više s bratstvom i jedinstvom, bilo je nametnuto, vidjeli smo kako je završilo.
Ja nigdje nisam pomenuo bratstvo i jedinstvo, već sam pomenuo o grešakama koje nam se ponavljaju kroz historiju.
Neko je pamtio i ovo:
Image, pa je napravio Srebrenicu.
Ja govorim o tome, da mi moramo, ako želimo dobro ovoj zemlji, učiniti sve da stvorimo generaciju koje se neće sutra klati, zbog ponašanja i grešaka predaka. A ne ponovo gajiti generacije osvetnika za svetu nacionalnu stvar.
Hajvan

#158 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by Hajvan »

ja ću napomenuti opet (za ove nagluve):

- njima je nebitno kako se osjećam, koju vrstu identiteta i kojim redoslijedom preferiram ( metalac, panker, skejter, čitač-novina-na-klupi-u-parku, frižider, marsovac, musliman, Musliman, Bošnjak, bosanac, avijatičar, klingonac.....)

- oni po mojem imenu znaju da meni nije mjesto "tu" i da me treba odmjestiti tamo gdje "pripadam" (uglavnom pod zemlju- primarne, sekundarne i ine grobnice; raseljene što dalje ili pognuti ostanak "tu" kao sretnik u prihvatljivih 5% "statističke greške")

- ja vjerovatno neću biti "sretnik" pa u "konačnom riješenju" ostati među "sretnih" a prihvatljivih max. 5% nosioca imena poput mojeg ( složil smo se da ono ovdje ne pripada, jelte)

- životni prostor "nas" sa "neprihvatljivim imenima" na "ovim prostorima" se konstantno smanjuje, a gle čuda tih štp prođoše krz golgote II svijetskog rata se konstantno povećava.

- meni kao nosiocu "čudnog" i "neprihvatljivog" imena za "ove prostore" ovo sve smrdi, naročito mi smrdi kad spoznam da mi pobiše više familije nego što sad živi i oteše više imovine nego što sad zbrojeno imamo u proteklim zlanim vremenima.

- meni ostaje ili da se borim ili da odem tamo gdje će moji identiti biti prihvaćeni onim redoslijedom kako ih ja prioritiziram, ma kako god oni budalasti ili smiješni nekome bili.

jelde, pravi sam fašista?!? :evil:
Point.

#159 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by Point. »

MuaDib wrote:

Ja nigdje nisam pomenuo bratstvo i jedinstvo, već sam pomenuo o grešakama koje nam se ponavljaju kroz historiju.
Neko je pamtio i ovo:
Image, pa je napravio Srebrenicu.
Ja govorim o tome, da mi moramo, ako želimo dobro ovoj zemlji, učiniti sve da stvorimo generaciju koje se neće sutra klati, zbog ponašanja i grešaka predaka. A ne ponovo gajiti generacije osvetnika za svetu nacionalnu stvar.
Je li ovo Jasenovac? Jesu li Bosnjaci napravili Jasenovac i pobili tolike ljude? Jesu li srebrenicani isli u Jasenovac da streljaju Srbe? Sta su to, Srbi, konkretno osvetili u Srebrenici, Prijedoru, Foci, Bijeljini, Zvorniku, Visegradu?
Havatar

#160 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by Havatar »

Hajvan wrote:ja ću napomenuti opet (za ove nagluve):

- njima je nebitno kako se osjećam, koju vrstu identiteta i kojim redoslijedom preferiram ( metalac, panker, skejter, čitač-novina-na-klupi-u-parku, frižider, marsovac, musliman, Musliman, Bošnjak, bosanac, avijatičar, klingonac.....)

- oni po mojem imenu znaju da meni nije mjesto "tu" i da me treba odmjestiti tamo gdje "pripadam" (uglavnom pod zemlju- primarne, sekundarne i ine grobnice; raseljene što dalje ili pognuti ostanak "tu" kao sretnik u prihvatljivih 5% "statističke greške")

- ja vjerovatno neću biti "sretnik" pa u "konačnom riješenju" ostati među "sretnih" a prihvatljivih max. 5% nosioca imena poput mojeg ( složil smo se da ono ovdje ne pripada, jelte)

- životni prostor "nas" sa "neprihvatljivim imenima" na "ovim prostorima" se konstantno smanjuje, a gle čuda tih štp prođoše krz golgote II svijetskog rata se konstantno povećava.

- meni kao nosiocu "čudnog" i "neprihvatljivog" imena za "ove prostore" ovo sve smrdi, naročito mi smrdi kad spoznam da mi pobiše više familije nego što sad živi i oteše više imovine nego što sad zbrojeno imamo u proteklim zlanim vremenima.

- meni ostaje ili da se borim ili da odem tamo gdje će moji identiti biti prihvaćeni onim redoslijedom kako ih ja prioritiziram, ma kako god oni budalasti ili smiješni nekome bili.

jelde, pravi sam fašista?!? :evil:
Jasenovac je kriv i za zlocine nad Bosnjacima u balkanskim ratovima 1912/13, u prvom svjetskom ratu 1914 kao i za zlocin u Sahovicima 1924 i cim to nisi kazao nego sta si nego fasista.
racionalista

#161 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by racionalista »

Ima rezona ovo sto MuaDib govori. Zahebano je kad ti 20 godina neko prikazuje kosti pred ocima. Ima zeznut učinak na nervni sistem i garantujem 100% da nema Bošnjaka koji ne pomisli na osvetu kada pročita ili vidi materijale kojima je dokumentovan genocid nad Bošnjačkim narodom. Ja pođem od sebe, meni prvom padne mrak na oči kad vidim razna svjedočenja o izivljavanju, silovanjima itd. od strane četnika. Izraelska država je najbolji primjer šta se može desiti i kakvi mogu postati Bošnjaci(obzirom da imamo tendenciju povećanja broja pripadnika u odnosu na srbe i hrvate). Tanka je linija između racionalnog razmišljanja i nekog stanja polubunila. Trebamo biti načisto sami sa sobom da li želimo građansku državu ili želimo nacionalnu državu. To svako sa sobom mora razlčiti. Možemo mi prividno biti "građanski" orijentisani ali sve ciniti da dodje do stvaranja nacionalne države Bošnjaka. Shodno izboru od te dvije ponuđene opcije treba se odlučiti da li naći neki optimalni modus koji bi Bošnjacima omogućio da ne zaborave na zločine počinjene nad njima, ali da se pri tome ne dovodi mentalno zdravlje u pitanje, ili u drugom slučaju nastaviti ovim načinom obilježavanja stradanja i znati da su već stasale i da će i dalje stasavati nove generacije koje će biti izrazito osvetnički nastrojene. Nepravda i puštanje krvi jednom narodu se ne zaboravlja, a Bošnjacima je upravo to učinjeno.
cyprus

#162 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by cyprus »

Nacionalizam se nacionalizmom izbija 8-)
MUNAFIK

#163 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by MUNAFIK »

cyprus wrote:Nacionalizam se nacionalizmom izbija 8-)

Ovdje se prije svega radi o zdravom razumu i nedvosmislenoj osudi velikosrpskih zlocinaca koji i dan danas slave zlocine i negiraju genocid i sve sto su uradili smatraju potrebnim i naravno nisu zavrsili...

Pojedini forumasi ne mogu shvatiti da mi jednostavno ne trebamo sutiti na sve ovo, ovi zlocini nikako ne prestaju njihova propagandna masinerija radi punom parom, a rezultat tog rada jeste OMLADINA KOJA JE 100 PUTA VISE PRIGRLILA MRZNJU PREMA SVEMU NESRPSKOM nego njihovi roditelji...

O osveti je smjesno govoriti, pitao sam vec ranije, ko se i gdje osvetio? Postoje ljudi kojima su cetnici pobili i po 30 clanova najblize porodice i ti zlocinci slobodno setaju se gradvima i jos provociraju kada god stignu i NIKO NISTA!!! Ako to nije FENOMEN onda ne znam sta je... Ali eto nakon svih zlocina koje srbi radise bosnjacima na ovim prostorima u zadnjih 100 godina bosnjaci opet se ne svete nego ponovo i ponovo bivaju zrtve, tako ne pricajte GLUPOSTI O JASENOVCU I SREBRENICI... Mi smo pokazali sta smo i ko smo, ali ne treba jasno reci zlocincima NIKADA VISE NECEMO DOPSTITI DA NAS PONIZITE, SILUJETE I DA NAD NAMA GENOCID VRSITE... Ako smo radi toga isti kao oni, onda iskreno VI STE BOLESNICI I ZLONAMJERNI LJUDI!!!
Hajvan

#164 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by Hajvan »

mah...
....šuti
....ne spominji
....ne podsjećaj
....ne talasaj
....ne zmjeraj se
....zaboravi
....poturi glavu
....ponovi

.....
oh, nema ko da ponovi krug?!

SuuuPeeeR!
Riješen "problem"

napokon, možete u susret "boljem sutra"!
exliberal-ex

#165 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by exliberal-ex »

Kao sto sam i pretpodstavljao naslo se par domoljuba ili patriota koji su me popljuvali i onda jedni drugima masu zastavama....
Da se vratimo na temu....kazete srbi su odgajani da mrze....eto u wwII u mojoj familij su dvojca platila glavom sto su bili srbi , i stari su uvijek govorili kako se to desilo i ko je bio kriv...al nikad nisu govorili da se treba svetit nekome
Sad u zadnjem ratu opet su dvojca platila glavom u Sarajevu samo zbog imena i sta sad ja da kazem kad mi mater balavurdija zovne cetnikusom kad ih potjera iz dvorista...jel treba i ja sad da odem na nekim srpski forum pa da izigravam srpskg mucenika ili da tu balavurdiju pofatam pa isutam nogama ....jel ja treba da postavim temu ovdje kad god se napaljena balavurdija raspojasa pa pocne srat po ovom forumu kao dokaz kakvi su bosnjaci...tito dragi :run:
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#166 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by antimobbing »

Maharadza wrote:
Psihopata ...
http://sr.wikipedia.org/wiki/Psihopatija

Psihopate boluju od jedne stvarne mentalne bolesti koju on označava kao – potpuni i neizlječivi nedostatak osjećanja. Ukoliko psihopata uopšte nešto osjeća, onda su to emocije najpliće vrste. On čini bizarne i samo-destruktivne stvari zato što je potpuno imun na konsekvence koje bi normalnog čovjeka ispunile osjećanjima srama ili griže savjesti. Ono što bi drugi u tom smislu smatrali katastrofom, za njega predstavlja samo jednu malu nezgodu ili „čistu sitnicu“.
http://sr.wikipedia.org/wiki/Psihopatija

Klasični psihopata odlikuje se - potpunim odsustvom savjesti - kao jedne važne osobine koju posjeduju normalni ljudi. On će se služiti svim sredstvima da ostvari svoje ciljeve. Radi se o ljudima koji su većinom - po samoj svojoj suštini – zli. Normalnim ljudima savjest na neki način služi kao kočnica, tako da će oni većinu svojih postupaka ‘vagati’, težeći tome da ne povrijede druge prilikom ostvarenja svojih ciljeva. Međutim, nemajući savjest u sklopu svog bića, psihopata se nalazi u jednoj situaciji u kojoj on ima veliku ‘prednost’ nad normalnim čovjekom. Njega ništa ne može da koči, osim možda onih pravila uspostavljenih u okviru pravnog sistema društva.
Uzrok patnje i agonije naroda na svim stranama je u psiho-patogenom ljudskom resursu koji su nalazi u vrhu države već 20 godina. Radi se o ljudima koji imaju identičan psiho-patološki poremečaj, sasvim ne bitno kojem narod i naciji pripadali. Očekivati od ovakvog negativnog psiho-patogenog ljudskog resursa da riješi egzistencijalne probleme BiH građana, koji svaki dan konstantno generiraju jad, bijedu i agoniju za obične BiH građane već 20 godina, graniči se sa utopijom, ludilom i šizofrenijom. Jednostavno, oni nisu dio rješenja već konstantni izvor problema. Kriza u BiH će biti i narednih godina bez ikakve promjene na bolje, osim na gore. Jedina razlika će biti u KLASNIM razlikama. Bogati milioneri u vrhu države će postati još bogatiji, a BiH građani-fukara još siromašniji i kreditno zaduženiji uz svakodnevno oduzimanje stanova pod hipotekom koje će za par godina postati svakodnevnica.

Last edited by antimobbing on 16/07/2013 03:51, edited 2 times in total.
MUNAFIK

#167 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by MUNAFIK »

exliberal-ex wrote:Kao sto sam i pretpodstavljao naslo se par domoljuba ili patriota koji su me popljuvali i onda jedni drugima masu zastavama....
Da se vratimo na temu....kazete srbi su odgajani da mrze....eto u wwII u mojoj familij su dvojca platila glavom sto su bili srbi , i stari su uvijek govorili kako se to desilo i ko je bio kriv...al nikad nisu govorili da se treba svetit nekome
Sad u zadnjem ratu opet su dvojca platila glavom u Sarajevu samo zbog imena i sta sad ja da kazem kad mi mater balavurdija zovne cetnikusom kad ih potjera iz dvorista...jel treba i ja sad da odem na nekim srpski forum pa da izigravam srpskg mucenika ili da tu balavurdiju pofatam pa isutam nogama ....jel ja treba da postavim temu ovdje kad god se napaljena balavurdija raspojasa pa pocne srat po ovom forumu kao dokaz kakvi su bosnjaci...tito dragi :run:

Pojedinacni slucajevi NIKAD NISU PRAVILO...

Meni ne obecava nista narod kod kojeg politicari grade vlast i popularnost na NEGIRANJU GENOCIDA i slavi zlocinaca...
zavrzlama

#168 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by zavrzlama »

Zbog 200 godisnjih ispiranja mozgova,vecina srba danas "Nezna,Nece i Nesmije" da zive sa drugim i drugacijim....THE END.

Izlivi netrpeljivosti kod ove grupe fejsbukasa je posljedica straha od drugih i dugacijeg,jer sam u prvoj recenici naveo razloge....srpska elita je satanizovala sopstveni narod do tih granica ,da im je onemogucila normalnu komunikaciju sa drugima,suzivot i voljenje zajednicke drzave....najomrazenije rijeci za srpsku elitu su, suzivot,jedninstvo,zajednistvo,jer to ubija ciljeve njihove politike...novi narastaji srba se planski pripremaju za drugo poluvrijeme,jer se nije prosla katarza,prihvatio vojni,moralni i strateski poraz stvaranja velike srbije 90-tih.....
kremali

#169 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by kremali »

exliberal-ex wrote:Kao sto sam i pretpodstavljao naslo se par domoljuba ili patriota koji su me popljuvali i onda jedni drugima masu zastavama....

morel ban za ovoh salonca

Cuj uporedjuje Srebrenicu i "maltretiranje" njegove majke od strane balavurdije
Jel ti majka imala kalasnjikov u ratu? jel i ona okrvavila ruke ?a?
zavrzlama

#170 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by zavrzlama »

Zaboravljas sustinu....velikosrpski ideolozi ne trebaju srpski narod ,nego srpski narod njih...ZASTO?...zato jer su velikosrpski ideolozi zavrsili satanizaciju tog naroda,pa taj narod nezna ,nece i nesmije da drugacije razmislja i bira sebi vodjstvo...THE END.
travnik

#171 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by travnik »

Nacionalistički stavovi, ne samo u BL, već i u ostatku BiH, nisu nikakva novost. Žalosno je kada su djeca zatrovana nacionalizmom. Međutim, ni u FBiH nije puno bolje nego u RS.
moa

#172 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by moa »

Naziv: Opština Ugljevik
Kontakt osoba: Sokica Horvat
Adresa: Ugljevik, Trg Draže Mihailovića
Poštanski broj: 76330
Opština /Grad: Ugljevik
IDB/JIB: 4400458050000

Sta Vas cudi nije mi nikako jasno..Ovaj internet je pun mrznje odavle treba bjezat.
eluna

#173 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by eluna »

Gojowitz wrote:Na jednu FB stranicu koja okuplja mlade iz Banja Luke je postavljena ova slika:

Image

Kome bi se ovo iznad moglo prijaviti?
Policiji - širenje jezika mržnje je krivično djelo.

a u svakom žitu kukolja ima, naš problem je postao što je kukolj većina

ono što ovi mladi ne znaju - a treba da im se kaže - jeste STVARNO šta se dešavalo

bila sam u situaciji da odgovorim na pitanje "odakle tebi geler - pa nisi ti bila na liniji!?" ......dobro se postidio momak kad sam mu objasnila da je granata pala "među raju, baš kao što eto on sinoć sjedi' sa svojim drugovima i drugaricama na kafi"

kad ljude dovedeš na lični nivo svoga doživljaja - u mom slučaju masakr u tuzli - mnogi pognu glavu, a neki - kao djevojka iz posta sa slike - sposobni su za empatiju i koriste i svoj mozak
Locked