EUROSONG

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked

Pobjednik Euroson 2013 :D

Bosna i Hercegovina
16
28%
Bosnia and Herzegovina
6
10%
Bosnien und Herzegowina
2
3%
Bosnie-Herzégovine
1
2%
Bosnia-Erzegovina
1
2%
Bosnien och Hercegovina
1
2%
Bosna Hersek
5
9%
Босния и Герцеговина
6
10%
בוסניה והרצגובינה
18
31%
Bosniya və Herseqovina
2
3%

Total votes: 58

alibaba_i_30_godina

#826 Re: EUROSONG 2012

Post by alibaba_i_30_godina »

Glasao.

Ne mogu da vjerujem da je neko glasao za Crnu Goru, mislim, ok je meni ta pristrasnost koji pojedini osjecaju, ali znamo da nema sanse da pobijedi, ne pored Srbije, Svedske, Italije i par drugih jakih zemalja i pjevaca.
Vitezanin

#827 Re: EUROSONG 2012

Post by Vitezanin »

Crna Gora je mnogima dobra zajebancija ovdje jer ga ljudi kontaju, ali realno, CG nema ama bas nikakve sanse.

Italija je hot favorit ove godine, zajedno sa Svedskom (koja mi je vrh), Srbijom, Britanijom, Spanjolskom i Ciprom, cini mi se.

Zapad nas ove godine dere samo tako. Konacno su ustali iz mrtvih.
Not My Idea

#828 Re: EUROSONG 2012

Post by Not My Idea »

CG ce bit medju zadnjima. Kao sto je Severina onomad mislila da ces svi past na dupe kad cuju njenu umjetnost.
alibaba_i_30_godina

#829 Re: EUROSONG 2012

Jedno je razumjeti zazanciju, a sasvim drugo imati neko realno ocekivanje oko pobjede. Pa kad cak mnogim ljudima koji razumiju sta pjeva nije interesantan, kako onda da drugim ljudima iz drugih drzava bude?!

Italija je meni jako dobra. Zeljko ima vjerovatno veliku podrsku zbog svojih prijasnjih ucesca, ali pjesma nije nista posebno.

Spansku nisam slusao, o Svedskoj i Njemackoj sam vec pisao.

Britanija salje poznatog umjetnika, ali nije im ni to garancija da ce pobijediti ili barem biti medju prviih 5.
Revolucionar ★

#830 Re: EUROSONG 2012

Post by Revolucionar ★ »

Po meni, realno uzimajuci ovo takmicenje, najvise sanse imaju Svedska i Kipar, dance melodija - summer hit i sto se mene tice takve pjesme i trebaju da pobjede. Nije ovo nikakvo takmicenje ljepote lirike, kvalitete teksta i nesto sl. za to vec ima odvojena nagrada, ne mogu se sjetiti sad teksta. Nekako mi ofiraza da balada pobjedi, niko je se i ne sjeca kasnije, primjer Azerbejdjana prosle godine npr.

Od svih pjesama ove godine najvise su mi se svidjele : Svedska, Kipar, UK, Island, Slovenija, Madzarska, Grcka ..

Crna Gora - precijenjena na nasim prostorima, realno mogao je bolje to odradit, ovako farsa-sticno
MedenoSrce

#831 Re: EUROSONG 2012

Post by MedenoSrce »

Britanija ima više nego odličnu pjesmu al kod njih je ovaj jurosong bio mnogo puta pa malo dosadno
Također je vrijeme da se malo "podmaže" Italija, pjesma odlična, pjevačica ima taj "women power" stav, uglavnom jasno vam je za koga sam glasala :skoljka:
Loulou

#832 Re: EUROSONG 2012

Post by Loulou »

Iz onog kratkog pregleda obje polufinalne večeri i pjesama Big 5, naviše mi se sviđaju: UK, Srbija, Italija, Portugal. Dobre su mi i Slovenija i Makedonija ali mislim da nemaju šanse.
Simpa mi je i Kipar. Možda ima još neka ali mi sad ne pada na pamet.
A kažu da Francuzi imaju dobre šanse. Meni se čini da su imali materijal da puno bolju stvar naprave od onog što su napravili.
Vitezanin

#833 Re: EUROSONG 2012

Post by Vitezanin »

Loulou wrote:Iz onog kratkog pregleda obje polufinalne večeri i pjesama Big 5, naviše mi se sviđaju: UK, Srbija, Italija, Portugal. Dobre su mi i Slovenija i Makedonija ali mislim da nemaju šanse.
Simpa mi je i Kipar. Možda ima još neka ali mi sad ne pada na pamet.
A kažu da Francuzi imaju dobre šanse. Meni se čini da su imali materijal da puno bolju stvar naprave od onog što su napravili.

Ja sam od Francuza ocekivao jednu baladu, jer im ova cura, Anggun, ima tako dobre lagane stvarcice s nekakvim alternativnim smekom. Ali eto, igraju na kartu seksipila (malo su zakasnili, jedno 10 godina, Grci odavno salju hot zenskice s kojima vazda budu u vrhu), mozda upali ovaj put, mada su mi, realno, svi iz ostatka Big 5 bolji od njih ove godine.
alibaba_i_30_godina

#834 Re: EUROSONG 2012

Po meni su Grci jako losi ove godine, sto mi je jako zao jer sam ocekivao nesto dobri od njih. Steta sto Armenija ne ucestvuje, oni uvijek imaju dobre pjesme, ili zanimljive pjevaljke u najmanju ruku. :mrgreen:

Ni ova Eurovizija nece biti bas za pamcenja, niti ima dosta dobrih pjesama, kao sto je npr. bila ona u Turskoj, djelimicno Grckoj i Srbiji!
mostar036

#835 Re: EUROSONG 2012

Post by mostar036 »

Revolucionar ★ wrote:Po meni, realno uzimajuci ovo takmicenje, najvise sanse imaju Svedska i Kipar, dance melodija - summer hit i sto se mene tice takve pjesme i trebaju da pobjede. Nije ovo nikakvo takmicenje ljepote lirike, kvalitete teksta i nesto sl. za to vec ima odvojena nagrada, ne mogu se sjetiti sad teksta. Nekako mi ofiraza da balada pobjedi, niko je se i ne sjeca kasnije, primjer Azerbejdjana prosle godine npr.

Od svih pjesama ove godine najvise su mi se svidjele : Svedska, Kipar, UK, Island, Slovenija, Madzarska, Grcka ..

Crna Gora - precijenjena na nasim prostorima, realno mogao je bolje to odradit, ovako farsa-sticno
Bilo je i balada koje su postali veliki hitovi,Hold me now npr.
Što se Crne Gore i Ramba tiče,pa ovdje je privukao veliku pažnju,iako će vjerovatno završiti na dnu polufinala,ali opet će ga se ljudi odavde više sjećat da je bio na ESC.Ko sad pamti prethodne predstavnike Crne Gore,većina je nakon ESC pala u zaborav.
Last edited by mostar036 on 27/03/2012 21:23, edited 1 time in total.
mostar036

#836 Re: EUROSONG 2012

Post by mostar036 »

@ opa22

Ma ne moraš sad mjenjat, neka stoji.
Revolucionar ★

#837 Re: EUROSONG 2012

Post by Revolucionar ★ »

mostar036 wrote:
Revolucionar ★ wrote:Po meni, realno uzimajuci ovo takmicenje, najvise sanse imaju Svedska i Kipar, dance melodija - summer hit i sto se mene tice takve pjesme i trebaju da pobjede. Nije ovo nikakvo takmicenje ljepote lirike, kvalitete teksta i nesto sl. za to vec ima odvojena nagrada, ne mogu se sjetiti sad teksta. Nekako mi ofiraza da balada pobjedi, niko je se i ne sjeca kasnije, primjer Azerbejdjana prosle godine npr.

Bilo je i balada koje su postali veliki hitovi,Hold me now npr.
Što se Crne Gore i Ramba tiče,pa ovdje je privukao veliku pažnju,iako će vjerovatno završiti na dnu polufinala,ali opet će ga se ljudi odavde više sjećat da je bio na ESC.Ko sad pamti prethodne predstavnike Crne Gore,većina je nakon ESC pala u zaborav.

buraz u zadnjoj deceniji se drasticno izmjenio pojam muzike .. sve iza 2000ih je pojam muzike drugog stoljeca i druge kulture .. nazalost tako je
em11r

#838 Re: EUROSONG 2012

Post by em11r »

CG sto da ne ? Pjesma je bas onako za Euroviziju ... internacionalna ... zajebancija ... udri brigu na veselje ...

Vise mi idu na zivce po fejsu ove placipi*ke sa zeljkom ... zeljko je dobar muzicar kompozitor pjevac ali pjesma mu je obicna jadikovka (plus sto nije nista fenomenalno ali eto zeljko je da se posere na sred carsije svi bi vikali JUHUUUUUUUUUUU) ... ko ce bolan tudju muku slusat ... ljubavnim pjesmama nije mjesto na eurosongu ... hoce raja veselo ...
Corto Maltese

#839 Re: EUROSONG 2012

Post by Corto Maltese »

nellington wrote:Meni Engelbert razvaljuje. Moj favorit za ESC 2012, Velika Britanija 8-)

Dobra! A nije išao u Stanbol po ney, ni u Rim po gudače. Što bi se reklo: "Kad je dobra, i u dimijama je dobra!"
mostar036

#840 Re: EUROSONG 2012

Post by mostar036 »

em11r wrote:CG sto da ne ? Pjesma je bas onako za Euroviziju ... internacionalna ... zajebancija ... udri brigu na veselje ...

Vise mi idu na zivce po fejsu ove placipi*ke sa zeljkom ... zeljko je dobar muzicar kompozitor pjevac ali pjesma mu je obicna jadikovka (plus sto nije nista fenomenalno ali eto zeljko je da se posere na sred carsije svi bi vikali JUHUUUUUUUUUUU) ... ko ce bolan tudju muku slusat ... ljubavnim pjesmama nije mjesto na eurosongu ... hoce raja veselo ...
Pa kako su onda Molitva,Lane moje i Lejla bili u top 3? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
em11r

#841 Re: EUROSONG 2012

Post by em11r »

mostar036 wrote:
em11r wrote:CG sto da ne ? Pjesma je bas onako za Euroviziju ... internacionalna ... zajebancija ... udri brigu na veselje ...

Pa kako su onda Molitva,Lane moje i Lejla bili u top 3? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Zbog komsiluka ... molitva je bilo dodvoravanje lgbt populaciji :P ... a lane moje i lejla su imale malo etna sto ih i cini zanimljivim bola bola brato ... i ... jel fakat mislis da je ostatak evrope razumio ijednu pjesmu ? :) vise se ocjenjuje tu nastup i muzika nego rijeci ...
Last edited by em11r on 27/03/2012 23:29, edited 1 time in total.
Vitezanin

#842 Re: EUROSONG 2012

Post by Vitezanin »

I Lejla i Molitva i Lane moje su dobile preko 200 bodova i samo par zemalja im nije davalo bodove. Zapravo, Lane je dobilo bodove od svih. Znaci nije zbog komsiluka.
Revolucionar ★

#843 Re: EUROSONG 2012

Post by Revolucionar ★ »

mostar036 wrote:

ponajvise zbog nenadj**ivog balkanskog bloka .. niko ne porice kvalitet pjesama, al ESC je parada kiča odavno..
em11r

#844 Re: EUROSONG 2012

Post by em11r »

Revolucionar ★ wrote:
mostar036 wrote:

ponajvise zbog nenadj**ivog balkanskog bloka .. niko ne porice kvalitet pjesama, al ESC je parada kiča odavno..
:thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
em11r

#845 Re: EUROSONG 2012

Post by em11r »

Ja samo ne razumijem sto se pokusavamo dodvoravati nekome tamo Jurgenu, Klausu, Ottu i sta ja znam kome ...
Bosna je bolan dragulj meraka i rahatluka, sarena i vezena i jedna i jedina, nema niko ono sto Bosna ima.
Sto ne ostanemo dosljedni sebi i onome sto jesmo. Sto se na euroviziju ne posalje jedan Damir Imamovic, jedna Amira Medunjanin, sto se ne posalje MSR, neka budemo i najzadnji ali neka cuje svijet kako zivot zvuci u Bosni. :bih:
Point.

#846 Re: EUROSONG 2012

Post by Point. »

em11r wrote:Ja samo ne razumijem sto se pokusavamo dodvoravati nekome tamo Jurgenu, Klausu, Ottu i sta ja znam kome ...
Bosna je bolan dragulj meraka i rahatluka, sarena i vezena i jedna i jedina, nema niko ono sto Bosna ima.
Sto ne ostanemo dosljedni sebi i onome sto jesmo. Sto se na euroviziju ne posalje jedan Damir Imamovic, jedna Amira Medunjanin, sto se ne posalje MSR, neka budemo i najzadnji ali neka cuje svijet kako zivot zvuci u Bosni. :bih:
Slager nije sevdalinka. Svi koji ucestvuju bi voljeli da pobijede (osim Ramba) a da bi se pobijedilo moras pokusati napraviti pjesmu da se svidi i Heikku iz Finske i Paolu iz Italije i Güntheru iz Njemacke i Kukucescu iz Rumunije itd. Jebiga tako je.
Revolucionar ★

#847 Re: EUROSONG 2012

Post by Revolucionar ★ »

Bilo bi i to, al kad bi se tom logikom islo, onda bi ESC bila etno-folk smotra .. nek salju sta hoce, samo nek je kvalitetno i nek daje dobru sliku BiH 8-)
ja71

#848 Re: EUROSONG 2012

Post by ja71 »

Point. wrote: Slager nije sevdalinka.
Ne znam iz kojeg muzickog pravca pjesma do sada nije bila pobjednik.
I svake godine imamo 5-6 pjesama koje bi da kopiraju proslogodisnjeg pobjednika
i uvijek lose prodju.
ESC hoce svaki put nesto novo i to je dobro.

Ne pobjedjuju na ESC pravci nego "kvalitetne" pjesme, sto si uostalom i ti manje vise napisao.
Zato sam i ja za "za" da jednom posaljemo sevdah.
A sto se mene vala tice moze i Halid.

Samo je bitno napraviti DOBRU pjesmu.
mostar036

#849 Re: EUROSONG 2012

Post by mostar036 »

em11r wrote:Ja samo ne razumijem sto se pokusavamo dodvoravati nekome tamo Jurgenu, Klausu, Ottu i sta ja znam kome ...
ESC nije etno natjecanje,a BiH uglavnom šalje pjesme koje imaju barem nešto malo bosanska i ova Majina pjesma i prošlogodišnja Dninina imaju nešto bosansko.
Last edited by mostar036 on 28/03/2012 14:00, edited 1 time in total.
mostar036

#850 Re: EUROSONG 2012

Post by mostar036 »

Revolucionar ★ wrote:
mostar036 wrote:

Nije tačno,Lane moje je dobilo bodove od svih zemalja,a Lejla i Molitva nisu dobili samo od 5 zemalja.
Locked