EUROSONG

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked

Pobjednik Euroson 2013 :D

Bosna i Hercegovina
16
28%
Bosnia and Herzegovina
6
10%
Bosnien und Herzegowina
2
3%
Bosnie-Herzégovine
1
2%
Bosnia-Erzegovina
1
2%
Bosnien och Hercegovina
1
2%
Bosna Hersek
5
9%
Босния и Герцеговина
6
10%
בוסניה והרצגובינה
18
31%
Bosniya və Herseqovina
2
3%

Total votes: 58

mostar036

#851 Re: EUROSONG 2012

Post by mostar036 »

em11r wrote:
mostar036 wrote:
em11r wrote:CG sto da ne ? Pjesma je bas onako za Euroviziju ... internacionalna ... zajebancija ... udri brigu na veselje ...

Vise mi idu na zivce po fejsu ove placipi*ke sa zeljkom ... zeljko je dobar muzicar kompozitor pjevac ali pjesma mu je obicna jadikovka (plus sto nije nista fenomenalno ali eto zeljko je da se posere na sred carsije svi bi vikali JUHUUUUUUUUUUU) ... ko ce bolan tudju muku slusat ... ljubavnim pjesmama nije mjesto na eurosongu ... hoce raja veselo ...
Pa kako su onda Molitva,Lane moje i Lejla bili u top 3? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Zbog komsiluka ... molitva je bilo dodvoravanje lgbt populaciji :P ... a lane moje i lejla su imale malo etna sto ih i cini zanimljivim bola bola brato ... i ... jel fakat mislis da je ostatak evrope razumio ijednu pjesmu ? :) vise se ocjenjuje tu nastup i muzika nego rijeci ...
Naravno da ne mislim da ju je razumio ali nije tačno da balade ne prolaze na ESC,očito ne pratiš dovoljno ESC i eto ti hvališ Ramba i govoriš kako je njegova pjesma baš za ESC a da Željkova nije a vidićeš na ESC kako će proći Rambo a kako Željko.
index_box

#852 Re: EUROSONG 2012

Post by index_box »

Zanimljivo.
Uopšte nisam u toku sa ES ove godine, djeluje mi jako nezanimljivo.
Sad, što se tiče bodova, ja stvarno ne mogu da vjerujem koliko neko može biti prizeman i isključen iz savremenih tokova - da bi se pobjedilo na ovom takmičenju trebate napraviti dobar plan - rasporediti ljude u sve države i kupiti telefona i bonova i - glasaj! Tako se nažalost danas pobjeđuje. Tu je također i tzv. 'nacionalni identitet', kojeg BiH, isto nažalost, nema. Naši Bosanci i Hercegovci u dijaspori i kad imaju, za domovinu i svoj narod nemaju.
Kod Srba je drugačije. Nema potrebe da objašnjavam da ne bih otišao u neke krajnosti.

Šta ste vi misli kako je Srbija pobjedila 2008. ili Azerbejdžan prošle godine? :-)
Sve ono što se po nekoj 'krvi' bratimilo sa Azerima je glasalo i glasalo i glasalo + sve one uložene pare u ljude širom Evrope. Ista stvar i kod prve navedene države.

Meni, ipak, previše smiješno zvuči da Željko pobijedi ove godine - kad je trebao da pobijedi, nije "pokorio Turke" za pet stoljeća pokoravanja. Nije to ta pjesma. 'Lane' je bilo puno bolje.

Sjetite se samo Dane International prošle godine.... :D pobijedila negdje pred kraj 90tih, a sad nije uspjela ući u finale.
mostar036

#853 Re: EUROSONG 2012

Post by mostar036 »

Prošle godine je srpska dijaspora zakazala.
Revolucionar ★

#854 Re: EUROSONG 2012

Post by Revolucionar ★ »

index_box wrote:Zanimljivo.
Uopšte nisam u toku sa ES ove godine, djeluje mi jako nezanimljivo.
Sad, što se tiče bodova, ja stvarno ne mogu da vjerujem koliko neko može biti prizeman i isključen iz savremenih tokova - da bi se pobjedilo na ovom takmičenju trebate napraviti dobar plan - rasporediti ljude u sve države i kupiti telefona i bonova i - glasaj! Tako se nažalost danas pobjeđuje. Tu je također i tzv. 'nacionalni identitet', kojeg BiH, isto nažalost, nema. Naši Bosanci i Hercegovci u dijaspori i kad imaju, za domovinu i svoj narod nemaju.
Kod Srba je drugačije. Nema potrebe da objašnjavam da ne bih otišao u neke krajnosti.

Šta ste vi misli kako je Srbija pobjedila 2008. ili Azerbejdžan prošle godine? :-)
Sve ono što se po nekoj 'krvi' bratimilo sa Azerima je glasalo i glasalo i glasalo + sve one uložene pare u ljude širom Evrope. Ista stvar i kod prve navedene države.

Meni, ipak, previše smiješno zvuči da Željko pobijedi ove godine - kad je trebao da pobijedi, nije "pokorio Turke" za pet stoljeća pokoravanja. Nije to ta pjesma. 'Lane' je bilo puno bolje.

Sjetite se samo Dane International prošle godine.... :D pobijedila negdje pred kraj 90tih, a sad nije uspjela ući u finale.

pobijedio * :lol: I kakvo crno finale za onu pjesmu, šljam i kič u najmanju ruku

A sto se tice Zeljka, slazemo se 8-)
mostar036

#855 Re: EUROSONG 2012

Post by mostar036 »

Baš me zanima hoće li BiH dijaspora ove godine glasat za Maju,neće sigurno ko za Dinu prošle,on je dobio 10 bodova iz Francuske i Holandije,8 iz Švedske i 7 iz Njemačke,Maja će mislim dobit manje od 5 bodova,mada ja mislim da dijaspora najviše glasa kad vidi da se ima šansu za pobjedu.
Last edited by mostar036 on 12/04/2012 21:58, edited 1 time in total.
Loulou

#856 Re: EUROSONG 2012

Post by Loulou »

Ja napisah prije neki dan:
Loulou wrote:Iz onog kratkog pregleda obje polufinalne večeri i pjesama Big 5, naviše mi se sviđaju: UK, Srbija, Italija, Portugal.
A tek sad vidjeh da je kompozitor portugalske pjesme Andrej Babić :oops: :D
Nažalost, mislim da nema šanse. :|
Vitezanin

#857 Re: EUROSONG 2012

Post by Vitezanin »

Evo jos jednom ako ste zaboravili 'ko nas predstavlja. :D :D :D (vidim da Mayu nitko ne benda :( )

Nemoj mi kvariti dan, la la la :sleep: , pjesma nam je bjudiful. :thumbup:
mostar036

#858 Re: EUROSONG 2012

Post by mostar036 »

Vidim da na ovom forumu ima jako malo pravih fanova ESC.
Paul F.

#859 Re: EUROSONG 2012

Post by Paul F. »

Ova Rambova Euro Neuro je genijalna.
Glasam za nju svakako.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#860 Re: EUROSONG 2012

Post by sabina1 »

em11r wrote:Ja samo ne razumijem sto se pokusavamo dodvoravati nekome tamo Jurgenu, Klausu, Ottu i sta ja znam kome ...
Bosna je bolan dragulj meraka i rahatluka, sarena i vezena i jedna i jedina, nema niko ono sto Bosna ima.
Sto ne ostanemo dosljedni sebi i onome sto jesmo. Sto se na euroviziju ne posalje jedan Damir Imamovic, jedna Amira Medunjanin, sto se ne posalje MSR, neka budemo i najzadnji ali neka cuje svijet kako zivot zvuci u Bosni. :bih:
Bosna su I Laka,Dubioza,Štuke,Pušenje,Blavorsi,Zona....zašto odmah vaditi te aman - zvukove. Ionako probiše uši na radiju ili na televiziji. Šta to drugi nemaju a mi imamo ??? Sve što znamo , maznuli smo sa zapada ili istoka a uvijek slati pjesme iz prošlosti ili sa etno- zvukom kao simbolom autentičnosti postaje ekstremno nezanimljivo ukoliko se ponavlja :x
asurbanipal

#861 Re: EUROSONG 2012

Post by asurbanipal »

Šah, kralj, car, sultan... :D

Rambo, ako se ne pos...š tamo na sred bine u tim ribarskim čizmama nisi završio pos'o...
opa22

#862 Re: EUROSONG 2012

Post by opa22 »

sta ste zaspali
cyprus

#863 Re: EUROSONG 2012

Post by cyprus »

Nisam čuo nijednu pjesmu, ali mislim da bi Češka Republika mogla pobjedit :D

PS Jel učestvuju oni?
mnicic

#864 Re: EUROSONG 2012

Post by mnicic »

Rambo Amadeus je najoriginalniji... :)
opa22

#865 Re: EUROSONG 2012

Post by opa22 »

Kosovo ne može na Evroviziju

Albanka Rona Nišliju koja je izabrana da pjeva za Kosovo na Evroviziji ipak se neće takmičiti u Bakuu jer je Evropska radiodifuzna agencija odbacila mogućnost da Kosovo samostalno nastupa, saznaju beogradski portali.
Image
Kako je saopštila Evropska radiodifuzna unija, Kosovo nije podobno za priključenje ovom tijelu kao punopravni član, pa zbog toga ne može samostalno da učestvuje na izboru za Pjesmu Evrovizije.

Takav odgovor dobila je i Radio-televizija Kosovo, koja je apelovala na spomenutu uniju da im omoguće da postanu aktivni član.

"Evropska radiodifuzna unija je važna za nas. Za formiranje jedne nacije ništa nije važnije od učešća na Pjesmi Evrovizije", izjavio je Petrit Selimi, zamjenik ministra inostranih poslova Kosova.

Inače, Rona Nišliu je Albanka rođena u Kosovskoj Mitrovici. Pobjedila je u finalu 50. novogodišnjeg festivala koji se održava u Palati kongresa u Tirani i direktno prikazuje na Javnom medijskom servisu Albanije u novogodišnjoj noći. Pobjedila je 20 drugih izvođača, javljaju agencije.
ja71

#866 Re: EUROSONG 2012

Post by ja71 »

opa22 wrote: "Evropska radiodifuzna unija je važna za nas. Za formiranje jedne nacije ništa nije važnije od učešća na Pjesmi Evrovizije", izjavio je Petrit Selimi, zamjenik ministra inostranih poslova Kosova.
:lol:
Uz svo postovanje i ljubav prema Evroviziji mislim da ste DEBELO pretjerali gosp. Selimi
Vitezanin

#867 Re: EUROSONG 2012

Post by Vitezanin »

Ova djevojka je izabrana jos prije 6 mjeseci da predstavlja Albaniju i nije se uopce Kosovo ni prijavljivalo. :shock: Sta ovi pisu, nogdje veze.

Natjecala se u Tirani, pobjedila na njihovom festivalu i dobila kartu za Baku.
Vitezanin

#868 Re: EUROSONG 2012

Post by Vitezanin »

Azeri u 8 mjeseci napravili u potpunosti novu arenu za Eurosong, nevjerojatno.

Image
Ambrozija

#869 Re: EUROSONG 2012

Post by Ambrozija »

Engleska verzija pjesme "Korake ti znam" ----------------> "The Steps I Know"

opa22

#870 Re: EUROSONG 2012

Post by opa22 »

:thumbup:
silver testelone

#871 Re: EUROSONG 2012

Post by silver testelone »

na engleskom i nije toliko sranje ko na našem jeziku... valjda navika...
insomnia78

#872 Re: EUROSONG 2012

Post by insomnia78 »

Vitezanin wrote:Azeri u 8 mjeseci napravili u potpunosti novu arenu za Eurosong, nevjerojatno.

Image
Da i porusili ljudima koji su tu zivjeli kuce napravivsi od njih beskucnike

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Loulou

#873 Re: EUROSONG 2012

Post by Loulou »

Ambrozija wrote:Engleska verzija pjesme "Korake ti znam" ----------------> "The Steps I Know"

Meni se ova pjesma daleko više sviđa na engleskom. Za razliku od npr. Joksimovićeve koja mi nema tu čar i kojoj fali "ono nešto" kad pjeva na engleskom.
X Factor

#874 Re: EUROSONG 2012

Post by X Factor »

Stvarno ne vidim šta ljudi zanimljivo čuju u toj Švedskoj? :skoljka:
Dosta raje je za Švede, bezze. Moj glas (za sada) ide Njemačkoj. Ali eto, poslušao sam ih svega par, nisam sve pa ću vidjet još ima li šta dobro.
Ambrozija

#875 Re: EUROSONG 2012

Post by Ambrozija »

X Factor wrote:Stvarno ne vidim šta ljudi zanimljivo čuju u toj Švedskoj? :skoljka:
Dosta raje je za Švede, bezze. Moj glas (za sada) ide Njemačkoj. Ali eto, poslušao sam ih svega par, nisam sve pa ću vidjet još ima li šta dobro.
Potpuno se slazem...Dobra je pjesma ali ne u tolikoj mjeri koliko se prica i favorizuje...
Locked