Da vas vidim sad dezurni kriticari i gramaticariKonkurs za glavnog/u urednika/cu internet portala Sarajevo-x.com, Sarajevo Bosna i Hercegovina
Opis posla
Vodeći bosanskohercegovački internet portal Sarajevo-x.com raspisuje konkurs za popunu radnog mjesta glavnog/u urednika/cu portala. Sarajevo-x.com mjesečno posjeti više od 300.000 stvarnih posjetitelja, što ga čini vodećim internet medijem u Bosni i Hercegovini. Ako se ne bojite svakodnevnih izazova i dinamičnosti koje ovaj posao nudi, ne bježite od timskog rada i odgovornosti, redakcija najposjećenijeg bh. internet portala Sarajevo-x.com je pravo mjesto za vas. Opis radnog mjesta Glavni urednik/urednica u saradnji sa redakcijom planira ostvarivanje koncepcije portala, naručuje i oprema članke, te radi na njihovoj redakturi, lekturi i korekturi. On/ona također piše vlastite članke (unutrašnja i vanjska politika, dešavanja i vijesti iz BiH, kultura i sl.). Kao mentor/ica mladim novinarima i novinarkama pomaže pri realizaciji njihovih tekstova. Zbog pravodobnog reagiranja na aktualne događaje glavni urednik prati sve dostupne dnevne, sedmične, elektronske i ostale medije i obavlja razgovore i kontakte sa mogućim informatorima. Od svih kandidata zahtijeva se sposobnost samostalnog kreiranja kvalitetnog sadržaja i sposobnost kvalitetnog uređivanja i odabira vijesti. Potrebna znanja i vještine - radno iskustvo u relevantnim oblastima, poželjno iskustvo u pisanim medijima - prednost imaju osobe sa VSS-om, diplomirani žurnalisti ili apsolventi - odlično poznavanje gramatike i pravopisa bosanskog jezika - odlično poznavanje engleskog jezika - iskustvo u korištenju interneta - snalaženje i brzina pisanja tekstova - poznavanje participativnog novinarstva - ljubav prema novinarskom poslu - poznavanje online novinarstva - izvrsne komunikacijske vještine u govoru i pismu (gramatika, sintaksa, stil) - sposobnost mentoriranja novinara/ki s malo radnog iskustva - selekcija i praćenje učinka saradnika/ca - sposobnost strateškog razmišljanja i razvoja koncepcije - timski rad i kooperativnost - inicijativnost i zainteresiranost za praćenje aktualnih novinarskih tema - odgovornost prema poslu i vremenskim rokovima Prijava treba da sadrži - detaljan CV kandidata - pismo namjere - tri autorska teksta do 500 znakova o tri najaktuelnija događaja dana - jednu preporuku Sve osobe koje zadovoljavaju navedene kriterije i žive u Sarajevu trebaju svoje prijave poslati na e-mail adresu [email protected]. Radno mjesto - jedno stalno radno mjesto (probni rad mjesec dana) - ugovor na neodređeno vrijeme - radno vrijeme: 8 radnih sati radnim danima, mogućnost rada i subotom i u smjenama Napomena Sve prijave i pitanja šaljite isključivo na navedenu e-mail adresu ([email protected]). Na telefonske i druge upite nećemo odgovarati. Kandidati koji uđu u uži izbor će biti pozvani na razgovor. Konkurs je objavljen 18. oktobra 2007. godine i traje do 1. novembra 2007.
Broj radnih mjesta
1
Datum objave
18. Oct 2007.
Oglas ističe 01. Nov 2007.
Ukoliko se prijavljujete putem e-maila ili poštom, uz prijavu obavezno navedite oznaku Posao.ba - 4434
EvE ga posao
Moderator: anex
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#1 EvE ga posao
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
ja sam to u utorak vidio
i nisam konkurirao jel mi ne odgovara cjelodnevni rad
na neviđeno dosta i ovo posla što se radi
ali sam redovno ganjao ona čuda od pola radnog vremena i to od kuće navečer kad se vratim s posla
i nikad ni odgovora hvala na majlu obavijestomo vas ako uđete u uži izbor
ništa...
kao da u spamu završi
a kakvih je tekstova izašlo kao da je švraka učila gramatiku
i nisam konkurirao jel mi ne odgovara cjelodnevni rad
ali sam redovno ganjao ona čuda od pola radnog vremena i to od kuće navečer kad se vratim s posla
i nikad ni odgovora hvala na majlu obavijestomo vas ako uđete u uži izbor
ništa...
kao da u spamu završi
a kakvih je tekstova izašlo kao da je švraka učila gramatiku
-
mIRCerka
sjo price...isto ko onoNeelix wrote:ja bih se prijavio...ali bi se odgovorni shokiralida im glavni negativac na forumu radi kao urednik
Sto da apliciram znam da me nece primiti...probaj...
PS Ne zaboravi navesti rad za Dajdzu
- krava
Neelix wrote:bas zbog toga ce me objerucke prihvatitiimajuci u vidu njihov stav o havazu
jedino cu sanse imat...ako se bude pravio lud
![]()
ko? ja Neelix? ma daaaaaj mrzim tog shupka...
a izvini ko si ti?
koliko vidim nisi ni godinu dana na forumu...
- pitt
ma onaj ba.....fahrin malikrava wrote:Neelix wrote:bas zbog toga ce me objerucke prihvatitiimajuci u vidu njihov stav o havazu
![]()
a izvini ko si ti?
- Truba
krava wrote:Neelix wrote:bas zbog toga ce me objerucke prihvatitiimajuci u vidu njihov stav o havazu
![]()
a izvini ko si ti?
čak sam ga i ja skužio
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
da, mislim - opet isti problem kao i prosli put - trazite "sve u jedan"... na nevidjeno. 
iskreno, mogla bih sve ovo raditi, kada bih posvetila zivot sa-x portalu. za to je potrebna oooogromna motivacija
koju ste, nadam se, spremni pruziti osobi koja se na ovaj konkurs javi.
jedno je radno mjesto lektor, drugo je prevodilac, trece je urednik i novinar
teorijske sanse nema da osoba jednako kvalitetno (a popularan portal kakav je sa-x zasluzuje to - ovo nije ulizivanje, mislim da biste samo trebali kvalitetno uzvratiti tolikom stotinama hiljada ljudi koji vas posjecuju) obavljati sve navedene poslove i ostati normalna.
ukoliko vam treba prevodilac i lektor - tu sam. od aktuelnih zbivanja me zanima samo umjetnost i kultura - eto jedan novinar
sretno
iskreno, mogla bih sve ovo raditi, kada bih posvetila zivot sa-x portalu. za to je potrebna oooogromna motivacija
jedno je radno mjesto lektor, drugo je prevodilac, trece je urednik i novinar
ukoliko vam treba prevodilac i lektor - tu sam. od aktuelnih zbivanja me zanima samo umjetnost i kultura - eto jedan novinar
sretno
-
mIRCerka
Njima, ne meni, ja nemam veze s portalom, samo nadjoh oglas pa skontah - toliko kriticara imamo ovdje, mogli bi jednome naci posao.dawn_upon_dawn wrote:da, mislim - opet isti problem kao i prosli put - trazite "sve u jedan"... na nevidjeno.
iskreno, mogla bih sve ovo raditi, kada bih posvetila zivot sa-x portalu. za to je potrebna oooogromna motivacijakoju ste, nadam se, spremni pruziti osobi koja se na ovaj konkurs javi.
jedno je radno mjesto lektor, drugo je prevodilac, trece je urednik i novinarteorijske sanse nema da osoba jednako kvalitetno (a popularan portal kakav je sa-x zasluzuje to - ovo nije ulizivanje, mislim da biste samo trebali kvalitetno uzvratiti tolikom stotinama hiljada ljudi koji vas posjecuju) obavljati sve navedene poslove i ostati normalna.
sretno
Full time posao GLODURa.
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
sjo, kao osoba koja je prosla razne verzije tih poslova u kojima prakticki radis sve zivo, znam koju energiju to crpi, a zivota nema nikako
zato kazem, motivacija je tu kljucna
da, u novcu, sto da se lazemo, ja nece u kruskama 
ne govorim tebi bona ne bila, neg sa-x portalu
retoricko obracanje 
ne govorim tebi bona ne bila, neg sa-x portalu
-
mIRCerka
Ma mene vec pitaju MIRCI KOLKU PLATU DAJES a ja pojma nemam ni dje je redakcija...dawn_upon_dawn wrote:sjo, kao osoba koja je prosla razne verzije tih poslova u kojima prakticki radis sve zivo, znam koju energiju to crpi, a zivota nema nikakozato kazem, motivacija je tu kljucna
da, u novcu, sto da se lazemo, ja nece u kruskama
ne govorim tebi bona ne bila, neg sa-x portaluretoricko obracanje
- Truba
mene i kad je dežura a tad se ništa ne radi u redakciji smori obično sjedenje i buljenje u agencijske vijesti i razvrstavanje...
navečer dodjem ni za šta nisam samo legnem i snimam dvdove
čak i odspavam malo dok se snima dvd
ustvari ovaj komp bez obzira što radio na njemu smara

navečer dodjem ni za šta nisam samo legnem i snimam dvdove
čak i odspavam malo dok se snima dvd
ustvari ovaj komp bez obzira što radio na njemu smara
-
mIRCerka
ne mores, vi pisete cErilicom_BosanaC wrote:Mogu li ja predloziti kolegu Neelixa i sebe za rubriku religija?![]()
Bicemo toliko fleksibilni pa cemo dopustiti i da se dogovorimo oko nasih plata![]()
Eto rok je do prvog, pa nek se javi neko...
-
_BosanaC
Diskriminacija na literarnoj osnovimIRCerka wrote:ne mores, vi pisete cErilicom_BosanaC wrote:Mogu li ja predloziti kolegu Neelixa i sebe za rubriku religija?![]()
Bicemo toliko fleksibilni pa cemo dopustiti i da se dogovorimo oko nasih plata![]()
-
mIRCerka
ja te diskriminirah na nacionalnoj osnovi...vidim danas niko nije, pa reko da te ja jednom, cisto da ne bude fula dan...._BosanaC wrote:Diskriminacija na literarnoj osnovimIRCerka wrote:ne mores, vi pisete cErilicom_BosanaC wrote:Mogu li ja predloziti kolegu Neelixa i sebe za rubriku religija?![]()