Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post Reply
ABH017

#176 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by ABH017 »

Hafis wrote:
ABH017 wrote: Nađi mi Bošnjaka koji zagovara priču "svi Bošnjaci u jednoj državi".
Nađi mi Hrvata koji zagovara priču ''svi Hrvati u jednoj državi''. Mislim da si odlutao s teme. Ja ovdje govorim o unitarizmu skrivenom iza rasznoraznih floskula o ''građanstvu''.
Koliku podršku Bošnjaka ima? Bošnjaci traže da imaju jednaka prava sa druga dva konstitutivna naroda na cijelom teritoriju BiH, a to je njihovo ustavom zagarantovano pravo. Ne traže dio kolača, već ono što im po zakonu pripada. Ne traže ta prava tamo gdje nisu konstitutivni.
Koliko znam to postoji u ustavu. Svi su konstitutivni na svakom pedlju zemlje.
E sad, koliko se to sprovodi u praksi, to je drugo. Hoću reći, krše se svima prava u istoj mjeri: i jednim, i drugim i trećim.
Poenta mog javljanja na ovu temu je to što se stalno potencira nečija kolektivna građanština, i nečiji determinirani nacionalizam i separatizam. Međutim toga nema u stvarnom životu. Svi imaju svoj nacionalizam, samo ga iskazuju na druge načine. Jedni željom za separacijom, a drugi s prikrivenim unitarizmom umotanim u, kako netko ovdje napisa, nemuslimansku građansku ideju.
Komplet rukovodstvo HDZ BIH zagovaralo je i još uvijek priželjkuje i zagovara stvaranje trećeg entiteta, koji bi se, poslije, po receptu Milorada Dodika i/ili prije Radovana Karadžića alijas Dragana Dabića, mogao odcijepiti i pripojiti matici Hrvatskoj. Onaj koji to ne priželjkuje i ne zagovara, ne može biti dijelom rukovodstva HDZ BIH, ne može čak biti ni Hrvatom, kako to prvi u Hrvata u BiH često kaže (kad god ga neki od takvih načepi i kritikuje takvu politiku.
Stoga ne kontam kako sam to odlutao od teme. Molim te da mi objasniš tu svoju tvrdnju.
Ne kažem da ne postoji nacionalizam kod Bošnjaka, smiješno je to tvrditi. Ali ne postoji želja za odcijepljenjem, ne postoji želja za uništenjem drugih naroda i pripojenjem nekakvoj "matici" u kojoj drugi neće imati jednaka prava. Nisam primjetio da oficijelna Bošnjačka politika planira pripojenje Turskoj ili KSA. Govorim o prevladavajućim politikama kod sva tri naroda. Ne podmeći mi generalizaciju, ne pričam o svakom pojedincu ili o narodima generalno.
Bošnjački narod jedva čeka da sijevne i zablista neki Hrvat ili Srbin, koji kritikuje velikohrvatsku i velikosrpsku ideologiju i koji sa ponosom ističe da je Bosanac i Hercegovac, pa da ga digne u nebesa. Bilo to na polju kulture i umjetnosti, sporta ili politike, nebitno je. Takvog Bošnjaci veličaju kao da je oslobodilac.
ABH017

#177 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by ABH017 »

155_mm wrote:
arzuhal wrote:I dok Srbi teže secesiji i nezavisnosti entiteta u kojem su većina, a Bošnjaci pod plaštom lažne građanštine teže unitarnoj BiH i centralizovanoj vlasti, Hrvati nekako najpošteniji i nude evropski koncept federalizma kao najbolje rješenje...

:mrgreen:
jos samo da ovi glupi europljani uvide te napore hrvatske politicke elite. stvarno se ovim europljanima mora sve crtati. i to kamenjem po brdima.
:D
:lol: :thumbup:
ABH017

#178 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by ABH017 »

Hafis wrote:Eh, teško je populaciji koja kupi 3 milijuna litara vode od MeHkog Torabija utuviti u glavu što je najbolje za nju :)
Samo da te podsjetim da se velika količina te vode popila na palama i u srednjoj Bosni. Pa i u hercegovačkom kamenjaru, a Boga mi i u dalmaciji i slavoniji. Pa ti vidi o kojoj populaciji pišeš. :oops:
155_mm

#179 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by 155_mm »

Hafis wrote:Bola otkud tebe sa mnom u kolegama :lol:
Nije mi jasno kako te i do sad nisam stavio na ignore :)

Hadj' ne plenkaj se sad u ozbiljne teme. Idi pomaži tamo nani oko jufke, i nemoj da te uhvate da ćopaš pitu :arrow:
izlapio si skroz. ja sam ti bio jedan od prvih kojeg si stavio na ignore. jos iz vremena tvojih pocetaka kad si nam ovdje na forumu bacao racunice po kojima se raja masovno useljava u manji entitet.

:lol: :lol: :lol:

a da malo smanjis kradomice da pijes alkohol iz sredststva za ciscenje u KBC mostar. mozda ce ti se vratiti pamcenje.
Kejn

#180 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by Kejn »

Bošnjački narod u Bosni je politička supersila kad se usporedi sa ova ostala dva. Dok Bošnjaci, narod NAD KOJIM JE POČINJEN GENOCID NAKON DRUGOG SVJETSKOG RATA šansu daju političkom pluralizmu koji obuhvata stranke centra, ljevice pa i nezavisne kandidate ostala dva naroda glasa poput krda i vodi se najprimitivnijim plemenskim porivima po principu Poglavica > Pleme. Najekvatantniji primjer je PC i MIlorad Dodik. Evo sad su počeli guslat po Srebrenici a sutra će zabraniti godišnjicu genocida.

Naravno opet Bošnjaci ne valjaju lafo hoće unitarnu preko građanske opcije, kunu se u dobre Bošnje a veličaju Turke (šta god to značilo) itd itd. Suma sumarum Bošnjaci ne valjate bili ljevica, desnica muslimani ili ateisti. Najbolji ste nam kad ste 2 metra pod zemljom. To bi bila poruka Zagreba-Beograda i njihovih falangita u Bosni.
ABH017

#181 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by ABH017 »

155_mm wrote:
Hafis wrote:Eh, teško je populaciji koja kupi 3 milijuna litara vode od MeHkog Torabija utuviti u glavu što je najbolje za nju :)
jednostavno nemoguce kolega. mislim da bi bilo najbolje pustiti ih da se sami uguse u toj njihovoj laznoj i tzv. socijaldemokratiji. a drugi bi trebali da se okrenu necemu korisnom kao sto je slavljenje krsnih slava terrmoelektrana i farbanjem nekakvih figura i kipova.
Sad, kad si ga dotakao i ostavio bez teksta on bi da ne budete kolege i da te stavi na ignore.
Ne mogu da vjerujem da ne shvata da smo svi mi, koji pišemo na forumu, kolege.
Biće da je i njemu najbolje da se vrati na poskok.hr. Tamo će naići na podršku svoje priče.
Iako to nije moja želja. Meni se jako sviđa što na sarajevski forum dolaze drugi i drugačiji i zorno nam pokazuju kakvo je njihovo razmišljanje. Čisto da naivcima razbiju iluziju o nekakvom bratstvu i jedinstvu, jer velikosrpska i velikohrvatska politika još uvijek dominira u umovima većine tamošnjeg stanovništva.

Edit.
Đe'š mu ti bit' kolega, a kritikuješ postavljanje krstova po brdima "svete hrvatske zemlje", na granice sa muhamedancima. Ti? muhamedanac? Ma bjeRi bola'. :lol:
Last edited by ABH017 on 15/10/2016 17:24, edited 1 time in total.
155_mm

#182 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by 155_mm »

ABH017 wrote:
Samo da te podsjetim da se velika količina te vode popila na palama i u srednjoj Bosni. Pa i u hercegovačkom kamenjaru, a Boga mi i u dalmaciji i slavoniji. Pa ti vidi o kojoj populaciji pišeš. :oops:
ma kakve pale kakav kamenjar kolega. u zagrebu kolega u zagrebu.
Marokanski iscjelitelj već je drugi put u Hrvatskoj.

......... Prvog dana na Mekkijevu pomoć na Zagrebačkom velesajamu u redu je strpljivo čekalo više od 500 ljudi......
Hafis

#183 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by Hafis »

ABH017 wrote:
Dobar pokušaj vađenja...ali nemoj. Dovoljno je izguglati i vidjeti prve slike, i odmah se vidi gdje je sukus.
Uostalom, tip jhe i dobio nekoliko nagrada od vlade i poneku povelju od grada.
Da je to bio vidoviti Jozo ili isjeljitelj Marinko, vjerojatno bi druga priča bila :)
dječak sa šibicama

#184 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by dječak sa šibicama »

Torabi je u Sarajevo i dosao jer je bukvalno otjeran iz Zagreba.

Prvo je tamo prodavao maglu, ali kad su mu poceli umirati pacijenti (vise manje poznate licnosti koje su se hvatali za slamku njegovog "lijecenja") dobio sut kartu.

U Sarajevu je napravio veci biznis, prodavanje one vode na slepere. I dan danas ima gomila ljudi koji se kunu kako im je Torabi pomogao, i kako ga treba opet dovesti. Kazu, ko neka ko neka jeza niz tijelo, ko dobro se osjecas...
Hafis

#185 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by Hafis »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/torabi-o ... /101030039

Uručujući Torabiju prigodan poklon, premijer Mujezinović je naglasio da je produženje njegovog boravka u Sarajevu još jedna potvrda prijateljstva i izraz razumijevanja za Bosnu i Hercegovinu i njene stanovnike koji su prebrodili mnogobrojne teškoće tokom i poslije rata :lol:

SDA ''građanski'' kadar :-)
prog321

#186 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by prog321 »

Hafis wrote:
prog321 wrote: .
Gradjanski princip je jasan i svim probosanskim strankama. Jednakost svih etnija i religija na svakom pedlju zemlju.
Da, u deklarativnom smislu. Nisdam nigdje i nikada čuo niti jednog jedinog političara iz bilo koje nacionalne opcije da se zaslagao za nešto drugo. To je klasični kliše svake priče..nešto poput ''europski put'', ''integracije'' i ostale poštapalice.

Gradjanska opcija je dugoročno jedina opcija za ovakvu izmješanu državu ali je kratkoročno dok se etno nacionalizam kod Hr i Sr u BiH ne minimizira to nemoguće postići. Te vrste nacionalizma su davno prevazidjene u modernim društvima.
Bosanski Srbi moraju shvatiti da ne bi živjeli bolje ili slobodnije ni u Srbiji. Bosanski Hrvati su se za vrijeme rata obogatili i danas imaju više od prosječnog Hrvata iz Hrvatske a njijhova etnička obilježja niko ne ugrožava.
Nijedan narod ne bi ništa bolje postigao kada bi se sutra udružili sa svojim matičnim državama. Hrvati bi još dobili veću zaduženost po glavi a Srbi manje prosječne plate. :-D

Na kraju svi moramo razumjeti jedni druge mnogo bolje. Staviti se u situaciju jedni drugih i malo promučkat glavom. Niko od nas nije birao ime, religiju i mjesto gdje će se roditi. Majčina suza je svakome od nas ista.
Nacionalizam iz 19 i 20og stoljeća se mora suzdržati u razumne granice.
ABH017

#187 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by ABH017 »

Hafis wrote:
ABH017 wrote:
Dobar pokušaj vađenja...ali nemoj. Dovoljno je izguglati i vidjeti prve slike, i odmah se vidi gdje je sukus.
Uostalom, tip jhe i dobio nekoliko nagrada od vlade i poneku povelju od grada.
Da je to bio vidoviti Jozo ili isjeljitelj Marinko, vjerojatno bi druga priča bila :)
Aha.. Hajmo se malo praviti ludi. :roll:

Evo da vidiš kako su kolege susjedi na zagrebačkom forumu čak i temu otvorili o njemu.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=332035

Al' nema veze. Ja znam da ćeš ti nastaviti da imaš isto mišljenje o Bošnjacima muslimanima, jer takav je to mentalni sklop. Džaba svi dokazi. Tako je i mali Ante iz Mostara tek u 18-oj godini života prvi put otišao na stari most, jer je bio ubijeđen da su Bošnjaci zombiji, drugačiji.
(sad razmišljam da li da postavim ovog što se smije ili ovog što plače). :) / :(
dječak sa šibicama

#188 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by dječak sa šibicama »

Dobro, to su politicarska posla, Torabi popularan u narodu = idemo mu dati kakav orden i plaketu. Dnevnopoliticka posla.

Nema smisla ismijavati obicne ljude, niko ne ide na takva mjesta bez prijeke potrebe, bolesni ljudi se hvataju za slamku.

U Americi su dan danas popularni ti "religiozni" magovi koji lijece dodirom

ok ovo jeste sprdnja :D
155_mm

#189 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by 155_mm »

dječak sa šibicama wrote:Torabi je u Sarajevo i dosao jer je bukvalno otjeran iz Zagreba.

Prvo je tamo prodavao maglu, ali kad su mu poceli umirati pacijenti (vise manje poznate licnosti koje su se hvatali za slamku njegovog "lijecenja") dobio sut kartu.

U Sarajevu je napravio veci biznis, prodavanje one vode na slepere. I dan danas ima gomila ljudi koji se kunu kako im je Torabi pomogao, i kako ga treba opet dovesti. Kazu, ko neka ko neka jeza niz tijelo, ko dobro se osjecas...
znaci nadosli smo i dosli do zakljucka da je previse govnjavo koristiti osobe koje se u svojoj nesreci hvataju za slamku spasa da bi se prikazala politicka glupost nekog naroda ili etnije. ili?
ABH017

#190 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by ABH017 »

dječak sa šibicama wrote:Torabi je u Sarajevo i dosao jer je bukvalno otjeran iz Zagreba.

Pa i iz Sarajeva su ga otjerali.
Šta hoćeš da kažeš?

Ali neeee.. Samo u Sarajevu ga neki još uvijek žele. U Zagrebu je narod osviješten i izašao iz mraka. :lol:
ABH017

#191 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by ABH017 »

155_mm wrote:

znaci nadosli smo i dosli do zakljucka da je previse govnjavo koristiti osobe koje se u svojoj nesreci hvataju za slamku spasa da bi se prikazala politicka glupost nekog naroda ili etnije. ili?
Jbg sad. Izbijaš im iz ruku "argument" o zaostalosti Bošnjaka. Ne mERe to tako.
To što je Torabi najprije došao u Zagreb, po pozivu nekih Hrvata, pa tek onda u Sarajevo, i što su u Sarajevo dolazili autobusi iz Hrvatske i cijele BiH, to ćemo prešutiti, jer se ne uklapa u nipodaštavajuće mišljenje o drugom narodu.
Hafis

#192 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by Hafis »

ABH017 wrote:

Šta hoćeš da kažeš?

Ali neeee.. Samo u Sarajevu ga neki još uvijek žele. U Zagrebu je narod osviješten i izašao iz mraka. :lol:
Nisu da su ga baš otjerali...pogotovo prvi put. dobila se nagrada od premijera, gostovalo se u Senada i drugim TV i zapatriJotilo se pravo. Rastanak je toliko bio dirljiv....baš k'o u meksičkoj saFunici...sjećam se tužnog Mujezinovićevog pogleda na ispraćaju i mase koja je sjetno mahala.
E kad je drugi put pošao po harač, valjda su skontali da su izlevaćeni i u zadnji tren mu zabranili dolazak :)
Hafis

#193 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by Hafis »

A i dosta o njemu :(
155_mm

#194 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by 155_mm »

ABH017 wrote:
155_mm wrote:
jednostavno nemoguce kolega. mislim da bi bilo najbolje pustiti ih da se sami uguse u toj njihovoj laznoj i tzv. socijaldemokratiji. a drugi bi trebali da se okrenu necemu korisnom kao sto je slavljenje krsnih slava terrmoelektrana i farbanjem nekakvih figura i kipova.
Sad, kad si ga dotakao i ostavio bez teksta on bi da ne budete kolege i da te stavi na ignore.
Biće da je i njemu najbolje da se vrati na poskok.hr. Tamo će naići na podršku svoje priče.
Iako to nije moja želja. Meni se jako sviđa što na sarajevski forum dolaze drugi i drugačiji i zorno nam pokazuju kakvo je njihovo razmišljanje. Čisto da naivcima razbiju iluziju o nekakvom bratstvu i jedinstvu, jer velikosrpska i velikohrvatska politika još uvijek dominira u umovima većine tamošnjeg stanovništva.

Edit.
Đe'š mu ti bit' kolega, a kritikuješ postavljanje krstova po brdima "svete hrvatske zemlje", na granice sa muhamedancima. Ti? muhamedanac? Ma bjeRi bola'. :lol:

mislim da bi jedno gradjansko drustvo trebalo imati vise razumijevanja za osobe koje nam dolaze sa foruma na kojima se obraca sa "braco" i "sestre". pa makar to bilo jedno lazno gradjansko drustvo poput ovog bosanskog.
ABH017

#195 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by ABH017 »

Hafis wrote:
ABH017 wrote:

Šta hoćeš da kažeš?

Nisu ga baš da su ga otjerali...pogotovo prvi put. Rastanak je toliko bio dirljiv....baš k'o u meksičkoj saFunici...sjećam se tužnog Mujezinovićevog pogleda na ispraćaju i mase koja je tužno mahala.
E kad je drugi put pošao po harač, valjda su skontali da su izlevaćeni i u zadnji tren mu zabranili dolazak.
E haj' ti sad nama objasni kakve veze ima Meki Torabi sa temom ove emisije, jer si ti, u nedostatku ikakvih argumenata i satjeran u ćošak iz kojeg nemaš kud dalje, bubn'o glupost o loženju Bošnjaka na Torabija.

Valjda si i sam svjestan koliku i kakvu glupost nastavljaš da pišeš. Nadam se da možeš shvatiti da, svojim postovima, pokazuješ samo kakav si i kakav način razmišljanja imaš. I ništa više. Ta ushićenost se dešava samo u tvoja 4 zida.
Da sam na tvom mjestu, zamolio bih moderaciju da obriše bljuvotine koje si napisao i time izazvao reagovanje drugih, koji su apsolutno nebitne stvari, pogotovo na ovoj temi. Barem bi malo ublažio utisak o sindromu Ante iz Mostara.
Sanjarko

#196 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by Sanjarko »

Kad ce treci, sad ce treci.

Image
ABH017

#197 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by ABH017 »

155_mm wrote:
ABH017 wrote:
155_mm wrote: jednostavno nemoguce kolega. mislim da bi bilo najbolje pustiti ih da se sami uguse u toj njihovoj laznoj i tzv. socijaldemokratiji. a drugi bi trebali da se okrenu necemu korisnom kao sto je slavljenje krsnih slava terrmoelektrana i farbanjem nekakvih figura i kipova.

Edit.

mislim da bi jedno gradjansko drustvo trebalo imati vise razumijevanja za osobe koje nam dolaze sa foruma na kojima se obraca sa "braco" i "sestre". pa makar to bilo jedno lazno gradjansko drustvo poput ovog bosanskog.
:lol:
Sram nas i stid bilo, što se pretvaramo.. :lol:
I još kupili 3 milijUna litara seljačke vode koju proizvodi SP. Da je bila Jana pa ni po jada. Ovako nam ne gine da u očima poskoka i republikosrpskijanaca bidNemo "populacija" kojoj se ne mERe utuvit u glavu šta je za njih najbolje.
pemanapemani

#198 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by pemanapemani »

radostan dan wrote:
dječak sa šibicama wrote:"Gradjanska politika" danas se svela na "Srbi i Hrvati ne postoje", "nece vlah vladati Srebrenicom", "ustase cetnici salonci", "mi Bosnjaci moramo ovo moramo ono".

Otprilike kao kad se pojedinci kunu u dobre bosnjane, a onda slave okupatore koji su dobrim bosnjanima rezali glave.

Gradjanska politika bi trebala biti operisana od nacionalnih motiva, u BiH to nije slucaj odavno. Ako je ikada i bilo.
Hvala sto si mi ustedio trud...@Permanentni je vjerovatno dobar covjek, uzoran otac, suprug, koristan clan drustva, kolega na poslu za pozeliti...To je sve pet plus, izuzev cinjenice da se covjek bavi politickom teorijom a ne praksom. Kao i markiranjem i eliminisanjem (srecom, opet teoretski) svih onih koji ne dijele njegov dozivljaj reale, prakse, drustva, pol.sistema i ostalog...
Dzabe -sto je taj- odnosno -sto su ti- takodje korisni clanovi drustva, firme, porodice....ukratko, onakvi na kakve zapad trosi porilicno energije, vremena i novca da bi sistem i drzava opstali na nacin i na nivou na koji opstaje stotinama godina.
Nista se to je pika, ako ne dijelis isto misljenje ili ako imas neku drugu procjenu...jok...odmah si najgori od sve djece. Putovnica, zemlja, opanak, matičin dijasporas, kurac-palac...i u sekundi poništi tu teorersku pricu o pravu pojedinca na misljenje, djelovanje, izbor.
Ovo zadnje se ne odnosi konkretno na @Permanentnog, nego ja dezurne forumske vizionare, planere, kerbere i higijenicare razlicitih specijalizacija - nacionalne, etnicke, sportske, vjerske, und ostalo...
Jebi ga, sve što izlazi van etničke matrice se smatra utopijskom političkom teorijom koja markira i eliminiše sve one koji ne dijele identičan doživljaj realnosti. S druge strane, referendum o slavljenju dana kada je Karadžić proglasio srpsku republiku BiH, entitetsko državljanstvo, pretvaranje konstitutivnih naroda u nacije, negiranje jezika određenih naroda i sve začinjeno krsnim slavama, vjeronaukom u vrtićima, križevima u učionicama...
To je u redu, ali je utopija, majorizacija i vođenje na klanje predlaganje demokratske države. :?
Da me jebeš, ne kontam.

@dječak sa šibicama je okarakterizirao bosanskohercegovačku politiku citatima, parafraziram - ne smije vlah vladati Srebrenicom, šta će Srbi i Hrvati, to su katolici i pravoslavci..., totalno pogrešno. Ovo sam naveo jer godinama traje teror nad bilo kakvim idejama promjene ustrojstva države baš na ovaj način.
Navedeno je bošnjačka nacionalna politika, koja je isforsirana dvadesetogodišnjim djelovanjem velikosrpske u većoj i velikohrvatske politike u manjoj mjeri, te kriminalnim i krajnje beskrupuloznim mešetarenjem tzv. zaštitnika bošnjačkih nacionalnih interesa.

Znači, to ne može biti bosanskohercegovačka politika, jer je, prije svega, kriminalna, ali i segregacijska. Opet ni približno segregacijska koliko su to velikosrpska i velikohrvatska politika.

Ako možeš da odgovoriš na pitanje koje sam napisao u prethodnom postu - da li bi tebi kao čovjeku, koji je Srbin i živi u Doboju (valjda sam dobro upratio), smetalo da sutra živiš u BiH koja je podjeljena na 7-10 regija/kantona/županija? Recimo, ti bi živio u Dobojskoj regiji u kojoj bi živjelo 60% Srba i gdje bi ti bila zagarantovana sva ljudska prava, gdje bi tvoja djeca ili unuci mogli učiti srpski jezik u školi, gdje bi imao slobodan dan na poslu za svoju porodičnu krsnu slavu, ali gdje bi i drugi, koji nisu Srbi, imali ista ta prava.
vivaldi

#199 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by vivaldi »

pemanapemani wrote:Ako možeš da odgovoriš na pitanje koje sam napisao u prethodnom postu - da li bi tebi kao čovjeku, koji je Srbin i živi u Doboju (valjda sam dobro upratio), smetalo da sutra živiš u BiH koja je podjeljena na 7-10 regija/kantona/županija? Recimo, ti bi živio u Dobojskoj regiji u kojoj bi živjelo 60% Srba i gdje bi ti bila zagarantovana sva ljudska prava, gdje bi tvoja djeca ili unuci mogli učiti srpski jezik u školi, gdje bi imao slobodan dan na poslu za svoju porodičnu krsnu slavu, ali gdje bi i drugi, koji nisu Srbi, imali ista ta prava.
s politickog aspekta u bih je nemgouce doci do bilo kakvog funckionalnog rjesenje. i ovaj tvoj prijedlog je isti takav jer ne rjesava ama bas nista
Yug

#200 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by Yug »

Nema radosnog@ ,ali mislim da bi On rado prihvatio da mu se garantuju ljudska prava u toj nekoj regiji,najvise bi bio sretan kada bi znao sa mu se garantuje srpski jezik i kultura,tu bi bio posebno zadovoljan i zahvalan multietnickom i graDZanskom Sarajevu .
Nema sta ljudi,to je to,treba i Hrvatima u Mostaru javiti da ce se i njima garantovati ljudska prava i da ne beru brigu.Nema sta,sigurno,pa ljudi smo necemo zayebati nikog,prava ljudska se moraju postovati. :-D
Post Reply