Evo lafe, nasao sam, da ne bude da se pravim lud...a sto me namuci, mogO si mi ponoviti pitanje, a ne da citam 5 strana...da vidimo sta je na meniju...
pemanapemani
Ako možeš da odgovoriš na pitanje koje sam napisao u prethodnom postu - da li bi tebi kao čovjeku, koji je Srbin
Ne izjasnjavam.se kao Srbin.
i živi u Doboju (valjda sam dobro upratio),
Nisi dobro upratio
smetalo da sutra živiš u BiH koja je podjeljena na 7-10 regija/kantona/županija? Recimo, ti bi živio u Dobojskoj regiji u kojoj bi živjelo 60% Srba i gdje bi ti bila zagarantovana sva ljudska prava, gdje bi tvoja djeca ili unuci mogli učiti srpski jezik u školi, gdje bi imao slobodan dan na poslu za svoju porodičnu krsnu slavu, ali gdje bi i drugi, koji nisu Srbi, imali ista ta prava
.
sto bolan trosis tastaturu, kratko napises - da ti bude ko srbima u federaciji...imas sva prava, ucis jezik po nastavnom.programu bosanskog jezika, a na kraju godine te pitaju - hoš da ti pisemo bosanski, hrvatski, il srpski u knjizicu...pa onda pravo da budes biran (sto posto ce me glasati, to je cudo jedno od demokratije u federaciji, a i prepuna je srba, hrvata i ostalih koji ce ke podrzati)...dalje, pravo da biram svog predstavnika (hocu li hrvata komsica, ili cu srbina harisa pleha), pa onda imam velikodusno dan za krsnnu slavu, za razliku od bosnjaka za bajram, a posebno za dzumu koju ne mogu da upraznjavaju i da odlaze sa posla, posebno u drzavnim i javnim.firmama, jer u federaciji je to strogo razdvojeno...
Pa samo lud je bi pristao na takvu ponudjenu dobrinu i merhamet...dje ima to, da potpisem?
I sve divno i krasno, ali...ima uslov. Da bi ostvario sve te blagodeti, mora prvo komisija strucnjaka tipa prog321, lbwiew, i sl. da me iznjuskaju, da vide da nema u meni neki skriveno- mutirani gen, neka naznaka slova v od velikosrpski i slicno, ili k kamenjarski...e, ako zadovoljim te predkvalifikacije, onda bih vjerovatno dosao do tebe da mi das sertifikat da mogu da uzivam sve blagodeti demokratije i suzivota. Federalnog.
Haj ne zajebaji frend, razumijem.ja.o cemu pises, ali kao sto.ti rece vivaldi...nema.od teoretisanja nista.
Jebes regije...hajmo odmah spucati norveski model...islandski. Ali 100 -spostotni. I obezbjedi supervizora za realizaciju tog modela. Pa saberi prvo po federaciji koliko bi ga podrzali. ne bi izdrzao ni prvi kontraudar onih rvi i demobilisanih. Pa onda esalon vjernika. Pa sitnih lokalnih mocnika. A gdje su ti krupne ribe, talovi, korumpirani politicari i njihovi talovi...begaj bre prijatelju.