Evo, ja ispunio svoju građansku dužnost!
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
SAX...ko prvi nesto mrvi...
.
-
edikamedika
Boli njih patka, njima je i sa SDA/SNSD i bez SDA/SNSD svedska socijala redovna, veca od prosjecne place u BiH.Pearl wrote:info iz prve ruke za glasanja iz dijaspore.. sreca pa ne glasaju masovno, koliko god da se neki ovdje bune..
od 200 000 registrovanih, glasalo je oko 38 000
gdje god se moze, glasa se za "svoje", pa preovladavaju opcije sda i snsd/sds..
jako veliki broj ljudi koji se nisu znali ni potpisati, mahom iz svedske i danske.. sta god da neko misli, ovo je ipak sramota..
dosta veliki broj nepravilno popunjenih listica (citaj: nevazecih)..
koliko sam cula, dijaspora iz USA "najkulturnije" glasala: em pravilno em se znaju potpisati...
-
Pearl
idi na temu o glasanju dijaspore, tamo ispade da niko od njih ne glasa za nacionalne strankeArslan_ wrote:Kako ih samo nije sramota da glasaju za SDA i "njihov" SNSD a dok je SNSD bio "nas" i dok je vazio za partnera SDP-u nisu glasali ovako za njega.Sram nek ih budePearl wrote:info iz prve ruke za glasanja iz dijaspore.. sreca pa ne glasaju masovno, koliko god da se neki ovdje bune..
od 200 000 registrovanih, glasalo je oko 38 000
gdje god se moze, glasa se za "svoje", pa preovladavaju opcije sda i snsd/sds..
jako veliki broj ljudi koji se nisu znali ni potpisati, mahom iz svedske i danske.. sta god da neko misli, ovo je ipak sramota..
dosta veliki broj nepravilno popunjenih listica (citaj: nevazecih)..
koliko sam cula, dijaspora iz USA "najkulturnije" glasala: em pravilno em se znaju potpisati...![]()
![]()
![]()
"njihov" ili "nas" snsd sad ima stav o podjeli bih, a koliko znam na posljednjim izborima tako nije bilo
-
ClonedAgain
Naravno da neću začepiti!Beslija wrote:Imas pravo biti anarhista...ali onda kad se prica o problemima BiH , zacepis.![]()
-
PITARKA_SA
u mojoj opstini,je bilo dosta mlade raje ,sto mi je izuzetno drago
a penzioneri,ko penzioneri,ja sam cekala neku staru zenu ,punih 20minuta da glasa
pozlilo mi je,majke mi

a penzioneri,ko penzioneri,ja sam cekala neku staru zenu ,punih 20minuta da glasa
-
experiment
ma svi vi sto niste glasali a mogli ste... ste jedni veliki debili koji nemaju nista mozga u svojoj glavi da njim malo "prodrmaju".
"ma neznamo mi nista.. ne bavim se ja politikom muuuuuuuuuuu beeeeeeeeemuuuuuuuuuuuuu. "
a bake, nane, dede i deede dolaze i lagano za "svoje" opiče.
Ajmo lagano 10 sklekova i mrš na glasanje.. ko ne bude glaso guliće krompir sledeće 4 godine!
"ma neznamo mi nista.. ne bavim se ja politikom muuuuuuuuuuu beeeeeeeeemuuuuuuuuuuuuu. "
Ajmo lagano 10 sklekova i mrš na glasanje.. ko ne bude glaso guliće krompir sledeće 4 godine!
- Ahmmed
SARAJEVO, 1. oktobra (FENA) - Predsjednik Centralne izborne komisije BiH Branko Petrić je na pres-konferenciji u 16 sati kazao da se, prema podacima sa terena od 142 općinske izborne komisije o izlaznosti u 14 sati, može konstatirati da je odziv glasača do tog vremena dobar, mogo veći nego u ranijim periodima do tog vremena. Navodeći podatke za neke veće općine gdje izlaznost bitno utiče na ukupnu izlaznost u BiH, Petrić je kazao da je do 14 sati u Banja Luci izlaznost 28 posto, Banovići 44 posto, Bihać 27 posto, Bjeljina 30 posto, Bosanska Dubica 39 posto, Krupa na Uni 40 posto, Bosanski Brod 30 posto, Bosanski Novi-Novi Grad 44 posto, Bratunac 38 posto, Brčko Distrikt 25 posto, Breza 41 posto, Busovača 36 posto, Čajniče 44 posto, Čelinac 39 posto, Centar Sarajevo 32 posto, Derventa 28 posto, Doboj 22 posto, Foča u FBiH 36 posto, Foča - RS 35 posto, Gacko 41 posto, Goražde-Novo Goražde 43 posto, Goražde - FBiH 35 posto, Mostar-Grad Mostar 30 posto, Gradačac-Pelagićevo 36 posto, Hadžići 34 posto, Han Pjesak 50 posto, Ilidža 28 posto, Ilijaš 35 posto, Jablanica 38 posto, Laktaši 35 posto, Ljubinje 41 posto, Lopare 39 posto, Milići 39 posto, Modriča 28 posto, Novo Sarajevo 34 posto, Istočno Novo Sarajevo 37 posto, Prijedor 27 posto, Prnjavor 29 posto, Prozor-Prozor Rama 48 posto, Sokolac 43 posto, Teslić 36 posto, Tuzla 26 posto, Ugljevik 34 posto, Velika Kladuša 35 posto, Višegrad 37 posto, Vogošća 36 posto, Zavidovići 30 posto, Živinice 29 posto i Zvornik 40 posto. Petrić je kazao da je ukupno odziv u općinama u Federaciji BiH zbirno 31,38 posto, u RS-u 32,32 posto i u Brčko Distriktu 25,09 posto. Ukupno na nivou cijele BiH do 14 sati izlaznost registriranih birača je 31,54 posto. Na novinarsko pitanje koliko je broj od 31 posto izlaska do 14 sati, veći u odnosu na zadnje parlamentarne izbore, članica Centralne izborne komisije BiH Lidija Korać je kazala da su na općim izborima 2002. podaci koje je Izborna komisija imala u 12 sati, budući da je to bio prvi podatak o izlaznosti, iznosili između 12 i 13 posto. „Međutim i ovaj broj od 32 posto u apsulutnom broju biračkog tijela znači mnogo više, jer je biračko tijelo povećano za preko 400 hiljada. Znači da je apsulutni broj birača koji je izašao daleko veći nego što je bio na općim izborima 2002. jer ovaj procenat je, koji je sada rađen od 32 posto, na broj birača koji se uvećao za preko 400 hiljada“, pojasnila je Korać.
-
PITARKA_SA
experiment wrote:ma svi vi sto niste glasali a mogli ste... ste jedni veliki debili koji nemaju nista mozga u svojoj glavi da njim malo "prodrmaju".![]()
"ma neznamo mi nista.. ne bavim se ja politikom muuuuuuuuuuu beeeeeeeeemuuuuuuuuuuuuu. "![]()
![]()
-
justika_sa
glasala... gužva na izbornom mjestu na cengic vili... na prijašnjim izborima bilo 4-5 kutija za glasanje, na ovim 3... možda sam zlocesta ali time se znatno usporilo glasanje i ljudi dugo čekaju... i mnogi odustaju...
inače u 20-tak min što sam bila tamo vidjela 3 osobe ispod 40...
gdjeee ste mladiiii...
AJMO SVI KOJI NISTE LIJEPO SE USTAJTE IZ FOTELJE I NA GLASAČKA MJESTA!!! 3,4, SAD
inače u 20-tak min što sam bila tamo vidjela 3 osobe ispod 40...
gdjeee ste mladiiii...
AJMO SVI KOJI NISTE LIJEPO SE USTAJTE IZ FOTELJE I NA GLASAČKA MJESTA!!! 3,4, SAD
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Čuj, poseban termin za penzionere!?
Kako mi je samo neprijatno to što sam penzioner.
Dragi penzioneri, izdržimo još malo, nećemo dugo!
Kako mi je samo neprijatno to što sam penzioner.
Dragi penzioneri, izdržimo još malo, nećemo dugo!
- manijak1
Ako trebam da kažem ?
Kanton - GDS + 2 kandidata = ispravan listić
Federacija
Državni parlament
Predsjedništvo
Eto ako sam šta
- stickitout
experiment wrote:ma svi vi sto niste glasali a mogli ste... ste jedni veliki debili koji nemaju nista mozga u svojoj glavi da njim malo "prodrmaju".![]()
"ma neznamo mi nista.. ne bavim se ja politikom muuuuuuuuuuu beeeeeeeeemuuuuuuuuuuuuu. "![]()
![]()
Ja bi glasao Tita mi ali nema vise komunisticke partije!!!
Glasali mi ne glasali polupismeni nacionalisti, religiozni egzibicionisti, lazovi-izdajnici i go lopov ostaje gdje i jest......na vlasti.
Druga stvar, mene mozete smatrati dijasporom....vise provodim na putu po inostranstvu nego sto zivim u Sarajevu. Kao takav, mislim da je licemjerno s moje strane da glasam uopste.
Treca stvar, vise zaradjujem od susjedne zemlje (Hrvatske), ne placam PDV u BiH, samo zemlju kupujem od onih koji je moraju prodat, trosim minimalno i ne dajem sadaku. Zasto bih ja imao pravo glasa??
U cemu je poenta glasanja u jednoj koloniji medjunarodne zajednice, ujedinjenih nacija i evropske unije?? U cemu je poenta glasanja kad ko god dodje na vlast postane samo pijun istih nam vladara i sa njima dijeli "opran novac" i iste kurseve na temu zavrsava?? U cemu je poenta glasanja svako dvije godine gdje se miniraju mezari, javno se izjavljuju nacionalisticke parole, strah se sije i podsjeca na nemilu proslost, gracu se lazna obecanja??
Poenta je lazna nada!!! Nove generacije se moraju lagati, nove generacije se moraju navici na laz jer tada izlaze lakse na kraj sa surovom istinom, istinom da su robovi, istinom da je korupcija normalna stvar i istinom da je patriotizam zadnja stvar kojom bi se trebali baviti!!!
Dajte mi Bogica Bogicevica kao kandidata i ja cu glasat odmah a ovu stoku ostalu vodite na pasnjake gdje i pripadaju pa tamo nek bleji i muce s njima ko god hoce
- Alfons Kauders
sve su to govna, i nema potrebe citat programe - zna se da svi lazu ko kerovi, elem samo sam pokusao izabrati manje od 2 zla... al kako sam cuo... dzaba... ceka nas jos 4 godine mraka... kako je krenulo... mozda jos 4 decenije...Lace wrote:hajd znaj koje je to govno..ako nisi procitao njihove lazi koje obecaseAlfons Kauders wrote:ma i ja sam tako, al seri ga, zacepio nos i glaso za govna koja malo manje smrde...underground wrote: Da me bar neko razumije...
-
*Unreal*
ma nemoras glasat...al onda nemas pravo ni zalit se slijedece 4 godine...imaju se pravo zaliti samo oni koji su upuceni u programe svih stranaka i koji zakljuce "Nemam za koga glasat"...a svi ostali tisina!
najlakse je rec svi su lopovi, profiteri i lazovi..a ne bi znao nabrojati 4 stranke...
najlakse je rec svi su lopovi, profiteri i lazovi..a ne bi znao nabrojati 4 stranke...
- stickitout
Dovoljno je proci od carsije do velikog parka da se upoznas sa svim "glavama", njihovim oblicima i obecanjima. Mozes i obalom, isti klinac.*Unreal* wrote:ma nemoras glasat...al onda nemas pravo ni zalit se slijedece 4 godine...imaju se pravo zaliti samo oni koji su upuceni u programe svih stranaka i koji zakljuce "Nemam za koga glasat"...a svi ostali tisina!
A u parku sjedoh prije desetak dana na klupu sat vremena, bjese lijep dan i jedan drug sa psom. U tih sat vremena su 4 stranke lijepili postere svojih kandidata preko prethodna 3. Da nije smijesno bilo bi tragicno, kao uostalom i buducnost s takvim glavama.