Evgenija Grande - Balzak
Moderator: Chloe
-
Lektira ^^
#1 Evgenija Grande - Balzak
Dobar dan.
Evo zamolio bih nekoga,ako je iko u mogućnosti da mi napiše esej (vlastito mišljenje) na navedeno djelo Balzaka. Ovaj esej bi imao glavno tematiku :
"Ljudi jednako preuveličavaju i sreću i nesreću : nikad nismo ni tako sretni ni tako nesretni kako se to govori".
Ako može do večeras da neko napiše pa tako tema može na lock.
Hvala unaprijed.
Evo zamolio bih nekoga,ako je iko u mogućnosti da mi napiše esej (vlastito mišljenje) na navedeno djelo Balzaka. Ovaj esej bi imao glavno tematiku :
"Ljudi jednako preuveličavaju i sreću i nesreću : nikad nismo ni tako sretni ni tako nesretni kako se to govori".
Hvala unaprijed.
-
elSaik
- Lakat Jebić
#3 Re: Evgenija Grande - Balzak
hahahahha
joj oplakah 
- zlaataan
#4 Re: Evgenija Grande - Balzak
Prejako!

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5 Re: Evgenija Grande - Balzak
što se čudimo
djeca su samo produkt situacije u društvu...
kopi pejst generacija jaše i dalje
rad se ne isplati!
djeca su samo produkt situacije u društvu...
kopi pejst generacija jaše i dalje
rad se ne isplati!
- JThomas
#6 Re: Evgenija Grande - Balzak
ma i ne čudimo se više. ja ne vidim nikoga ko se čudi.
hoće momčina da mu neko napiše vlastito mišljenje koje će on podvaliti pod svoje. al jebiga, da bi imao mišljenje, moraš prvo pročitati knjigu, pa onda još i razmisliti o pročitanom, ko će se još s tim zajebavati...
hoće momčina da mu neko napiše vlastito mišljenje koje će on podvaliti pod svoje. al jebiga, da bi imao mišljenje, moraš prvo pročitati knjigu, pa onda još i razmisliti o pročitanom, ko će se još s tim zajebavati...
- Truba
#7 Re: Evgenija Grande - Balzak
bitno je da odmalena učimo kako su američka djeca glupa jer ne znaju gdje je australija
a u americi se od malih nogu njeguje vlastito mišljenje i pisanje eseja... oni o svemu pišu sastave i strogo kažnjavaju prepisivanje i krađu tuđeg intelektualnog produkta = MISLI
mnogo je lakše naučiti koliko australija ima ljudi i kengura...nego napisati nešto o nečemu... većina ljudi danas APSOLUTNO ništa ne misli niti osjeća o umjetničkom djelu
ja čitam mnogo knjiga... ali me rijetko koja potakne na razmišljanje ili me natjera da napišem nešto o njoj...nažalost
a u americi se od malih nogu njeguje vlastito mišljenje i pisanje eseja... oni o svemu pišu sastave i strogo kažnjavaju prepisivanje i krađu tuđeg intelektualnog produkta = MISLI
mnogo je lakše naučiti koliko australija ima ljudi i kengura...nego napisati nešto o nečemu... većina ljudi danas APSOLUTNO ništa ne misli niti osjeća o umjetničkom djelu
ja čitam mnogo knjiga... ali me rijetko koja potakne na razmišljanje ili me natjera da napišem nešto o njoj...nažalost
- chuchumbamayumbe
#8 Re: Evgenija Grande - Balzak
Može, evo samo da uspavam djecu i ja ću ti to napisati.Lektira ^^ wrote:Dobar dan.
Hvala unaprijed.
A ti slobodno cicaj plejstejšna, ništa ne brini, svijumi, bićeš prezadovoljan!
- Eweleen
-
fini dečko
#10 Re: Evgenija Grande - Balzak
chuchumbamayumbe wrote:Može, evo samo da uspavam djecu i ja ću ti to napisati.Lektira ^^ wrote:Dobar dan.
Hvala unaprijed.
A ti slobodno cicaj plejstejšna, ništa ne brini, svijumi, bićeš prezadovoljan!
-
Ereinion
#11 Re: Evgenija Grande - Balzak
Do kada je rok???
Plati 50 KM i napišem ti ako ima vremena
Plati 50 KM i napišem ti ako ima vremena
- Truba
#12 Re: Evgenija Grande - Balzak
"Ako može do večeras da neko napiše pa tako tema može na lock. "
mislim da je spušio keca
mislim da je spušio keca
-
kmosst
#13 Re: Evgenija Grande - Balzak
...ili je pobjegao sa casa ili je ostao kuci (danas bolestan=opravdano), itd...ima tu varijanti i bez Balzaka...komi wrote:"Ako može do večeras da neko napiše pa tako tema može na lock. "
mislim da je spušio keca